Какво има след смъртта?

• 563 292
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 10 905
  • София
Ето, че потвърждаваш това, което пиша - това за готовността за някаква информация не стига, че е тотално грешно, а и ти го припознаваш като някакво специално знание, което ти дава ореол на просветен, но го "разбираш", защо имаш капацитет да го осъзнаеш - демек, аз съм готов:а да разберя информацията-учител, а ти не си. Идеален пример.

# 10 906
Ето, че потвърждаваш това, което пиша - това за готовността за някаква информация не стига, че е тотално грешно, а и ти го припознаваш като някакво специално знание, което ти дава ореол на просветен, но го "разбираш", защо имаш капацитет да го осъзнаеш - демек, аз съм готов:а да разберя информацията-учител, а ти не си. Идеален пример.

Ми....Тц..Ти си дъвчи колкото си искаш кухи понятия като"просветлен и духовен"..Явно си имаш афинитет..

Но елементарната логика е..Абориген/индивидуалното съзнание,ученикът/ без дори начално образование,какъв шанс има да разбере уравнение от висшата математика/учителят,информацията/?

Конкуренция?Това е само в очите на онези които са свикнали да се състезават..
Първо..Аборигенът има пълно право да се гордее със себе си,ако някой ден развие капацитета си.
Второ..Не виждам това какво касае другите,и защо непременно го приемат като надцакване?
Космосът не е Олимпиада и има пространство-време за всички ни..
Но..Наличието на свободна воля дава право на всеки да се състезава,надпреварва,степенува,категоризира и т.н...
Същата свободна воля дето кара шопа и сам да е в трамвая пак да си се бута

# 10 907
  • София
Много бъркаш нещата и изобщо не си наясно, правиш някакви абсолютно грешни сравнения, с които само объркваш още повече себе си и хората. Манджа с грозде е твоята работа с аборигена и висшата математика. Твърдението ти е елементарна логика, но с грешна концепция и грешни данни. Дори не зная дали има смисъл да разяснявам, защото написаните "елементарни логики" от теб, са като една смесица от конци с различни цветове и материи, които са подмятани, дърпани, връзвани до степен да станат една мешавица, от която нищо не можеш да извадиш, за да го подредиш. Опирайки се до метафората с математиката, насипал/а си в една торба разни числа, знаци, завързала си торбата, друсала си, друсала си, и изсипвайки всичко на масата, се надяваш да се подреди нещо смислено, и понеже нищо смислено няма, започваш да гадаеш. Е, да, ама не!

# 10 908
Твърдението ти е елементарна логика, но с грешна концепция и грешни данни.

Да..Логиката ми е повече от елементарна

Какво значи грешна концепция?

Колцина се раждат с вродени знания за висша математика?

"Данни" не съм ползвала.Елементарната логика,за това е елементарна..не се базира на данни,а на установени корективи.А това,че са"грешни"..не зная..
Явно ти знаеш каква е статистиката за % образовани сред аборигенското население. Ще ми е интересно да науча.

една смесица от конци с различни цветове и материи, които са подмятани, дърпани, връзвани до степен да станат една мешавица, от която нищо не можеш да извадиш, за да го подредиш.
Поздравления,Андариел!

Без да искаш току-що описа Мирозданието.

Ще си го копна,ако нямаш против.

п.п.Па нека после ме питат що пиша из подобни форуми..Човек никога не знае от де ще изскочи заека!

# 10 909
Напълно съм съгласна с Андариел.

И да, вярващите определено имат огромно его.

# 10 910
  • София
И за това,че поговорката за учителя и ученикът не е онова което го тълкува комплексарското его,а става въпрос за индивидуалното съзнание/то е ученикът/ и информацията/учителят/..
И за това,че когато човек е готов да разбере дадена информация,това е срещата между ученик и учител..Защото тя информацията е навсякъде около нас,и просто чака да бъде осъзната и разбрана..

Според мен тук изобщо не става дума за това, кой е по-по-най... или за конкуренция или за надцакване. Просто, когато един човек е готов да научи нещо, то по някакъв начин стига до него, дали става дума за образование или за шофьорски курсове или за каквото и да е друго, няма значение. Лично на мене идеята за това, че индивидуалното съзнание е ученика, а информацията учителя много ми допада. Всъщност когато сме готови да разберем дадена информация, тя един вид идва при нас най-общо казано или по-скоро я осъзнаваме и съумяваме да я използваме по начин, по който да ни бъде полезна. И това важи за всичко, което ни заобикаля, независимо духовно, материално или каквото искате.
Това е моето мнение и лично мене Какво? не ме обърква с това, което казва, така че, Анди, не поставяй всички под общ знаменател.

# 10 911
  • София
Грешна ти е концепцията на сравнението или аналогията, дори няма как да го определя точно какво е. Твоето дори не е повърхностно сравнение, а някакви опити за напасване. Впрочем, това е отличителна характеристика на всичката литература, на която виждам тук, че сте почитатели - ужким има логика, ужким всичко е ясно, но така е оплетено, че няма как да се отдели "фигура от фон". Забълбучкване на мозъка, както се изразява една журналистка.

Можеш да си копнеш и продължението, което не написах - от такава купчина конци не става нищо друго, освен да я хвърлиш или да я използваш като парцал за почистване. Не си ли виждал/а такива? Защото аз съм виждала навремето - отпадъци от тъкаческите и шивашките фабрики, които шофьорите използват, за да забърсват при ремонт на колата.

# 10 912
  • Русе

Това е моето мнение и лично мене Какво? не ме обърква с това, което казва, така че, Анди, не поставяй всички под общ знаменател.

+1. Стигнала съм до подобни изводи, като тези на Какво, без да ми се припокриват напълно представите с неговите и най-вече по емпиричен път от мои наблюдения и опитност. Отдавна не чета нищо различно от  Тери Пратчет и Джордж Мартин или пък настолната ми книга на Луис Карол.

# 10 913
Ама разбира се,че и продължението!Много мило,от твоя страна,че нямаш против..
Неприятно ми когато ме обвиняват в кражба на чужди мисли.

Но тук не си права! Naughty

от такава купчина конци не става нищо друго, освен да я хвърлиш или да я използваш като парцал за почистване.

Какъв е този ограничен мироглед сега?

Парцала винаги може да се ползва и като сувенир..Седиш си..Зяпаш го(а може и да си медитираш над него) и си размишляваш..

"Аз като съм дух,"духовно просветлен" ли съм(к'вото и да значи т'ва), или съм като ей този парцал..Купчина нишки"... newsm78

# 10 914
  • София
Май и ти не знаеш какво си.

# 10 915
пък настолната ми книга

Малкият Принц Heart Eyes

# 10 916
  • София
Откога Малкият принц е на Луис Карол?  newsm78

# 10 917
Откога Малкият принц е на Луис Карол?  newsm78
Не е

На Екзю Пери е...

Кой е казал,че е на Луис Карол?

Ех,пусти сърбежи,нямат начешване Mr. Green

# 10 918
  • Русе
  Да поясня, Луис Карол е автор на "Алиса в страната на чудесата". 

Е Анди, аз коментирах ли познанията ти по геомтерия.

# 10 919
  • Ямбол
Откога Малкият принц е на Луис Карол?  newsm78
Това Какво? ли го беше изцепил?
Прави си изводи и за останалите му знания.

doh

Общи условия

Активация на акаунт