Прах за пране и омекотители / тема 4

• 100 817
  • 767
  •   1
Отговори
# 300
Тя класацията е на 1-ва страница, стига да има кой да я погледне Wink...
Joy ама много благодаря   bouquet
  bouquet и за Guess Who ,  че   е синтезирал инфото   bouquet

# 301
Предстои ми пране на килими тип персийски.Чиста вълна,сливенски.
Този в трапезарията е най-зле .Малката доста се е погрижила.
Обикновено ползвам нещо качествено за цветно,но петната от лимонада си стоят.
Сещате ли се за някоя добавка към препарата дето да ''отлепи ''само петната без да го обезцвети.

# 302
 Naughty Naughty Naughty Никакъв прах за вълна !!!!!
С препарата за пране на килими и дамаски ще стане. Има един Biocarpet или на Astonish.

# 303
Тези в магазинчетата за алтернативен внос ли?

# 304
Не, има ги в редовите магазини. Английски са.
Вълна не се пере с прах. Сакън, ще съсипеш килима  Grinning

http://axxon.bg/bg/view_product/?cat_id=0&brand=113&prod=291

http://www.topcho-bg.com/products/view/id/262

Последна редакция: пн, 05 сеп 2011, 14:07 от Анонимен

# 305
Благодаря !Записах си утре ще потърся.

# 306
Сещате ли се за някоя добавка към препарата дето да ''отлепи ''само петната без да го обезцвети.
Моят е такъв,преди го перях с Вениш за килими ,от две години с Медикс за килими,килима е светло резедав не остава и едно петънце,много съм доволна и от двата препарата.

# 307
  • София-в сърцата на моите деца
Пера ги с Медикс-розовият за килими и тапицерия PeaceИдеално  се изпира с една четка !

# 308
Моля някой, който пере с такъв прах за пране да ми каже по колко се слага на едно пране, че не мога да си разтълкувам Embarassed

http://www.artista13.com/bg/techni-perilni-preparati/22-ariel-pr … ctilift-4-9l.html

Отзад на опаковката са нарисувани капачки с милилитри, но така и не мога да разбера за приблизително 5кг пране колко прах/течност да слагам.

# 309
Тубата е 4,900 л и е дадена за 70 пранета. 4900 мл делено на 70 пранета е равно на 70 мл на пране.

# 310
Teчните перилни препарати на ДМ струват ли си?

# 311
Teчните перилни препарати на ДМ струват ли си?

Смятам, че не са съвсем лоши за цената си. Изпрах с течен препарат за цветно силно зацапани калъфки - идеално! Нямат много хубав аромат, но не е и лош. Купих препарата за около 6 лева от ДМ

# 312
  • В къЩи.
Деля прането на светли и тъмни дрехи(никога не мога да събера една перална само с бели,една с цветни и една с черни дрехи  newsm78) ,какъв прах да ползвам за светлите и какъв за тъмните? В смисъл за светлите мога ли да ползвам прах за бяло,като се има  в предвид,че има цветни дрехи,но с по-блед цвят??? А тъмните с прах за цветно или за черно да ги пера? Или да си взема универсален с който да пера всичко?  newsm78

# 313
Здравейте. Чета Ви редовно и научавам доста неща. Но проблема е , че не живея в БГ, а в
Черна гора. Та ако за Бг производството е не на ниво, то за тука. Всъщност повечето продукти имат и указания на Бг, и предполагам , че е все тая. Но четейки тука много започнах да се вторачвам във всичко и искам да намеря максимално най- добрите продукти, които има на нашия пазар тука. Понеже сме близо до Италия открих , че в една от веригите се внася от Италия доста препарати, дори и за почистване и си пише само на италиански и започнах да купувам от тях. Но да обясня за праховете дилемата си , за да ме посъветвате. Тука открих Ариел за цветно , който се внася от Холандия, но прочетох малко по напред за точно от там вноса. Има също италиански Диксан, всякакви, течен и също този Даш, за които виждам в табличката , че са високите класове на двете водещи фирми в Италия. Течни са и големи. Струва ли си да си взема от тях. Сега ползвам Ариел прах за цветно, за който питах дистрибуторката в магазина на една промоция и ми каза, че се пакетира за Балканите в Бг. И за бяло ползвам Мерикс на Хенкел, който не виждам в таблицата, но предполагам е от ниските класове, но е ок. Ползвам и течни на Первол от време на време. За детенце взех сега един английски на BambinoMoi - Moicare се казва. Пише, че е био , без ензими, оцветители и т.н. Има също на Персил едни Био и Нон Био по 750 мл., които са внос от Ирландия. А за омекотител ползвам Ленор.  Предложете ми кой да си взема от тези , които се предлагат. Има и разни Софт и Че или ке Пио пак италиански, но мисля, че те са техни си марки.  Искам за цветно, бяло и евентуално тъмни/черни. А също да попитам за течния прах по напред прочетох , че се слага в барабана направо. Но аз пера винаги с предпране, не знам защо. Има ли смисъл от това предпране или само захабявам по - бързо дрехите. Бяло пера на 95, а цветно на 40 или рядко на 60. На малката на 40, а чаршафи на 60. Та не знам добре ли правя. Ако някъде бъркам да ме поправите. Благодаря Ви много предварително  bouquet
И за хубавата темичка   bouquet

# 314
В Черна гора официално се внасят същите продукти като тук - от Румъния, Сърбия, Чехия, Полша и т.н. Мерикс е стара югославска марка, която Хенкел са купили заедно със завода и са я запазили, но да - по-нисък клас е, нещо като нашия Рекс.
От италианските се спри на Диксан, Даш и Ава. Диксан и Даш със сигурност имат специализирани прахове и гелове за цветно, за Ава не съм сигурна.

Относно предпрането ще ти кажа личното си мнение. Аз никога не ползвам предпране, освен когато пера пердета (и по предпрането е само за изплакване на праха, т.е. не слагам перилен препарат). Предпране се ползва, когато дрехите са много силно замърсени, особено с пясък, пръст и подобни. Ако са нормално до силно замърсени, предпрането е излишно и така само хабиш перилен препарат, вода и ток. При такива дрехи просто увеличаваш дозата според таблицата на опаковката на препарата и трябва да имаш добър резултат.
За температурите на пране изборът е твой. Щом переш бяло на 95° и цветно на 60° и дрехите не се съсипват, значи правилно постъпваш. Имай предвид обаче, че 60° за бели дрехи в 95% от случаите са напълно достатъчни. Според мен спести си малко от сметката за ток като намалиш температурата на пране за няколко седмици. Ако не си доволна, пак почни да ги изваряваш.

Общи условия

Активация на акаунт