КГБ = Клуб на Готините Баби - 113.

• 43 986
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Жабче, и на мен ми се струва някак много набързо. Rolling Eyes Но пътеката е толкова.
Сутринта говорих и с лекаря, нямало за какво Laughing, а и той не виждал индикации да я държи повече.
Тя е със свалени катетри и дренажи, ходи си до тоалетна сама от вчера, даже днес си беше измила чашите. Laughing
Резултатите (след-оперативните) са и много хубави, пупу Laughing, в четвъртък с изписването ще мине и Комисия и ще се знае със сигурност занапред какво и дали. Praynig
Поздравява ви всички, отново. Hug

# 91
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Олче , живот и здраве да е само.  Hug
У дома ще се възстанови , а и ще й е по спокойно и на нея предполагам . Peace
Хем за нея добре , хем и за вас. Поне няма да се разкъсвате м/у деца , болница и работа.
Нацелувай черешка и Вели.  Heart Eyes

# 92
  • Кубрат/ Пишурка
 Браво на Шпунц! И на докторите! И разбира се, на Олчето за стоицизма!
Джили, наистина мога книга да напиша - всяко животинче си беше колоритно по своему и имаме доста интересни случки hahaha
Танчееее Hug ами то или го обичаш едно добиче,или - не! При това всеки домашен любимец е ваксиниран и обезпаразитен.А последната ни котка си беше красавица и глезанка!
Жабче, забравих,че и ние в началото имахме хамстери,ама и котка... Joy

# 93
          Танче,не се възмущавах ,че пишете за консерви - просто обясних,че след като ще купувам всичко от пазара ,ще хабя ток за да направя зимнина просто е безмислено.Излиза ми по-скъпо от пресните зеленчуци през зимата.А сега пък с още по-скъпия ток направо стават златни бурканите! Mr. Green
           А за кучетата и котките  е същото - скъпо удоволствие са! Mr. Green Първо - за да ги купиш  струват скъпо / за зайчето например ми искаха 50 лв,от 40 по-надолу не видях  Mr. Green Добре,че ми подаряват и двете зайчета,иначе щях да си купя "пилешки" заек ,както му вика Неда т.с. заешко от магазина. Laughing Кучетата и котките са пък още по-скъпи,ако не си вземеш питомник от улицата или не ти подарят направо си е скъпичко.Храна,клетки и т.н. - също разходи и то големи и накрая най-важното - не можеш да мръднеш никъде без да намериш кой да ги гледа. ooooh!
            Жабче, в нашите болници толкова се лежи - само по пътека  #Cussing out здрав,болен - няма значение важното е ,че пътеката е минала.Човек се чуди да се смее ли или да плаче.Преди години татко лежа в болницата два месеца и го оправиха напълно от инсулта,а майка я държаха 5 дни и още 2 защото  докторката се оказа най-добрата ми приятелка до 8 клас т.с. с връзки бяхме! И както я закарахме,така си я взехме!
            Пожелавам на Шпунц сили и бързо възстановяване и дано няма никакви последствия,защото на докторите ,ако разчиташ  ooooh! май много -много не се получава.Като гледам напоследък най-вече наблягаме  на поговорката - има ли век - има и лек!Та дано пред Шпунц има век! Peace

# 94
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Дидка , да чукам на дърво не съм брала ядове с болни,
та не са ми ясни тез неща. Blush Обаче виж тук ги разбрах и знам нещата.  Laughing
Наш съсед българин от мин. год. прекара инсулт , последствие се разбра , че и тумор
в главата има. Лежа в болница дълго време , оперираха го , сравнително в добро състояние
го изписаха. И след това през ден идваше линейка със специалист за раздвижване.
По 2 часа седи и чака доктора. Така месеци наред и от вече месец обучават жена му ,
понеже тя ще му е придружител. Пенсионираха го със близо 800 евра пенсия , а на жена
му 450 за придружаващо лице + безплатни хапове и медикаменти. Peace
Е ,а кажете ми толкова ли е трудно наще да вземат и копират таз система.
Испанците не са открили топлата вода , ма наще им по лесно само да обират сиромашкия народ , пари и само пари дай на управниците , пък имаш ли , нямаш ли , кой те пита , брат.  ooooh!
Безработен пък трябва да се само усигурявам здравно , аре бе , къде има това. Полудевам за тез неща , вече виждам как е при белите хора. 30 г. ще ми лекуват анемия в Бг и нищооо , нищо.
Тук дето си никой , те лекуват и взимат присърце всяка болка и проблем, защото видиш ли ,
си плащаш данъци и харчиш парите си в държавата им.
Оф , нервирах се . #Cussing out

# 95
              Жабче,не се нервирай,че да не се наложи да ти лекуват нервите   Joy Joy Joy Ние тук вече я караме на "Излекувай се сам" и като гледам повече успехи бележим.Аз докато сменя джипито на майка ми си отвисях почти половин месец пред кабинета и.Едно съседче на 4 год изведнъж се оказа с тумор на оченцето и тук казаха на майката,че ще отворят главата ,но какво ще стане няма гаранция.Втория му баща плати във Франция 250 хиляди и само над окото имаше една мъъъничка чертичка,от там му е направена операцията без да отварят главичката и сега детето е вече на 6 години и нищичко му няма.Та и без да сме ползвали чуждото  здравеопазване виждаме резултатите.

# 96
Здравейте Готини Баби Hug,
Олче, радвам се, че майчето ти се възстановява така бързо. При съпруга ми беше различно. Не му бяха наредили както трябва червата, та по спещност го отваряха втори път. Той обаче май не беше в Окръжна, а в раковата. Звеждащ отделението по коремна хирургия бе проф.Димитров, не слага никой на операционната маса, без да си минал през неговия кабинет с плик в ръка #2gunfire. Непосредствено до нея има спирка на метрото, това забелязах, никак не познавам София. Зет ми ме вземаше от летището с кола и ме водеше до болницата и после до хотела. Иначе той беше придружител. Но условията за придружители там бяха спартански. В стая за 4 болни, имаше само 1 табуретка, а съответно всички легла бяха заети. В стаята имаше още едно момче придружител на брат си. Нощем се редували през 2 часа, единият да е при болните, на табуретката, а другия да дремне на една носилка в коридора.
Е, това е българското здравеопазване #2gunfire!!!!

Май много се разприказвах пак, но на тая тема мога роман да напиша!

Довечера съм на концерт на Веселин Маринов, много харесвам песните му. Потенето му не ме притеснява, ще съм далеч от сцената и няма да ми мирише Joy!

# 97
  • София
Олче, чакаме Шпунц  да се прибере. Те сега така правят - като свалят системата и катетъра и те пращат в къщи. Казват кога да отидеш за сваляне на конците и така.
Но в къщи и стените помагат, обстановката е позната и ще се възстанови по-бързо.
Веси, приятно изкарване на концерта.
Обаждам се и включвам Консервен комбинат "Домат"- купих 5 кг за стъргане в бурканчета.
Само че, Пламен не съобразил и направил леща в тенджерата, в която варя бурканчетата.
Та сега ще я пресипвам и мия преди това.
Нищо, нали е наготвил - браво на него.

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 22:29 от Aisha

# 98
Здравейте приятелки мои Simple Smile-познати и непознати Hug
На работа съм, та ще съм по-кратка, но имам нужда от помощта ви.

КАРОЛИНЕ, когато прочетеш това-моля те, пиши ми CORSODYL-а в Израел с рецепта ли се продава или може да се купи свободно?

Какво свърших днес с моите ,,зъбарски'' болежки ли - ходих и направих снимки на долните зъби, които ми създават проблеми. При моята зъболекарка, която  ме лекува мога да отида чак в четвъртък  затова търсих да си купя в няколко аптеки лекарствата препоръчани от КАРОЛИНЕ и  КРИСТИДЕНКА, но никъде не ги намерих, макар, че и двете уж се продават в БГ.

Мъжът ми има познат живеещ в ТЕЛ АВИВ, който пристига в София в понеделник и е поръчал на него да купи, но се притеснява дали няма да искат рецепта от д-р, защото в Япония не можеш да си купиш почти нищо без да ти е назначено от лекар, самолечението не се толерира Simple Smile.

Радостни са новините за ШПУНЦ, дай Боже да е все така Praynig

ВЕСИ, какъв е този концерт по никое време, обикновено все есента и около НГ ги правят ?Simple Smile И тях ги е застигнала кризата явно- шегувам се,  Wink Simple Smile, сигурно е на открито в летен театър или нещо такова, но ти после ще ни кажеш как е било.
Аз около Коледа ходих да го гледам Веселин Маринов в зала 1 на НДК и отнесох безброй подигравки от близките ми как съм могла да си дам парите за този чалгаджия Joy hahaha
К'во пък  хубаво си пее човека, а пък и втората му жена ми е съименничка... Heart Eyes Joy.

Ало, ,,консерваторките'' Simple Smile като правите разни неща не можете ли да понаправите и за нас дето не ни се занимава Joy hahaha.
Еее, ние ще ви се отплатим с нещо, което по го умеем, само казвайте с какво Simple Smile
Например аз мога да разхождам на Айша КУЧО, никакъв проблем,  когато не съм на работа да го хвана за каишката и да кръстосваме града, и без това имам нужда от повече движение Simple Smile.
Свършвам, че ме търсят.
До после, когато ще имам повече време.

# 99
Девойки мили, бързо комюнике от милата ни Шпунц, преди да съм забравила нещо. Извинявайте за грешките от бързане е.
Държи се абсолютно юнашки. Отмотали са я от всички маркучи - 4 на брой. Раната - голяма, напреки на корема - не я боли за щастие.
Днес е хапнала за първи път картофено пюре - от 2 седмици насам.
Още 4 жени има в стаята й, но не е горещо, наопаки на страховете ми. Нямало климатик, но имало сенници и стаята била сенчеста.
Доволна е много от хирурга и от болничния персонал
Съвсем разумно смята след изписването в четвъртък да отиде за уикенда в Дружба. Да не би в Богров някой от дребчовците от обич да й скочи върху раната и - айдееее.... Sick

Много, много й липсваме. Този вид контакт й липсва. Праща много горещи  Hug Hug Hug и обич.
Ами това се сещам. Ако се сетя още - ще пиша пак.
 Hug  bouquet Hug

# 100
  • София
Прибрай се вече, но нещо ми е едно уморено ..............
Сега ще сложа едно филенце пъстърва на тигана   /че съм я купила от неделя и да не я зяносам/.

Много сте писали, аз обаче ще съм телеграфна. От работата прочетох туй-онуй, да съм в час за някое и друго събитие. Няма да изброявам имена, а само по темите, които съм запомнила.

Как ми се мята на рейса за Каварна   car003, ама по-натам, Някой друг ден.

За болничната пътека преди два дни писах - 10 дни за този тип операции. При мъжа ми разреза беше отгоре до долу. Конците ги вадиха много след това. Но толкова е казала здравната ни каса. Искаш, не искаш - нЕма.
Шпунц, бързо възстановяване и захранване. Вие си знаете какво да се яде от тук нататък, но ако искате мнение-насреща съм.

Джили, дано вече отминат болките ти. Но пак помисли и за варианта алергична реакция към материала. На мен ми предстоят подобни мъчения.

Здравче, писали сме заедно.

# 101
                Ето съм! Наработих се,накарах се  в ДГ на малоумни родители  ,университета е забравил да ми изплати хонорара и утре ще се карам с тях и........трепереща от нерви успях да си долазя до в къщи за щастие жива и здрава!Свърших си работата  и сега надничам при вас!
                Джили,купи си РУДОЖИЛ - това е антибиотик за проблеми на зъбите и устната кухина,по-точно за възпаления.И си купи паста за зъби ЛАКАЛУТ АКТИВ и ако проблема не ти мине ще си първия човек ,който не се е излекувал от това лекарство.Аз съм с проблеми и от 1-2 хапчета ми минава и после ги допивам за да не стана резистентна към рудожила!
                Римарче, и аз като теб мисленно пътувам към Каварна.Ако не ми бяха ангажиментите щяхме да фръкнем с колата до моренцето за срещата.Ама....няма да стане поне в този момент!

# 102
 Дидка, явно съм най-големия карък  Simple Smile

Рудожил пия сигурно повече от 10 г ( преди време се казваше Ровомицин или нещо подобно)
Всяка пролет и есен пия по 2 опаковки по схема 3 пъти по 2 табл.

ЛАКАЛУТ АКТИВ( червената паста) ползвам също от толкова време, чак ме е страх да не се получи привикване.

Непрекъснато ползвам разни води за уста, от време на време и извлек от смрадлика и онова горчивото. което е извлек от грейпфурт или от семки от грейпфурт ( в момента не се сещам за името) newsm78

Да не ти казвам какви и колко грижи полагам, НО зъбите са ми в трагично състояние и все по-зле става. Чак ме е яд ,,за неблагодарността '' им, при толкова положени грижи, търпя толкова болки. #2gunfire Гадна работа ви казвам...

Стига съм ви занимавала, извинете ме.  bouquet
Хубава вечер!

# 103
Ето ме и мен,изчетох почти всичко,за да съм в час със събитията на деня.Много хубави новини за шпунц,наистина ,в къщи и стените помагат,много по бързо ще се възстанови,стискаме палци да мине и тоя етап newsm10.Аз днес ходих на зъболекар,имах зъбен камък,и да види на какво положение са ми венците,Всичко ми е наред,само като пия студена вода ме наболяват,но това не е болка,която не се трае...
Жабче ,благородно ви завиждам за здравната система в Испания,наистина много, много са напред от нашата.Тук спасението е да не се разболява човек или ако се стигне дотам-да се моли да попадне на добър специалист-иначе няма спасение.
Излизам навън ,че е по прохладно,добре ,че сме в къща и става течение между къщите,изкарваме масата и телевизора и така докато дойде време за сън.
До после като се прибера Grinning

# 104
Джили мила, тъжна история. Принудена бях "да налея в зъбите си" хилядарки - приличах на крокодил. Зъболекарите ми са чудесни, отначалото им бях "преференциално-ценова" пациентка, ама това някак вече отшумя и се забрави.
Мислех, че с онези налети хилядарки /спечелени не само с кървав пот, но и с немалко рискове да бъда претрепана/ та мислех, че съм ликвидирала въпроса.
НО НЕ! Всяка година - пак там. И пак мъки, и пак стотачки, болки и губивреме...
Изстенах наскоро "До кога така за бога? Не приключихме ли веднъж завинаги?"
Мъдрият ми доктор хладно отговори "Това е непрекъснат процес, със зъбите."
Но не можа да ми отговори на въпроса защо изобщо човек трябва да има зъби.
 newsm47 smile3505 smile3511 newsm61 tooth smile3512
Всички емотикони мога да ги наредя
 smile3515 smile3518 Weary
за радост на Каролинчето, да не мисли, че съм се разболяла.

А,, виц от Йойо, някой питаше:
Телефонираме.
Аз: Къде сте, бабо?
Йойо:   В аптеката.
Аз /ужасена/:      Да не би да си болен пак?!?!
Йойо:    Да.
Аз:       От каквоооооо?!?!?
Йойо:    От комари. 
Нахапали го, та купуват Райд-комаротреп.  Joy hahaha Joy

Общи условия

Активация на акаунт