Прах за пране и омекотители / тема 4

• 100 890
  • 767
  •   1
Отговори
# 345
Върнах се на първа страница да погледна пак таблицата и се сетих че преди време,в някоя от темите Дедо беше дал класация,включваща и прахове от рода на Савекс,Ехо и т.н. И то като че ли с някакви обяснения и обосновки.
Моля,ако някоя от вас се сеща,нека ми даде линк.
Пък и Дедо да се включи....

Да не би да говориш за това. Започва от този постинг и свършва след 1-2 страници ("този постинг" е линк към постинга).

Между другото Ехо и Савекс са едно и също нещо, даже вече Ехо като прах не съществува, а се преименува Савекс. Simple Smile

# 346
  • Русе, България
Аз пък бях помолила преди да направим малка табличка на българските перилни препарати - течни и прахообразни. Може би няма да е толкова лошо. Има хора, които купуват стоки, предимно българско производство; в един период и аз бях на тази вълна, но съответно от праха Савекс, който взех, останах много разочарована. Излиза въпросът, акокупуваме само българско, то кое е най-доброто?
Ако не ви се занимава, не е болка за умиране, де.

P.S. Днес Коралът ми за черно свърши. Чудя се дали има смисъл отново от него. Черните дрехи не са избелели, но и с добър за цветни е така, а пък по-черни не стават...

# 347
Pyjamka, много е трудно това, което искаш. Колко прахове на български производители можеш да ми изброиш освен Тема, Савекс и Елийз? Има там един Елви и Бене (само съм го чувала), Флекс, сега са пуснали Via - прах и течен. Ама кой ги произвежда? Сайт нещо? Лист на съставките? Цъ!

Приеми, че всички български прахове са по-скоро в ниския клас, освен Тема и Елийз, които са в средния.

Преди седмици си купих прах Елви за бяло от Кауфланд в кутия от 500 г. Първо, този прах изглежда като мокър пясък (не знам дали това му е нормалното състояние или този специално беше мокрен). Второ, миризмата му е повече от неприятна. Трето, кутия от 500 г би трябвало да ми стигне за 5 пранета, нали, защото на кутията нямаше никакви указания по този въпрос. Е, слагах както бе по упътване 150 мл и ми стигна за 3 (три) пранета. Какво беше това чудо?!
Положително качество - не пени изобщо. Поредно отрицателно - не се справи дори с размазан комар по чаршаф. Ако бъркам, поправете ме.

Да отговоря на въпроса ти "ако купуваме само българско, то кое е най-доброто?" Продуктите на Фикосота. Другите производители едва оцеляват, какво остава да предложат някакво задоволително качество на продукта си.

# 348
Аз също винаги съм се чудила мога ли да пропусна препарата за черно и да ползвам само такъв за цветно. Ами черното и тъмно синьото също са цветове - защо да не ги пера само с препарат за цветно!? То и сега като ми свърши за черно пера тъмните дрехи с препарат за цветно и нищо им няма. И така докато купя следващия препарат за черно. Но ако по принцип е едно и също дали переш тъмните дрехи с препарат за черно или за цветно, много бих се радвала да го спестя този за черно. Би ми било интересно да прочета мнения по този въпрос.

# 349
Мога да ви пусна състава на Корал за цветно и за черно и няма да видите разлика. Laughing Не си мислете, че препаратите за черно са кой знае колко различни от препаратите за цветно. За мен те са чист маркетинг и са ми излишни. Всичко, различно от бяло, пера с течен Персил и не си и помислям да взимам специализиран за черно. Черните дрехи, прани с хубав гел за цветно, няма да се повредят.

# 350
  • Русе, България
Благодаря за мненията ти, Guess, радвам се, че този месец ще спестя поне малко пари, като не купя корал, иначе за цветно имам и таблетки, и гел. И за разяснението на българските също.

# 351
Мога да ви пусна състава на Корал за цветно и за черно и няма да видите разлика. Laughing Не си мислете, че препаратите за черно са кой знае колко различни от препаратите за цветно. За мен те са чист маркетинг и са ми излишни. Всичко, различно от бяло, пера с течен Персил и не си и помислям да взимам специализиран за черно. Черните дрехи, прани с хубав гел за цветно, няма да се повредят.
Много благодаря за отговора. Отдавна имах подозрения, че е маркетинг, но не бях сигурна. Още повече ми се засилиха съмненията след като ползвах един течен Первол за черно, който правеше черните ми дрехи сиви, целите покрити с остатъци, все едно съм ги прала с прах! Отвратителен! Сега ги пера с Корала за цветно и всичко е просто чисто и ухае приказно! С удоволствие ще разчистя място за нещо ново  Simple Smile

# 352
Aз ползвах певол за черно ,но масло или грес(от  резето на дворната порта) и трева по коленете не излизат от дънките например.Имам известни резерви към течните и избрах вайзер ризе колор на прах.Мисля да го ползвам и за черно.То май от пишещите тук само аз мога да се похваля с разнообразни и сериозни в качествено и количествено отношение петна.Малката се грижи за това.
Моя опит с темата-не се до разтваря и бялото посивява за нула време.
Бонукса-предизвика сърбеж и зачервявания по кожата на врата и под бельото,абе където е най нежно. ooooh!Че като вдигнах един скандал на мъжа , изпокарахме се  и стана хем  набеден и  хем пишман че се е оплакал.Като се разбра от кое е  Embarassed Сега е смешно,но тогава ...
Рекса е слаб за нашето цапане.
Тео бебе бях доволна,но тогава бебка не се цапаше и от мерак я преобличах по няколко пъти на ден.Освен това всички знаем колко бързо омаляват бебешките дрешки та не съм много сигурна колко е добър.Поне не дразни кожата де.
Тайдпак ползвам от време на време като ми свършат вносните докато се заредя.
Толкова за препаратите  КУПЕНИ от тук
Доволна съм от медиксите за почистване на дома,но те май прах не правят. newsm78

# 353
Доволна съм от медиксите за почистване на дома,но те май прах не правят. newsm78

Правят, правят. Lex се казва. Но е произведен в Гърция за Мексон (фирмата, която произвежда Медикс).

# 354
  • ГОре на черешата...
То май от пишещите тук само аз мога да се похваля с разнообразни и сериозни в качествено и количествено отношение петна.

Joy

Извинявай, стана ми смешно. И аз си имам двама, че и трима, щото баща им май е най-големия петнопритежател Crazy.

С две ръце се подписвам под всяка твоя дума, още повече, че сърбежът при моя мъж се оказа също от Бонукс - с това пере майка му.
А сега като го видях написано от теб се сетих, че преди 4-5 години до венеролог беше стигнал и пак това се оказа - Бонукс лимон тъкмо бяха пуснали и като станаха едни огромни сърбящи червени петна в слабините директно там го пратих и го чаках с един тиган пред вратата, ама му се размина hahaha...

# 355
Повече доверие, момичета, повече доверие.

# 356
  • ГОре на черешата...
Добре де, доверие, доверие, ама при условие, че пера всички с един и същ прах пък само него го сърби...пък то какво се оказва - ма много чувствителен мъж си имам бе Whistling...

# 357
Ето, това налива още вода в моята мелница. Аз отдавна повтарям, че Бонукс трябва да бъде изтрит от лицето на земята в този му вид. Разваля дрехите, а сега на всичкото отгоре и семейства разваля. Пу!  Mr. Green

# 358
  • ГОре на черешата...
Ааа, Бонукс оттогава не съм ползвала, ама на свеки не й увира главата Twisted Evil...

# 359
И като говорим за Бонукс, я вижте какво открих. Коя е тази изящна дама в розов анцуг? Погледайте малко и игнорирайте странния език.
http://www.youtube.com/watch?v=mVJJEX1Ou3E

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 22:56 от Guess Who

Общи условия

Активация на акаунт