Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 89-та тема

• 154 184
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • Балчик
ДЖЕММА този патладжан изглежда много добре! Може ли рецептата моля?  bouquet

Ако не се лъжа на Пепчо е рецептата, цитирам както съм си я копирала:

Ветрило от патладжан

2 средно големи патладжана
200гр. сирене
4 домата
1 глава чесън
мащерка
100мл. олио

* Патладжаните  се режат напречно на филии, които НЕ СЕ СРЯЗВАТ ДО КРАЯ -  около 1см.
* Изкисват се в солена вода за около час
* Изцеждат се от водата и се измиват
* Във всеки разрез се нарежда парче сирене, скилидка чесън и парче домат, като самия патладжан леко се извива.
* Поръсва се с мащерката, а може и без нея.
* Залива се с олиото и 100мл. вода
* Пече се в тавичка с капак или фолио около 1ч. на 200*.
* накрая  се настъргва с кашкавал и запича за около 10 мин.
* Забележка: За нелюбителите на патладжана, около тях в тавичката се добавят картофи, които успяват да се изпекат докато стане готов патладжана.

# 586
дам, аз ги пуснах преди 5 години е се оказаха, че са много харесвани и въртяни в кухнята.
А аз не съм ги правила от  newsm78 може и миналото лято да е.
Маги, Меганс, Веря, благодаря ви  Hug

Питки с патладжани, без салам, но с маслини при нас днес. И разни други работи.

# 587
Здравейте кулинарни вълшебници!!!!Страхотни неща сте показали,аз нещо не успявам с писането и нета. Rolling EyesМного ангажименти извън кухнята!Ще наваксам тези дни.Предварително се извинявам,че няма да коментирам всички красоти,които видях.Благодаря на всеки,който ме е споменал с добро!Искам да се похваля с първата содена питка на дъщеря ми:дори снимката я е правила тя

и

един изключително лек и бърз,но много вкусен и ефектен десерт:

Печени праскови

# 588
  • Sofia

Снощи правих Хот Дог-пица пай. Получи се ужасно вкусно нещо Flutter

ilrai78, ей на това му се казва да събереш в едно всички вкусотии за деца! Изглежда перфектно!

# 589
  • Sofia
Леле, колко вкусни неща сте показали пак. Аз имах да наваксвам 5 страници и не мога да изброя всички. Страхотни сте!!!

За да не е спам, пускам снимка на пирожките, които правих вчера. Тези двете едва ги спасих за снимката  Mr. Green

# 590
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Винаги е вкусно и уютно тук....Как не сте по сто кила продължавам да се чудя  Wink

*MILADY*,  защо си мислиш че някой не сме..... newsm78, че даже и отгоре... Joy Joy hahaha

Пепи, Пепи, Пепи, ти си лошо другарче....заради рулото сън не ме хвана.... прекрасен цветен сън беше.....и ако може на мен от "разни други работи" да ми заделиш.... Praynig
Лабрех, защо така бе душата, накъде сега с тези възглавнички....к*во праИм....ааа......мигаме и се кокорим  само.....    Rolling Eyes Rolling Eyes  
Мадла  а ти сега с тази рибка изкушаваш     Mr. Green
Илианка  чудесна пица, ще се пробва, то се знае....   Laughing
Джема, Рени, Петяя, Умбра, Верабел, Мириам, Милейди, Дарилка, Луча чудесно е всичко направено от вас и да знаете че много ви се радвам       smile3501
Ангелче, винаги се появяваш с гръм и трясък, а ние със слабите нерви.....аааа....мислиш ли ни.... с тази вкусотия, ама тя Елексирчето е виновна най-много....    tooth tooth
BiankaD поздрави детето, чудесно се е справило, ами то с такъв учител..., а прасковките са мечта.......    smile3521
Мушмулче с  тези пирожки така ме въвеждаш в изкушение.......    smile3503
Денерис може ли поне едно парче от този "прост" кекс, бъди сигурна че няма да ми се опре...    newsm47
Зиче ми се мярна пак с разни дразнещи неща, но ще си замълча благородно      tooth tooth tooth

едни мързеливи чушчици на фурна

и кремче

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 10:31 от tutulina

# 591
  • от точка К до точка С и обратно
Меганс, мари-ета, Умбра, Близнаците, благодаря ви, момичета!   bouquet

tutulina , това кремче с извара ли е? Много симпатично изглежда!  Peace
БианкаД, поздравления за дъщеря ти - достойна отмяна си имаш!    chef
Илианка, Милейди, Мадла, Костиля, пеп-4о, Умбра, Мина, Меганс, много вкусни и интересни предложения!   bouquet
От мен днес с доста лоши вечерни снимки

култовият патладжан-ветрило по пеп-4о

и коблер с праскови, арония и къпини

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 12:15 от Гуинет

# 592

Тутулинка-много изкушаващо е кремчето!  bouquet
 smile3501 newsm10-невероятно изглежда и в твое изпълнение рататуя на Еликсир-Довечера това ше приготвя за вечеря.Снимката ти е както винаги перфектна  bouquet
Милейди-твоите п редложения са заинтригуващи   bouquet

Меганс-ще споделиш ли как приготвяш тези пухкави палачинки? newsm78

Костиля-а ти ще пошушнеш ли кашкавалената супа? Wink

Илрай78- представям си децата колко ентусиазирано са хапвали от пицата  newsm10

Деси го-обожавам пици с пипер, коричката толкова ме примамва

Джема-страхотно ти изглеждат нещата,които си сготвила и Наполеона и Патладжаненото витрило оооо ами ароматните питки!Майсторка си ти!  chef

Лабрекс-изкушаващ сладкиш!  bouquet

Дарилка-чудесна снимка   bouquet на тази прекрасна лятна манджичка Още не съм си правила това лято.Ами като взема яйца- все сладкишчета....

Ванилла и твоите трюфелчета са невероятни, особено здравословните! smile3501

Пеп-4о-няма как да не се впечатля от количството и разнообразието на всичко, кооето си успяла да приготвиш, а рулото ти е невероятна фантазия-да яде ли ч овек да го гледа ли  chef  bouquet  chef

Моето предложение днес

Пълнен пипер с кайма

Чийзкейк в чаша   по рецептата на Мраморния чийзкейк,само че само с белия шоколад

# 593
Гуинет,докато съм писала...какви вкусотии си показала,  bouquetДори да не видя "Гуинет",знам,че е твоя публикацията- по снимките.Поздравления-изглеждат невероятно вкусно!  chef

# 594
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/

tutulina , това кремче с извара ли е? Много симпатично изглежда! Peace

Гуинет, това е по рецепта на  Nya - крем с ягоди
             съжалявам, но не мога да дам линк  newsm78
             ето това е копие на найната рецепта

"250 мл. течна готварска сметана ( аз купих 1/2 литър на MyDay и сложих малко по-малко
             от половината )
             1 кофичка кисело мляко (високо маслено, напр. 4,5% На баба)
             1 желатин (пише да се разтвори в 1/2 л. вода, но това е прекалено. Аз го сложих
 на водна баня в около 100 мл. вода)
             ягоди, нарязани на парченца и поръсени с малко захар. (колкото искате, но все
пак трябва да е крем с ягоди, а не ягоди с крем)
Сметаната се разбива, добавя се киселото мляко, разтворения желатин и финално
се обърква с ягодите. Сипва се в чашки и се слага в хладилника. След около 3 часа
вече е готово. Става чудесен лек розов крем.  Добър апетит ! "

Това, което показвам е от сместта, която  ми остана, защото правих тортата на Лео с рула и ето кремче в чаша .... Mr. Green
Също правя и  с бишкоти във закопчаваща се тортена форма, или в купа обвита с фолио за куполовидна форма....въпрос на избор. Пробвала съм с различни плодове и винаги се получава вкусно. Вариантите са много, а като знам каква вълшебница си  в кухнята, сигурна съм че ще спретнеш нещо с което отново ще ни поставиш в шах. Успех!   bouquet

# 595
  • Варна
От вкусно по вкусно става и заслугата е на всички  newsm51
Пепи чудни са питките ти и много апетитни,ще ги правя
Бианка браво на щерката ти и си вземам от чийзкейка,
а за яйчните палачинки е съвсем просто-4 яйца леко разбити с вилица в купичка и ги обръщам в доста
сгорещено олио в тиган,не се бърка или разклаща,като се втвърди от краищата като палачинката се повдиго леко с дървена шпатула.Като покафенее я оръщам от другата страна и наръсвам сирене или настърган кашкавал/може и нарязан колбас/.Изхлузвам я в чиния и я прегъвам на две,може да се поръсят и подправки и ситно нарязан зелен лук/
Гуинет прелестно
Тутулина вземам си кремче
Илрай прекрасно съчетание
За днес свински дроб по селски,реденото на Елексир/без да хрупка така го искаха/
и едни палачинки с карамелезирани банани на тортичка по Жак Пепен

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 14:26 от megansg

# 596
  • Пловдив
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА.
Колко красиви неща пак видях  при вас ,неуморни сте .  bouquet
БАГОДАРЯ на всички похвалили моите ястия.
Тутулина незнам аз дразня ли те ,но ти щом се  появиш и направо започвам да преглъщам...Показвай по често твоите вкусотии Hug Hug
МЕГАНС пак изби рибата с нейните шедьоври  Hug
Бианка взимам от кремчето Hug
ГУИНЕТ ветрилото ти е съпер пливлекателно. Hug Hug
БИАНКА,печената праскова е уникална. Hug
ПЕПЧО с тези твоите питки с патладжан само ме подкокоросваш Embarassed Embarassed май ще се правят скоро. Crazy

От мен нещо скромно

ПЪЛНЕН ПАТЛАДЖАН

# 597
  • ВАРНА
Праскови със синьо сирене

# 598
пеп-4о , Мина , Умбра , Илианка , Денерис , Меганс , Бианка , Гуинет , Зиче , иланг-иланг , tutulina- чудесни предложения !   chef  bouquet

от мен - Баклава

и много вкусен Сладкиш с боровинки по рецепта на пеп-4о .   bouquet

# 599

Общи условия

Активация на акаунт