Какво има след смъртта?

• 559 167
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 11 850
  • София
Едва ли някой си е пропилял живота в търсене на отговори на този въпрос Simple Smile
А задаването им не пречи да си живеем тук и сега Simple Smile

# 11 851
  • София
очевидно, че постоянното размишляване, четене на езотерична литература, гледане на филми по темата, обсъждане (аз бих казала взаимно навиване) и пр., показва целенасочени усилия по намиране на отговори на въпроси, на които освен да кажем 42, друго едва ли ще се намери. Но явно всеки си лекува травмите и се оправя с вътрешните си страхове и демони както може.

# 11 852
  • Русе
  Търсенето на отговори не значи само да седиш над езотеричната литература или да медитираш. Някои хора го правят. Точно те нямат нужда от форуми. Седят си в парка на някоя пейка или се качват да играят паневритмия докато ги тресне някоя гръмотевица. Познавам такива. Или пък те си имат специализирани форуми.Конкретно тук влизат хора, които искат да обсъждат, да се огледат, да разширят. Особено пък в този форум сме преобладаващо фиксирани в децата си майки, та доста малко време ни остава за тези въпроси. Но не можеш да избягаш от порива да търсиш след като си открил въпроса.
  И да - 42 е също отговор,защото си падам по Дъглас Адамс.

# 11 853
  • София
Това с постоянното не ми звучи реалистично, да ти кажа... Надали всеки, който се интересува от тези въпроси, постоянно мисли за това.
A m be r, добре го е казала.

# 11 854
  • София
Интересно, че се получава така, че точно тези хора (вие не зная от кои сте, аз конкретно имам предвид Ън и групичка), които искат да открият отговора, всячески избягват един определен отговор - че може и да няма нищо след смъртта, да няма астрал и т.н. Всички отговори, които се търсят, са все разклонения на "да, има", както и че има някакви нематериални обяснения на клиничната смърт, на загубата на съзнание и подобни състояния, включително някаква мистика се придава на съня.

# 11 855
  • Русе
  Ами тяхно право си е. Ти като не допускаш изобщо, че има нещо, с какво се различаваш. Трябва да има равновесие все пак.
  Това, което искам да кажа в камарата безмислени посотве отново е, че е нужно да има толерантност и да се приеме, че хората имат право да вярват, да мислят и няма да променят това, само защото някой е казал има АП или обратното, че не може да има.

# 11 856
Питайте един патологоанатом какво има след смъртта.

# 11 857
  • Русе
Питайте един патологоанатом какво има след смъртта.
  Как не сме се сетили.  Simple Smile  И сигурно ще ни изненада.  newsm78

# 11 858
  • София
  Ами тяхно право си е. Ти като не допускаш изобщо, че има нещо, с какво се различаваш. Трябва да има равновесие все пак.
  Това, което искам да кажа в камарата безмислени посотве отново е, че е нужно да има толерантност и да се приеме, че хората имат право да вярват, да мислят и няма да променят това, само защото някой е казал има АП или обратното, че не може да има.

Не съм казала, че няма нищо. Къде съм писала че няма нищо? Равновесието не е 50 на 50. Равновесие е и 90 на 10, стига системата да е паднала в тези атрактори, които й осигуряват равновесие.
Те, хубаво да си вярват, ама вече тяхното става фанатично. Дори става "ние сме добри, защото вярваме, няма начин да не сме добри, обаче тези, които не вярват са лошите, няма начин да не са лоши, иначе как ние ще сме добри". Като по правило вярващите не са особено толерантни, когато някой се осмели да постави под съмнение вярата им. "В името на вярата4 доста хора са дали фира.

# 11 859
Андариел, само ти имаш проблем, фанатизъм демонстрираш само ти. На никого тук не му правят впечатление чуждите вярвания, само ти не спираш. Не знам кой е добър и кой лош, но със сигурност не си толерантна, изписа безкрайни постове, сипещи огън и жупел незнайно защо. Всъщност никога не попита дори какви са вярванията на когото и да е. Не помня поне мен да си питала.... Rolling Eyes

# 11 860
За едни е вяра, за други - реално преживяване.  Simple Smile А патоанатомите тук са непричом.  Mr. Green

# 11 861
  • София
Ън, точно от теб за толерантност не искам да чувам, защото твоето поведение е много далеч от толерантността. То не бяха обвинения в плюене, в примитивизъм, че темата не била за този, а за онзи, призиви даа бъде заключена, то какво ли не беше! Ти си човекът, който всява раздорите тук, изживяваш се като собственик на темата и носиттел на ИСТИНАТА. Много успешно се превръщаш във фанатик. Пък, аз - нека съм си примитивна! Вярванията ти си ги написала и описала. Превръщаш се във вербовчик, не само във фанатик.

Патоанатамите могат да обяснят и душевните грамове, и голяма част от разказваните преживявания.  Благодарение на патоанатомията са намерени причини за доста външни прояви в поведението, някои особени неща, в лезии в някои части на мозъка.

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 16:03 от Andariel

# 11 862
Ако някой искрено търси отговор на въпроса какво има след смъртта,може да прочете "Теософия на розенкройцерите" на Щайнер. Пиша това само с убеждението, че информацията ще е полезна за който е узрял, не участвам в дебати, дискусии и пр.

# 11 863
Теософите минаха по реда. Нужна е информация, публикувана поне в няколко научни списания, авторите да са учени с авторитет, да се занимават с наука и да не са философи. Wink

# 11 864
  • София
Нищо им няма на философите, стига да не философстват просто, а да държат връзка с кораба-майка, т.е. материалната основа на човешкото тяло. И Декарт е бил философ, разделял е ума от мозъка, бил е много религиозен, но в същото време е оставил доста добра механистична метафоора на рефлексната дейност. Ако се понапъна мога да изредя имената и на други философи, които са допринесли за развитието на науките за човека. Да, имали са някои залитания, но като цяло ядрото на разсъжденията им се придържа към здравия разум. Затова и техните съччинения ще ги намерите във науката, а не в езотериката.

Общи условия

Активация на акаунт