Какво има след смъртта?

• 576 529
  • 11 927
  •   2
Отговори
# 5 565
  • Варна
Може би трябва да уточня не смятам че знам нещо,имам някакви представи,но дали са верни....Много малко съм чела и то безразборно.Не биваше да се изкушавам да пиша.

Ooo, не се притеснявай, пиши. Аз също почти не съм чела, не издържам дълго книги на подобна тематика, все не съм съгласна с тях. Laughing Но пък и това може да  е полезно, понеже смятам, че повечето книги на тази тема обременяват излишно с разни стереотипи.

# 5 566
  • Linz
Слушах интересна университетска лекция за дежа ву... Има много и най-различни форми на дежа ву, но се спяха на няколко и дадоха обяснения за тях. Всичко е игра на мозъка, експериментално е потвърдено. Имаше и опит да се изпита дежа ву от слушателите, но при мен не се получи Simple Smile

# 5 567
А според научното обяснение, какво "кара" информацията от околния свят да попада не там, където трябва? Или е просто "съвпадение"? newsm78

# 5 568
Точно в момента преглеждам книга за лечебния код. Ето един цитат оттам:

"Какво представлява клетъчната памет? Това е паметта, съхраняваща се в клетките. Кои клетки? Всички клетки на ор¬ганизма.
Науката дълго време вярваше, че паметта се съхранява в мозъка. В опит да определят къде точно в мозъка, учените изключиха почти всички негови части и познайте какво! Спо¬мените оставаха почти непокътнати! Въпреки че те могат да бъдат стимулирани от различни области в мозъка - прият¬ните спомени например се съживяват от центъра за удоволс¬твие, действителното хранилище на спомените явно не е в мозъка.
Къде тогава? Отговорът ни беше подсказан още с първи¬те трансплантации на органи. Има множество документира¬ни случаи на хора с трансплантирани органи, които придоби¬ват мислите, чувствата, мечтите, характера и дори храни¬телните вкусове на донора. Днес много учени са убедени, че спомените се съхраняват в клетките на цялото тяло, а не са локализирани на определено място."

Та какво всъщност знае науката и колко ли погрешни схващания има... Игра на мозъка...може би..

# 5 569
  • Linz
А според научното обяснение, какво "кара" информацията от околния свят да попада не там, където трябва? Или е просто "съвпадение"? newsm78
Ситуациите са най-различни- може да отидеш на ново място, което ти се струва много познато, може да "предчувстваш" какво ще каже някой... много варианти има, аз не съм задълбавала да чета, други лекции са ми по-интересни. Но в нета има много информация- ако търсиш обяснение за паралелни вселени, ще намериш това, ако търсиш научни статии и клипове- също бол.
Сега слушам точно за паметта. Оказва се, че паметта е много манипулативно нещо. Дори опитен психоаналитик или адвокат може да внуши на човек, че е видял или изпитал нещо, което му е напълно непознато. И могат да му променят спомените. А от такива манипулации на паметта има хора, които лежат за убийства Shocked

# 5 570
  • Варна
Ситуациите са най-различни- може да отидеш на ново място, което ти се струва много познато, може да "предчувстваш" какво ще каже някой... много варианти има, аз не съм задълбавала да чета, други лекции са ми по-интересни. Но в нета има много информация- ако търсиш обяснение за паралелни вселени, ще намериш това, ако търсиш научни статии и клипове- също бол.
Сега слушам точно за паметта. Оказва се, че паметта е много манипулативно нещо. Дори опитен психоаналитик или адвокат може да внуши на човек, че е видял или изпитал нещо, което му е напълно непознато. И могат да му променят спомените. А от такива манипулации на паметта има хора, които лежат за убийства Shocked

Аз затова не вярвам в регресията чрез хипноза. Peace

# 5 571
R&S, така е, човек намира това, което търси. И все пак всичко е възможно. Теории-колкото искаш. Истината никой не знае коя е. Просто ми стана интересно какви са според психолозите причините за това, а не какво се случва. То е ясно, че нещо се случва не както трябва. Peace

# 5 572
  • Linz
Такива регресии са абсолютно несериозни и хипнотизаторите го знаят.

Daisy Rose, теория, която се потвърждава експериментално, се превръща в доказателство. Причините са в това, че мозъкът ни не е машина. Напр. виждаш нещо за момент, но мислите ти са заети с друго и не обръщаш съзнателно внимание на видяното. След време виждаш същото, или много подобно нещо и ето ти едно дежа ву Simple Smile

# 5 573
А, това вече е обяснение. Така съм съгласна.
Колкото до теориите и доказателствата, факт е, че учените непрекъснато откриват нови и нови доказателства за други теории, напълно опровергаващи предишните, така че всичко е много относително.

# 5 574
  • Linz
Да, появяват се и нови теории, които изместват стари такива. Аз имах предвид друго. Ако експериментално ти демонстрират как се случва дежа ву и видиш, че е естествен процес, няма да се връзваш на спомените от миналите животи или паралелните вселени, нали.

# 5 575
Не знам. Аз също мисля, че е естествен процес, но търся и други страни на монетата. Струва ми се, че когато нещо се разглежда отделно, се разбира погрешно. Щом един човек може да манипулира друг, значи и самият той може да бъде манипулиран от някой, който знае повече от него. И ми идва някак си като омагьосан кръг. Затова на нищо не вярвам  Naughty

П.С. Ако сте усещали примерно, когато сте в полусън, как манипулирате съня си, възможно е по същия начин и висшето ни Аз да манипулира тази действителност на същия принцип. Просто това е принципа. И хората, които демонстрират разни такива неща го използват.

Последна редакция: вт, 04 юни 2013, 12:49 от Daisy Rose

# 5 576
  • Linz
Тъкмо сега слушах за това, как нещо, дори и да е някоя глупост, като се повтаря многократно, ти се набива в главата и започваш да вярваш, че е истина или че е вярното решение. Това много се използва в маркетинга и в политиката. От промиването на мозъци няма спасение Confused

# 5 577
Напълно съм съгласна, че ако човек няма собствен опит и преживявания, независими и непредизвикани от каквито и да е външни фактори, е податлив на всякакви манипулации. Имащите са имунизирани. Simple Smile

# 5 578
  • Linz
Напълно съм съгласна, че ако човек няма собствен опит и преживявания, независими и непредизвикани от каквито и да е външни фактори, е податлив на всякакви манипулации. Имащите са имунизирани. Simple Smile
Така излиза, че човек колкото е по-млад, толкова е по-лесен за манипулация. Но не за всички случаи е вярно. Важното е човек да е информиран и винаги да има едно на ум.

# 5 579
Не винаги възрастта е показател за такъв вид опитност.
Иначе е вярно, че колкото си по-напред с годините, толкова си по-здраво стъпил на земята и е по-трудно да бъдеш изманипулиран.

Общи условия

Активация на акаунт