Какво има след смъртта?

• 562 644
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 7 890
Цитат
Знаем, че след смъртта човек не може да извършва никакви дела, включително не може и да се покае. Езекия също е знаел, че само докато е жив може да се разкае за греховете си, че след смъртта си няма да има възможност за това. Ако имаше прераждане, едва ли Езекия щеше така умилно да се обръща към Бога със сълзи на покаяние, защото щеше да знае, че макар тук и сега да е грешил, то след прераждането си, в другия си живот на земята, може да се усъвършенства духовно, да изкупи грешките си със страдания и да се надява на по-добро прераждане. Щеше да се надява в другия си живот да постигне нирвана или пък да се слее с безличния Абсолют. Но не, Езекия знае богооткровеното учение на Св. Писание за състоянието на душата след смъртта, и че от ада може да го избави само Изкупителят Бог, но при условие, че той искрено се откаже от греха и възжелае от все сърце да служи на Бога приживе.

Серафима, а не е ли възможно да погледнем на разкаянието на Езекия от малко по-различен ъгъл?Защо непременно се отхвърля възможността, да е бил толкова пламенен и настойчив (като в удебеления цитат) да моли за опрощение, защото знае, че ще натрупа лоша карма, която ще трябва да изкупува в следващ животnewsm78

Крайната цел на дхармическите религии е освобождаването от всякакви прераждания. Като цяло хората, посветили се на тези вярвания нямат никакво желание да се прераждат повече. Те също могат да се покаят, но само с покаяние не става, според мен.
А най-малкото очаквам Юдейски цар от преди повече от 2000 години, да е запознат с карма и прераждане Laughing .

# 7 891
Според теб какви са шансовете ние с теб да се окажем от една и съща страна на Бог?
Това не мога да знам. Себе си считам за грешница, а твоят житейски път, къде ще те отведе не зная. Бог знае всичко за всички и Той съди всекиго. Не е моя работа да давам присъди.

Значи няма да има драма за теб ако моето име го в има книгата на живота, а твоето липсва.

Цитат
И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той биде хвърлен в огненото езеро.
Откровение 20:15

Може би ти си в следната категория: (Цитат от православие.бг)
"За жалост и в България си имаме последователи на т.нар. "сатанинска вяра", но те в по- голямата си част са неосъзнати 14-15 годишни момченца и момиченца, слушащи "black metal" и прекланящи се пред северните митологии. Хубавото е, че голямата част от тези "сатанисти" като излязат от пубертета, поумняват и макар едва ли да стават християни, то поне престават да си пълнят гласите с дивотии като т.нар. "сатанизъм".
Значи излиза, че всяка духовна практика, учение или религия различна от християнската се обявява за демонична. Много удобно.
Що се отнася до самата музика, то явно ти и подобните ти имате проблем с разбирането на смисъла на думата изкуство и артистизъм. Излиза, че норвежкият радио хор е посветен в сатанинските практики, за да свирят на подобен концерт - http://www.youtube.com/watch?v=an2gn3GYq3Y

Съмнявам се, че английският ти е на достатъчно високо ниво, за да разбираш в пълнота текстовете на въпросните песни.
Дай примерен текст на песен да тестваш английския ми и да разсеем съмненията ти.
А ти как си норвежкия? Дали има бесовски послания тук?
http://www.youtube.com/watch?v=4BEfORJeivc
http://www.youtube.com/watch?v=wUSEQEOgkGw
http://www.youtube.com/watch?v=b3uK_jAi8a8
http://www.youtube.com/watch?v=_tGNtwGsML8

Ето и още за метъла:
Скритите послания в музиката

Обнови си малко базата данни - нито една метъл група не видях от изброените: Мадона? Куин? Бийтълс?
 Ето, да се образоваш - http://en.wikipedia.org/wiki/Venom_(band)
 В метъл песните няма нужда от скрити послания - всичко си се казва право в очите, но тъй като такива групи са слабо популярни и Църквата не може да смуче от тяхната слава, затова не ги и закача. Музикантите не представляват ничия институция, за да бъдат инструмент за манипулация на масите.

# 7 892
Хора, хабете си енергията да помогнете на някой в нужда, да кажете на някой тъжен човек мила дума и всякакви неща, които ви карат да се чувствате удовлетворени, но не включват безсмислени еднообразни реплики или линкове към безумно дълги статии, които съм сигурна никой не чете. Просто съм потресена от случващото се в тази тема и признавам, че вече я чета (от тук от там) с досада.
И аз така разсъждавам. Като гледам, България я чакат 30 000 бежанци до края на годината. Има политическа, икономическа криза, освен демографска. Бих добавила и духовна, което е най-страшното.

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 08:41 от Серафима

# 7 893
Значи няма да има драма за теб ако моето име го в има книгата на живота, а твоето липсва.
Има си Кой да определи чие име е в книгата на живота.

Що се отнася до самата музика, то явно ти и подобните ти имате проблем с разбирането на смисъла на думата изкуство и артистизъм.
Очевидно вкусовете и разбиранията ни коренно се разминават.

Не ползвам норвежки, за мен това е нерентабилен език на пазара на труда и не е свързан с личните ми интереси, така че няма причина да се занимая с него. За някой метъл, почитащ скандинавските идоли, може и да е важен, но на мен ми е крайно периферен този език.
Линковете ви не ги отворих, просто интересите и вижданията ни не съвпадат. Ресурсът време е ограничен за всеки от нас. Потребители, които не се съобразяват с този факт, не биват четени.
За посланията в музиката, KISS и те ли не са метъл група.
"Славата" на тези групи е незабележима за огромното множество хора.

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 08:59 от Серафима

# 7 894
Първоначално, преди да познае греха и да стане порочен, човек е бил безсмъртен. Следователно неподвластен на болести, смърт и тление.
Моля,да бъде посочен източникът на това твърдение.

Първо вие посочете доказателствата за нещата в тази тема. Така или иначе, дори някой да се съмнява в буквалността на тези думи, мисля, че и като символика е достатъчно поучително.

Кой ще громиш бе?Баси злобата...Shocked
Никой в семейството ми, личния ми живот или работата ми и въобще в личния ми свят НЕ ПСУВА. С какви впечатления мислите, че оставам от ефекта на астралните пътешествия върху човешката личност?
По въпроса на мозъка по-добре да не коментирам.

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 08:45 от Серафима

# 7 895
Серафима, а не е ли възможно да погледнем на разкаянието на Езекия от малко по-различен ъгъл?Защо непременно се отхвърля възможността, да е бил толкова пламенен и настойчив (като в удебеления цитат) да моли за опрощение, защото знае, че ще натрупа лоша карма, която ще трябва да изкупува в следващ животnewsm78
Защото "царуването му е паметно със старанията му да възвърне поклонението на истинния Бог."
Tи остави това,ами кой родител би си наказал детето с болести и смърт? Shocked
Ма иначе ни обичал  Whistling
Вие никога ли не наказвате детето си за негово добро? Странно ми е човек да ми задава буквален въпрос за Адам и Ева и след това да критикува буквалността в отговора, както вие направихте. Просто извъртане. Баща ви ви е Баща, независимо дали сте се опълчил срещу методите Му или не. Това не е въпрос на ваш личен избор.
Ние сме наказани заради ябълката, ок. Но животните защо са наказани? Защо умират всички живи същества?
Заради нашата греховност. Така или иначе, ако това те притеснява, не е задължително да се изпада в буквализъм. Важното е, че човекът е с паднала природа. Това никой не може да ме убеди, че не е така. Отговорът на въпроса, както и много други елементарни въпроси, ги има във въвеждащите книги - Нашата вяра, Нашата надежда, Нашата любов, Катехизис. В една държава, където не се учи вероучение, и най-елементарните неща не се знаят. Но е доста уморително да се задават все едни и същи въпроси.
По отношение на науката, благодаря за благинки като: ГМО, хидрогенирани мазнини, атомната бомба, Фукушима, Чернобил и т.н. Учени-атеисти, изживяващи се като демиурзи, ще ни унищожат.

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 09:06 от Серафима

# 7 896
Simple SmileА как ви се струва тва, че във всяка слънчева система, освен бялото слънце, има и черно, невидимо?
Пънки, кажи нещо повече по въпроса  Praynig

HAPPY_QUEEN много се радвам, че си в HAPPY състояние - все пропускам да отбележа  Laughing
В тези интервюта с рептили ми прави впечатление, че много приличат на хората - по изразяване, светоусещане... Ми чак пък толкоз да са като нас  newsm78

И аз с призив: Човешкият мозък пропуска по-голямата част от информацията - да се възползваме от това и да пропускаме някои дълги пасажи, разводняващи темата и незвучащи в синхрон със същността й  Grinning

# 7 897
Не мисля, че бистренето на астрофизиката е същността на темата.

# 7 898
В една държава, където не се учи вероучение, и най-елементарните неща не се знаят. Но е доста уморително да се задават все едни и същи въпроси.
По отношение на науката, благодаря за благинки като: ГМО, хидрогенирани мазнини, атомната бомба, Фукушима, Чернобил и т.н. Учени-атеисти, изживяващи се като демиурзи, ще ни унищожат.

И какви елементарни неща не се знаят Laughing ?

По отношение на науката, благодаря за цялото знание, което учените ни предлагат на тепсия, за всички модерни технологии, за електричеството Grinning , за модерната медицина и осигуряването на стандарт, който значително удължава живота ни. Православни християни, изживяващи се като проповедници, ще ни върнат обратно в пещерите Stop !

# 7 899
В една държава, където не се учи вероучение, и най-елементарните неща не се знаят. Но е доста уморително да се задават все едни и същи въпроси.

И какви елементарни неща не се знаят Laughing ?

По отношение на науката, благодаря за цялото знание, което учените ни предлагат на тепсия, за всички модерни технологии, за електричеството Grinning , за модерната медицина и осигуряването на стандарт, който значително удължава живота ни. Православни християни, изживяващи се като проповедници, ще ни върнат обратно в пещерите Stop !
Не се знаят елементарните неща от вероучението, за които се задават въпроси тук. Имам предвид именно въпросите, отнасящи се до вероучението.
Науката може да се използва за добро и за зло, като всяко нещо в човешкия живот. Изобщо не ми е хрумнало да демонизирам науката. Чети по-добре написаното.
За твое сведение, имам близки и професор по физика на елементарните частици - православен - работи във Ферми лаб, и доктор по компютърни науки в СУ - православен, внук на свещеник, и т.н.
Смятам, че е неправилно да се противопоставят вярата и науката.
Да не говорим, че много от големите открития на науката православните руснаци са ги открили преди запада.

# 7 900
Ъ, то защото е нужно да се знаят елементарни неща за вероучението Laughing . От къде на къде ? Пък и вероучението не се свежда само до твоята религия.
А колкото до големите научни открития, много от тях са били известни още в древността, преди руските православни християни hahaha, впрочем щеше да е добре да дадеш източник на това твърдение.

# 7 901
А секса и в астрала е капан, беж да ме нема съм аз...Сега, ако видя тунел със светлина в края, пак така-беж!
Оф, четох и за секса в астрала, излизат разни статии. Говори се и за изнасилване в астрала и за сънната парализа, която тук казаха, че не било нищо. Било нормално 1/3 от хората в съня си да имат сексуални преживявания с демони, било въображение, нещо там с нервната система. А намерих статия, където пише, че така им смучат енергията.

Според християнството всеки блуден или прелюбодеен секс си е грях, дори да е насън или фантазия или пожелание, който неразкаян и неизповядан води до ада, както и реално извършеният.

Не знам дали са добри,но много ме плашат. Видях как човек ходеше из стаята. Бях вцепенена от страх и не можах да реагирам въобще. Разрових се в нета и прочетох много случаи на такива посещения. Интересува ме дали са същества от други измерения, преминали при нас без да знаят или нещо друго. Може би някой ден ще разбера. За сега само гадая. Силно вярваща съм и вярвам ,че не са дошли с добро.....
Това също ме вълнува. Тя ми обясни, че става дума за човек с черни дрехи.
И сега попаднах на такава информация за човек с черни дрехи, който се явил на деца, викащи духове. Той им заповядал да убият православно момиче и да пият от кръвта му.
http://tavor.hit.bg/chitalnia/knigi/ad.htm#bran

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 21:19 от Серафима

# 7 902
Тази преди така интересна тема взема да намирисва на християните, баш преди да драснат кибрита на Александрийската библиотека.

# 7 903
  • Русе
  Още ли се дипли дискусията - колко е права , пък колко са криви всички останали.  Laughing

Снощи мернах филм, май по Дискавъри за необяснимото. В серията имаше история, как едно семейство алпинисти попадат на труп на човек отпреди няколко хиляди години. Мъжът го снима, за доказателство , въпреки че жената се боеше че това ще носи лош късмет. Няколко години след това, при лек преход, мъжът загива на много лек преход, по начин наподобяващ края на намереното тяло - в снежно дефиле. Следват поредица нещастни случаи с фатален край на няколко от екипа, по изследването и пренасянето на тялото. Не го догледах, защото трябваше да приспивам малкия, който не иска да заспи докато аз правя нещо друго.

# 7 904
Тази преди така интересна тема взема да намирисва на християните, баш преди да драснат кибрита на Александрийската библиотека.
Смятам, че това което си написала не е за тази тема.
И все пак, ето един смислен и издържан отговор:
Не е вярно, че храмът на Серапис е запален в угода на християнските тълпи и че този пожар унищожава Александрийската библиотека. Храмът не е съществувал след 391 година. За посегателства над библиотеката споменава Плутарх в жизнеописанието на Юлий Цезар, като датира този акт около 48-47 г. преди Христа. Освен това Александрия е място на военни действия през 216 и 273 г., когато легионите на римските императори Каракала и Аврелиан нахлуват в града. През ХIII в. сирийският епископ Григорий посочва като виновник за разрушаването на библиотеката арабския халиф Омар, завладял Александрия през VII-VIII век. Това твърдение обаче няма документална подкрепа. Английският историк Гибон пък обвинява категорично християнската общност за погубването на културните ценности. Поради протестантското си възпитание той се отнася с недоверие към католицизма и православието.
http://bg-patriarshia.bg/reflections.php?id=164

Амбър, с египетските гробници има същия проблем, който се обяснява с гъбичка. Амбър, ще ви помоля да се държите въпитано.

Общи условия

Активация на акаунт