Какво има след смъртта?

• 562 598
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 7 905
Предлагам да си направим нова тема, пък ти да останеш в тази. Ама да я пазиш да не избяга!

# 7 906
 Още ли се дипли дискусията - колко е права , пък колко са криви всички останали.  Laughing

Снощи мернах филм, май по Дискавъри за необяснимото. В серията имаше история, как едно семейство алпинисти попадат на труп на човек отпреди няколко хиляди години. Мъжът го снима, за доказателство , въпреки че жената се боеше че това ще носи лош късмет. Няколко години след това, при лек преход, мъжът загива на много лек преход, по начин наподобяващ края на намереното тяло - в снежно дефиле. Следват поредица нещастни случаи с фатален край на няколко от екипа, по изследването и пренасянето на тялото. Не го догледах, защото трябваше да приспивам малкия, който не иска да заспи докато аз правя нещо друго.
Ами възможно е душата на починалия да си е заседнала в нисшия астрал и да си витае около тялото.Също така мисля,че са напълно в състояние да причинят енергийна намеса и да спретнат някой"инцидент"с жив човек.Особено ако решат,че трябва да отмъщават.Може пък фотоса да го е приел като гавра  няква..А разбира се,може и всичко да си е просто случайност.

# 7 907
Нема да си даваме темичката на тролове йезуити, дето искат всичко да стъпчат с дебелите си дюстабани. Wink  Току що направих 1 медитация към ангел Ханиел за отърваване от дисхармонията и връщане на спокойствието и  радостта в темата и в личния живот на участниците в нея. Като ми мине мързелчето, ще напиша как се прави, може някой да си я хареса. http://www.youtube.com/watch?v=ZByURjykORM

# 7 908
Не знам, Пънки, дали това ще помогне....Наистина изчезна радостта в темата, както и спокойствието. Гледам, че Хексе и Самър се изнесоха тихомълком, не пишат вече. Може би трябват по-сериозни действия, за да се премахне дисхармонията.... newsm78 newsm78

# 7 909
Не знам, Пънки, дали това ще помогне....Наистина изчезна радостта в темата, както и спокойствието. Гледам, че Хексе и Самър се изнесоха тихомълком, не пишат вече. Може би трябват по-сериозни действия, за да се премахне дисхармонията.... newsm78 newsm78
Да се надяваме,че скоро всичко това ще престане от само себе си..А Хексе и Самър вярно не пишат вече..Мислиш ли,че заради това? newsm78

Ето астралните нива които ни предстоят след физическата смърт,като за всяко ниво съответства някое от финните ни тела.

цялата статия е много интересна,но е на англ.
http://www.worlditc.org/h_07_meek_magic5.htm

# 7 910
Значи няма да има драма за теб ако моето име го в има книгата на живота, а твоето липсва.
Има си Кой да определи чие име е в книгата на живота.

Има, да. Всеки сам определя съдбата си, въпросът е дали ще я приемеш смирено.

За посланията в музиката, KISS и те ли не са метъл група.
Тц, не са -
Цитат
Kiss (often styled as KISS) is an American hard rock band formed in New York City in January 1973.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kiss_(band)

Ресурсът време е ограничен за всеки от нас. Потребители, които не се съобразяват с този факт, не биват четени.

Насила може да вземеш, не и да дадеш. Всички пишещи в темата биха искали да не ги четеш. Не бъди благосклонна само към мен.

И аз с призив: Човешкият мозък пропуска по-голямата част от информацията - да се възползваме от това и да пропускаме някои дълги пасажи, разводняващи темата и незвучащи в синхрон със същността й  Grinning

Присъединявам се.

# 7 911
Заради нашата греховност. Така или иначе, ако това те притеснява, не е задължително да се изпада в буквализъм. Важното е, че човекът е с паднала природа. Това никой не може да ме убеди, че не е така.

Супер много губим всички, че няма кой да ни научи колко сме греховни и с паднала природа по презумция. ooooh!

# 7 912
Напрау! Simple Smile Серафима, я обясни за падналата природа, мноу е интересно, ша знайш! Grinning Grinning

# 7 913
  • Русе
  момичета, вие сте мазохисти.  Grinning Серафима, не се пъни да пишеш нещо към мен, защото не чета.

# 7 914
Как сте хора? Гледам, че тук някакви спорове пак са се заформили. Мен нещо ме тресна откакто споделих оная случка за Кюнеца и сега съм друг човек, още по-шашав.  Laughing Почнах да вярвам в извънземни, може би се побърквам, кой знае. Няма много да говоря, че извънземните не прощават, а и като гледах пак филма "Четвъртия вид" си взех поука, че който много говори и дълбае, му се случват лоши неща на него и семейството му. Та да не психясам и аз като тия от филма (в какви филми се вкарах!  ooooh!  Joy). Обаче интересно, че сега нямам в себе си страх към тези същества, даже са ми по-симпатични от хората. Обаче подпитах сестра ми дали помни за Кюнеца и тя каза, че не само помни, че съм говорила за него ами че ме е било много страх от него, даже съм ревала.  Shocked Toва съм го забравила, даже се чудя защо ме е било толкова страх, сега не ме е страх, даже са ми симпатични извънземните.
Виж сега, за кюнците православни и протестанти са единодушни. Има си начини да бъдат прогонени от дома, както и да се освободим от ефекта, който са оставили в главите и душите ни. Православието със сигурност може да се справи.

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 21:28 от Серафима

# 7 915
Ето астралните нива които ни предстоят след физическата смърт,като за всяко ниво съответства някое от финните ни тела.

Православните не се водят от "енергии" като в астрала, а се стремят да увеличат Божията благодат у себе си.
Лествицата включва в себе си тридесет степени или подвизи. Към тях се присъединяват още няколко подготвителни степени или начални подвизи. Тук няма да ги профанизирам, изброявайки ги.

Единият път е широк и лесен, а другият тесен и трънлив. С изкачването по лествицата човекът придобива качества, но това не е за тази тема, да не се тривиализират тези неща.

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 21:37 от Серафима

# 7 916
Астралните пътувания се постигат по методите на източните религии. Те се считат за незаконно вмешателство в духовната сфера и представляват грях. Не само това, представляват опасност за практикуващите ги (за незнаещите руски език).

Отец Александр Мень:
...Есть люди, которые усваивали практику восточных мудрецов и могли достигать произвольного выхода в астрал . Опасное упражнение. Так вот, многовековый опыт (к сожалению, я не имею возможности об этом подробно говорить) показывает, что этот соседний с нами план не только таинственен, но и опасен, обманчив, труден для человека, и что Творец недаром от нас его закрыл.
Он открывается человеку в состоянии или очень большой святости, или в состоянии безумия, когда эта "стенка" ломается, и вдруг через щель что-то прорывается. Человек должен был быть огражден от этого. Как мы ограждены от чёрной бездны космоса голубым куполом тверди небесной, так мы ограждены от таинственного, опасного для нас и в чём-то страшного и туманного мира – астрального. Контакт с этим измерением рождает всевозможные феномены, которые поражают воображение человека. И тут наше любопытство, порой добросовестная любознательность, бегут впереди наших достижений. Человек стремится исследовать эти области, но мы ставим вопрос: а готов ли он? Готов ли человек? Он оказался не готовым исследовать даже структуру атома, потому что он обратил её против себе подобных. Не опасно ли человеку вторгнуться в такую сферу, чтоб выпустить неких демонов? Есть экология природы, но есть экология и духа. Вот почему Церковь возбраняет человеку заниматься спиритизмом и всевозможными оккультными вещами. Почему? Только чтобы подавить его любознательность? Нисколько. Наоборот, любознательность поощряется. Наука для Церкви есть познание Божьих тайн, а вот такие вещи… Мы не способны без тяжких последствий для себя и для общества проникать в эти сферы. Это не табу, это не слепой запрет, а это предостережение христианства; мир не готов к этим вещам."
"– Как быть с астралом , почему это вредно, и вредно – как, физически или духовно?
– Выходить в астрал вредно и духовно, и физически. Мы знаем, что человек, который так экспериментирует над собой, может попасть… может самоубийством кончить. Он может выйти и не войти обратно. С этим играть нельзя. Ведь мы же не знаем… Ну, поймите вы, что правила существуют для всего, а здесь мы … Помните картину Тарковского "Сталкер"? Как они там по этой Зоне ползут? Сюда бросят, сюда бросят… Астральный мир – такая же Зона, и ломиться туда с невежеством, с непониманием законов всегда опасно, лучше не делать"
" – Чем так страшен и опасен астральный план для человека?
– Он полон обманов и демонических влияний, но мы от них не защищены и совершенно не готовы к ним"

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 22:07 от Серафима

# 7 917

Всеки цвят енергия,съответства да даденото енергийно/астрално ниво.Това означава,че през цялото време човекът има връзката с тези нива.

Най-общо казано,трябва да стигнем до последното ниво..Баш като в компютърна игра Mr. Green

A eто и тялото с надите,коронната чакра и цялата аура

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 23:18 от ae

# 7 918
Aз имах цветове с 0%, с 7%. Rolling Eyes
Серафима, колко хубаво обясняваш! Добрините ти в тази тема край немат! Peace Grinning

# 7 919
Благодарна съм на Отец Александр Мень и на Серафима за предупрежденията какво ни чака ако практикуваме пътуване и секс в астрала!
Серафима, може ли да ми обясниш по какви причини християнството отрича лечението с духовна енергия, примерно с Рейки?Грешно е да се помага, или е грешно да желаеш да се излекуваш?

Общи условия

Активация на акаунт