Здравейте Мами искам съвет ....

• 15 111
  • 155
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ох, и при мен има всякакви опасности. От цветната снимка, която си бях правила - имах на места пропускливи тръби, което никой лекар не можа да обясни какво е - пропускат ли или не. Та, и аз затова се страхувам от извънматочна. Ох, няма да си мисля лоши неща, ще се опитам. Вашият позитивизъм много ми помага. Simple Smile

# 76
  • София
Не се страхувай - щеше да кървиш, ако е извънматочна, особено чак в 6-7 г.с. Айде стига мисли глупости  Peace Устискай до утре  Hug

# 77
  • София
 Hug Благодаря за подкрепата. Няма кръв, ама нали до 12 г.с. било рисково и това се опитвам да си го избия от главата. Иначе, няма кървене, само отпадналост и тази почти постоянна болка в гърдите, но за пръв път се радвам, че ме боли. Wink)

# 78
Монако, без лоши мисли, моля,  всичко ще е наред  Peace Hug

Мисля, че ще е съвсем нормално да си поплачеш от щастие! На мен ми се насълзяват очите от умиление и щастие само като те чета, а какво остава за теб  Hug

Нямам търпение да се появиш утре с прекрасни новини  Heart Eyes

# 79
  • София
Толкова рев изревах за две години, откакто всеки месец бях с надежда и все една чертичка...Който го е изпитал, знае. Така ми се иска да кажа на всички, които се борят, обикалят лекари - да не губят надежда, че чудото става... Със сигурност утре ще плача много, дано, дано да е от радост. Wink Аз и сега се просълзявам и да ви кажа колкото пъти видя бременна жена по улицата, все се се усмихвам, а едновременно ме напушва рев. Същото е и като се заиграя с някое детенце на моя роднина или приятелка.  Всяка жена заслужава да бъде майка. А тези мами, които вече са родили... ми се струват героини. Simple Smile Направо гледам на тях с респект. Wink

# 80
  • София
Е, хайде сега, чак пък героини...  Blush И ти ще си една от нас - Мама - след 8 месеца  Wink Всъщност така, като те чета, си спомням един прекрасен, прекрасен ден през м. май миналата година (само деня, в който се роди синът ми, е по-прекрасен  Heart Eyes), в който лежах на гинекологичния стол точно в един кабинет в Щерев, гледах една черна точка на ехографа (плодния сак) и циврех ли, циврех...  Grinning Ей, голям рев беше, та чак сестрата се просълзи. И това точно след две години проблеми и опити за бебе, както е било при теб... А твоят прекрасен, прекрасен ден е утре! И да пишеш да кажеш, ей!

# 81
Монако, честито! Hug
От думите ти личи, колко си щастлива и развълнувана, от все сърце ти пожелавам да имаш прекрасна бременост и прекрасно детенце!
Понеже питаш за храненето и козметиката, по принцип колкото по натурални неща използваш толкова по-добре, то това важи не само за бремеността разбира се! Специално за храненето бих ти препоръчала вместо изкуствените витамини да приемаш достатъчно плодове и зеленчуци, може и под формата на плодови или зеленчукови сокове, избягвай маргарина и продуктите произведени с него(хидрогенираните мазнини) и продуктите с много Е-та, като колбасите например!Много полезна е консумацията на омега 3 съдържащи продукти, освен рибите, богати на тях са и орехите! Има и други неща, но това са някои основни, които според дават някаква обща насока!

# 82
  • София
Благодаря ви за съветите, толкова сте мили!  Hug Нямам търпение утре да ви споделя прегледа в кл. Щерев.  Simple Smile Иначе, поразгледах форума и (Дай Боже всичко да е нормално!) за женска консултация си избрах, както maria_panairova [/b ] ми препоръча Втора градска (София). Нали е тази на бул. Хр. Ботев? Може би там ще съм на който лекар ми се падне, но поне няма да е при личната, която сега видях, че е в черния списък за АГ лекари.
MelindaD аз съм при д-р Андреева в Щерев. Направо си представих този миг, който описа. Wink
Звездичка! - пия витамини, ям плодове, гледам да ми е здравословно менюто. Аз съм изпълнителна, каквото зависи от мен ще направя. Wink
Благодаря!  Hug

# 83
  • София
Ето ме, след прегледа в кл. Щерев - 7 г.с., има бебчееее! Сигурно вече се досещате, че пак се скъсах от рев, още откакто видях малката черна точица. Simple Smile Дано да минем рисковия период до 12 г.с. добре.   Направих някакви изследвания и след седмица пак ще ходя в кл. Щерев. Лекарката каза, че щом съм от София искала да ме вижда по-редовно. Но аз все пак мисля по някое време да запиша женска консултация във втора градска. За такова голямо щастие парите наистина нямат значение, но не знам как ще вържем края, ако всеки път даваме по 200 лв. както днес. И все пак това са пари, които дадох с удвоволствие.  Wink И на мен ми предписа Утрогестан вагинално, знам, че почти на всички се предписва, но не знам какво е действието му. Ако може някой да каже! Wink) Мили, момичета, много ви благодаря за подкрепата! Радвам се, че споделих радостта си с вас, но се чудя дали да не изчакам 12 г.с., за да кажа на майка ми, а толкова много искам да я зарадвам. Wink

# 84
  • София
Честито, МонакоHug
Сърчицето чухте ли? Утрогестан-а е всъщност прогестерон (ако бъркам, моля някой да ме поправи). Действието му е да успокоява матката, т.е. - да предотврати съкращенията на мускулатурата. И на мен ми бяха изписали, на таблетки, пак прогестеронов препарат, ама пусто съм забравила какво беше  Crazy Май беше Дуфастон  newsm78 Не му мисли до 12 г.с., всичко ще е наред! Пази се повече - никакво друсане, подскачане, тръскане и т.н. Айде леко бременеене!  Hug

# 85
  • София
MelindaD, благодаря за съветите.  Simple Smile Няма да се друсам, но дано успея да се справя кучето, че то е свикнало да ми скача върху корема сутрин и по принцип като ми се радва, и права да съм - пак ми скача. Гледам да се пазя.  Hug  Не знам кога наистина ще осъзная, че вече съм бременна. Все е едно сънувам. Днес като бях в клиниката, понеже там са предимно жени и мъже с проблеми със забременяването и толкова ми се искаше да ги прегърна всичките и да им дам кураж. Знам как аз чаках пред кабинета с тъжен поглед от тази постоянна борба за забременяване. Психически човек се срива, ако не е с много силна психика. Но ето, Господ прави чудеса! Simple Smile

# 86
  • София
Да бе, Господ, вие с половинката сте си го направили чудото...  Wink
А на мен ми беше някак си неудобно да се появявам в клиниката за преглед с огромния тумбак, и чакащите жени току ми хвърлят по някой и друг таен (уж) поглед към шкембето... Няма да забравя как веднъж, когато мереха тоновете на бебето и се бях опънала, разголила коремище и от апарата се чува "бум-бум-бум" (сърчицето на бебчо), на едно момиче му биеха инжекция в корема (явно подготовка за инвитро), а тя хвърли няколко тъжни погледа към корема ми... Еййй, идеше ми да рипна (до колкото мога), да махна и колани, и чудеса и просто да я прегърна...  Sad Много ми стана мъчно.
Монако, разсеяна бременна жено  Mr. Green, не ми каза чухте ли сърчицето  Laughing

# 87
  • София
Simple Smile Сърчицето лекарката каза, че го чува. На мен ми показа на екрана едно черно кръгче в матката, което било май сакчето и едни мърдащи се линии, които означавали трептене. Това ли е сърчицето? Аз бях толкова ошашавена, че чак си обърках датата на раждане като ме питаха.  Simple Smile После излязох, платих на касата за изследванията и си тръгнах и по средата на пътя се сетих, че за едното изследване (за хашимото) трябваше да дам кръв и се върнах. После пак тръгнах, сетих се, че имам рецепта и се върнах да купя витамините и Утрогестана. Въобще, малко като лудичка бях. Wink)

... А ти с тумбака може да си им вдъхвала надежда. Аз така като видех жена с корем в клиниката и все се молех и аз да съм така, обнадеждаваше ме. Simple Smile

# 88
Монако, страшно се радвам, че всичко е наред. На майка ти кажи, когато сметнеш за добре според мен няма нужда да чакаш 12г.с., нека радостта ти да е пълна! Ако си вярваща може да отидеш в някоя църква да ти прочетат молитва за успешна бременост!
Много  Hug от мен!

# 89
  • София
Звездичка!, благодаря ти! Wink Да, вярваща съм и днес бях на църква, но за специална молитва не се сетих.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт