Прах за пране и омекотители / тема 4

• 100 977
  • 767
  •   1
Отговори
# 90
Гръцкият производител Ролко Бианил продава през 2007 или 2008 г. всичките си марки (Есекс, Рол, Ава, Роли, Форте и т.н.) на Проктър енд Гембъл. В Гърция тези марки са собственост на Проктър, а ги произвежда Ролко (дажe май и Ариел се произвежда от Ролко). Тази сделка важи само за Гърция. В България собственик на марките е Ролко и представителят му Бейт.
Българският Есекс няма нищо общо с гръцкия Есекс. Гръцкият Есекс е като немския Даш, а нашият Есекс си е отделен продукт. Не е стара партида, защото на снимката, която си пуснал, ясно си личи датата на производство - 29.06.2010.

# 91
Вярно! Не бях забелязъл датата долу. А да разбирам ли, че прахът от снимката е български Есекс?  Thinking

# 92
Условно казано "български Есекс", защото пак си е правен в Гърция, но за нас и другите балкански страни.

Какво те тресе този Есекс? Аз го харесвам кака пере, но не ми харесва тежката му сладникава и много упорита миризма (думам за този в жълтата опаковка - power). Не знам този bouquet, който си снимал, как мирише. Много са ми 45 пранета, за да го пробвам.

# 93
Да, права си, че опаковката е твърде голяма. Ако взема трябва да изнамеря 10 пластмасови кутии, в които да го разсипя. Иначе ако го оставя в пакета, докато го изразходим, ще стане на буца.

Какво те тресе този Есекс? Аз го харесвам кака пере, но не ми харесва тежката му сладникава и много упорита миризма (думам за този в жълтата опаковка - power). Не знам този bouquet, който си снимал, как мирише. Много са ми 45 пранета, за да го пробвам.

А, нищо не ме тресе - стана ми любопитно просто понеже преди мноооооого години видиш ли Есекс си знаеш, че е супер, а сега не можеш да му хванеш спатиите.

Power мисля, че съм виждал само в Лекси в нашия град. А знаеш ли изобщо тези два варианта -  power и bouquet за какъв тип пране са - бяло/цветно?

# 94
  • София
Пробвах Рекс Сенситив.
Не става хич. Даже не избелва като другите бебешки, въпреки че има избелители /поне така пише/.
Ох, всъщност е мега-отврат и прави прането сиво.
Защо не ви послушах! doh
Добре че е малка кутийка - направо ще я хвърля.

Последна редакция: сб, 13 авг 2011, 10:34 от L'Agent

# 95
Да, права си, че опаковката е твърде голяма. Ако взема трябва да изнамеря 10 пластмасови кутии, в които да го разсипя. Иначе ако го оставя в пакета, докато го изразходим, ще стане на буца.

А, нищо не ме тресе - стана ми любопитно просто понеже преди мноооооого години видиш ли Есекс си знаеш, че е супер, а сега не можеш да му хванеш спатиите.

Power мисля, че съм виждал само в Лекси в нашия град. А знаеш ли изобщо тези два варианта -  power и bouquet за какъв тип пране са - бяло/цветно?
Аз си купих преди време от Кауфланд един пакет Есекс пауър за 15 пранета. В Карфур също има, но в кутии - по 30 пранета и 70 пранета, но е в жълтия вариант (power). Имаше и в син плик за 20 пранета.

На пакета нищо не пише дали е за бяло или за цветно, или е универсален. Аз го ползвах за бяло.

# 96
Ами може да се замъкна и до Карфур да го видя тоя Есекс, въпреки че имам още от Омото за бяло.

Благодаря за информацията! Нямаш грешка както винаги.  thumbsup

# 97
Да се отчета тук! Днес пак наминах през Кауфланд по съвсем друг повод но минавайки през праховете фиксирах отново Есекса и то е ясно какво се случи по-нататък...  Grinning  И сега си имам огромен пакет Есекс bouquet - от същия, който пуснах вчера на снимка. Ще поизчакам обаче да привърша Омото и тогава го почвам. Дано се окаже добър. За количеството си не е кой знае колко скъп - 16,45 лв. / 45 пранета. Поне няма да ме е много яд ако се окаже кофти. Все пак се надявам да не ми се наложи да го подарявам на някой.  Simple Smile

Guess Who, между другото в съдържанието пише, че съдържа "кислородни агенти", така че предполагам, че е за бяло.

# 98
Argent, внимавай. То така се започва. Laughing Като си заснема цялата колекция, ще видиш докъде съм стигнала. ooooh!

Есекс - нали писах - ползвах в оранжева опаковка. Ето този:

но за 15 пранета. Хареса ми. Не прави много пяна, изплаква се добре, избелва добре, маха петна. Не ми допадна миризмата: много сладникава ми беше, но е трайна и силна. Освен това е с фосфати.
Този "букет" как мирише?

# 99
  • Русе, България
Guess Who, съвсем не на шега, ама защо наистина не снимаш колекцията си?
Аз съм горда притежателка на много хубаш шкаф за перилните ми препарати и бих го снимала, но моите перилни авоари са съвсем, съвсем скромни.

# 100
Пижама, давай снимки  Hug И на Guess Who ще е интересно да видим  Heart Eyes

# 101
  • София-в сърцата на моите деца
И аз чакам снимки с домашни препарати... Peace

# 102
Ще си копирам тук въпроса от друга обща тема. Тук е по-специализирано за праховете и се надявам някой да знае.

Имам питане относно пране. Едни чаршафи. На първото пране по тъмната им част останаха едни като петна и като цяло заради тях цветът сякаш изсветля. Май наблъсках прекалено много прах. Мисля си, че може да не се е изплакнал добре. На снимката се вижда едната калъфка, която не е била прана и до нея другата (в дясно).

Някой знае ли как да оправя тези петна? Може би ако ги изпера повторно с изцяло студена водя без прах?  newsm78 Или е възможно пък да е от омекотителя? Все таки... някой има ли идея как се оправя или просто са си им паднали цветовете?

# 103
St,и при мен има такива петна на всички тъмни завивки,макар да ги пера обърнати от вътрешната страна,с препарат за черно и тъмно,на не повече от 30 градуса/даже съм ги прала и на 20 градуса/ .
Имам близка ,която е в шивашка фирма ,споделих с нея и тя каза, че багрилата,които се използват за тъканите, вече не са със същото качество,както едно време.От там и бързото избеляване ,макар да се перат със специални препарати.
Според мен проблемът идва и от нашата твърда пловдивска вода,която със сигурност разваля тъканите и цветовете ,а  от друга страна, пречи на  качественото изпиране. Та тези петна не се оправят по никакъв начин, просто с времето им свикваш и не им обръщаш внимание, или по-често си купуваш нови завивки.
Първоначално и аз си мислех, че нещо  бъркам при прането на тъмни завивки, но явно проблемът не е само при мен.Моля за други мнения също!

# 104
Този "букет" как мирише?

Как да го определя... на проленти цветя - на кокичета, на люляк... И тази миризма е силна. Не съм го отворил още, но и през опаковката мирише доста силно. Но аз обичам силните миризми на праховете и омекотителите стига самата миризма да е приятна.

Този пише, че съдържа фосфонати, зеолити... Мисля, че точно зеолитите заместваха фосфатите, нали така? Според мен поради тази причина не би следвало да има фосфати, а и никъде не пише, че съдържа. Но даже и да има, на мен това не ми пречи. Знам, че от екологична гледна точка е кофти, но човек почти с всяко свое действие замърсява природата, така че ако тръгна да се съобразявам с това, трябва да се гръмна. Не ме съдете строго.  Twisted Evil  Знам, че е егоистично, но не бих могъл да се лиша от прах, който пере добре, само защото съдържа фосфати.

Общи условия

Активация на акаунт