Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 89-та тема

• 154 168
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
nas,пусни ми ако обичаш рецепти или линкове за наполеонките и чесновото хлебче Peace

merydit,какво значи българска тортия Thinkingне че съм правила воупще някаква де.....

# 106
  • на втория етаж
Моя обяд - Панцанела - вкусно и засищащо:

# 107
  • Варна
И днес  е отново много вкусно от всички newsm51
Георгиева,Нудел,Дес,Ягодка,Кукита,Деликате,Роца,Маги,Милейди,Находка,Близнаците,Мадла,Мариета,
Пепи,Нас,Мерудит,Лина ,Лабрех вземам си от всяка по нещичко,че всичко е прекрасно.
От мен мусака,панирани тиквички и макарони на фурна

# 108
nahodkata,това е испанската Tortilla,само че аз добавих някои допълнителни съставки и затова казах по български... Wink
megansg ,много вкусни макаронки... Peace

# 109
merydit благодаря и на теб и на всички останали за комплиментите Simple Smile  Hug Wink всъщност аз винаго съм била сред вас но чак сега си направих регистрация Simple Smile всичко изглежда толкова великолепно, че направо те засища само от гледане   chef Two Hearts

# 110
За пожелалите рецептата за Наполеонките  Wink

Прави се крема:
500 мл прясно мляко, 5 с.л. брашно, 1/2 ч.ч вода, 7-8 с.л захар, 50 гр масло, 3-4 ванилии
Завирам млякото и захарта. Добавам брашното размито с водата. Бърка се непрекъснато няколко минути и се добавя маслото. Накрая се добавят ванилиите. И се бърка до сгъстяване.  Оставя се да изстине  Peace
През това време се бравят ..........  newsm78 Блатовете да ги наречем  Crazy

Взема се бутер тесто и се реже на квадрати или правоъгълници( както искате) и се пече. Като изстинат парчетата се разрязват посредата и се пълнят с крем. Оставят се няколко часа да престоят за да поомекнет  Peace
Това е  Peace

Находка, ето рецептата захлебчета http://yoli-www.blogspot.com/2011/07/blog-post_21.html
Аз съм ги направила от малки питки и вместо лук ги наръцих обилно с чесън на прах ( за туй при мен сенаричат  чеснови  Wink )

# 111
при нас за обяд

Супа

# 112
  • от точка К до точка С и обратно
Здравейте, момичета!
Много вкусни неща видях в новата тема! Радвам се на появата на Венета, която ми липсваше както с кулинарните си шедьоври, така и с усмихващите си истории!  bouquet
нас, пеп-4о, Милейди, близнаците, лина каз, меганс, краси, маги, Бианка, Мина, Марабу, браво на вас, трудолюбиви момичета, вкусно и красиво сте готвили отново!  bouquet  chef
Аз се отчитам с

вкусните пилешки дробчета по японски на Габи

мариновани пилешки филенца

и шоколадови мъфини по Сладка хапка

# 113
BiankaD , суфлето ти е прекрасно, но мен и пилето ме заинтригува - има ли някъде написана рецептата?

Аелис,извини ме за забавянето,ако още те интересува Пилето с джанки и градински чай

marabu благодаря за рецептата на Наполеонките

пеп-4о-за вечеря си избирам твоята Снежанка  bouquet

# 114
nas,merydit.......  bouquet

megansg,при теб отново 100  неща сготвени,браво.......ще си взема с удоволствие мусака,защото това е  нещото,което все не ми се получава,а обожавам да го хапвам Embarassed

# 115
  • Австрия
nudel33
може ли рецептата за сладкиша с марципан и боровинки?

Разбира се, че може. Сладкиша е чудесен само дето снимката не можах да издокарам като хората  Confused

Сладкиш с боровинки и марципан
за 12 парчета

75гр. марципан
250гр. захар
425гр. брашно
250гр. меко масло
300гр. боровинки
1 ванилия
3 яйца ( големина М )
1/2 пакетче бакпулвер
100мл. айран
Пудра захар за поръсване, мазнина и брашно за формата.

1. Марципана се стърже на ситно ренде. Смесва се с 75гр захар, 150гр брашно и 75гр.масло. Бърка се първо с миксер с представките за тесто. След това с ръце се прави на трохи. Оставя се за около 30мин. в хладилника.
2. Боровинките се изчистват. 175гр.масло, ванилията и 175гр захар се смесват. Добавят се яйцата едно по едно. Брашното се смесва с бакпулвера и постепенно се прибавя към яйчната смес като се редува с айрана. Получава се гъсто тесто, което се изсипва в намазнената и набрашнена форма ( 26см. ) с откопчаващо се дъно. Заглажда се и отгоре се изсипват измитите и подсушени боровинки. След това се покрива с марципановите трохи.
3. Пече се в загрята фурна на 150°С ( с вентилатор ) около 1 час. Готовия сладкиш се вади от формата и се поръсва с пудра захар.

Много лесно и бързо се приготвя и е изключително вкусен. На мен дори на другия ден по ми хареса.
Успех и да ви е сладко!
На парче по 430kcal.

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 16:05 от nudel33

# 116
nas-извини ме,но докато пишех и щях да искам рецептата за Наполеонките,видях че има отговор и ми се видя,че марабу го е написала. Embarassed

благодаря ти още веднъж   bouquet

# 117
ГУИНЕТ може ли рецептата за дробчетата на Габи?
от мен засега нищо...но като се върне мъжо ставам хала в кухнята и тогава ще снимам и ще показвам!!! Flutter
НАС мерси за наполеонките и хлебчетата  Hug

# 118
  • София
   Днешния обядо-вечеря!

# 119
Вечеря една многоо вкусна

Пиле пролетна яхния

Общи условия

Активация на акаунт