Здравейте Мами искам съвет ....

• 15 093
  • 155
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Няма къде да избягаш от растящия корем, спокойно.....Ще ти проличи, дори и да не искаш Mr. Green
А за гаденето....още преди да разбера, че съм бременна се започваше при мен... Simple Smile

# 61
  • София
Едно от нещата заради което се усъмних, че съм бременна е точно гаденето. Второто беше напрежението в гърдите ми.

# 62
  • София
Здравейте!  Wink Трябваше да ми дойде миналия месец - на 20-ти окт. Така и не дойде до днес 04 ноември, когато си направих тест за бременност - за моя голяма радост - положителен. Нарочно досега не си правех тест, защото имах проблем със забременяването и се притеснявах, че пак ще умрат надеждите ми, ако е фалшива тревога. Със съпруга ми бяхме в клиника Щерев на много изследвания преди година, но съм забременяла сега без лекарска намеса - наричам го Чудо Божие! Simple Smile Имам обаче следните въпроси: Кога да ида на лекар, рано ли е сега, не знам как се изчисляват тези седмици? Да ида при личен лекар да ми даде женска консултация (и какво всъщност представлява това?) или да ида в кл. Щерев, където ще е доста скъпичко, но ще съм по-спокойна, че всичко е наред? Или, това което мисля да направя, да ида и при двете лекарки? Въпросите може да изглеждат смешни, но наистина не знам какво и кога се прави след като се установи положителен тест. Ще съм благодарна на отговорите! Wink

# 63
Монако, първо честита радост! Желая ти лека и безпроблемна бременност до термин   bouquet
Относно лекарите- не зная точно в коя седмица си, но виждам че закъснението ти е малко повече от 2 седмици, така че спокойно може да отидеш за потвърждение на бременността. За ЖК е рано, повечето доктори не искат да записват преди 9 седмица. А ЖК-то не е нищо страшно- всеки месец ти мерят кръвно, килограми, обиколка на корема, пускат ти изследвания (не всеки месец)  и понякога те гледат на ехограф. А при Щерев няма смисъл да ходиш, харесай си някой АГ и отиди при него, ако извършва и ЖК ще ти каже как стоят точно нещата при него.
За термина и седмиците можеш да прочетеш тук как се изчисляват, че ме мързи да пиша - http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=643
А ето тук има калкулатор за седмиците - http://www.mamaibebe.com/calc.php

# 64
  • София
Jylturche, благодаря за отговора. Още се страхувам да се зарадвам истински, защото дълго време се борехме за бебче и сега, преди преглед на лекар, ми е малко притеснено, въпреки двете чертички. Точно затова исках да при Щерев, та ако има нещо (не дай Боже) да може да се реагира навреме. За съжаление гинеколожката (при която съм била с направление от личен лекар) ми вдъхва малко недоверие. При нея съм ходила на рутинни прегледи (сякаш ме претупва), дори и проблема със забременяването го игнорира и ми се струва доста незаинтересувана. Може би трябва да избера друг АГ кабинет на късмет, ако не искам да е тази гинеколожка... Но доколкото разбирам за установяване на бременността от лекар не мога да взема направление, тъй като сега изчислих, че съм 6 г.седмица.? Може би само за установяването да ида при Щерев (доста скъпичко обаче е там), а след това да си избера гинеколог ( ще е непознат), който по направление да ми води ЖК...?
 Hug

# 65
  • София
Монако, честито!   bouquet
Щом гинеколожката, при която си ходила, не ти вдъхва доверие, по-добре я смени - цяла бременност да ходиш при доктор, на когото нямаш доверие...  Thinking Не е рано да отидеш за установяване на бременността, как си имала търпение да не си направиш тест веднага  Grinning
По повод Щерев - там ми установиха бременността, там я проследих цялата и там родих  Peace Не съжалявам за нито един лев, похарчен за това, заслужава си  Peace Купих си спокойствие, професионализъм и внимание! Няма да се впускам още по темата, че ще прозвучи като агитация! Успех каквото и да решиш!

# 66
Монако, честито и от мен!   bouquet

И аз съм на мнение, че е по-добре да си избереш друг гинеколог. Все пак става въпрос за детето ти и е важно да имаш доверие на човека, който ще следи бременността.

За направление за установяване на бременност може и да не е рано, по-добре питай личния си лекар. Аз все ходя късно на преглед и затова не съм абсолютно сигурна, но знам, че после имаш право на още едно направление, с което вече те записват на ЖК.

Успех  Hug

# 67
честито бебче радвам се за теб че след толкова мъки ще си имаш една малка радост.мога да ти препоръчам д-р Румен Христов от втора градска и аз отидох на доверие при него и съм много доволна че го направих успех и лека бременност  Hug

# 68
  • София
Много благодаря момичета! Наистина вече почти бях загубила надежда за бебче, а толкова много го искаме. Минахме доста етапи и накрая решихме малко да си починем от лекарски кабинети и изследвания и то пък взело, че станало. Wink Все още се радвам с резерви, защото чета до 12 г.с било рисково, а и лекар още не е потвърдил, че всичко е наред, само теста с две ярки черти. Wink Записах си час за установяване на бременноста в сряда в кл. Щерев, а след това мисля да потърся АГ по направление, защото доста пари похарчихме до момента, а все пак съм здравно осигурена и мога да се възползвам. Аз живея в района на Банишора, София, ще се опитам да намеря добър специалист, поне по интуиция. Wink Хубава седмица с добри новини ви желая!  Hug

# 69
Много благодаря момичета! Наистина вече почти бях загубила надежда за бебче, а толкова много го искаме. Минахме доста етапи и накрая решихме малко да си починем от лекарски кабинети и изследвания и то пък взело, че станало. Wink Все още се радвам с резерви, защото чета до 12 г.с било рисково, а и лекар още не е потвърдил, че всичко е наред, само теста с две ярки черти. Wink Записах си час за установяване на бременноста в сряда в кл. Щерев, а след това мисля да потърся АГ по направление, защото доста пари похарчихме до момента, а все пак съм здравно осигурена и мога да се възползвам. Аз живея в района на Банишора, София, ще се опитам да намеря добър специалист, поне по интуиция. Wink Хубава седмица с добри новини ви желая!  Hug
И при мен тогава стана Peace Grinning. Тихичко честито Hug, желая ти най-хубавата и безпроблемна бременост. Ще чакаме да пишеш след прегледа.

# 70
Здравейте момичета! Съжалявам че не писах по рано но просто нямах време. Повръщането ми продължи до 4 октомври без спирачка,бях в болницата,но по важното беше че мънинкото ни съкровище е много добре. Днес започваме 5 месец (леле колко бързо минава това време Simple Smile Simple Smile Simple Smile ) много сме добре,всичко е наред и живот и здраве на април ще си имаме принцесА Simple Smile хихих!! Видяхме и ръчичките крачката сърцето и всичко! Беше прекрасна,сега на 1 декември пак имаме 3Д и тогава ще се гледаме пак. Много сме щастливи и вече се наслаждавам на прекрасната си беборанка,коремчето ми се вижда вече достатачно добре че който незнаеше разбра без да казвам Simple Smile хихих.

# 71
  • София
bobibb, благодаря ти, ще пиша, разбира се. Доста сълзи съм изплакала от тъга, дано сега да се разплача от щастие в лекарския кабинет. Simple Smile Ако приемем, че съм 6-7 г.с какво може да се установи на прегледа - да се види сакче, да се чуе сърчице? Какво да очаквам от този преглед? Ще ми назначи ли изследвания някакви или те са за по-късно?

pocity, радвам се, че всичко е наред сега. Дано наистина да минава бързо времето Simple Smile, че на мен отсега ми е лошо, отпаднало, с постоянноболящи много болезнени гърди. Пия е Л-Тироксин, ще ходя на изследване да видим как ще го продължавам. Разбира се веднага си купих фолиева киселина, пия и витамини, ям плодове. Друго не се сещам, което мога да направя. Казвайте, ако се сетите за нещо, че чувството е много странно. Wink

Момичета, обикновена козметика мога ли да използвам - примерно нощен крем за лице, за ръце или трябва да е някаква специална? Simple Smile
Пожелавам ви много радости!  Hug И наистина благодаря за подкрепата, без нея нямаше може би да се боря толкова за бебче.

# 72
  • София
Монако, в 6-7 г.с. вече има сърдечна дейност, така че е напълно възможно на прегледа да се установи! Зависи от ехографа, при мен се видя сърчицето в 6 г.с. и 1 ден, ако е по-стара апаратурата, може и по-късно. Мисля, че до 9 г.с. на всякакъв ехограф трябва да се види.  Сакче задължително ще се види, и ембриончето вътре, приличащо на запетая  Simple Smile Изследванията ще ти назначат около 10-12 г.с. Козметика можеш да си ползваш, каквато ти харесва  Peace И хайде, бягай на доктор, чакаме да ни зарадваш  Hug

# 73
  • София
Ох, утре по обяд съм в Щерев и после тук при вас. Още ми е свито сърчицето, иска ми се да кажа на близките си, но ме е страх да не би да е рано да се радваме. Само съпругът ми знае, разбира се. Simple Smile Вие кога казахте, че сте бременни? Роднините и приятелите толкова ме питаха "Хайде, няма ли бебе?" и тогава си казвах, че аз никога няма да задавам такъв въпрос. Винаги след това се скъсвах от плач. Сега вече спряха да ме питат и никой не очаква добрата новина. Simple Smile Дано, дано всичко да е наред. А вие сте прекрасни!  Hug

# 74
  • София
Споко, утре ще ти се отпусне сърчицето, приготви се за рев от щастие  Hug Всичко ще е наред  Peace Аз лично на близките казах, когато видях двете черти, ама то при мен имаше вероятност да е извънматочна и хич даже не се радвах, а умирах от страх. На приятели, колеги и т.н. казах, когато видях сърчицето.

Общи условия

Активация на акаунт