Какво има след смъртта?

• 560 211
  • 11 927
  •   2
Отговори
# 11 070
  • Ямбол
То и сънят няма маса, но се появява, когато спиш. Та и тези твърдения за душата - има ги, но не се знае как са се появили.

# 11 071
  • София
И как точно е ясно това със съня и астралните пътешествия? За мен това си е чиста фантасмагория, но много добър начин за печелене на пари. И, не, не ми обяснявайте пак за Тесла и Айнщайн!  Stop

Ако правилно си спомням, въпросният метод на Дон Хуан си е чисто друсане, ама май беше с някакви гъби. Ако някой си търси оправдание за наркоманските си мераци, то всичко може да измисли.

# 11 072
  • Русе

след като душата няма маса, не е поле или вълна и не може да се измери как успява да взаимодейства с материята в тялото.
  Доколкото душата се разглежда като енергия, би могла да е поле, предава енергия подобно на светлината.  

Дон Хуан, на Кастанеда ли беше. Силва метода нещо друго ли беше.Преди доста години съм чела и не си спомням подробности. Той определено приемаше някакъв опиат, но какви резултати беше постигнал реално не се сещам. Имах познати, които бяха много запалени и ходеха на семинари на Силва метода. Твърдяха, че могат да управляват нещата и по едно време бяха много резултатни и печеливши. Обаче после единият се взе много насериозно. Сега е със сериозни проблеми с алкохола и загуби почти всичко - пари, влияние, близки.

Последна редакция: пт, 13 фев 2015, 10:20 от A m b e r

# 11 073
  Фотоните нямат маса. Такова нещо като гравитон не е открито.

Прието е, че фотоните нямат маса. Това е само на теория, която между другото много физици искат да ревизират и да приемат, че фотонът има маса, макар и много, много малка. Масата им е равна на нула, когато са в покой. Само, че такова нещо, като "покой" за фотона никога не е наблюдавано. Ако в ЦЕРН успеят да разпаднат фотона на други съставляващи го частици, то тогава и на практика ще се докаже, че има маса.

Да, гравитона не е открит експериментално, това и аз го написах.

# 11 074
И как точно е ясно това със съня и астралните пътешествия? За мен това си е чиста фантасмагория, но много добър начин за печелене на пари. И, не, не ми обяснявайте пак за Тесла и Айнщайн!  Stop

Ако правилно си спомням, въпросният метод на Дон Хуан си е чисто друсане, ама май беше с някакви гъби. Ако някой си търси оправдание за наркоманските си мераци, то всичко може да измисли.

Да, с гъби и кактуси (пейоте). То това си е всеизвестно.
  Скоростта на светлината е ограничение само за тези обекти, които имат маса. Черната дупка има гравитационно поле, което също действа върху обектите с маса. Спорен е въпросът за 21  грама.  Ако пространството е огънато, а няма причина да се смята, че не е, то разстоянията могат да се редуцират и да се окаже, че галактика на незнам си колко светлинни години е на един тунел разстояние.

след като душата няма маса, не е поле или вълна и не може да се измери как успява да взаимодейства с материята в тялото.

Именно. То излезе, че душата е - нищо. То тогава  никакъв научен метод не би могъл да докаже съществуването на душа.

# 11 075
  • Русе
Именно. То излезе, че душата е - нищо. То тогава  никакъв научен метод не би могъл да докаже съществуването на душа.

Методологията се развива. Не знам дали ще се открие или дали е нужно да се открива има или няма душа, но съм сигурна, че ще се намират още нови методи за търсене.

# 11 076

Точно тези дни разисквахме тази тема с мои приятели и двама от тях разказаха за излизане от тялото и астрално пътуване, което са правили осъзнато, макар и за кратко. Първият го е направил чрез прилагане на техниките на Дон Хуан и е било регистрирано от друг човек, който е бил на различно място по същото време.  Rolling Eyes

Как го е регистрирал другия човек? Видял е астралното тяло на приятеля ти или с някакъв уред са го засекли?

# 11 077

Доколкото душата се разглежда като енергия, би могла да е поле, предава енергия подобно на светлината.  

Дон Хуан, на Кастанеда ли беше. Силва метода нещо друго ли беше.Преди доста години съм чела и не си спомням подробности. Той определено приемаше някакъв опиат, но какви резултати беше постигнал реално не се сещам. Имах познати, които бяха много запалени и ходеха на семинари на Силва метода. Твърдяха, че могат да управляват нещата и по едно време бяха много резултатни и печеливши. Обаче после единият се взе много насериозно. Сега е със сериозни проблеми с алкохола и загуби почти всичко - пари, влияние, близки.

Да, Дон Хуан е на Кастанеда. Мисля, че Силва методът е различен от този на Дон Хуан, но не съм 100 % сигурна.

# 11 078

Методологията се развива. Не знам дали ще се открие или дали е нужно да се открива има или няма душа, но съм сигурна, че ще се намират още нови методи за търсене.

Именно.Направиха вече великите научни откритя и заключения и толкова се унесоха да заключават, че забравиха, че нищо не е стигнало крайната си точка на развитие . Науката май не е изключение, а ? Или да вземем да затваряме  университети и лаборатории, що да се морят?

Последна редакция: пт, 13 фев 2015, 14:15 от rain_bs

# 11 079
  • Русе
    Не знам дали науката ще открие един ден душата.Обаче при голяма загуба остава празнина , която дълго и трудно, понякога и невъзможно да се запълни. Тази точно празнина, не може да се измери, да се претегли, да се детектира от каквито и да е уреди, но тя съществува и понякога може да запълни и измести целия ти познат свят.

# 11 080
  • София
Да, Дон Хуан е на Кастанеда. Мисля, че Силва методът е различен от този на Дон Хуан, но не съм 100 % сигурна.

Силва метода е различен от този на Дон Хуан, най-малкото не се използва пейот Simple Smile до колкото си спомням в началото на книгата се описваше как се влиза в ниво алфа за медитация, посредством броене от 100 назад, като постепенно с практиката се съкращава времето, за което се влиза в него. После си представяш разни неща и общо взето мисля, че постиженията се постигаха на принципа на самовнушението, поправете ме ако бъркам.

Как го е регистрирал другия човек? Видял е астралното тяло на приятеля ти или с някакъв уред са го засекли?

На мене също ми е интересно да разбера, ако може.

# 11 081

Точно тези дни разисквахме тази тема с мои приятели и двама от тях разказаха за излизане от тялото и астрално пътуване, което са правили осъзнато, макар и за кратко. Първият го е направил чрез прилагане на техниките на Дон Хуан и е било регистрирано от друг човек, който е бил на различно място по същото време.  Rolling Eyes

Видял го е и е имал физически контакт с него, но е изглеждал като ефирно тяло - т.е. не бил с такава плътност, както физическото тяло. Що се отнася до този специално метод на Дон Хуан, който е прилагал  - изобщо не става дума за наркотици или каквито и да са опиати.  Sunglasses
Възможността да бъдеш на друго място с тялото си -т.е. може да се каже на две места едновременоо, е една от сидхите, за които се говори в източната окултна мистична литература. Но такива свидетелства има и за някои православни светци - например за св. Йоан Кронщадски. Sunglasses

# 11 082
  • София
Тези двамата май са се друснали заедно, та и до физически и астрален контакт са го докарали!  Joy

# 11 083

Точно тези дни разисквахме тази тема с мои приятели и двама от тях разказаха за излизане от тялото и астрално пътуване, което са правили осъзнато, макар и за кратко. Първият го е направил чрез прилагане на техниките на Дон Хуан и е било регистрирано от друг човек, който е бил на различно място по същото време.  Rolling Eyes

Видял го е и е имал физически контакт с него, но е изглеждал като ефирно тяло - т.е. не бил с такава плътност, както физическото тяло. Що се отнася до този специално метод на Дон Хуан, който е прилагал  - изобщо не става дума за наркотици или каквито и да са опиати.  Sunglasses
Възможността да бъдеш на друго място с тялото си -т.е. може да се каже на две места едновременоо, е една от сидхите, за които се говори в източната окултна мистична литература. Но такива свидетелства има и за някои православни светци - например за св. Йоан Кронщадски. Sunglasses

Доста светци са го можели, да не кажем повечето. Нооо сигурно и те са се друсали като Дон Хуан Joy Или поне са били на силни лекарства и затова са виждали това - онова Mr. Green

# 11 084
  • София
Ако се вярва на Новия завет и случилото се на Тайната Вечеря и после в Гециманската градина, са си спасили кожите, а после са изпитвали угризения, поне някои от тях.

Общи условия

Активация на акаунт