Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 89-та тема

• 154 200
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Зиче чудна питка със салатка,вземам си
Вени страхотно меню/аз искам да съм калфа на майстора/вземам си от всичко,а питката и кифличките са супер
Близнаците апетитна фокача
Лина вкусно и много интересно  руло,вземам си парченцето от чинийката
Деси бучвам си от гърненцето
Мерудит браво за тортата
Костиля всичко е много красиво и апетитно,вземам си от сладкото
От мен днес простичко свински дроб със салатки и патладжан

Последна редакция: нд, 28 авг 2011, 12:18 от megansg

# 556
пилешко роле с топено сирене,шапка от белтъци и сос от сини сливи

# 557
# 558
И аз да се запиша.Днес правих едни понички в донатмейкара.Рецептата по принцип е за мъфини с лимонови и портокалови корички.Много хубави станаха.Ето снимка:

# 559
  • Балчик
Снощи у нас имаше салата с ролца от раци, салата със сметана, ветрило от патладжан, свински пържолки и гриловани пипер и гъби, които не успях да снимам,  че се изядоха топли-топли, чеснови ароматни хлебчета и много бърз Наполеон.

# 560
  • София
Джемма, би ли споделила, моля те, рецептата за бързия "Наполеон"? Това този от блога ти ли е или е друг вариант? И ако не е много нахално, ама ....може ли това парченце отляво?  newsm78 Embarassed Hug
Разгледах албумите и съм изумена от "играчките", които имаш Hug Мисля, че всеки един сладкарски цех или уважаващ себе си магазин за домашни потреби би ти завидял Mr. Green Толкова много неща имаш, прекрасни са, да си ги ползваш със здраве и добър апетит! Hug

Последна редакция: нд, 28 авг 2011, 15:45 от Мишле_

# 561
Джемма, а на мен ако може направо парченце от "Наполеона" Embarassedbouquet  chef
desi_go , чудна е пицата! Heart Eyes  bouquet
megansg, първата чинийка си свивам, Heart Eyes не, че втората е за изпускане, ама..да не оливам!  bouquet  chef
А от kostilq последната със сладкото от смокини. Днес излапах сигурно килограм зрели смокини. като ми донесат повече, ако остане, може и сладко да сваря! Grinning  bouquet
lina kaz , съблазнително руло! Heart Eyes Напомни ми как рисувах с тесто разни звездички, цветенца, размазни......но ставаше красиво!  bouquet  chef

За пръв път правих сочен френски сладкиш с ябълки, доста вкусен е, мисля, че ароматите са очарованието му- краве масло, ябълки, орехи, ванилия, ром, хубав е!

# 562
  • Балчик
Наполеонът го правих набързо така:
2 пакета бутер тесто, но от Лидъл- немско мисля, че е . С българско пробвала съм и неми хареса резултата. То е дебеличко калъпче. Та всяко калъпче разточих тънко и разрязах на 2 половини. Изпякох ги на 200 гр като ги надупчих с вилица преди това, получиха се четири кори. Кремът е: 1 литър пр. мляко завира с 2 ванилии, 1 ч.ч захар и 150 гр масло. Отделно за разбити 5 яйца с 2 с.л брашно и 2 с.л нишесте царевично, излива се при млякото и се бърка докато се сгъсти. На мен неми пречи, че изглежда не супер гладко, а и нямаше какво да правя белтъците. Но който държи на идеално гладък крем, да сложи само жълтъците. Тортата се сглобява с горещ крем. Отгоре настъргах шоколад.

П.П преди час ми беше на гости една съфорумка с мъжа си много го харесаха и мъжът поиска рецептата, а се оказа, че не харесва бутертесто. Това немското обаче е  много хубаво- вече само него вземам.

# 563
Ау Джема колко много неща си направила! Тоя Наполеон изглежда много апетитно!

От мен един миш-маш с пресни чушки

# 564
  • София

Браво на всички, добре сте се постарали, а някои като Джема са се "оляли".........  bouquet
Така ми се иска от всички сладкиши и торти........, по едно парченце само......
За днес -винен кебап

и нишесте с ягоди

Весела вечер на всички!!!!

# 565
  • Сливен
здравейте
в това горещо време много не готвя,но виж сладичкото е друго нещо,днес оставих свекито да сготви свинско с ориз на фурна,но тя го прави като сварен ориза и много сочен,а аз го харесвам по-сухичък и не толкова кашкав  Confused
венета пуешкото изглежда много апетитно,а тези фуниики са много оригинални,браво, а за питката и кифличките просто няма какво да кажа,както винаги идеални
мадла от какво са шницелите  newsm78,желираното млекце е идеално за жегите
лабрекс страхотни са панираните сандвичи,а за мъжо ще видим  Crazy,а възглавничките съм им хвърлила око
mari_eta и тортата и питката са чудесни ,а това парченце от тортата направо ми се моли да го излапам  Whistling
луча палачинката ти е супер
аелис кремчето ми се иска в момента да ми е на масата
Snarky Chimpfanny,Цецето,дес,verabel,bliznacite2004,desi_go,sladurka,Джемма, много апетитно
plamsy при теб както винаги е отрупана масата,обожавам прасковки,така че си вземам  Flutter и идеалния десерт за мен- тортичката хихи
денерис сладоледа изглежда супер
ама страхотни са пирожките на всички,те май са заразни  Flutter
megansg и твоята маса е отрупана и съблазнителна
zaharina бухтите наистина изглеждат страхотно
ilrai78 пилето ти ми проговори ,така тихичко и после с цяло гърло - 'ЕЛА МЕ ИЗЯЖ"
рени сладкиша ти без яйца е страхотен,ще го пробвам и с халва,защото я обожавам
пепчо много храна мила,супер,грабвам от пилето,и от мусаката (нищо че е без заливка),обезателно от пилешкото по ловджииски и за десерт от мъфинките ,направо ... страОтно
на умбра сладкиша и на purple tulips брускетите ме оставиха без дъх  Heart Eyes
lina kaz рулото ти е невероятно
merydit супер тортичка
от мен само един кекс "оборка "

# 566
  • In a surreal moment!
.....какаови блатове, ванилово-сметанов и чудният орехово-карамелен крем на Буболинката:

Да е живо и здраво детенце!    bouquet
Може ли малко по-подробно за блатовете и кремовете, че нещо се развълнувах Simple Smile  и никакви готови пасти не могат да ме потушат...

# 567

пепчо много храна мила,супер,========

Laughing тя е към привършване.  Ама нали с младежа замина 3/4 от нея  Wink  Затова беше и много.

Момичета, много вкусни са последните странции, извинете, че няма да коментирам, обаче ако не освободя скоростно стола пред бюрото (респ. клавиатурата) ще ме посипят с дъжд от обвинения за едни отминали 15 мин.  Embarassed Embarassed

Затова си показвам едно много апетитно шарено руло с плънка от вчера и ставам. От стола де  ooooh!

# 568
  • Сливен
пепчо това руло изглежда божествено  smile3501 newsm10

# 569
пеп-4о сподели как си го приготвила разкошно е .
и аз приготвям едно с картофено пюре, руска салата, оцветявам с лютеница, кисели краставички,
но не става толкова красиво като твой-то ,

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 00:15 от Ira-ari

Общи условия

Активация на акаунт