Какво има след смъртта?

• 576 646
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 5 505
  • Варна
Според това, което съм чела - друга планета, ниво учител, същество от светлина...форма на по-високо развитие.

Може би, може би..
Минаването на друго ниво не противоречи с трупането на опит в такъв случай. Т.е. за да си тръгнеш оттук опитът ти трябва да е на макс.

# 5 506
Самър, чакай! За да дефинираш духовно развитие трябва да дефинираш душа. Това няма как да стане. То е нещо много, много различно от това, което сме в живота. Така че духовното развитие също не може да се дефинира-раждане, прераждане....са само понятия, които не отразяват същността на това нещо. Може би опитността, която добива душата е духовно развитие, но изобщо не ми е ясно какво представлява есенцията, която се извлича от една инкарнация. Все ми се струва, че не е само осмисляне на събитията, има и още нещо, но не го знам какво е. Опит на макс, но осмислен не по начина, който мислим ние....

# 5 507
Трудно е за дефиниране. И все пак вероятно всеки има горе-долу идея за нещата. Есенцията, която се извлича, би трябвало да няма конкретни спомени за конкретни събития, но на тяхна база да реагира по даден начин. Ама го обясних  Mr. Green
Всъщност по-важното е, че след някакъв цикъл на раждане и прераждане, се минава на по-горно ниво. Затова мисля, че грешките излишно забавят процеса.

# 5 508
  • София - Рим и обратно

Всъщност по-важното е, че след някакъв цикъл на раждане и прераждане, се минава на по-горно ниво. Затова мисля, че грешките излишно забавят процеса.
Ама кои грешки? Laughing

# 5 509
А де... кои?  Laughing

# 5 510
  • Варна
Я сега ми кажете като по-сведущи, Laughing какъв точно опит може да натрупа един монах в будистки манастир, дето по цял ден медитира и се пече на слънце? М?

# 5 511
  • Far away from here...
Я сега ми кажете като по-сведущи, Laughing какъв точно опит може да натрупа един монах в будистки манастир, дето по цял ден медитира и се пече на слънце? М?

Не съм от сведущите Laughing, но на пръв поглед се сещам за две неща: трупат опит чрез по-виското ниво на духовност, осъзнатост, до което се предполага, че достигат, а в последствие - чрез предаването на същия този опит на останалите. bowuu

# 5 512
  • Варна

Не съм от сведущите Laughing, но на пръв поглед се сещам за две неща: трупат опит чрез по-виското ниво на духовност, осъзнатост, до което се предполага, че достигат, а в последствие - чрез предаването на същия този опит на останалите. bowuu

Това за осъзнатостта не би ли трябвало да е функция на душата след смъртта? Т.е. трупаме опит през живота, като умрем душата прави анализ и извлича есенцията. Какъв е смисълът човек да го прави докато е жив? Губи време и тяло, така да се каже  Joy Blush
  Laughing Thinking

# 5 513
  • Far away from here...
Ами, според мен няма особен смисъл да става чак след смъртта, защото, ако няма анализ,  осъзнаване, приемане и извличане на поуки още докато сме живи, процесът на трупане на опит би бил съвсем механичен.
По-скоро номерът е всичко това да се случва в синхрон с времето и тялото, а не за сметка на тях. Peace

# 5 514
Според мен будистките монаси изостават. Губят време и тяло, както казва Хексе.
П.П. Ние и душата сме различни нива, изводите ни сега нямат значение за после.

# 5 515
  • Русе
  Монасите и аскетите,практикуват основно независимост и необвързаност с желания. За да се поддържа такова състояние също си се иска енергия, дори мозъкът да изпадне в транс.Нещо като генериране на чиста енергия.

# 5 516
  • Варна
  Монасите и аскетите,практикуват основно независимост и необвързаност с желания. За да се поддържа такова състояние също си се иска енергия, дори мозъкът да изпадне в транс.Нещо като генериране на чиста енергия.

Тоест, искат да излъжат системата и да са в състояние, което душата може да достигне след смъртта  Mr. Green (хипотетично разбира се, ако теорията е вярна)

# 5 517
 Mr. Green И на мен ми се струва, че искат да излъжат системата, но тия тарикатлъци се съмнявам да минават. Предполагам, че се връщат със съвсем друга нагласа по-късно:35 Мисля, че в определен момент повечето, а може би и всички, минаваме и през такъв опит Mr. Green

# 5 518
  • София - Рим и обратно
Абсолютно. Наскоро една моя близка дружка ми даде да чета някаква книга за Далай Лама...ми стоя, стоя, прашаса порядъчно на нощното ми шкафче, нещо все не й идваше реда, прочетох си другите, които имах. Не, че не ми харесват будистките идеи, напротив. Но не мога да се насиля да им чета напътствията. Доспива ми се.

# 5 519
  • Linz
Интересно ми е за Екхарт Тол някой има ли мнение?
Ами..Доста е навътре в нещата.И мисля,че е в правилната посока
И на мен така ми се стори. Трудно се впечатлявам, но този човек... наистина нацелва точните думи.
Търся още материали от него.

А нещо за Дийпак Чопра?

Общи условия

Активация на акаунт