Какво има след смъртта?

• 568 099
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 8 925
Ами аз мисля за ВА когато пиша душа. Душата одухотворява тялото и е едно с него, значи умира с него. ВА полза тялото и остава след него. Наистина объркваме малко понятията, но важното е разбирането кое се преражда да го има в ума.
С едно малко не съм съгласна, ако един ВА е имал достатъчно много опитности, то той ще има някакви заложби, дарби, таланти. Ммммм....не знам, мисля, че ще има и такива с достатъчно опитности, но без развити дарби и таланти Blush Освен ако това с дарбите не е много широко понятие Rolling Eyes

# 8 926
Ами тогава всеки Ва е "смъртен"..Защото е временен
Безвремието е само във Вечността.
За това всяко Аз става неразрушимо,само когато се слее с Абсолута.
От гледна точка на Мирозданието,всяко нещо има край.Щом има начало,значи има и край..
п.п.Моля,този"край"да не се разбира буквално..Капката не престава да съществува,щом се завърне в Океана.Но просто вече не може да бъде дефинирана като капка..

Ън,не си разбрала правилно..

Може Ва да е имал и относително малко инкарнации,и въпреки това да е развил усет за музиката,или тактичност в отношенията с хората..Всичко е индивидуално

Но така или иначе,заложбите в човека са плод на съществуването на неговата по-висша същност/ВА.

Заложбите винаги ги има,НО..
Да кажем че в няколко живота съм бил брилянтен виртуоз.Жънал съм слава и успехи..

Е,в този вече съм избрал да съм нещо друго..Например готвач,ядрен физик или коафьор..
Това не значи,обаче,че няма да нося усещането си за звук и ритъм като част от същността си.

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 18:15 от ae

# 8 927
# 8 928
В тази тема няма милост към хората с недостатъчно време. Усещам, че един живот няма да е достатъчен, за да видя и изчета всичко, което се препоръчва тук.  Crazy

Току що изгледах този филм http://www.самосъзнание.com/2013/12/nash-dom.html#sthash.UBz2Sfzv.yWrO1iJb.dpbs.Филмът е по "действителен" случай и много ми хареса.

Би ли споделила кой е този филм, че не мога да отворя линка?  Rolling Eyes

# 8 929
  • Русе
  Happy , това е филмът  - Наш дом
http://www.youtube.com/watch?v=Oer7-72UFlo

# 8 930
Заложбите винаги ги има,НО..
Да кажем че в няколко живота съм бил брилянтен виртуоз.Жънал съм слава и успехи..

Е,в този вече съм избрал да съм нещо друго..Например готвач,ядрен физик или коафьор..
Това не значи,обаче,че няма да нося усещането си за звук и ритъм като част от същността си.
А може въпреки че имаш заложби да избереш изобщо да не ги проявяваш в даден живот - просто за да се съсредоточиш в друга област.

Мен пък извънземните някак изобщо не ме вълнуват. Знам, че ги има, защото противното не съответства на никаква логика, но отношението ми към тях е и като към земните. Ако ги срещна, ще реагирам както бих реагирала към хората - ще се радвам да общувам с тях, ако са добронамерени и ни подхождат манталитетите, а ако не са добронамерени - ще избера някои от методите на общуване, които използвам и сега към хора, с които  не искам да общувам.
Хич не ме притесняват тези работи с отвличания, войни за завладяване, задкулисно управление. Или ме притесняват толкова, колкото и когато са дело на земни хора. Не искам конфликт с извънземни, както не искам и да живея във война между групи хора. Не виждам разлика, нито ми се струва по-страшно нещо само, защото е причинено от извънземно, а не от човек.

# 8 931
Mamam-am, те и индианците така са се вързали навремето и виж какво е станало. Факт е, че при контакт на две цивилизации, винаги по-изостаналата е прецакана. А при положение, че те стигнат до нас, значи са по-напред технологично. Виж, ако ние първи ги намерим, това е друга работа.

# 8 932
Не казвам,  че ще стоя и няма да направя всичко възможно да им противодействам, но за мен е еднакво гадно да те нападне и пороби и извънземна и земна нация.
Независимо дали земни или извънземни стоят зад проблемите, които имаме в момента, е важно да ги решаваме, а просто да се чудим кой е виновен.

# 8 933
  • Русе
  Mamam-am, споделям отношението. Това че има живот в друга форма и при други обстоятелства не го прави по-важен и не дава автоматичен отговор, а само разширава гледната точка  .

# 8 934
"Може би бихте осъзнали: „Чакай малко! Това съм Аз. Защо досега не съм го знаел?“ Защото част от Играта е да забравите и след това да се стремите с всички сили да си върнете това, което не си спомняте и в този си стремеж и път да израснете отвъд това, което сте били преди.

Вие сте създатели на всичко, дори и на тези, които биха ви заловили и поставили в плен – защото това е вашият собствен „сън“. Кое ви прави толкова специални, за да можете да „сънувате“ всички останали? Отговорът на този въпрос е, че всяко едно съзнание създава цялата вселена. Как това би се получило без да се генерират конфликти и парадокси? Всяко квантово събитие е съзнателно и същевременно има място за всяко едно събитие да бъде единствено във вселената. Всяко едно квантово събитие създава вселената от „квантовия вектор на състоянието“, което се явява пълния набор от квантови числа характерни за системата.

Вашият живот е един низ от квантови събития, които са изцяло ваши. Това ви прави създател – поне в равнината на вашите съзнателни животи. По този начин можете да се изявявате едновременно като създател на всичко в рамките на вашия собствен обсег и същевременно като актьор в „сънищата“ на всички останали."

http://www.parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/480-2013-11-14-15-21-44.html

# 8 935
Според мен човек може да е бил неколко живота цигулар виртуоз, и после да се роди бръснар, но пак ще си носи в себе си качествата, които е имал преди. Може да са заспали, да не се проявяват, но пак ще са закодирани дълбоко в него, нема да ги изгуби.
Нещо не ми се пише, освен смешки тези дни, ама ви чета, де... Hug

# 8 936
Според мен човек може да е бил неколко живота цигулар виртуоз, и после да се роди бръснар, но пак ще си носи в себе си качествата, които е имал преди. Може да са заспали, да не се проявяват, но пак ще са закодирани дълбоко в него, нема да ги изгуби.

newsm10

# 8 937
Mamam-am, те и индианците така са се вързали навремето и виж какво е станало. Факт е, че при контакт на две цивилизации, винаги по-изостаналата е прецакана. А при положение, че те стигнат до нас, значи са по-напред технологично. Виж, ако ние първи ги намерим, това е друга работа.
Aз мисля, че те винаги са били тук (или поне много отдавна, може би преди човека), а човешката цивилизация си е вечно прецакана.  tooth

Не искам конфликт с извънземни, както не искам и да живея във война между групи хора. Не виждам разлика, нито ми се струва по-страшно нещо само, защото е причинено от извънземно, а не от човек.

АЗ ПЪК даже предпочитам извънземни пред хора.  Wink Wink По едно време ги молих да ме вземат с тях ама не ме послушаха.  tooth tooth tooth

Започнах да чета последния материал от ае. Със сигурност и него ще го влача дълго време. Не мисля, че нещата стоят точно така, но и човешката пропаганда е страшно нещо. За друго седнах да пиша, обаче. Казват там, че ангелите са духовни същества. Може би такива са основните човешки представи за тях, но според мен ангелите са много по-близо до човека отколкото което и да е друго същество. Дори в Библията пише, че човекът е само малко по-долен от ангелите, в смисъл те са малко по-напреднали и развити от него. От друга страна може да ви шашна, но мисля че ангелите правят секс и имат същите физ. потребности като хората. Нали имаше някакви стихове в Стария завет дето се казва, че "Божиите синове" като гледали "човешките дъщери" колко били красиви не се сдържали ами почнали да се женят за тях (или сношават, не мога да се сетя) и от плода на тези взаимоотношения се появили старовременните исполини (или нещо подобно беше). Мисля че т.нар. ангели не са толкова духовни и нематериални, колкото е общочовешката представа. Просто малко по-напреднали същества, подобни на хора, със сравнително голяма сила, които могат да се използват за войни и битки, но могат да живеят и съвсем обикновен живот. В Библията пише, че сред нас има много такива ангели, които живеят като хора. Само не знам дали те самите знаят, че са ангели.  newsm78

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 19:05 от HAPPY_QUEEN

# 8 938
Реших да ви разкажа снощното ми миниатюрно пътуване в начална фаза на заспиване. Тъкмо почнах да заспивам и видях някакъв тъмен силует в мъжка форма как влезе през прозореца и аз му казах "Тъп дух!" и се вгледах в една дупка на пердето, която се беше образувала от неговото влизане. "Тъпият дух" се запъти към креватчето на детето, но странно как това не ми направи впечатление и после се самообвинявах, че не съм го изгонила на време ами е стреснал детето по време на сън. Но явно копнежът ми за свобода е твърде голям, така че съсредоточих вниманието си в дупката на пердето, от където беше влязъл "тъпият дух" и започнах да си налагам да изляза през нея.  Laughing Успях! Излязох през дупката на пердето и видях прекрасния осветен град под нощното небе. Гледката беше много красива и реших да разгледам от високо. Обаче по едно време започнах да усещам хлад и почнах да се чудя дали астралното тяло може да усеща студ или хлад, сетих се и че вече е зима. Почна да ме хваща страх да не ме отвлекат Сивите (незнайно защо се появи такова съмнение, явно съм прекалила с четивата постнати от ае  Laughing) и в този момент нещо ме заболя по тялото, след което веднага се събудих. В този момент чух, че детето плаче и не можах да разбера дали това не ме събуди, после се сетих за "тъпия дух", който влезе точно преди да изляза и почнах да се самообвинявам, че не съм го изгонила и че вероятно той е изплашил детето. Както и да е - успокоих детето, после вече не помня какво съм сънувала.
При следващото ми подобно пътешествие обаче ми се иска да не се събудя толкова бързо, да не ме хващат такива страхове и да стигна по-далече. Защо не и да пътувам из Космоса?! Само трябва да внимавам и за влизащи "тъпи духове" да не плашат детето.  Laughing

# 8 939
Хепи, изобщо не си приключила с Астрала, само така си мислиш  Laughing Wink
От цялото ти изложение не ми хареса фигурата на мъжа, всяко излизане ли трябва да се придружава от някого? Close
А за Космоса-ето и още една възможност, реална. Wink Малко на майтап, малко на истина. Коментарите към статията също са интересни Laughing
 http://it.dir.bg/news.php?id=15731512

Общи условия

Активация на акаунт