Какво има след смъртта?

• 560 222
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 1 635
Това са романи нали? Чиста художествена измислица.

# 1 636
  • Far away from here...
О, аз не съм компетентна, за да отсъдя категорично кое е роман и кое - действителност. Но написано по този начин, на мен ми звучи неубедително.
Книгите на Майкъл Нютън описват "преживяванията" на хора, подложени на хипноза. Не съм специалист в областта, но си мисля, че има вероятност мозъкът да ги сътворява в подобно състояние. По-достоверно щеше да е, ако пациентите му споделяха неща, които могат да бъдат проверени на практика.

# 1 637
О, аз не съм компетентна, за да отсъдя категорично кое е роман и кое - действителност. Но написано по този начин, на мен ми звучи неубедително.
Книгите на Майкъл Нютън описват "преживяванията" на хора, подложени на хипноза. Не съм специалист в областта, но си мисля, че има вероятност мозъкът да ги сътворява в подобно състояние. По-достоверно щеше да е, ако пациентите му споделяха неща, които могат да бъдат проверени на практика.

Подкрепям на 100%.

# 1 638
Препоръчиха ми тези книги и аз ги предлагам на вас. Сега ще започвам да ги чета.
Не знам дали вече не са публикувани.
http://duhovno-razvitie.com/niuton.htm
http://duhovno-razvitie.com/knigi/
Според втората, не само живот има, ами и вино:
„След предишния ми живот групата ми устрои стра­хотен купон с музика, вино, танци и песни. Бяха създали атмосфера като на класическо римско пиршество, с мраморни зали, тоги и екзотични мебели, каквито е имало край нас в  множеството ни животи заедно в древния свят. Мелиса (вечна партньорка) ме приветства първа. Бе приела образа, в който я помня най-красива, и както винаги сияеше.”
Май не е толкова зле  Wink А дали има вероятност някоя по-жадна душа да попрекали с пийването?

Естествено е да"има".Ментална вселена все пак Simple Smile..
Това са романи нали? Чиста художествена измислица.
Авторът е хипнотерапевт,занимаващ се с регресия.Книгите имат претенции за достоверност.Сега..не съм бил там,не мога да кажа.Но определено нямат сюжетна линия и са доста далеч от художествен роман.Попрегледай ги.Не са лоши.За някои неща,дори знам на 100%,че са така,защото са ми се случвали и на мен.

# 1 639
Луна и грош,каква е вероятността,мозъците на 100 човека примерно,подложени регресия,да сътворят толкова сходни"спомени"?Друг е въпросът ако биват умишлено насочвани и манипулирани.Но пък въпросният автор има издадена именно такава книга.Как да се борави с човешкото съзнание,по време на хипноза,без да бъде подвеждано и манипулирано.Четейки книгата,обръщайте внимание на неговите въпроси.Те са ми дори по интересни от отговорите на пациентите.

# 1 640
  • Far away from here...
eksipnos, разкажи за нещата, които са ти се случвали и съвпадат с описаното от автора? Това е много интересно.
Ако в менталната вселена има вино, трябва да има и хероин?

Последна редакция: пт, 10 фев 2012, 19:13 от Луна и грош

# 1 641
eksipnos, разкажи за нещата, които са ти се случвали и съвпадат с описаното от автора? Това е много интересно.
Ако в менталната вселена има вино, трябва да има и хероин?
Всичко има... Laughingама нямаш материално тяло с което да му се насладиш.
За личните ми преживявания,ако искаш на лични,че ще стане една каша...Не ми се влиза в безсмислени полемики Mr. Green

# 1 642
Точно тази регресия не ми е много ясна. Как някой ще те върне в друг живот с хипноза? Та нали, тази хипноза е свързана с мозъка, и спомените трупани в него, а мозъка е част от тялото, което се разлага след смъртта. Просто не вярвам на всичко което някой е решил да напише. Някой друг в неговата среда подкрепя ли тези твърдения? Всеки терапевт може да напише подобни неща. С регресия може да се "пътува" само в настоящия живот. Мисля, че този терапевт търси реклама и известност, но как още не са го нападнали от неговите колеги. Не, че е невъзможно да има някаква енергийна форма която да не е открита още, както "тъмната енергия", която е 70% от енергията във Вселената, а ние не можем да я открием, но знаем че съществува, защото ако я нямаше, Вселената нямаше да се разширява. В тази насока, не отричам нищо, а само не мога да повярвам на писания които не са подкрепени от повече учени и обяснени по някакъв начин, както "тъмната енергия". Тя не се вижда, но поне е обяснена.

Последна редакция: пт, 10 фев 2012, 19:25 от 2pac

# 1 643
Точно тази регресия не ми е много ясна. Как някой ще те върне в друг живот с хипноза? Та нали, тази хипноза е свързана с мозъка, и спомените трупани в него, а мозъка е част от тялото, което се разлага след смъртта. Просто не вярвам на всичко което някой е решил да напише. Някой друг в неговата среда подкрепя ли тези твърдения? Всеки терапевт може да напише подобни неща. С регресия може да се "пътува" само в настоящия живот. Мисля, че този терапевт търси реклама и известност, но как още не са го нападнали от неговите колеги.
Дълбоката хипноза,може да бъде сравнена със състоянието при дълбока медитация.Знаеш..алфа вълни и т.н.Изключване на активното будно съзнание,за да се отприщи потока на информация,идващ от подсъзнанието.Само,че..за да го разбереш така,както го разбирам аз,трябва да приемеш тезата,че не мозъкът ражда мислите,а душата.Т.е.съзнанието.И ако разглеждаш душата,като енергоинформационен носител,то идеята на хипноза,медитация и т.н.е именно тая.Осъществяване на връзка с висшият Аз.И от там,спомените за"минали"животи..отвъдно..квот се сетиш Mr. Green

# 1 644
Единствено мога да разбера това така.  Мозъкът си има дялове в които съхранява информацията която постъпва в нас през живота ни и я обработва и съхранява, като един компютър, това е факт, но чисто хипотетично, ако тази "душа" е носител като едно "интернет пространство" където същата тази информация се трупа за вечността, защото докато "харда" е временен, то "интернет" е постоянен. В тази насока, тази душа, ако е вид енергия, неоткрита като "тъмната" която може да съхрани и превърне електрическите вълни на мозъка ни. И то тези души, не са просто хора, които ни гледат от горе, а само чиста енергия. Просто хипотетично. Само така мога да си обясня това. Ако се докаже по някакъв начин и да повярвам.

# 1 645
  • Far away from here...
А на мен никой не ми отговори какво се случва с хората, които имат сериозни умствени увреждания по рождение. Имам предвид тежки случаи, при които нормална мисловна дейност отсъства и оцеляват единствено с помощта на околните им? Те души нямат ли? Или просто са повредени? Защото навсякъде в отвъдното цари мир и съвършенство, "повреди" няма.

# 1 646
Горе-долу..Ти откъде мислиш,че е взаимствана идеята за нета Simple SmileНие сме тези души.Не някои други дето ни гледат отгоре.
А какво мислиш за случаите,на дълбока кома,когато мозъкът едва функционира?Колкото да не настъпи мозъчна смърт.И после идва"събуждане"...следват някви фантастични разкази за бели тунели,или пък места във физическият свят,които индивида никога не е посещавал..Описване на случки,на които няма как да е бил свидетел,щото е лежал в кома през това време..Т.е.мозакът няма как да произведе спомен,за нещо от което не е постъпила информация към него?Изкл.белият тунел..той си е класика,и може да приемем,че някъде нещо,чуто,видяно на подсъзнателно ниво дори..Ама другите примери? newsm78..А то има описани много такива случаи.Освен всички да лъжат..ама как ще излъжеш за нещо,което всъщност е истина,просто ти не би трябвало да го знаеш,щото не си бил там.Пък на..знаеш го.. newsm78

# 1 647
А на мен никой не ми отговори какво се случва с хората, които имат сериозни умствени увреждания по рождение. Имам предвид тежки случаи, при които нормална мисловна дейност отсъства и оцеляват единствено с помощта на околните им? Те души нямат ли? Или просто са повредени? Защото навсякъде в отвъдното цари мир и съвършенство, "повреди" няма.

Хм..бе аз отдавна,си мисля,че не всичко в човешко тяло е с"човешка"душа..ма тва си е друга тема.Всичко има някаква"душа".Няма значение колко е увреден човешкият апарат.

# 1 648
  • Ямбол
Луна и грош,каква е вероятността,мозъците на 100 човека примерно,подложени регресия,да сътворят толкова сходни"спомени"?
...
Дай ми телефоните им да им се обадя.Simple Smile
Вероятността идва от един единствен мозък и по-точно неговото въображение и фантазии и те са на автора М. Нютън.

..А то има описани много такива случаи.Освен всички да лъжат..ама как ще излъжеш за нещо,което всъщност е истина,просто ти не би трябвало да го знаеш,щото не си бил там.Пък на..знаеш го.. newsm78
Всички са описани само от един човек. Горе написах кой е.

# 1 649
  • Far away from here...
Хм..бе аз отдавна,си мисля,че не всичко в човешко тяло е с"човешка"душа..ма тва си е друга тема.Всичко има някаква"душа".Няма значение колко е увреден човешкият апарат.
Ама нали само хората имат душа, растенията и животните имали някакви групови такива?

Общи условия

Активация на акаунт