Какво има след смъртта?

• 576 667
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 5 475
Какво ще кажете ако душата няма право на избор в какво тяло ще се прероди? Просто чака, когато е готова за прераждане и се вселява в първата появила се възможност за това, т.е. това е процес, който не търпи отлагане и изчакване.

Нещо не ми се връзва тази теория. В сблъсък е с идеята за свободната воля и избор. Ами пък ако душата реши съвсем да не се преражда, насила ли я набутват в тяло?

И ми се иска да вярвам, че ние избираме телата си преди раждането, за да отработваме карма. Иначе се губи смъсъла на страданията и възнагражденията.

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 15:15 от Анонимен

# 5 476
Според мен изборът на тяло не е нито съвсем свободен, нито пък напълно е натрапено кое да е тяло. Трябва тялото да отговаря на целите на живота. Така че има някаква свободна воля, но ограничена именно от това условие.

# 5 477
Защо процесът да не търпи отлагане според теб, какво би попречило да се изчака и да се избере това тяло, което ще отговори на целите на предстоящия живот?

Ами какво по-специално се търси в тялото за целите на живота? Може да се родиш здрав и да ти се случат всякакви тежки болести и инциденти на всяка възраст. Това, че си избрал (ако се приеме, че  избираш) едно тяло не ти гарантира, че ще усвоиш нещо специфично. Ако учиш чрез прераждането не можеш да предвидиш нищо за живота си. Когато учиш не трябва да спираш да надграждаш. Почнеш ли да чакаш губиш малко по-малко наученото досега. Човек губи способностите, които не използва, вероятно и за душите е така ако е прекалено дълъг интервалът между преражданията. Аз пък в живота си не срещам много свободни хора, че да вярвам в идеята за свободния дух. Няма много свободна воля на тази планета. А и всички хора страдат по един или друг начин, така че не виждам защо да се търси специфично тяло за целта. Както се казва богатите също плачат. На един не му стигат пари за хляб на друг за самолет.
 На вас ви е удобно да вярвате, че сте си избрали живота (по-конкретно обстоятелствата, които не зависят от вас) и си търсите доказателства в тази посока. Аз казвам, че душата не знае какво я очаква, но има принципи на развитие и ако се следват обстоятелствата са без значение.
 За свободният дух свободен свят.

# 5 478
Съвсем случайно Laughing днес прочетох този материал.

"Когато се раждате, вашето ДНК е стриктно линейно. Това означава, че то е съвкупност от всичко, което вашите физически предци са били някога. Висшият Аз на дадена индивидуална душа открива възможно най-подходящите родители, които да му дадат условия за максималното изразяване на потенциала на тази душа. Това буквално означава търсене на най-благоприятните мисловни модели за личността, която ще се инкарнира тепърва в тяло. Т.е. индивидуалната душа ще се инкарнира единствено в тяло, което може да поддържа енергийно мисловните й модели. Това тяло е специфично пригодено за тази индивидуална душа и веднъж когато това е решено на ниво Висш Аз между родителите и тяхното бъдещо дете (в 3D-план), никоя друга душа не може да влезе в тяло, което вече е приготвено за друга такава. Това е валидно до самата смърт на физическото тяло. Това означава, че всички ню ейджърски истории за т. нар. „walk-in“-същности, които навлизат доброволно в чуждо тяло, чиято душа отлита – са дезинформация. Съжалявам, че разбивам илюзиите за „любов и светлина“ на много хора, но walk-in-ите най-често са програмирани хора, които превключват от една самоличност в друга и другите вярват, че в тялото е навлязла друга душа, различна от оригиналната за това тяло."

http://www.parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/459-self-imprint.html

# 5 479
Защо процесът да не търпи отлагане според теб, какво би попречило да се изчака и да се избере това тяло, което ще отговори на целите на предстоящия живот?

Ами какво по-специално се търси в тялото за целите на живота? Може да се родиш здрав и да ти се случат всякакви тежки болести и инциденти на всяка възраст. Това, че си избрал (ако се приеме, че  избираш) едно тяло не ти гарантира, че ще усвоиш нещо специфично. Ако учиш чрез прераждането не можеш да предвидиш нищо за живота си. Когато учиш не трябва да спираш да надграждаш. Почнеш ли да чакаш губиш малко по-малко наученото досега. Човек губи способностите, които не използва, вероятно и за душите е така ако е прекалено дълъг интервалът между преражданията. Аз пък в живота си не срещам много свободни хора, че да вярвам в идеята за свободния дух. Няма много свободна воля на тази планета. А и всички хора страдат по един или друг начин, така че не виждам защо да се търси специфично тяло за целта. Както се казва богатите също плачат. На един не му стигат пари за хляб на друг за самолет.
 На вас ви е удобно да вярвате, че сте си избрали живота (по-конкретно обстоятелствата, които не зависят от вас) и си търсите доказателства в тази посока. Аз казвам, че душата не знае какво я очаква, но има принципи на развитие и ако се следват обстоятелствата са без значение.
 За свободният дух свободен свят.

Много грешиш. Просто си задаваме разни въпроси и търсим отговори. И изобщо не ми е удобно да вярвам, че сама съм си избрала да се разболея неизлечимо и да живея с болката и ужаса от смъртта до края. Доказателства за тази така приятна възможност не търся, но някои сами ме намериха. Иначе в изложението ти се преплитат доста истини с погрешни изводи към тях. Включително виждането, че тук пишат щастливи и задоволени отвсякъде в живота потребители, които искат да докажат на себе си, че са избрали сами приятната си участ.
Учиш се чрез прераждането но ако не предвидиш както казваш принципа си на развитие как ще се научиш на нещо?

# 5 480
Съвсем случайно Laughing днес прочетох този материал.

"Когато се раждате, вашето ДНК е стриктно линейно. Това означава, че то е съвкупност от всичко, което вашите физически предци са били някога. Висшият Аз на дадена индивидуална душа открива възможно най-подходящите родители, които да му дадат условия за максималното изразяване на потенциала на тази душа. Това буквално означава търсене на най-благоприятните мисловни модели за личността, която ще се инкарнира тепърва в тяло. Т.е. индивидуалната душа ще се инкарнира единствено в тяло, което може да поддържа енергийно мисловните й модели.

Да, да. То не опира само до ДНК. То може някой да е запален по баскетбола, но като е 1,60 м ще забрави за професионални изяви и баскетболните мисловни модели ще си останат на ниво фенщина. Да не говорим за трансексуалните индивиди - голямо противоречие между тяло и мисловни модели. И как при хетеросексуални родители се вселяват гей-души в децата им и стават едни конфликти, които са далеч от описаните благоприятни условия за максимално изразяване на потенциала на душата. Всичко това си остава в сферата на добрите пожелания. Реалността обикновено е доста по-пъстра, неподправена, неумолима и противоречива.

# 5 481
Интересно ми е за Екхарт Тол някой има ли мнение?
Ами..Доста е навътре в нещата.И мисля,че е в правилната посока

# 5 482
По-добре да не знам, отколкото да тръгна в грешна посока.

. Наистина е хубаво и правилно сам да търсиш отговорите, но как ще бъдеш сигурен, че не си се объркал тотално? Rolling Eyes

Еееех,дами..Страхът е стагнация!И какво ако сгрешите?М?

Добрият опит идва с лошите преценки, а добрите преценки – с лошия опит.

# 5 483
Да си хванеш някой за гуру и сляпо да му се доверяваш не е просто лош опит. За това ставаше дума назад. Извадено от контекста се губи смисъла.

# 5 484
Да си хванеш някой за гуру и сляпо да му се доверяваш не е просто лош опит. За това ставаше дума назад. Извадено от контекста се губи смисъла.
Напротив!И това е опит.От позицията на многото животи които живеем,всичко е опит.И фанатизма,и сляпата вяра..Всичко.Емпиризъм.

# 5 485
  • Варна
Напротив!И това е опит.От позицията на многото животи които живеем,всичко е опит.И фанатизма,и сляпата вяра..Всичко.Емпиризъм.

Това и аз щях да напиша.  Grinning
Обаче.. ако животът е един единствен? Тогава?

# 5 486
Отново опит.Проба-грешка.Кофти е обаче,когато грешката се превърне в навик.

Това с многото животи,го казах в смисъл,че няма нищо фатално в това да се"греши"..
Е,ако сме само с по един живот,пак не е фатално.Но ще тряя да забързаме темпото Grinning

# 5 487
  • Варна
Всъщност какво значи грешка? Laughing
Може да изживееш цял живот, вярвайки в някой лъжовен гуру.. Може да изживееш цял живот, разяждан от съмнения..
Кое е грешката? Може и наполовина да ги разделим  - половин живот вярващ, половин живот съмняващ се или обратното..
Няма грешен отговор.
Май е важното човек да е в мир със себе си, за да бъде щастлив.

# 5 488
Ако се зачислиш към някоя сатанинска секта и започнеш да принасяш деца в жертва примерно, но иначе си в мир със себе си, лош опит ли ще е или тотална грешка?

# 5 489
  • Варна
Ако се зачислиш към някоя сатанинска секта и започнеш да принасяш деца в жертва примерно, но иначе си в мир със себе си, лош опит ли ще е или тотална грешка?

Нито едното, нито другото. Зависи дали ще те хванат. Mr. Green
Не забравяй че е имало време когато жертвоприношения на деца са се правели публично и то от представители на най-висшите слоеве на обществото. Но и тези които са ги извършвали и обществото е било в мир с това.

Общи условия

Активация на акаунт