Какво има след смъртта?

• 562 757
  • 11 927
  •   3
Отговори
# 11 355
Освободеното от земята астрално същество се среща с множество роднини, бащи, майки, съпруги, съпрузи и приятели, придобити по време на различни превъплъщения на земята , когато те се появат от време на време в различни части на астралните области. Поради това то изпада в недоумение, не можейки да разбере кого да обича по-специално, и по такъв начин се научава да дарява божествена и еднаква любов на всички, защото всички в еднаква степен са деца и индивидуализирани прояви на Бога. Въпреки че външният вид на любимите същества може да е повече или по-малко променен в съответствие с развитието на нови качества през последния se мен живот на всяка отделна душа, астралното същество използва безпогрешнта си интуиция, за да разпознае всички онези, които някога са му били скъпи на други нива на съществуване и да ги приветства в новия им астрален дом. Тъй като всеки атом на творението е надарен с неизтощима индивидуалност , астралният приятел ще бъде разпознат независимо от обличието, което носи, точно както на земята идентичността на ак¬тьора може да се открие въпреки всяко предрешване.
Продължителността на живота в астралните светове е много по-дълга от земната. Средната продължителност на живота на нормално развитото астрално същество е от петстотин до хиляда години, измерени в съответствие със земните критерии за време. Точно както някои секвои надживяват повечето дървета с хилядолетия, а някои йогини живеят по няколко века, въпреки че повечето хора умират, преди да са достигнали шестдесетте, така и някои астрални същества живеят много по-дълго, отколкото е обичайната продължителност на астралното съществувание. Посетителите на астралния свят живеят там по-дълго или по-кратко в съответствие с обременеността на тяхната физическа карма, която ги придърпва обратно към земята в точно определено време.
Астралното същество не трябва мъчително да се бори със смъртта, когато изоставя светещото си тяло. Все пак много от тези същества усещат известна нервност при мисълта, че трябва да напуснат астралната си форма заради по-фината каузална форма. В астралния свят няма нежелана смърт, болести и старост. Тези три ужаса са проклятието на земята, където човек е позволил на съзнанието си да се отъждестви почти напълно с крехкото физическо тяло, което постоянно се нуждае от въздух, храна и сън, за да може изобщо да съществува.
Физическата смърт се съпътства от изчезване на дишането и разпадане на телесните клетки. Астралната смърт се състои в разпръсване на жизнетроните - онези проявени единици енергия, съставляващи живота на астралните същества. При физическата смърт съществото престава да осъзнава плътното си тяло и започва да осъзнава финото си тяло в астралния свят. Преживявайки астрална смърт в положеното време, съществото по този начин преминава от съзнание за астрално раждане и смърт към съзнание за физическо раждане и смърт. Тези периодично повтарящи се цикли на астрално и физическо съществувание са неизбежна съдба на всички непросветлени същества. Описанията на небесата и рая в Свещените писания понякога пробуждат у човека по-дълбока от несъзнаваното памет за дългата поредица преживявания в щастливия астрал и разочароващите земни светове...
  Rolling Eyes
Интересно е все пак къде са разположени такива астрални планети?  newsm78 Rolling Eyes Grinning И дали се повлияват от избухване на свръхнови, радиация, черни дупки и т.н.  newsm78 Grinning

# 11 356
Горе-долу съм съгласна със статията.

Но е добре,да се уточнява,че под"астрал",в случая се има предвид ефирните тела на Земята
Т.е.говорим за земния Астрал,да не помисли някой,че иде реч за някакъв Вселенски"астрал"..Просто всяка планета си има енергийно поле,от което трябва да се откъснем/буквално/за да се зареем из Космоса..

То е напълно възможно/дори съм сигурна,че е/моделът да е еднакъв..
Но например продължителността на времето не.Няма как просто..Всяка планета си вибрира с индивидуална честота

# 11 357
Горе-долу съм съгласна със статията.

Но е добре,да се уточнява,че под"астрал",в случая се има предвид ефирните тела на Земята
Т.е.говорим за земния Астрал,да не помисли някой,че иде реч за някакъв Вселенски"астрал"..Просто всяка планета си има енергийно поле,от което трябва да се откъснем/буквално/за да се зареем из Космоса..

То е напълно възможно/дори съм сигурна,че е/моделът да е еднакъв..
Но например продължителността на времето не.Няма как просто..Всяка планета си вибрира с индивидуална честота

Йогананда дава обясненията на неговия уж просветлен възкръснал гуру Шри Юктешвар.  newsm78 #Crazy Grinning А Шри Юктешвар говори за астралната планета Хираниялока, обаче не уточнява за нея друго. Дали е астралът на Земята или дявол знае какво...  Grinning Grinning Grinning И изобщо доколко може да се вярва на всичко това?!  Rolling Eyes

Като индивидуализирана душа човек в същността си има каузално тяло - обясни ми моят гуру. - Това тяло е матрица на тридесет и петте идеи, които били потребни на Бога като основни или причинни мисловни сили, от които Той по-късно образувал финото астрално тяло с деветнадесет елемента и гру¬бото физическо тяло с останалите шестнадесет елемента.
Деветнадесетте елемента на астралното тяло са ментални, емоционални и жизнетронни. Деветнадесетте компонента са: разум; его; чувство; ум (сетивно съзнание); пет инструмента на знанието - фините съответствия на сетивата за зрение, слух, мирис, вкус и осезание; пет инструмента на действието - ментално съответствие на изпълнителските способности за възпроизводство, отделяне, говорене, ходене и упражняване на ръчни умения: и пет инструмента на жизнената сила - онези, упълномощени да осъществяват следните функции на тялото: кристализация, усвояване, отстраняване, метаболизъм и кръвообръщение. Фината астрална обвивка на деветнадесетте елемен¬та преживява смъртта на физическото тяло, което е направено от шестнадесет груби метални и неметални елементи.
Бог премислил в Себе си различни идеи и ги проектирал в сънища-мечти. Така възникнала г-жа Космически Сън, украсена с всичките огромни и безкрайни орнаменти на своята относителност.
В тридесет и петте мисловни категории на каузалното тяло Бог разработил цялата сложност на деветнадесетте астрални и шестнадесетте физически съответствия на човека. Кондензирайки вибрационно сили - отначало фини, а после груби, Той създал астралното тяло на човека и накрая - неговата физическа форма. Според закона на относителността, чрез който Първичната Простота се превърнала в зашеметяващо многообразие, причинният космос и каузалното тяло се отличават от астралния космос и астралното тяло, а физическият космос и физическото тяло по същия начин са различни от другите форми на творението.
Тялото от плът е направено от фиксираните, обективирани сънища на Твореца. Дуалностите вечно присъстват на земята: болест и здраве, болка и наслада, загуба и печалба. Човешките същества се сблъскват с ограниченията и съпроти¬вата на триизмерната материя. Когато жаждата за живот на човека сериозно се разклати поради болест или друга причина, пристига смъртта - тежкото палто на плътта временно се съблича. Душата обаче остава затворена в астралното и каузалното тяло . Силата, благодарение на която всичките три тела са свързани заедно, е желанието. Силата на неосъществените желания е коренът на всяко човешко робство...
Причинните желания се изпълняват само посредством възприятията. Почти свободните същества, които са затворени само в каузално тяло, виждат цялата вселена като реализа¬ция на мечтите-идеи на Бога; те могат да материализират всяко нещо само с мисъл. Поради това каузалните същества смятат, че удоволствията от физическите сетива и астралните радости са груби и задушават фината чувствителност на душата. Каузалните същества изчерпват желанията си, като моментал¬но ги материализират.  newsm78
Душата, бидейки невидима по природа, може да бъде раз¬личена единствено по присъствието на нейното тяло или те¬ла. Простото наличие на тяло означава, че съществуването му е станало възможно поради неосъществени желания .
Докато душата на човека е затворена в един, два или три телесни съда, здраво запечатани със запушалките на неве¬дението и желанията, тя не може да се слее с океана на Духа. Когато грубото физическо вместилище бъде разбито с чука на смъртта, останалите два калъфа - астралният и причинният - все още остават, не позволявайки на душата съзнателно да се съедини с Вездесъщия Живот. Когато посредством мъдрост се достигне до липса на желания, или безстрастност, то нейната сила разрушава двата останали съда. Мъничката човешка душа се оказва най-после свободна - едно с Неизмеримия Простор."

Абе малко в повече ми идва тая мистика.  Grinning Grinning Grinning Аз пак бих ви препоръчал книгата "Ти си това" на Румен Чорбаджийски, където разглежда явленията отвъд тази философия.  Това "сливане" с "Неизмеримия простор" е малко, как да кажа - абе направо си е доста мистично и овлечено.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 11 358
  • София
ооо, нямам търпение, нито свободен ресурс да ги чета и мисля тези неща!

# 11 359
Ами той Румбата и той бая е залитнал по светлината,кво да го чета?
Попадала съм на"статии",ясно ми е за кво иде реч..

Под"астрал",аз разбирам енергийното поле на планетата.
Планетното тяло+ефирните и тела,съставляват цялостна матрица.
И точно както трябва да си отидеш от плътната сфера,така трябва да преминеш и през по-фините..Ако можеш..Ако не,полето те отхвърля и се озоваваш в изходна позиция,пак в нисшия астрал.И понеже от там,нямаш кой знае каква възможност,опцията отново в плът е за предпочитане..Всеки път когато си в плът/тяло,това е като трамплин за съзнанието..Все едно животът е низ от подскоци и набираш скорост/височина..Колкото повече си се набрал,толкова по-нависоко можеш да се изстреляш..Има шанс/надежда/развитие някакво...Този път не си успял,но следващия може би..Набереш ли нужната скорост,изстреляш ли се извън обсега на настоящата си матрица,свободен си да опознаваш нови матрици/светове..Докато ниския астрал е..Как беше...На вратите му стои надпис"Надежда всяка тука оставете.."

35?!?Сериозно?Ама какво?35 стъпки за "духовна еволюция"или 35 идеи? Laughing

Последна редакция: сб, 21 фев 2015, 19:18 от Какво?

# 11 360
Ами той Румбата и той бая е залитнал по светлината,кво да го чета?
Попадала съм на"статии",ясно ми е за кво иде реч..

Под"астрал",аз разбирам енергийното поле на планетата.
Планетното тяло+ефирните и тела,съставляват цялостна матрица.
И точно както трябва да си отидеш от плътната сфера,така трябва да преминеш и през по-фините..Ако можеш..Ако не,полето те отхвърля и се озоваваш в изходна позиция,пак в нисшия астрал.И понеже от там,нямаш кой знае каква възможност,опцията отново в плът е за предпочитане..Всеки път когато си в плът/тяло,това е като трамплин за съзнанието..Все едно животът е низ от подскоци и набираш скорост/височина..Колкото повече си се набрал,толкова по-нависоко можеш да се изстреляш..Има шанс/надежда/развитие някакво...Този път не си успял,но следващия може би..Набереш ли нужната скорост,изстреляш ли се извън обсега на настоящата си матрица,свободен си да опознаваш нови матрици/светове..Докато ниския астрал е..Как беше...На вратите му стои надпис"Надежда всяка тука оставете.."

Може и да е залитнал, знам ли.  Grinning Но все пак дава трактовка, която ми допада, защото и аз съм стигнал до същото мнение, а съм го коментирал и с хора, които имат поне етерно виждане и виждат аурата и чакрите, дори общуват с разни елементали.  Grinning  Тезата за сливане  няакво "необятно", дето изчезваш в него и се разтваряш много не ме кефи.  Grinning Добре де, а къде са светлата и тъмната страна на силата - как си взаимодействат във всички тези области - особено астралната и каузалната?! На материално ниво виждаме кво става.  Mr. Green

# 11 361
Всяка област е изградена от тъмно и светло.
Как си взаимодействат ли?
Ми наблюдавай природата,те моделите се повтарят..

# 11 362
Те неговите бълхи преминават в друго измерение.
Joy
Може и да идват от друго измерение.

Добре де, а къде са светлата и тъмната страна на силата - как си взаимодействат във всички тези области - особено астралната и каузалната?! На материално ниво виждаме кво става.  Mr. Green
Единство и борба на противоположнистите. Не всеки път виждаме, понякога мислим, че виждаме.  Grinning

Последна редакция: сб, 21 фев 2015, 19:29 от Mama_Nana

# 11 363
Всяка област е изградена от тъмно и светло.
Как си взаимодействат ли?
Ми наблюдавай природата,те моделите се повтарят..

Е, това не е удовлетворителен отговор.  Grinning Как се проявява тази битка на различните нива - нали в каузалното всеки материализира веднага например. Какво все пак материализират и ако някой материализира гадости някой друг ги дематерилизира ли?!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 11 364
Joy

Mr. Green Mr. Green Mr. Green А с енергията на хомеопатичните лекарства, които също не са от това измерение, а са енергийни, ги връщаме откъдето са дошли.  Laughing Laughing Laughing

# 11 365
Joy

Mr. Green Mr. Green Mr. Green А с енергията на хомеопатичните лекарства, които също не са от това измерение, а са енергийни, ги връщаме откъдето са дошли.  Laughing Laughing Laughing
Каква понеция им даваш?  newsm78 Аз уважавам 15 и 30С, повече не ми се рискува. Grinning

# 11 366
Joy

Mr. Green Mr. Green Mr. Green А с енергията на хомеопатичните лекарства, които също не са от това измерение, а са енергийни, ги връщаме откъдето са дошли.  Laughing Laughing Laughing
Каква понеция им даваш?  newsm78 Аз уважавам 15 и 30С, повече не ми се рискува. Grinning

Риск печели,  риск губи!  Mr. Green За каквото и да е - поне 30.  Grinning Ама ако се опираме на мнението на капацитетите тук, то е все едно, щото и без това е само вода и захарчета.  Joy Joy Joy

# 11 367
# 11 368
Не е честно пък..Сатанизма липсва от списъка! Crossing Arms

# 11 369
  • Linz
В януарския брой на немското Гео има обширна статия "Имаме ли нужда от Бог?". Само го разлистих набързо, но ми се набиха две изказвания: на Айнщайн- "Аз съм дълбокорелигиозен атеист" (което продължавам да се опитвам да го осмисля, някой ако може да помогне). Другото е на Виктор Юго- "Да вярваш е трудно, да не вярваш е невъзможно"... да, логично Laughing

Общи условия

Активация на акаунт