Какво има след смъртта?

• 568 008
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 9 015
  • София
Ае,
Малко крайно изказване от твоя страна. Shtом пишем в тази тема, вероятно не сме пълни гьонове и търсим начин да открием себе си.  Ти, като по-вещ, можеш ли да ми дадеш насока как по-добре да се опозная?

# 9 016
Относно болестите - аз имам 2 основни слаби места: очите /късогледство/ и гърлото - боледувам най-много от болки и кашлица - не само често се случва, но веднъж започне ли мога повече от месец да не се излекувам, независимо какво лечение предприемам.
За мен тези проблеми не се дължат само на обичайните според медицината причини. Откривам връзка между физ. болести и характера ми. Основният ми проблем е трудността ми да споделям чувствата и мислите си - най-съкровените, не ежедневните. Може и съвпадение да е, но кашлицата и/или гърлобола се появяват в периоди, когато се затварям повече от обичайното в себе си или пък прекалявам с говоренето, т.е има дисбаланс в това отношение. Имало е периоди, когато някак съм преодолявала себе си и съм била по-споделяща - тогава не съм имала и проблеми с гърлото. А от гърлото и органите в него излиза гласът ни, когато говорим - затова правя връзка между характера си /неговоренето/ и болката в гърлото.
А проблеми с очите имам от малка, както и от съвсем малка имам навика да си създавам илюзорни светове, да бягам от действителността, т.е да не искам да я виждам каквато е - може би затова и на физическо не я виждам добре.
За автоимунните заболявания сигурно е същото. Имунната система е силата, която помага при борбата с болестите,  ако човек се подсъзнателно се чувства слаб, неспособен да се справя с нещата, или пък прекалено силен, по-силен от всички и всичко, или пък нещо друго подобно, това може да  доведе до дисбаланс в имунната система и тя да се разболее.
Може и да греша, но това са моите наблюдения и тълкуване на този етап.

# 9 017
Баш в момента имам такъв пример и ставам свидетел на самоунищожението на един индивид.
Смятам,че до две години макс,целта ще е постигната и индивида няма да е между живите в нашия свят.
Тъжно но факт.
И не знам как да помогна..
Може би ще можеш да му помогнеш, така като човек помага на самия себе си - като го понаблюдаваш повече и го опознаеш по-добре. Всеки човек има специфични сигнали, на които реагира. Ако разбереш на какво би реагирал съответният човек, може да успееш да помогнеш.
Макар че има и вариант, да не трябва да му помагаш и тогава нищо няма да подейства - всеки сам си избира живота.

# 9 018
Ае,
Малко крайно изказване от твоя страна. Shtом пишем в тази тема, вероятно не сме пълни гьонове и търсим начин да открием себе си.  Ти, като по-вещ, можеш ли да ми дадеш насока как по-добре да се опозная?
Крайно?
И кое точно му е крайното?

Иронията ти е неуместна,издразних се и за това..Не!
Няма да ти кажа,какъв е пътят на себепознанието!Tърси си го сама.Фръц! Crossing Arms

Мамам-ам,
не можеш да помогнеш на някой,който не желае помощ.
Въпросната персона потъва от 10-ина години и е отдадена на пълно самоунищожение.
Опитахме всичко.
Но докато индивида сам не потърси помощ,никой нищо не може да направи.

И да не се захващаме за това моля ви.
Просто дадох на Ън пример,че има хора при които подсъзнанието им е насочено към тотално самоунищожения,а активното съзнание,хал хабер няма кво му се случва.

# 9 019
  • София
Крайно?
И кое точно му е крайното?

Иронията ти е неуместна,издразних се и за това..Не!
Няма да ти кажа,какъв е пътят на себепознанието!Tърси си го сама.Фръц! Crossing Arms

Явно днес не ти е ден. Не съм вложила грам ирония в питането си, така че не виждам нужда да се дразниш, а още по-малко да се фръцкаш Peace

# 9 020
Не се сърдете на ае, тва не е казано с цел ''начукване на канчето'', а с цел събуждане. Има такова нещо като противоречие между съзнание и подсъзнание и изобщо и въобще противоречията създават болестите.
Приятелството е дълбоко нещо, не е само внимателно отношение.
Се се каня и забравям да си потърся енергийно дзен Таро, за разговор със самия себе си...Може да ви е интересно да ги разгледате. Казано е , че в Таро са скрити всички тайни на Вселената в това число и Личната Вселена.
http://noeticmasters.blogspot.com/2010/08/1.html
Чаках да ми завалят диаманти в този свят ден, ама нема Wink, затуй ще чистя... #Cussing out
 Hug

# 9 021
Хахаха..Пънки,душко,нали знаеш..щом не са с мен,значи са против мен.. Mr. Green

Има такова нещо като противоречие между съзнание и подсъзнание и изобщо и въобще
Тука си мноо в 10-ката

# 9 022
Се се каня и забравям да си потърся енергийно дзен Таро, за разговор със самия себе си...Може да ви е интересно да ги разгледате. Казано е , че в Таро са скрити всички тайни на Вселената в това число и Личната Вселена.
http://noeticmasters.blogspot.com/2010/08/1.html
Прочетох значението на Глупакът - нали все търся логика, реших да започна от първата карта, и се сетих за един приятел. Не бях го виждала дълго време и като го срещнах беше залитнал по Ошо - пак си беше страхотен човек, но някак не беше същия. Скоро след това вече не беше между живите. Оттогава съм много предпазлива с Ошо.
Преди време се бях много зарибила по Таро, но нещо не ми се получаваше тълкуването и се отказах да се занимавам. Но някъде в нас още се мотаят картите, може някой ден пак да ги разгледам  Grinning

Днес много пиша нещо, дано поне ми е вярна теорията и да ми спре гадната кашлица, че взе да ми писва вече  Angry

# 9 023
И аз имам наблюдения как някои хора отказват да приемат идеята, че нещо в тях самите причинява болестта.Моя позната се бори с тежко автоимунно заболяване и търси лечение-и традиционно, и нетрадиционно.Не прави обаче никакъв опит да вникне в себе си, в чувствата, които потиска или в отношението към себе си....това е, което архангелите й предадоха, че трябва да направи-да изхвърли товара, който носи.Отказва дори да се замисли.А няма човек, особено на определени години, който да няма нито една душевна травма, дълбоко потиснати или отречени чувства, отказ от прошка или нещо друго...
И да, страничния човек нищо не може да направи, опитах се да я насоча, но не става...

# 9 024
И аз имам автоимунно заболяване, вероятно (лупус някакъв). Засега не е проявило най-страшните си признаци и по-скоро ми причинява козметични дефекти, но заболяването е такова, че в един момент имунната система може да се обърне към вътрешните органи и да стане смъртоносно. Засега го поддържам на външно ниво.  Laughing Мисля, че се появи след един много тежък стресов период при мен и вярвам, че човек може да си помогне, ако се обича достатъчно. В групата ни във фейсбук има едно момче, което се е излекувало и дори е написало книга. СЛожи няколко цитата от нея и ми се стори много шантаво всичко, но вероятно е прав, щом е успял да се излекува. Написаното беше от рода на "Аз много се обичам и пращам любов до всяка клетка от тялото си" и пр... ТОй постоянно ни праща любов на всички от групата и ни нарича "любими мои".  hahaha Предполагам, че по този начин може да се въздейства и на друг човек. Вероятно е нужна много любов, която отсрещната страна да приеме (прозвучах като по филмите).  Laughing Аз така излекувах мъжа си от алкохолизъм (преди близо 4 години - от тогава не е лизнал алкохол, но сам потърси помощ от мен - искаше да се излекува) - накарах го да се почувства обичан и желан. Любовта върши чудеса, както се казва. Wink

# 9 025
# 9 026
Скрит текст:
Съжалявам, но трябва да трия някои "откровения"
Картите Таро съм си ги набелязала сериозно. Не знам още към коя колода да се насоча, възможностите са много. Дзен таро ги прочетох до №10. Много интересни.....не знам дали с тях обаче може да се започва, доколко е подходящо. Мислех първо да си поръчам по интернет някоя колода, но после прочетох, че когато избираш за първи път, било добре просто да си вземеш тази колода, която ти хване окото. Да ти харесва чисто визуално, да я поискаш. Това означава да ида някъде и да избирам от многото. Трябва да разбера в коя книжарница в Пловдив има колоди Таро и да ида там. Приемам и съвети по този въпрос също..... Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 дек 2013, 21:22 от Ън

# 9 027
ooooh!Последно за болестите, защото не ми се коментира повече, наистина....не е отказ, че
Така, че ето, правя всякакви стъпки, за да разбирам по-добре себе си, Аз-ът си. Обръщам внимание и на всички странни мисли, които се пръкват бог знае откъде в нихилистичната ми глава. Макар че предпочитам по-директни и по-хард методи като сцени и образи, с всичките му атрибути, както вика Мамасита. Единственото, което няма да направя, са нейните методи за разговори с Аз-ът, прекалено ще ми дойдат Mr. Green За другите не знам..... newsm78
newsm10

Хигиена на мислите и да!Много е важно да се следи техният източник.
Нали не смятате,че всичките ви мисли,са си лично ваши (на инканрацията),а не случайно прихванати или дори умишлено насадени..

http://www.imdb.com/title/tt1375666/

Последна редакция: чт, 26 дек 2013, 17:23 от ae

# 9 028
Ън, ако не си чела досега, погледни метода ТЕС. Това по повод
... Ако приема напълно този факт за истина, не мога да го променя, вече е минало, отдавна. Не виждам какво мога да направя.... Rolling Eyes не мисля да търся отново друг отговор вътре в себе си...

Също така и по повод всяко едно от изброените:
... няма човек, особено на определени години, който да няма нито една душевна травма, дълбоко потиснати или отречени чувства, отказ от прошка или нещо друго...

Аз съм съвсем начинаеща в ТЕС, но само в един ден успях да обезсиля две от най-старите си детски травми.

# 9 029
Ън, никак не ти е лесно на теб.  Confused Пожелавам ти да успееш на надвиеш болестите и болките си!  Hug Стана ми интересно този мъж, който си видяла, ти в предишен живот ли си или си го убила в предишен живот и сега си плащаш за това?  newsm78

B l a n k a, би ли споделила този метод ТЕС какъв е?  Rolling Eyes

Ае, ти взриви ефира с тази новина! Все се надявах да ни подмине тая чаша.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт