Отговори
# 120
благодаря ви за отговорите. миналата година се чудех защо някои майки от балета на дъщеря ми се ужасяват с какви деца ще попаднат техните деца в училище и защо обикалят по 20 училища. аз бях щастлива че имаме близко училище..........докато разбрах че в него нищо не се учи и независимо какво правят някои деца, никой не може да ги изключи от училището.

# 121
  • София
...В крайна сметка най-важното за развитието на едно дете е семейната му среда, а не училището, така че разчитай на това. ...

Позволи ми да се хвана за подчертаното изречение (с което съм напълно съгласна), като наклоня мисълта в малко по-друга посока. Да, децата са си деца и всички са по своему специални. Обаче семайната им среда, а оттам и ценностна система, амбиции, отношение към образованието и т.н са различни (не говоря за дарби и възможности). И поне моите 7-годишни наблюдения и опит показват, че различните типажи родители (едни държат на високи изисквания и „много учене”, други предпочитат да „не отнемат детството”, трети са на мнение, че „който иска да учи, ще учи, независимо къде, а който не иска...”, едни са готови да дадат време и средства за образование, други разчитат училището да свърши всичко... и т.н и т.н.) като цяло се стремят към различен тип училища. И по един или друг начин се получава неофициален „подбор”, който до голяма степен допринася към цялостния дух и качества и на дадено училище и влияе върху крайния резултат. Аз лично навремето избрах училище най-вече по този критерий – в него учеха децата на приятелите ми, хора с виждания за живота, образование и ценностна система близки до моите, и баха доволни... Аз също съм доволна, най-вече от средата, в която попаднахме. Колкото до учебния процес, да не се лъжем, системата ни е такава, че без активно участие на родителите, дали собствено, дали с допълнителни „инвестиции”, просто няма да стане!

За да не съм прекалено многословна, само ще споделя един пример. Както знаеш и двете училища в квартала се водят добри. Направих си труда обаче да сравня резултатите от 7-мокласните изпити – ами... разликата беше доста съществена и предполагам, не защото децата в едното са по-глупави или учителите по-слаби...

# 122
Днес ходихме до гара Искър и малкия си избра раница на Herlitz  с трансформъри.По евтини са от Метро и съм доволна.Другата седмица чакат камион с канцеларски материали и ще ходим пак.Дъщерята има рожден ден другата седмица и от там си купихме и украсата.
Аз съм против тези готови несесери. Имам лош спомен от големия син с такива.Въпросното мастило се разтече, те и без това не  ползват химикали и с моливите не може да се рисува върху учебните тетрадки.Трябват  хубави качествени моливи.А в готовите несесери  обикновено са боклуци.Купих празен малък несесер за  черните моливи , гумата и острилката.Имаме идея родителите да купим кутии и всяко дете да държи там блок за рисуване,бои, фулмастри, моливи, резервни тетрадки и др. такива за да не се налага да ги носят всеки ден.
Химикали не им трябват.
В училището в момента тече ремонт и двете стаи за първолаците ще са изцяло ремонтирани.

# 123
Да се запиша и аз в темата, макар че нямам с какво да се похваля засега. Нищо не съм купила. Родителската ни среща е чак на 7 септември, тогава ще разберем и коя ще е учителката на малката. Тогава ще ни кажат и какво да купуваме. Което ми е крайно неприятно, някакси ми се искаше да имам повечко време да напазарувам, а не всичко за една седмица. Само раницата ще купувам тези дни. Спряла съм се на едно много изчистено моделче на Габол без разните му там русалки и Барбита, а и малката я хареса.
Да ви попитам за несесерите. Вътре в несесера какво трябва да има- моливи, гумичка, острилка е ясно, но примерно флумастерите къде стоят? Дали отделно са си или се слагат в несесера? Съответно колко е голям? Защото малката в предучилищната, която изкара в същото училище, беше с един много хубав несесер, който си е съвсем здрав. Обаче не може да и хване всички цветове моливи и флумастери, та се чудя.
Ако искаш мога на лични да ти напиша пpимеpния списък който на нас ни дадоха. Втората ни родителска среща и при нас е на 7.

# 124
  • София
 Тя, благодаря ти, но предполагам във всяко училище колкото и да са сходни нещата си има определени изисквания. Така че мисля да изчакам. Отново благодаря за предложението!
 Бихте ли ми казали какво има на тази гара Искър, че съм пропуснала?
 За несесерите... май ще си ползваме този от предучилищната, ще видим какво ще каже учителката на първата среща.
 Що се отнася до избора на училище- исках да ни е достатъчно близо, за да ходим пеша. Сведох избора до две училища. Едното ми е буквално до блока, но материалната му база е отчайваща, ама отчайваща. Директорката е под всякаква критика, ходих при нея по друг повод и тази жена тотално ме "разби" с начин на говорене, въобще с всичко. Ако ще най-добрата учителка да е там, просто не мога да вървя против себе си и да запиша детето си да учи в това училище. Избрахме друго, малко повече се върви до него, но е хубаво, чисто, уютно и ново. Носи му се добра слава, директорката е доста строга, дисциплината е на ниво. Лошото е, че не можем да си изберем учителка, нито знаем кои ще водят първолаците. Ще разберем на 7 септ.

# 125
Мен специално ме интересувана тези чанти на гара Искър:
http://www.herlitzbg.com/product-22

Иначе и аз не знам какво има там.Мернах днес някаква табелка за книжна борса ooooh!, но нямах време да търся.

# 126
  • Пловдив
А дали някой се върна от Метро, та да каже там какво има. Все пак е по-масово, отколкото гара Искър     Laughing

# 127
Anaise, къде отиде наспиването и бързото стигане до училище?  Simple Smile Само допреди 2-3 стр. ни го натърти, направо заби пирон... Simple Smile
Един непоискан съвет  Simple Smile Мисля че много от въздушните ти кули ще падат в следващите 12 мес., а след това и други. Моят съвет е, да успокоиш топката, защото имам усещането, че натоварвайки излишно себе си, окололните и нас, натоварваш и детето си.
Разбира се, не е нужно да обръщаш внимание на моя или на чий да е съвет и да продължаваш да се натоварваш.

# 128
А дали някой се върна от Метро, та да каже там какво има. Все пак е почасово, отколкото гара Искър     :Lil:

В Метpо има всичко.От чанти до тетрадки.На сайта на метро има каталог.Можеш да го разгледаш.

# 129
  • Пловдив
Разгледах ги, но все пак ми е любопитно за тези раници как изглеждат отблизо и от вътре / макар че имаме чудесна раница вече/. Май ще надделее пустото ми любопитство и ще ида и до там    Simple Smile

# 130
Аз писах и в една друга тема за мамите от Варна идете преди да купете и на ул. Охрид 12 книжарница Августа аз си купих от там раница и всичко за ученика предложиха ми даже и -10%
дано помогна  Hug

# 131
Аз бях в Метро днес.
Купихме раница Херлиц, подобна на тези от линка по-горе. Момата си избра розова, с 1 закопчалка. Имаше няколко модела момичешки, и няколко модела момчешки. Вътре е едно голямо отделение, едно малко, два странични джоба и преден джоб. Раницата е лека, анатомична. Абе, доволна съм. Струва 77 лв и нещо /не помня колко точно/. Имаше и по-евтини, по 72 пак анатомични. Обикновени, с меки страни също имаше, но не ги гледах въобще и не обърнах внимание колко струват. Но и там имаше доста модели.
Имаше много тетрадки, с различни картинки - бяха от хубавите, с чисто бели листа и с поле. Комплект 8 броя са около 3 лева и нещо.
Купихме несесер също Херлиц, моливи, бои, блокчета. Голям избор и ми се стори, че е доста по-евтино от други места. Освен това, ние отидохме сутринта рано /че после бяхме на работа със съпружието/, и бяхме само ние и персонала в магазина. Та по този повод поне трима продавачи ни обгрижиха и ни помагаха да се ориентираме кое къде е. Не ми се беше случвало.
Имаше и анцузи и маратонки. Маратонките само огледах - Рънърс за 30 лева ми се стори твърде много. Ще купувам от английско маратонки, там за тез пари мога да взема нещо марково. Анцуг си имаме, поръчан миналата година пак от чужд сайт, та затова пропуснах анцузите.

# 132
  • София
Ех, сега го отворих този линк на Херлитц и се влюбих просто- страхотни чанти! Това ще е. Така като бях твърдо решила да не давам повече от 50лв за чанта, така сега не мога да си откъсна погледа от тези. И малката много хареса, поне снимките, да видим. Обаче гледам, че са различни големини- вие по-малките ли препоръчвате или по-големите? Моята госпожица е доста дребна.
 Преди малко ходихме до Джъмбо по друг повод. Обаче естественно загледах и ученическите пособия. Розови раници, ама розови....аз порозовях накрая. Crazy Много ми харесаха едни несесери, двойни едни такива, не знам как да го обясня, с два ципа, тоест все едно два слепени несесера. Пълни с боклучави моливи и флумастри, де, но самия им вид ми хареса.
 Мда, сега разгледах каталога на Метро- същите несесери ги има и там. И са по 8лв срещу 20лв в Джъмбо. Rolling Eyes
 Алекс, би ли ми казала тази раница, която купихте, вътре нали няма цип под капака?

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 21:44 от Валенцето

# 133
Ние взехме по-голямата, но се оказа, че тя е със 100 грама по-лека. Тежи 850 грама.
Малката е висока, но е 20 кг, много слаба изглежда. Но пък раницата е с регулиращи се презрамки и много добре може да се нагласи към гърба на детето, без значение дали е дребничко.

# 134
  • София
Благодаря ти! Аз редактирах предния постинг с още едно въпросче... Flutter

Общи условия

Активация на акаунт