Прах за пране и омекотители / тема 4

• 100 886
  • 767
  •   1
Отговори
# 330
Нов е за Германия. В Англия го има от 100 години. Пробвала съм го, но не мога да кажа, че се различава с нещо от "обикновения" Ариел и че дрехите са по-свежи и не поемат миризми. Не мога да му разбера смисъла на този продукт.

# 331
  • В къЩи.
Деля прането на светли и тъмни дрехи(никога не мога да събера една перална само с бели,една с цветни и една с черни дрехи  newsm78) ,какъв прах да ползвам за светлите и какъв за тъмните? В смисъл за светлите мога ли да ползвам прах за бяло,като се има  в предвид,че има цветни дрехи,но с по-блед цвят??? А тъмните с прах за цветно или за черно да ги пера? Или да си взема универсален с който да пера всичко?  newsm78

Самоцитирам се,тъй като никой не отрази запитването ми . Tired

# 332
  • Около Костинброд
Благодаря, mamamari. Ние перем с Бонукс, но той очевидно върши работа само за нормални дрехи без петна.

# 333

Абсолютно всички съставки, които се използват в продуктите за лична хигиена и в битовата химия са, одобрени за използване след минаване на тестове. Те са включени в списък, наречен INCI.
Никой не иска да ви убие. Стига се вярвали на тези идиотски статии.

Извинявай Guess, не това беше целта на поста. И ми е пределно ясно, че никой няма за цел да ни убива, ние сме просто потребители, трябваме им живи Wink - шегичка. Но по същата логика официално се твърди, че флуоридите в пастите за зъби са безопасни, а то съвсем не е така или пък ГМО-то, там пък нещата вече са трагични. Но, това е нашият век, така че, моето мнение е всеки да има едно на ум. Simple Smile

# 334
Докато не получа от авторката на статията научните публикации, от които е взела написаните в статията твърдения, за мен това е една идиотска писаница. Конспирация. Отделен е въпросът доколко ни е нужен омекотител.

Флуоридът в пастата за зъби защо да не е безопасен? Ако не гълташ пастата, какъв ти е проблемът?

# 335
  • софия
Аз писах, че купих прах Ленор. Взех го от магазин "Бодинор" в Банишора. Има още един магазин в Красна поляна, ул.Иван Гарванов № 5. Не съм го ползвала още.
Вчера ходих до нашия в Красна поляна, но не открих. Или аз нещо не съм видяла, или е свършил, или въобще не са зареждали. Днес може пак да мина и ще питам, че вчера бързах.

# 336
Забелязвам,че след пране с Корал,дрехите излизат някак си по-мекички , като,че ли съм слагала омекотител. На какво се дължи?

# 337
Деля прането на светли и тъмни дрехи(никога не мога да събера една перална само с бели,една с цветни и една с черни дрехи  newsm78) ,какъв прах да ползвам за светлите и какъв за тъмните? В смисъл за светлите мога ли да ползвам прах за бяло,като се има  в предвид,че има цветни дрехи,но с по-блед цвят??? А тъмните с прах за цветно или за черно да ги пера? Или да си взема универсален с който да пера всичко?  newsm78

Самоцитирам се,тъй като никой не отрази запитването ми . Tired
Аз бих ти предложила да переш цветните дрехи с течен препарат за цветно - така ще са защитени цветовете им и няма да имаш следи от праха. С универсален препарат би могла да переш бяло или цветно пране, за което нямаш притеснение, че щe промени цвета си. Тези препарати/прахове имат избелващи съставки, които на по-висок градус със сигурност се проявяват, а може би и на по-нисък. Аз например пера с универсален прах само светло/бяло спално бельо с цветни мотиви, хавлиени кърпи, памучни бели тениски и т.н. За изцяло цветно пране, което пера на по-висок градус използвам прах за цветно, а за цветните дрехи - течен за цветно и нисък градус . Мисля, че няма проблем и черното да се пере с течен препарат за цветно. В крайна сметка, като се замисля, всичко се свежда до там любимата ти блузка след десет пранета да не е с друг цвят.    

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 13:55 от gumenka

# 338
Докато не получа от авторката на статията научните публикации, от които е взела написаните в статията твърдения, за мен това е една идиотска писаница. Конспирация. Отделен е въпросът доколко ни е нужен омекотител.

Подкрепям! Но ако ги получиш, какво правим, ще се отречем от битовата химия, или ще спрем да се храним с ГМО? Няма да пиша повече по темата, не заради конспирациите, а защото в много случаи просто нямаме шанс на избор или поне той е силно ограничен. Или пък не? .. Поздрави!

# 339
south, не оставай с впечатлението, че те нападам или че имам нещо лично към теб. Ти просто си искала да бъдеш полезна, за което ти благодаря.
Имам много против този сорт статийки, чиято единствена цел е или да всяват паника, или да продават някакви продукти, които уж са по-различни.
Уверявам те, че в битовата химия и в продуктите за лична хигиена се съдържат само изпитани съставки. Много съставки, за които е открито, че са опасни, са забранени за употреба. За други е определено под какъв процент да се използват, за да са безопасни.
Да, има избор, за тези, които искат и могат да си го позволят - еко перилни препарати и омекотители, но сертифицирани, а не продавани чрез интернет кампании. Сериозните компании, които произвеждат еко продукти, използват сериозни аргументи.
В заключение: трябва да сме скептични към всичко, което прочетем интернет (в това число влиза и този постинг).

# 340
Най-накрая ми се изясни нещо, което от известно ме мъчеше относно течните перилни препарати на Ленор. Твърдеше се, че двата универселни течни препарата нямат избелващи съставки, но най-добре за цветно пране било да се използва препарата за цветно. В един форум обаче, бе публикувано изявление на Проктер и Гембъл, от отдел за консултация на потребителите, в което се казва, че потвърждават, че в тези препарати има опитечски избелватели, но това не било отбелязано на опаковка (което пък също е доста странно). Явно оттам идва и цяло мънкане по въпроса, с какво може да пере цветно пране. Извинявам се за погрешната информация, която бях дала по рано по този въпрос.

# 341
  • В къЩи.
Аз бих ти предложила да переш цветните дрехи с течен препарат за цветно - така ще са защитени цветовете им и няма да имаш следи от праха. С универсален препарат би могла да переш бяло или цветно пране, за което нямаш притеснение, че щи промени цвета си....

Hug bouquet

# 342
*Л-и-я*, аз също ти препоръчвам черното да переш с такова за цветно, желателно течен препарат.
За бели тъкани пера винаги с прахообразни, както виждам и доста други пишещи тук.

# 343
⅞ ...and Happily Ever After ,защо препоръчваш черното да се пере с препарат за цветно, а не за черно?

# 344
Върнах се на първа страница да погледна пак таблицата и се сетих че преди време,в някоя от темите Дедо беше дал класация,включваща и прахове от рода на Савекс,Ехо и т.н. И то като че ли с някакви обяснения и обосновки.
Моля,ако някоя от вас се сеща,нека ми даде линк.
Пък и Дедо да се включи....

Общи условия

Активация на акаунт