Прах за пране и омекотители / тема 4

• 100 841
  • 767
  •   1
Отговори
# 690
Чакам отзиви. Ако го видя тези дни - купувам.

Сряда-четвъртък ли планираш бялата пералня Hug Wink?

# 691
Има си график тук, не е шега работа! Mr. Green

# 692

Освен това Фикосота са пуснали нов Савекс - супер активатор с ефервесцентен ефект, перфектен за кратки програми (30 мин). Има 3 вида: за бяло, за цветно и с аромат на жасмин. В Карфур има за цветно и с жасминова миризма. Между другото преди седмица-две си взех една малка кутия с аромат на жасмин и ще го пробвам тия дни.

Точно се прибирам от Кауфланд и щях да пиша за тази новост. Там имаше само този с жасмин. Какво ще рече "за кратки програми"? За такива с нормална продължителност не е ли подходящ? Да знаете, че големите опаковки по 2 кг са 5.55 лв.  Mr. Green

Между другото разгледах Savex Premium White, този, който Гес е ползвала. Е няма такава миризма! Невероятна! Ухаеше уникално дори през опаковката. Само искам да попитам истина ли е, че и двата варианта: 2 в 1, както и само Savex Premium са всъщност все 2 в 1 и ако е така каква е разликата между двата?

# 693
Момичета моля препоръчайте ми нещо за пране,прах,бомбички-за цветно пране и да не изсветляват цветовете от него Praynig Омръзна ми дрехите да са ми с петна и избелели,пробвала съм предимно течни препарати,последно на Савекс и е отврат!

# 694
Argent, като те гледам така на снимката, не мога да повярвам, че ти ги пишеш тия работи. Laughing Hug
В момента всички големи производители на перални се надпреварват кой да създаде по-кратка програма, а и много хора ги ползват тези кратки програми. Съответно Фикосота отговаря с продукт, който би накарал човек, ползващ кратките програми, да си го купи. Това наистина е много добър ход от тяхна страна. В този продукт е заложено това, че съставките се активират много бързо и дори при кратки програми, т.е. както са посочили "при 30 мин същинско пране", резултатите ще са добри. Според мен става за нормални програми.

И двата вида Савекс премиум, за които питаш, са 2 в 1, въпреки че единият е обявен за 2 в 1, а другият - не. Разликата между двата е само в парфюмната композиция. В този, дето е обявен за 2 в 1, има парфюм, хексил цинамал, алфа-изометил йонон и бутилфенил метипропионал. В този, дето не е обявен за 2 в 1, има парфюм, лимонен, хексил цинамал, бутилфенил метипропионал и линалол. Всичко друго е едно към едно същото.
 Mr. Green

Последна редакция: пн, 10 окт 2011, 18:37 от Guess Who

# 695
Argent, като те гледам така на снимката, не мога да повярвам, че ти ги пишеш тия работи. Laughing Hug

Викаш не можеш да си представиш как такъв хулиган ще се интересува от перилни препарати.  Laughing
Относно Савекс, явно парфюмната композиция на този, които е обявен за 2 в 1 на мен повече ми допада. Grinning Много по-силна е сякаш, сравнен с другия. Точно затова попитах. Защото и аз прочетох състава и на двата, но не открих разлики.

# 696
Е, как хулиган! Не хулиган, а момче младо хубаво.
Обикновено интерес към прането избухва изведнъж у омъжените жени, а младежите на твоята възраст не се интересуват много-много. Разбира се, абсолютно нищо лошо няма в това.

Миризмата е въпрос на вкус, но дрехите не миришат много-много след изсъхване. Поне с моята пералня е така.

# 697
Обикновено интерес към прането избухва изведнъж у омъжените жени, а младежите на твоята възраст не се интересуват много-много. Разбира се, абсолютно нищо лошо няма в това.

Миризмата е въпрос на вкус, но дрехите не миришат много-много след изсъхване. Поне с моята пералня е така.

Абе и аз допреди известно време не се интересувах, но ми се наложи. Неволята... нали знаеш.  Laughing
А пък и изчистих много заблуди и невежество. Благодаря ти за което.  Hug

И аз предполагах, че няма да остава кой знае какъв остатъчен аромат след изсъхване. Нормално е за прахообразните. Не си спомням да са ми миришели дрехи на прах след изсъхване. Ако е имало аромат е било от омекотител.

# 698

Абе и аз допреди известно време не се интересувах, но ми се наложи. Неволята... нали знаеш.  Laughing
А пък и изчистих много заблуди и невежество. Благодаря ти за което.  Hug

И аз предполагах, че няма да остава кой знае какъв остатъчен аромат след изсъхване. Нормално е за прахообразните. Не си спомням да са ми миришели дрехи на прах след изсъхване. Ако е имало аромат е било от омекотител.
не си попадал на прах с траен аромат. Не класифицирай, че е нормално за прахообразните

# 699
Драмата при прахвете е, че колкото и хубаво да миришат, известно време след отваряне изветряват, каквото и да правиш, както и да ги запечатваш. Иначе има прахове, на които ароматът се запазва и след изсъхване на прането, но имам чувството, че много зависи и от пералнята, а също и как се сушат. Ако има вятър, няма шанс дрехите да ми миришат на каквото и да е.
С времето установих, че перилните препарати винаги ми миришат по-добре от омекотителите, в смисъл, че ароматът им ми харесва повече. За съжаление, например, Персил прах няма трайна миризма. Затова пък нашето Омо е убиец в това отношение.

# 700
  • Варна
Аз пък какво съм чела по диагонал и съм останала с впечатление, че сте похвалили Формил и онзи ден като го видях на промоция течен такъв за цветно в Лидл и си взех. Вчера прах червени дрехи, без петна и не мога да кажа как е, но усетих аромат подобен на течния рекс за бяло, който ми мирише на нещо остро. Даже и омекотителя, не победи тази миризма. Много ли съм сбъркала с Формила? Най-важно ми е да не ми изсветлява цветното. Между другото от време на време ползвам един омекотител от Лидл - светло син, който има  арома напомнящ  на детска дъвка и е много траен.

# 701
Argent, като те гледам така на снимката, не мога да повярвам, че ти ги пишеш тия

Че и пише грамотно Crazy Направо нямам думи!
По темата: аз не изчаках съвет от вас и си купих Tide Absolute за цветно пране и разбира се прехваления Savex за бяло.

# 702
Драмата при прахвете е, че колкото и хубаво да миришат, известно време след отваряне изветряват, каквото и да правиш, както и да ги запечатваш. Иначе има прахове, на които ароматът се запазва и след изсъхване на прането, но имам чувството, че много зависи и от пералнята, а също и как се сушат. Ако има вятър, няма шанс дрехите да ми миришат на каквото и да е.
С времето установих, че перилните препарати винаги ми миришат по-добре от омекотителите, в смисъл, че ароматът им ми харесва повече. За съжаление, например, Персил прах няма трайна миризма. Затова пък нашето Омо е убиец в това отношение.
в момента пера бяло, основно спално бельо с Даш от Италия, имаше подобен в албума ти. Ароматът стои след като го извадя изгладен от шкафа за застилане Grinning Така беше и с немски Ариел. Омекотителите се старя да избягвам

# 703
  • Бургас
Argent, като те гледам така на снимката, не мога да повярвам, че ти ги пишеш тия

Че и пише грамотно Crazy Направо нямам думи!
...
Момчето е филолог, ако не се лъжа, няма начин да не пише грамотно.  Peace

# 704
аха, френска филология, доколкото помня....ами, пише грамотно, пере добре, богат е - идеален е за този форум Laughing Прането ми мирише чудно след като го пера с Омо и никак не миреше, като го пера с Персил мегаперли. С повечето течни също мирише чудно. Преди доста години спрях омекотителя, но напоследък го преоткривам с Lenor clear blue - много ми харесва!

Общи условия

Активация на акаунт