Отговори
# 315
За нашето училище съм напълно сигурна. Но предполагам, че всеки учител и училище си има различни изисквания.

# 316
  Привет от нас , днес бяхме на БЦЖ ваксина голям рев падна ,имунизираха 7  и 17 годишни като на конвейр ,доста уговорки паднаха , доста сълзи видях днес ,моя мишок се държа докато не влезнахме и там едно увъртане та се наложи да го държа насила , но няма как.
  Дано всичко да е ок с белега да не се наложи реимунизация .
  Все още нищо не съм купила за големия ден , всичко предстои Simple Smile

# 317
  • Sofia
sterimar, може ли да се слага, като няма 7 г.?
И ние скоро ще ходим на ваксина, тази за 6 г., за училище искат всички до 7г., но не знам дали е, защото се очаква тръгващите сега да са на 7 г. или ще трябва и БЦЖто да сложим сега.  Thinking

# 318
И ние скоро ще ходим на ваксина, тази за 6 г., за училище искат всички до 7г., но не знам дали е, защото се очаква тръгващите сега да са на 7 г. или ще трябва и БЦЖто да сложим сега.  Thinking

Според имунизационния календар може но най-добре педиатъра да прецени ние това манту го правим малко преди навършени 7 год. пак по преценка на педито в предвид на вирусните истории които предстоят през есента

# 319

По принцип ваксините се слагат според въстрастта, а не когато се тръгва на училище. Следователно няма нужда се прави проба Манту на 6г., а чак когато навърши 7 (ние сме в същотото положение). В бележката за училище се отбелязват само направените ваксини според това дали детето е на 6 или 7 години.  Аз лично няма да подлагам малката на това сега - и без това догодина сестра й като стане на 11 ще е необходимо и тя да направи пак Манту-то. Peace
Интересно ми е изискването на учителката за тетрадки с широки редове и малки квадрати. Все пак се предполага, че в първи клас децата е необходимо да се научат да пишат ръкописно, равно при това. Това е почти непостижимо на тетрадки с широки редове. При нас даже и 2ри клас почти всички пишат на тесни и широки редове. Същото важи и за цифрите. Цяла година ще пишат ченгелчета както е заложено в учебните тетрадки, а там всичко е разграфено на тесни и широки редоше и е с големи квадрати. Вероятно вашата госпожа си е поставила доста висока летва (общо взето и хубаво и лошо - нож с две остриета).  Thinking  

# 320
  • София
И аз имам в плана едно Манту. Като поприключим ремонта, ще я заведа, сега не си е вкъщи.
За терадки, в книжарницата, от която пазарувам още миналата година за ПГ намерих качествени тетрадки на Габол ( в смисъл, че на корицата на тетрадката стоят картинките от раниците на Габол). Сега още края на Юни се заредих с големи квадратчета и тесни и широки редове. Доволна съм от качеството, на бяла хартия са, имат и полета. Вярно едната е 60ст., но по добре така и да съм сигурна какво купувам.

Кажете за подвързиите, найлонови ще си купя, но искам отдолу да сложа и хартия, не съм мислила още каква да е.

# 321
  • у дома
Кажете за подвързиите, найлонови ще си купя, но искам отдолу да сложа и хартия, не съм мислила още каква да е.

Хартията е абсолютно ненужна,поне според мен.
Преди две години,когато детето ми тръгваше първи клас купих такива немски подвързии на Херлитц- взех и същите голям формат за учебниците,не са мръднали за две години,ще си ги използва и тази в трети клас...А и по принцип всеки предмет е в различен цвят-това за първи клас,за да се ориентира и му беше много лесно.
Тогава ги купих от Кауфланд,но предполагам,че всички вериги,които предлагат пособия на Херлитц ще ги имат- те са от някакъв по-плътен найлон и не са мръднали.

Последна редакция: сб, 20 авг 2011, 09:47 от svetlaem

# 322
svetlaem, от къде ги купи тези хубави облекла и на каква цена вървят?

# 323
  • София
 И на мен ми е интересно за тези тетрадки с широки редове и малки квадратчета, за първи път чувам, че се ползват още в началото на първи клас. Дъщеря ми се справя доста добре с ръкописните букви, в предучилищната учителката ги научи, обаче на широки редове и е невероятно трудно.
 За подвързиите- няма да слагам хартиени. В предучилищната бях сложила плътни найлонови и не бяха мръднали. Обаче сега много ми харесаха тези, които показа svetlaem. Дали ги има по книжарниците масово или само на определени места?

# 324
  • София
Относно тетрадките нашата учителка спомена, че на по-гладките листи се трие по-трудно с гумичка  newsm78. Мисля да взема първо по една от двата вида за проба.
И един въпрос към мамите с деца в 125-то соу: Ще има ли униформи от първи клас? На родителската не казаха, а в сайта на училището гледам че има  Rolling Eyes

# 325
Такива цветни облекла на Херлитц, ако не се лъжа, гледах онзи ден в Метро.

# 326
  • у дома
svetlaem, от къде ги купи тези хубави облекла и на каква цена вървят?
Преди две години ги взех от Кауфланд,но предполагам,че във всички вериги,които разпространяват продукти на Херлитц ще ги има.
За големия формат нямам спомени честно казано,но малките бяха 10 броя около 5 лв.тогава,което си е напълно разумна цена.Самите подвързии са найлонови,но от някакъв по-плътен найлон-аз ги избрах тогава заради цветовете,защото моето дете не можеше да чете и бях решила така по цветове да му разпределя предметите,те пък се оказаха чудесен избор.

# 327
Преди две години,когато детето ми тръгваше първи клас купих такива немски подвързии на Херлитц- взех и същите голям формат за учебниците,не са мръднали за две години,ще си ги използва и тази в трети клас...А и по принцип всеки предмет е в различен цвят-това за първи клас,за да се ориентира и му беше много лесно.
Тогава ги купих от Кауфланд,но предполагам,че всички вериги,които предлагат пособия на Херлитц ще ги имат- те са от някакъв по-плътен найлон и не са мръднали.

Тези подвързии много ми харесаха. svetlaem, благодаря за полезната информация.   bouquet

# 328
Тези подвързии ги гледах в Кауфланд, преди 1 седмица и хубави тетрадки имаха, но още не съм купувала. Нашето обзавеждане най-сетне дойде, подредих, сега остава шкафа за училище да й донесем и почвам с покупките.
Аз въпреки всичко съм решила да подвържа с твърд картон или по-точно хартия, облекло /за всеки предмет различен цвят за учебник,тетрадка,помагало/ и може би от тия пластмасовите цветни папки да се редят за отделните предмети. Предполагам, че на родителската на 02.09 ще ни кажат какво се иска от нас.

# 329
  • Sofia
И аз мисля да подвързвам с цветна хартия и ако ми остане време, да направя и разпечатам етикетчета.

Бебо, колко бързо тече времето, кога каза, че чакате бебе, а вече почти половината чакане е минало.! Hug

Общи условия

Активация на акаунт