Прах за пране и омекотители / тема 4

• 100 795
  • 767
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Хм, аз май открих топлата вода, но ще си го напиша. Ариел, произведен за Гърция, не е със същото качество като произведения за Франция.
любопитна съм Спунк, френския е по-добър ли?
Прах еднакво замърсени дрехи на еднаква програма и този, който е произведен за Гърция не се справи с петна от трева и с прахоляка от пясъчника. За да съм честна трябва да отбележа, че не са точно идентични продукти. Този за Франция е Ариел ексел гел.

# 286
Хм, аз май открих топлата вода, но ще си го напиша. Ариел, произведен за Гърция, не е със същото качество като произведения за Франция.
любопитна съм Спунк, френския е по-добър ли?
Прах еднакво замърсени дрехи на еднаква програма и този, който е произведен за Гърция не се справи с петна от трева и с прахоляка от пясъчника. За да съм честна трябва да отбележа, че не са точно идентични продукти. Този за Франция е Ариел ексел гел.

благодаря ти. Важно ми беше, защото гръцките съм ги пробвала, но от френските само капсули и не бях доволна.

# 287
Здравейте!

За пръв път попадам на тази тема, но съм много приятно изненадана от информацията на първа страница!

До сега винаги съм прала с прахообразен прах за пране, но днес купих течен.
ЗНам, че се слага в барабана, знам, че се използват капсули, в които се сипва, но този който купих няма капсула, а само капачка. Да напълня капачката и да я сложа в барабана ли?

Извинявам се ако въпросът звучи тъпо  Embarassed

# 288
  • Русе, България
Ами,не,не беше толкова силен ароматът му  ...

Лошият аромат сега е дошъл заради високата доза. Сложи 2/3-ти капачка при следващото пране и ще се убедиш. Аз също ползвам син Ленор, купен от метро, малко по-различна е картинката - момиченцето не е гушнало хавлията, а се появява през средата й, разгръщайки я. Така де, това беше малко излишно обяснение, но и аз като теб слагах по много в началото и после се отвращавах. После реших да сипя мъничко и - воала - резултатът беше на съвсем друго ниво.

ЗНам, че се слага в барабана, знам, че се използват капсули, в които се сипва, но този който купих няма капсула, а само капачка. Да напълня капачката и да я сложа в барабана ли?

Една капачка течен препарат вероятно няма да е достатъчна. Използвай някоя малко по-голяма пластмасова чашка, която имате вкъщи (и която няма да се смачка при прането), а с капачката отмери нужното количество. Обикновено на течните пише една капачка по колко милилитра течност събира.

# 289
  Здравейте, преди време питах за тези гел таблетки на Персил -
http://perilni.com/88-persil-bio-gel-tablets-20-.html
да дам отзиви, че никой не ми отговори - на 40 градуса пере добре, по-добре от течния гел Персил. Сложих го в отделението при праха - отми се хубаво оттам - таблетката е суха и с тънък гел отгоре, който се отдели като я разчупих.

И да споделя за още 2 нови магазина в Кичука - единия зад Камела - има на промоция течен Персил гел и много изгоден Ариел ексел, както и много избелващи прахчета.  А другия магазин - до Марса - италиански прахове, омекотители и почистващи препарати. Кажете някой италиански прах, от който сте доволни, ама много  Laughing

# 290
Днес видях Persil Black , белгийски/холандски/ 1,5 л за 25 пранета при мека вода,леко мръсни , за 7,99 лв! Изкуших се да си го взема , но нали скоро взех Формил, а имам още и от Буртито. Преди няколко години бяха ми носили такъв от Холандия , той си е производство на местния завод на Хенкел ,не се произвежда в останалите заводи и  го няма в другите западноевропейска страни, но срокът му беше до февруари, 2012. Това ме спря само,иначе  вносителят е  Валбилд.

# 291
Хей, БГРоза,
в Германия също има Персил за черно, но предполагам, че ако дойде тук ще е много по-скъп. Холандските и белгиските се изкупуват от наши фирми на щок. Т.е. всичко накуп, което залежи на склад и трябва да се чисти. без избор, с брак и  т.н. Поради това при такъв внос няма срок, няма постоянство, няма асортимент, но пък е евтино Wink

# 292
  • Добрич
Аз днес също видях Персил гел за черно,но не му обърнах повече внимание.
Всъщност търсих за бяло и взех де,но имаше вариант със и без този червения дозатор на гърлото,

има ли някаква разлика спрямо това? И единия беше с баркод 40... ,другия 90...но не бяха паралелен внос!

# 293
Дедо,много се радвам, като се намесва някой компетентен! Навремето,когато ми го донесоха черния Персил от Холандия, точно това ми казаха- че се произвежда само там и го има само там -и аз повярвах! Добре,че не го купих днес, че като чета писаното от теб,кой знае какво щях да си занеса в къщи. Макар да купувах скоро Персил миксед колор , пак внесен от Валбилд.Значи да си купуваме немски, заради факта,че са в срок внесени и читаво производство, така ли?
Мерси за ценната информация ,която даваш!

# 294
БГ Роза Grinning
Ами, компетентен? Приказвам си...
Не са лоши белгийските и холандските, ако не са залежали. Все пак тези стоки са с дълъг срок на годност - две-три години. Преди съм го писал - там не отпечатват срок на годност, защото се предполага че не залежават. Но проблемът при тях е, че имат производствени мощности, но нямат голям пазар. Не е като немския, френския или британския пазар. Затова минат ли две години от произвоството и търговците в Белгия и Холандия бързат да чистят на ниска цена. И познай кой ги купува Laughing Ако имаш подръка немски и холандски, сравни дизайна на опаковките. Ще видиш че холандския е като немския отпреди години. Конкретен пример - Корал в Карфур и друг белгийски внос и Корал в Германия. Този дизайн там е сменен преди повече от година...А и друг проблем за нас - с дозата леко заблуждават. При тях е почти двойно по-голяма от немската. Колкото до немските съм признал, че са най-добрите като качество и най-коректните. Смятат дозата за средна твърдост, няма компромиси при прането, няма заблуждаващи огромни опаковки. Не мога обаче да кажа, това което се продава тук дали е пресно и да ти го препоръчам. Там няма залежаване, но може тук да е престояло. През послените година две немския внос тук се оказа най-скъп и може да са стояли тук? Всичко е по-евтино - гръцки, испански, коментираните по-горе, и френски, и английски. От там и немските предполагам позалежават. Скоро видях Персил юбилеум, то юбилея бе преди 3-4 години Laughing
Ето, пак се разприказвах? Хубави празници! Да не вземете да перете сега Grinning

Последна редакция: нд, 04 сеп 2011, 08:27 от Дедо

# 295
  • ГОре на черешата...
Приказвай си, приказвай, интересно е Hug...

Тъкмо вчера щях да влизам да мрънкам и аз и май се намери ключа от палатката hahaha...бях писала, че съм доволна от новия Ленор Ароматисел - Интригант - много ми хареса и като миризма, и като омекотяване и! мъжО като почна да мърмори от няколко дни, че го сърби кожата...брех, викам си, тъкмо да ми хареса нещо и таз чувствителна душа  Crazy ми обърка плановете. Ща не ща вчера беж до магазинчето - взех си един Милмил, момичето ми го похвали, концентрат, пък и аромата ми допадна - ето този розовия отляво:

Та снощи пак се прибира от село ипак  мърмори - аааа, викам си, я ми ела тука сине майчин, с кво си облечен - тениска, дето седи на село. Кой пере там - майка ти. С какво - Ехо савекс или някой още по-евтин боклук. Ай събличай и хвърляй за пране и да мълчиш Twisted Evil...

Та така, оплаках ви се ама поне оневиних Ленор-а Laughing. Пък като пробвам новия ще дам отзиви...

# 296
Значи , като цяло опираме до това -не къде е произведен паралелният внос, а кога и  колко е престоял в западните складове и  Бг магазините за такъв внос!
Правя на глас тези изводи, предполагам, че са направени вече някъде по темите, но понеже аз ползвам течни от 5-6 години насам и почти всички видове Ариели и Персили  са ми носени направо от чужбина или самата аз съм си ги купувала ,като съм ходила,  сега хем виждам възможност да си ги купувам от тука , хем пак вяра да им нямам ,както нямам вяра на произведените за източна Европа аналози.

# 297
Преди 3 дена се сдобих с този прах за пране,даже пратих и 2 за България-подарък.Само,че за 70 пранеа,още не съм прала с него,че имам Корал за цветно половин шише още.

http://www.artista13.com/24-68-large/ariel-mit-actilift-color-2-8l.jpg

# 298
Виждам,че сте доста запознати с праховете   bouquet  И аз да спестя малко време да попитам какво ви е мнението за Персила от Турция - не този от магазините ,а този от складовете им ,ако въобще има разлика де. Аз пера с този Персил от доста време. Сега си поръчах нова пералня и бих искала да пера с най-хубавия прах и най - трайния омекотител bowuu
  МОЛЯ направете малка класация  според вас  Hug

# 299
  • ГОре на черешата...
Тя класацията е на 1-ва страница, стига да има кой да я погледне Wink...

Общи условия

Активация на акаунт