Отговори
# 360
  • Варна
Привет!
Успешни ремонти на всички захванали се с таз нелека задача! Peace
Раница харесахме с ученика,той по картинката я хареса,а аз по гръб,големина и джобове.С Принцът на Персия е,в черно и кафяво и мисля,че в края на 2ри клас няма да ревне,че е бебешка (както батко му направи за неговия Спайдермен). Mr. Green
Днес им набавих и униформите от у-щето.
Остават да вземем дреболиите като тетрадките(взела съм им по няколко от вид на Херлитц от Метро,но не съм ги отваряла и за качество не мога да говоря) и разните там други канцеларийки.
Маратонки от Спортдиректа ще им поръчам и кецове-боти кожени (топли) от КК харесах,трябва да ги заведа да мерим.
Ударили сме го на игра и забавления и никакво четене ,писане и т.н Naughty

Отчет даден! Simple Smile

# 361
Eeeeх, успокоително е да прочета, че не сме сами в неволята...

И да те успокоя още малко...  Laughing

Нашата родителска среща, на която ще съобщят кое дете при коя Госпожа ще бъде и на която ще се решава всичко важно е на 1 септември.
Аз миналата седмица разбрах, че ще се наложи да пътуваме цялото семейство и от 1 септ. сутринта до 5 септември вечерта няма да сме в града  Tired
Сега не знам какво да правя. Няма кой да изпратя да ме представлява на срещата. Ще трябва като се върнем да се осведомявам.

# 362
  • София-България, Израел - където си поискам
Аха, сещам се, не е като нашата значи...Мисех, че може да сте избрали същата стая като нашата, и нали има вариации ми беше интересно да видя друго подреждане на същите модули.
Със здраве да си ползвате новите мебели, и много успехи на учениците!
и на вас Simple Smile

# 363
Здравейте, присъединявам се към вас, тъй като и дъщеря ми ще започне училище този септември. Тя е по-мъничка, 2005 е родена, но се надявам всичко да е наред.

Искам да ви попитам има ли някъде някакви примерни списъци с неща, които са необходими за детето, за да не изпусна я някоя гумичка, я някой транспортир Simple Smile.

# 364
Fairy, не са ли ви дали списък от училище? Според мен всяко училище има свои изисквания. Аз мога да ти препиша нашия списък, той не е особено голям, ако искаш.

Например по физическо ни искат бяла тениска, шорти, анцуг, маратонки и гуменки, но не знам дали това е списъкът за физическото навсякъде.

Да използвам да попитам - учителката е написала 10 тетрадки с широки и тесни редове. Дали да купя А4 тетрадки с такива редове или от малките? Въобще въпрос на личен избор ли е само размерът на тетрадката?

Вчера ходих в Карфур - има някои приятни раници, особено за момиченца, при това на определено добри цени - 35-37 лв. Иначе тетрадките им нещо не ми харесаха, тях ще взема сигурно от Джъмбо или Ориндж.

# 365
За покупките няма да избързвам за училище. На родителската среща казаха нищо да не взимаме, а на 15 ще ни кажат какво е нужно и след това.
Остава по-малко от месец и вече се почва с вълнения, малкото ми детенце вече е голямо и ще става ученик. И ми е странно и мило. Още си ми е малък, но явно само за мен.

# 366
Здравейте,
Отдавна не съм писала
Моят първолак е съвсем готов, имам предвид че всичко необходимо сме купили, а не че е наясно какво го чака  Laughing Дори вчера подвързах тетрадките, нашата госпожа ги иска с бяла хартия и найлонова подвързия. За целта си купих една тетрадка голям формат с бели листове и подвързах всичко  Sunglasses Че и етикети налепих, само не съм ги надписала. Ама това не защото ме тресе голям мерак, ами защото около 15 септември ще имам доста работа и няма да ми остане време, та за туй.
Тоалетът ни е черни дънки, любимата черна тениска на KISS, риза и маратонки.
Опитът ми (имам си и седмокласничка) е че на 15 септември може да е 30, може и да 10 градуса, така че гледайте тоалетите в последния момент или по-универсални.
Някъде много назад из темата четох, че обсъждате колелца за столове за паркет. Имаме 2 такива стола в къщи, и двата са на паркета и на двата сме сменили оригиналните колелца със специални такива за паркет (с гумено покритие). Ползваме ги вече повече от 10 години и няма и драскотина върху паркета. Купуват се от Практикер или подобен магазин, не са евтини, но спестяват много главоболия  Grinning

# 367
Само да се запиша Joy
Нищо не съм пазарувала още ooooh!

# 368
Мили как А4 формат???  Shocked та те дето се вика тетрадки не са виждали, естествено че А5 формат /всъщност от малките/.

# 369
Мили как А4 формат???  Shocked та те дето се вика тетрадки не са виждали, естествено че А5 формат /всъщност от малките/.

Моето дете гледа тетрадки от доста време. Не само ги гледа, но от една година пише на тетрадки всякакъв размер. Досега не е имал с тесни и широки редове. Разбира се, не пише красиво, още по-малко пише равно, но никога не ми е хрумвало, че писането в малка тетрадка ще му е по-лесно отколкото в голяма. Така че за мен остава въпросът какво значение би имало за училище.  Peace

# 370
  • Варна
Аз купих обикновени малки тетрадки с възможно най-малко листа. С идеята, че тежат по-малко. Когато свърши тетрадката, се сменя с нова, а изписаната си я прибираме.

# 371
  • Пловдив
mili най-добре питай вашата учителка дали има нещо протиф тетрадките А4 като за начало. По принцип знам, че искат А5, всъщност дори не съм чувала за нещо друго. И при нас в някои училища предпочитат още в първи клас да се започне с широките редове и тетрадки с малки квадратчета. В нашето училище не е така, дъщеря ми ще пише тази година в тетрадките с тесни и широки редове и големи квадратчета. Мисля, че така   ще свикне по-лесно   

# 372
При нас казаха, че искат тетрадки А5 24-28 листа, вероятно за да са по-леки и да не им тежат.

# 373
За тежината да. Те милите сега като замъкнат тези раници с тежките учебници и тетрадки които ще ги дават от училище, та поне с тетрадките да им спестим малко тежести.

# 374
  • София
Ами аз бяха чела, че от тази година на първи клас ще се дават по два комплекта учебници - един за училище, един за занималня, но не мога да се сетя къде и кога  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт