Какво има след смъртта?

• 559 402
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 11 760
  • Кубрат/ Пишурка

Знаете ли, книгата може да се поръча он лайн. Струва към 9 лв. Лично аз мисля да си я поръчам. До колкото разбрах до сега има обяснения на доста случаи - научни и не толкова.

# 11 761
  • София
Създадено е легло-везна, много чувствителна. В предния брой се разказваше как са слагали умиращи на такова легло и виждет, че след смъртта тялото олеква със 7 до 9 гр.
В този брой се разказва за експеримент със здрави хора - доброволци, които заспиват на това легло и точно  когато преминават в състояние на сън, везната отчита загуба на тегло от 4 до 6 гр (не 40!). При събуждане теглото се възстановявало. Това е швейцарски експеримент.

добре де, но дори да подходим откъм елементарна статистика, на тегло 70 килограма примерно,, което прави... колко, ако не греша е 70 000 грама, 6 грама са отклонение, което най-вероятно е в нормалното отклонение, т.е. не виждам как ще е статистически значимо. Всяка везна, колкото и да е чувствителна, има отклонение, което като се насложи върху отклонението от измерване, съвсем ще се изгубят тези грамове, ако ще и 60 да са.

# 11 762
 Янче-то,
Вярно, че между 4-9 грама беше.  Peace Имаше и име на лекаря, който е правил експеримента.
После се разказва, как двама човека по едно и също време сънуват един и същи сън. Как човек сънува събития, които му предстоят. Общо взето материала разказваше точно за АП.
Рубриката е необяснимо, така че дали е сензация или не, на вестника, или е взето от друг такъв, или е измислено, не би могло да се каже. Интересна е, поне за такива, които ги интересуват такива неща.

Абе Andarie, на са ли мерили бебето ти, преди и след кърмене за да видят колко мляко е изсукало. Да не би да е поело половин килограм. Хайде стига с дребнавостите.

Ето подобно описание.
http://sanovnik.bg/n4-37565-21_грама_е_теглото_на_душите_ни

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 21:48 от Mama_Nana

# 11 763
  • София
Янче-то,
Вярно, че между 4-9 грама беше.  Peace Имаше и име на лекаря, който е правил експеримента.
После се разказва, как двама човека по едно и също време сънуват един и същи сън. Как човек сънува събития, които му предстоят. Общо взето материала разказваше точно за АП.
Рубриката е необяснимо, така че дали е сензация или не, на вестника, или е взето от друг такъв, или е измислено, не би могло да се каже. Интересна е, поне за такива, които ги интересуват такива неща.

Абе Andarie, на са ли мерили бебето ти, преди и след кърмене за да видят колко мляко е изсукало. Да не би да е поело половин килограм. Хайде стига с дребнавостите.

Ето подобно описание.
http://sanovnik.bg/n4-37565-21_грама_е_теглото_на_душите_ни

да, мерили са го, и винаги даваше грешка при едно и също бебе, едно и също хранене, с разлика от няколко минути. Аз винаги съм си падала по тези неща и съм го тествала - винаги даваше грешка от самото измерване. Не може детето за две минути да си промени трайно теглото, нали! И то бебе, което е три кила и половина или четири кила. Къде са четири, че и дори пет кила, къде са 50-70 кила! Моля, нека слезем на земята поне относно измерванията! Когато става въпрос за числа, не може да има дребнавости, особено при десетки килограми и десетки грамове! То е като лихвата да ти е 0.6 или 6 процента.

# 11 764
Documentary on Near Death Experiences  Rolling Eyes

"Много е лесно да си атеист, когато си успешен, но е много трудно да си атеист, когато лежиш на смъртно легло." - това казва един от преживялите НДЕ. Rolling Eyes Всъщност в това видео участват хора, които твърдят, че са видели ада по време на клинична смърт или са имали много неприятни усещания и преживявания през това време, след което са станали вярващи.  Rolling Eyes Друг споделя, че в това време, в което всъщност е нямал усещане за време, когато е бил нападнат от други "хора" (демони или каквито искате ги наречете) е чул своя собствен глас, най-вероятно висшия му аз - "Стани и се помоли на Бог!" А той е бил атеист и се опитал да си припомни някаква молитва. Rolling Eyes Както и да е. Но всички тези хора, някои от които са водили доста бурен живот преди, са се променили драстично след тези пхреживявания.  Rolling Eyes Не е необходимо да вярвате на всичко това, разбира се.  Sunglasses Може би и да е игра на съзнанието, на съвестта, на някакъв по-висш аз и т.н.... аможе и да е истина.  Sunglasses  Grinning

# 11 765
Моля, нека слезем на земята поне относно измерванията! Когато става въпрос за числа, не може да има дребнавости, особено при десетки килограми и десетки грамове!
Добре. Измерванията са грешни. Метода е неефективен. Доказателството не се приема.
Това ли искаш да кажеш? Какво целиш с всички тези оспорвания?
Същността е - има или няма душа човекът. Какво е душата? Обясни това, ако искаш да влезеш в същността.

ПП При моите бебета не даваше отклонения и след един час. Wink

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 22:21 от Mama_Nana

# 11 766
  • София
не аз тръгнах да обяснявам за легла-везни,и колко тежала душата. Щом има число, значи си говорим за числа. Ако ще не душа да е, а извънземно - става въпрос за числа. Ако ще се опираме на това, че експериментът бил швейцарски, то е все едно да кажеш, че нещо не върви, защото е български. Не живеем във вицове, ннали така! Всеки може да направи каквито си иска експерименти, може после при обработката да го докара до китайска математика. То затова не се стига лесно до публикация в сериозно списание.

# 11 767
  • София
А за душата какво ще кажеш? Wink
Сама разбираш, че за нещата обсъждани в темата няма доказателства публикувани в научни списания, предполагам няма и да има, защото една такава публикация (официално потвърдена) да речем, ще доведе до такъв смут или еуфория, че... нали се сещаш какво ще стане по света... (Всичко това го казвам с предположението, че да речем има живот след смъртта и е признато официално). Хайде вземи го погледни и от тази страна, а Simple Smile Всички знаем, че има много открития и експерименти, които не се обявяват на широката общественост, сигурно има причини за това, защо и това да не може да е нещо такова.

# 11 768
  • София
Вече писах назад - иска ми се всичко това да е така, защото е сламка, за която човек се хваща, за да се справи (не да преодолее, защото не се преодолява) със смъртта на близки хора. Отделно, през поколенията се е просмукала идеята за душата в смисъла на това, че душата е личността, а е кофти вътрешно преживяване мисълта, че може да няма душа, или пък че душата постоянно се преражда и няма спиране. Както се казваше в един филм, "вярваш ли в прераждането? - Умерено, колкото всеки марксист". Та, нещо такова.

# 11 769
Вече писах назад - иска ми се всичко това да е така, защото е сламка, за която човек се хваща, за да се справи (не да преодолее, защото не се преодолява) със смъртта на близки хора.
Вероятно много ти се иска да е така, защото твърде агресивно оспорваш всичко. Дълбоко в теб, нещо /сигурно е душата/ вярва, че има нещо /и аз не мога да дам точно определение, защото не знам какво е/, но здравия разум се съмнява и иска неоспорими доказателства или поне логични обяснения, които евентуално да захранят вярата. Няма такива за жалост, а и да има може да не се подчиняват на нашите разбирания и логика, нищо, че ни касаят пряко. Grinning
Емоционален човек ли си? newsm78

Скрит текст:
Християнството учи, че душата е безсмъртна и че след смъртта на тялото тя преминава в други условия на реалността и продължава съзнателното си съществуване. В това може да се вярва или да не се вярва. Щастливи са тези, които могат да вярват простодушно и дълбоко, без да навлизат в никакви размишления. Техният живот би бил по-светъл и по-хубав. Но не всеки притежава такава вяра. Съвременният човек, дори да е близо до вярата в Бога е привикнал да размишлява, да открива, да търси потвърждения. Неверието никога не е било резултат от познанието. Този, който твърди, че познанието разрушава вярата се лъже.

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 09:15 от Mama_Nana

# 11 770
  • Кубрат/ Пишурка

Знаеш ли,  Andariel, права си в много неща. Моята дъщеря почина преди две години само на 27 и от тогава теми като тази са ми интересни. Сигурно и аз се хващам за сламката, но по-горе писах, че това са откъси от книгата на Б. Герасимов "Тайните на отвъдното" . Предлагам така - да прочетем първо книгата и после да спорим. Всъщност всичко до тук са наши "размисли и страсти" , а има къде по-компетентни от нас, които, до колкото разбрах, са описани в тази книга. Всъщност и статията, която ни е предоставила Mama_Nana го доказва.

# 11 771
  • София
Сега те разбирам, Андариел, ако Mama_Nana е права в преценката си за тебе (в която преценка няма нищо лошо). На мене ми е по-лесно да вярвам в прераждането (както по-рано съм писала, при мене това датира още от детска възраст). Може би наистина тази вяра (моята) се крепи на желанието животът никога да не свършва, да има още и още от него. Не съм търсила доказателства, просто не съм имала нужда от това, книгите, които съм чела по темата само са затвърждавали вярата ми.
В интерес на истината, може и да бъркаме, може наистина да няма нищо след смъртта, но някакси его-то не може да се примири с това, признавам го Simple Smile А и все пак ми се струва, че би трябвало да има някаква причина различните хора да имат различни препятствия през живота си, най-общо казано, на едни да им е по-лесно, други да имат повече трудности. Ако има прераждане, съответно има логика да е така, ако в един живот сме правили лоши неща, в следващия да трябва да се поучим от грешките си и да ги изкупим един вид.

# 11 772
# 11 773
Не вярвай на всички глупости, които пишат създателите на този сайт. Единият от тях е разправял, че контактьори му били съобщавали, че книгите му нямали вредно и негативно влияние.... Просто превеждат част от западния печат в сферата на конспирациите, получава се един миш-маш, дори няма възможност за коментар и критичност към материалите, ето и причината:
Цитат
Почти сигурно е, че форум към сайта няма да има. Българската публика доказа, че няма нито подходящото отношение, нито грамотността, нито необходимото уважение към другите, за да се създадат адекватни условия за диалог. .

Подобно висомерно отношение определено не печели симпатии към "отвъд-полярните", въпреки че в материалите им има и истини - за тайните общества, за проекти и т.н, но копи-пейстът от Дейвид Айк не е 100%-вата истина.  Казват да се избягват егрегорите, а единият се вживява в ролята на учител, по-висш, по-знаещ, а не е особено хомогенен през годините във вижданията си.

# 11 774
  • София
аууу, аз съм изала астрално преживяване, пътешествие, пък не съм знаела! Бройте ме и мен в отбора! Отивам да се запиша в съответната тема!

Общи условия

Активация на акаунт