Какво има след смъртта?

• 568 202
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 8 805
  • Русе
Хардуер без софтуер не работи. Ако не е Уиндоус, ще е Дос или Линукс или някаква друга програма. Но програма ще има. Обаче дори програмите си имат самостоятелност. А вече има програми, които се самообучават.
Ми тогава защо се твърди, че някои хора нямат душа - как работят телата им без допълнителна помощ  Thinking
  За хората не твърдя. Само за компютрите отбелязах.  Peace Ще ми се да вярвам, че и при хората е така и всеки има душа и шанс.

# 8 806
Разбира се, че всеки ще има душа. Щом си жив, значи имаш душа. Simple Smile
За шанса...не знам за какъв точно шанс става въпрос.... Rolling Eyes
Ако приемем условно, че аз имам индивидуален ВА, а ти, Амбър- не, то....го виждам образно така: ние с теб се срещаме днес и сме с еднакви на вид обувки( ВА). Само ако се вгледаш съвсем отблизо, ще откриеш малка разлика, но тя не оказва никакво влияние на никоя от нас. Обувките ни са еднакво удобни(неудобни), вършат ни една и съща работа. Същото е просто. Само на теория моите са индивидуални, а твоите са и на други хора.
Ако утре е вече друг живот, а други ден трети, то аз и утре, и други ден ще съм пак тук със същите обувки, защото други няма да имам. А Амбър дали ще е пак със същите? Не знам..., не знам дори дали изобщо ще е тук и дали ще се видим. Rolling Eyes Може да бъде другаде. Не зная на какво място, може би по-добро, може би не....никъде не съм прочела къде евентуално отиват хората с общ ВА. Thinking
От гледна точка на шанса-коя от нас е с по-голям шанс, коя би била без шанс изобщо? Не мога да отговоря на този въпрос.... , нямам предположение:? Затова и не разбирам какво означава израза: ще ми се да вярвам, че всички имат шанс.... Rolling Eyes

# 8 807
  • Русе
  Ън, сложно ми дойде  Embarassed За софтуер говоря само и конкретно за компютри, защото бяха използвани като аналогия.  Simple Smile
   Иначе аз шанса го разбирам като възможност да имаш избор, да се развиваш и да отпадат граници, следствие  и увеличаване изборът от възможности. Преосмисляне на приоритети, избор на нови възможности и промяна - това поне е моят личен опит.  Peace

# 8 808
 Иначе аз шанса го разбирам като възможност да имаш избор, да се развиваш и да отпадат граници, следствие  и увеличаване изборът от възможности. Преосмисляне на приоритети, избор на нови възможности и промяна - това поне е моят личен опит.  Peace
Много хубаво си го написала  Simple Smile И аз мисля по същия начин.

За колективния и индивидуален ВА мисля, че те не "обитават" различни пространства. Както тук на земята живеем заедно хора, растения, животни... така и Висшите Аз обитават едно пространство. Може всеки да има различен начин на съществуване, различни неща да прави, но не са отделени едни от други - все пак са изградени от  еднаква или сходна субстанция и би трябвало да обитават еднаква реалност.
Изобщо това с разграничаването, фрагментирането  е доста условно и според мен особеност на живота във физическо тяло.

# 8 809
Не го ли беше написал някой тук, че самата ни планета има душа, и телата, които не се обитават от индивидуална душа, се одухотворяват от тази на Земята, както растенията и някои животни.  newsm78 Аз съм склонна да вярвам в тази хипотеза.

# 8 810
Анализ на ситуацията около потенциални извънземни артефакти

"Хората, които представиха тези фото-свидетелства имат известен авторитет и само поради този факт си позволяваме да коментираме ситуацията около предметите показани на лекцията. Очевидното нежелание на лекторите да споделят точният произход на артефактите и обстоятелствата около тяхното намиране, е поредният пример за двуличното „спускане“ на определени данни към определени хора, които да имат монополното право да ги коментират, като същевременно задният вход се оставя широко отворен и в определен момент, и при необходимост, всички тези свидетелства могат да бъдат обявени за „фалшификати“. Тази тактика е сработвала много пъти, като един от най-честите похвати е да се направи дубликат на „оригинала“ и след като той очевидно ще е „фалшив“ драмата относно всякакви „научни“ спорове за извънземното ни минало ще бъде изцяло ликвидирана и забравена."

http://www.parallelreality-bg.com/analizi/kratkianalizi/482-2013 … -29-12-51-21.html

артефактите

http://www.in5d.com/newly-discovered-artifacts-prove-mayans-had- … lien-contact.html

Последна редакция: сб, 30 ное 2013, 13:23 от ae

# 8 811
Напоследък върви нещо като подготовка за приемането на идеята за извънземни. Уж строго секретно, а реално се наводни с филми, предавания, доказателства на тази тема. Ако е факт, който успешно е крит стотици (или хиляди) години, защо точно сега решиха, че трябва да се разкрива на порции? Че има манипулация е ясно, но каква ли е точно и какво ли цели?

# 8 812
И аз съм склонна да приема идеята за извънземни предвид собствения си опит, но е възможно информацията да се представя по някакъв заблуждаващ начин, а и дали опитът ми е бил действителен се чудя...  newsm78 Възможно е, като се гледам колко съм шашава на фона на стандартния човек, знае ли се...

Сега ще прочета и материалите, постнати от ае.

За всеки случай малко линкче:

http://30dumi.eu/2013/10/horata-sa-zvezdni-sa-zdaniya-ucheni-pre … i-ot-izva-nzemni/

Последна редакция: нд, 01 дек 2013, 16:26 от HAPPY_QUEEN

# 8 813
Здрастиии! Hug
Да ви дам първо по 1 Оскар, личен оскар ли как му викаха, на всички в темата. Grinning
Нося 1 и за Фимка Simple Smile, ама нейния го давам ето така. Laughing

даже ще и го занеса лично в нейната тема, която наричам Родината на трола. Simple Smile
Извадих си линковете ви и ще ги прочета когато мога, че мноу задачи, мноу нещо... Rolling Eyes

# 8 814
  • Русе
  Добре дошла  Пънки:hug:  Има нужда от стимуланти, че май всеки захапа някаква друга тема и тук опустя.

# 8 815
Пънки, добре завърнала се.  Hug Напоследък доста ми липсваше твоето присъствие из темите. Simple Smile

# 8 816
Разбира се, че всеки ще има душа. Щом си жив, значи имаш душа. Simple Smile

хубаво де, аз пак да си попитам - от кой момент на зачеването насетне си получаваме душите?
щото се получава, че хем има жив ембрион, хем пък без душа - как става тоя номер?
ако душата се вселява много по-късно няма ли възможност, докато си влиза и излиза от тялото на бебето, някоя друга душа да се намести там за постоянно вместо нея?

и понеже се заговори за Оскари чакам с любопитство новия филм на Darren Aronofsky - Noah
този режисьор няма слаб филм, така че очаквам нещо добро
за тези, които не са го гледали препоръчвам филма му The Fountain - драматична история за живота и смъртта

# 8 817
Е, тоз филм The Fountain ми е от любимите. ЗНачи и другия ще се гледа.  Party

Това за душите ми е непонятно, но мисля че е възможно няколко души да се прехвърлят, дори мисля че това може да стане и на по-късна възраст, след определено значително/катастрофално събитие. Аз мисля, че бебето си има душа откакто се роди, а може би още преди това. Може би откакто забие сърчицето - към втори мес от бременността. Ако не е просто една изграждаща се биологична машина.

# 8 818
Вероятно сребърната нишка има роля и душата си остава свързана с определеното й тяло. При катастрофалното събитие нишката се къса, душата си отива. Значи ако друга душа успее да се намъкне в този момент, ще трябва да създаде собствена връзка.

# 8 819
И аз мисля, че докато нишката, свързваща душата с тялото е здрава, никаква друга душа не може да влезе в това тяло - колкото и пъти да излиза душата от тялото и колкото и далеч да пътува.
Отделно мисля, че създаването на тялото е обвързано с конкретна душа - предварително се определя коя душа в кое тяло ще влезе.
А за времето на влизане на душата в новосъздадено тяло до скоро бях убедена, че става със зачатието, но някой тук писа, че не можело 2 души да обитават 1 тяло - а нали тялото на бебето е в тялото на майката. Сега се сещам за 1 възможност, която обединява и двете теории - със зачеването душата се свързва с нишката за новото тяло, но остава извън него до момента на раждането. Когато бебето се роди, душата влиза в него.

Пънки добре че се появи да побутнеш темата, че напоследък толкова съм обсебена от тривиалното в подготовката на идващите празници, че поизоставих на заден план този аспект от живота  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт