Какво има след смъртта?

• 577 377
  • 11 927
  •   3
Отговори
# 5 280
Няма как да си извисен духовно и да си заблуден Peace
   Какво значи да си извисен духовно.  newsm78   Да се откажеш от всяка материална собственост и да медитираш в парка всеки ден докато дъщеря ти зарязва училище и се чуди какво точно да експериментира, защото пък е силно привързана към материалното. Познавам такъв човек. Доста образована и ерудирана личност иначе,която аз уважавам, въпреки че приемам действията и по скоро за заблудени.

Еми явно жената е по-скоро заблудена, отколкото извисена.  Mr. Green Всеки по различен начин разбира живота. Аз не обичам да съдя никого. В крайна сметка, кой знае кое е правилно и кое не? Ама май се отплеснахме от темата...

# 5 281
Преди година доста усилено търсих специалист по регресия, случайно попаднах на инфо за регресия без хипноза, което ми се стори по- безопасно.Задълбочих ровенето и се оказа Тета терапия. Направих 2 сеанса и мога да кажа, че резултатите бяха много окуражаващи. Сега ще се запиша и на семинар. Някой тук пробвал ли е Тета терапия?

# 5 282
  • London
Мхм, и аз не бих си играла на регресии. Мисля, че ако един проблем още стои неразрешен, ще се повтаря пак и пак. Не е нужно връщане в предишни животи, защото цялата информация е тук с нас.

Регресията е прекрасно изживяване , аз нямах никакви проблеми преди да я направя. Направих я от чиста жажда да разбера  Grinning

# 5 283
  • London
В крайна сметка съм се домъкнала тук, в този специално земен живот, за да науча нещо. Избягвайки това научаване чрез "живот като душа", ми се струва, че пак трябва да мина по същият път.

С две думи: много е опасно да се "извисяваме" над нещата. Губи се връзката с целта на живота. Може пък тя просто е да се научим да ходим на високи токчета.

Според мен не е така. Ако вече си се "извисил духовно" в друг живот, ще си носиш духовността и в този. Това не пречи да се занимаваш и бориш със земните неща. Дори напротив. Няма как да си извисен духовно и да си заблуден Peace

Аз мисля , че човек не подбира еднообразни типажи. Азът трябва да опознае различни състояния ,да научи различни уроци, по-извисените духове избират много тежки съдби.Точно заради това се казва , че на никой не се поднася повече отколкото може да понесе.Иначе относно извисени духовно с оглед настоящето и Земята бих посочила амишите.Материалното задушава душата , заслепява ни и не бива прекалено да се привързваме към него именно , защото като умрем , колкото по-материални сме били толкова по-трудно ще ни е да съществуваме в астрала. Казват , че там изпитваш коварна жажда , но не можеш да пиеш , желание за храна , секс , емоции...., но там си просто една енергия и всичко човешко си е отишло и усещанията от това няма как да ги изпиташ. Именно заради това поднасяме храна на помен , оставяме вино и прочие.Всеки има да научи своя урок , но според мен най-важния е да бъдем над нещата. Да не бъдем меркантилни , злобни , да подхождаме  с любов. Дори тук във форума за жалост забелязвам прекалено много конфликти , желание за скандал и липса на любов към ближния. Тая дребнавост не бива да я има , та човек трябва да е над нещата и винаги да ги разрешава с добро. Simple Smile Не знам за мен амишите са чудесен пример  на извисени хора , понякога се замислям колко дребна съм спрямо тях , защото няма да имам силата да живея така в 21 век.Който не е гледал да гледа има един филм от 2010  за тях. Ще го потърся утре и постна плакат да видите кой е.

# 5 284
Амишите не ползват съвременните технически средства, но съвсем не живеят откъснати от материята - имат детски колички, каруци, трактори, дори се оказва че ползват ток. Не съм сигурна, че това ги прави с нещо по-добри.
Все пак живеем в материален свят с материални тела, не е необходимо да бягаме от материята, а само да владеем баланса.

# 5 285
Всеки има да научи своя урок , но според мен най-важния е да бъдем над нещата. Да не бъдем меркантилни , злобни , да подхождаме  с любов. Дори тук във форума за жалост забелязвам прекалено много конфликти , желание за скандал и липса на любов към ближния. Тая дребнавост не бива да я има , та човек трябва да е над нещата и винаги да ги разрешава с добро. Simple Smile

Много, много съгласна!  Peace

# 5 286
Отговарям на всички, които ме кометираха в един пост. Simple Smile

Нали дори в Библията пише "Не си правете кумири"

Да се стремиш към духовното е кумир по същият начин, както да се стремиш към ново БМВ. Когато тези стремежи се превърнат в изходна точка на твоят живот, тогава тези стремежи се превръщат в кумири. Тогава вече е все едно дали се стремиш към колата или медитираш по 20 часа на ден.
В тази връзка е и поговорката: прекаленият светец и Богу не се нрави.

И смятам, че духовното се гради точно с живеенето на материален живот. Не случайно сме дошли на Земята. Тук има компоненти, които да изградят нашата духовна същност. Защото по принцип, ние не сме материални, нали? Точно материята ни дава нещо ценно, което, аз смятам, не бива да се пренебрегва.

Тук говоря за обикновенните хора, а не за призвани духовни водачи.

Аз лично имах тенденция да изпадам в духовната крайност, за щастие се осъзнах и в момента се уча как да оценявам миговете на този свят. Вкуса на кафето, радостта от прегръдката на детето...

а, НАУченото от други животи си е в нас, няма къде да избяга. Тази мъдрост ни помага и пречи. Зависи в кой полюс е.

Амишите не смятам, че са особено духовно напреднали. Просто са се забравили в 18 век.

# 5 287
Цитат
по-извисените духове избират много тежки съдби.
Каква съдба може да се вмести в това определение в нашето съвремие... Rolling Eyes

# 5 288

Амишите не смятам, че са особено духовно напреднали. Просто са се забравили в 18 век.

+10
Амишите са едно кошерно съзнание с огромна степен на унификация,което по дефолт свежда всяка изява на индивидуалност до минимум.Вижте само цветовете на дрехите им!
Ако изобщо може да се говори са "духовно извисени"(по-златен,още по-златен,най-златен,хептен златен и т.н Mr. Green)то според мен тук на нашата планета дали има и 0,001% хора които са достигнали пълен баланс между емоционало и ментално тяло.Казуална същност.Просто аспекта на планетата ни е такъв.3-ти клас.И колкото и да се"извисяват" хората,все още са много далеч от университета.
Дух,духовно извисен?
А в такъв случай материята защо е сътворена,щом трябва да я негираме?
И без материя как ли би се осъществявала еволюцията? Thinking

Според мен номера е да си баш в материята,баш във всички земни блага(изкушения)и контрасти,и да съумееш да излезеш цял и завършен.

Последна редакция: ср, 24 апр 2013, 10:18 от eksipnos

# 5 289
eksipnos, точно това и аз казвам Grinning

# 5 290
  • Русе
  eksipnos, щеше да напомняш нещо, за един филм на 22 април.  Peace  Имах порив, а забравих , кой беше и да не ровя сега назад.  Praynig

# 5 291
А и какво ли точно значи "духовно извисен"... Както за повечето понятия, най-вероятно и за това представата е тотално погрешна.
 hahaha Аналогът би трябвало да е "материално извисен"  Laughing

# 5 292
 eksipnos, щеше да напомняш нещо, за един филм на 22 април.  Peace  Имах порив, а забравих , кой беше и да не ровя сега назад.  Praynig
Леле душицо,съвсем съм се отлеснал Crazy

Сириус

# 5 293
А и какво ли точно значи "духовно извисен"... Както за повечето понятия, най-вероятно и за това представата е тотално погрешна.
 hahaha Аналогът би трябвало да е "материално извисен"  Laughing
Ами пак казвам..Може ли да си направен от злато и да искаш да бъдеш позлатен? newsm78

Смешно и нелепо е някак.

Според мен,баш"най-духовно"извисените са абсолютно наясно със значението на материята + факта и че,умеят да я манипулират/създават/трансформират.

Ще го повторя пак.Дух и материя не се делят.Това са два аспекта на едно цяло.В този ред на мисли,ако духът вземе превес,балансът е изгубен.

# 5 294
Може, може... като си от злато и си лаком, ще искаш да се облечеш в злато, да се накичиш с още злато...и ще си по-златен от другите  Laughing.

Цитат
Ще го повторя пак.Дух и материя не се делят.Това са два аспекта на едно цяло.В този ред на мисли,ако духът вземе превес,балансът е изгубен.
А, и аз това викам - баланс му е майката, хармония.

Общи условия

Активация на акаунт