Любители на кучета-22

• 41 699
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
Аз имам неприятна вест. Хората, които взеха двете кученца, ги върнаха. Отказвали се, защото не знаели колко големи ще станат, а не искали големи кучета
 Shocked
Добре,че съм човек,а не куче.
Моя мъж да ме е върнал досега-от 68 на 105 Embarassed

# 151
Аз имам неприятна вест. Хората, които взеха двете кученца, ги върнаха. Отказвали се, защото не знаели колко големи ще станат, а не искали големи кучета
 Shocked
Добре,че съм човек,а не куче.

Много на място го каза.  Peace   Hug
Или обичаш животното, или не. Още се чудя на акъла им.   newsm78

# 152
Ох, най-сетне намерих зоомагазин и в нашият квартал. Малко е на баира, ама няма как, ще правим гимнастика. Взех едно чувалче на хилс, защото ни свърши храната, а днес беше просто кошмарен ден и нямаше как да отидем да вземем голям чувал. Намерих и бискивитките на еукануба там, но нямах пари да взема и ще се връщам. Освен това има някакви натурални лакомства от изсушено месо, което се вижда, че си е истинско, чисто месо... много интересно. Та така, сдобихме се и с нова топка, даже с 2, защото старите заминаха на боклука. И така, много съм доволна от откритието ми.

# 153
Джоджо, много кофти  Confused Има такива хора, за съжаление.  Rolling Eyes

# 154
Леле, сега се връщам от градинката. Направо толкова се ядосах. Има един дето постоянно виси там, мисля, че е от кафето което е близо до градинката. Всеки път слиза и прави едни странни звуци с устата си и Нереа отива при него и изобщо не мога да я извикам. Хубаво един ден, хубаво втори ден, ама вече не се издържа това и ме дразни супер много. Днес ясно показах, че не ми е приятно, мисля че се разбира от поведението на човек, особено когато той го правеше, аз и казвах не и я карах да седне. Освен това ни взе топката и я хвърли толкова силно, че едва си я намрихме.  Confused Накрая седнах на една пейчица, защото видях, че Нереа е изморена и той дойде и седна до мен и почна да ми разправя, че бил кюрд. Мен това никак не ме интересува, станах и си тръгнах. Не знам аз ли прекалявам или такова поведение не е нормално.

# 155
СПЕШНО!
Моля Ви за съвет, от сутринта във входа се е настанило едно куче, давах му храна и вода, но нито е яло, нито е пило.Нямам представа дали може да се движи, като застана до него само маха с опашка и нищо..
На кой мога да се обадя, то може би има нужда от медицинска помощ?
Става въпрос за Лозенец, София.

# 156
Кая, пробвай с Анимал Рескю: http://arsofia.com/bg/ но трябва да бъдеш настоятелна, че те са зарити до ушите с работа. Иначе ако можеш го грабвай и на ветеринар, може и да го снимаш и да му пуснеш призив за помощ в http://forum.dog.bg/forum/55-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%B4%D0%BE%D0%BC/

и http://www.facebook.com/BulgarianAnimalLiberation

В Лозенец също има приют: Контакти: София – Лозенец, ул. "Люба Величкова" №48; +359 0899235019

Успех  Peace

# 157
  • на морето

Представям на вашето внимание Чочко. Той е малък, не повече от 5 кг. Пекинезоподобен. Намерен в окаяно състояние в Бургаския комплекс Славейков.Нещо ме накара да го взема и да се погрижа за него. Беше почти умрял, когато го открих.
............
Ето малко снимки: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.185116458214620.56250.100001488013288

Карлота , градска , поклон !  Hug  bouquet
Подробно изчетох всичко във ФБ. Не мога да го взема този сладур ,защото имам прилична бройка любимци .....Но ще се опитам да помогна ....
Клиника "Байрон " и аз съм я ползвала . Добри са .

Аз имам неприятна вест. Хората, които взеха двете кученца, ги върнаха. Отказвали се, защото не знаели колко големи ще станат, а не искали големи кучета.   doh  Пак, че са се сетили навреме да кажат.   Tired

Охххх , за съжаление това съм го преживявала десетки пъти с моите котета .Вземали са ги и са ги връщали , къде след дни , след  седмица , след месец ...че и след почти година се е случвало да ми върнато обратно коте .... Мога да ви засипя с всевъзможни обяснения и извинения. Аз винаги ги давах с тази опция -ако нещата са съвсем на невъзможни, по -добре да ми ги върнат , вместо да ги .....каквото се сетите / чувала съм и за летене през тераси .../Стискам палци да си намерят своите Истински Хора !

Якамоз , това поведение , особенно там , където си си е направо наказуемо ....Имай го пред вид следващия път .

# 158
Да, и аз съм на това мнение, по-добре да се върне кученцето отколкото да се изостави. Според мен понякога хората просто не знаят какво ги очаква в първите месеци, когато наистина е много трудно и затова така се получава.

аше, да, направо много се огорчих, защото тук наблизо няма къде да се натича и съм принудена да ходя там. Но не мога и да се карам, все пак само момиче не е в много изгодна позиция. Мен ме подразни най-вече това, че имам някакво усещане, че точно така се крадат кучета. Някой става познат на кучето, примамва го зад някой храсталак и хоп... Аз затова не искам тя да обръща много внимание на околните, но не я и изолирам съвсем, за да не стане агресивна към тях. Изобщо трудно е да се намери златната среда.

# 159
  • на морето
Вариант е да си направиш едно изречение , съдържащо необходимата информация : " Моля , не желая повече да се доближавате до моето куче " и да го използаш .Дано разбере от дума .Наистина това е вариант за крадене - софт версия . Харт изпълнение са приложили на едно чау-чау преди година в квартала ни - директно в кола и с мръсна газ....Историята е с хепи енд , защото е бил чипиран и собственичката му е вдигнала на минутата " вой до Бога " . След три дни са й го пуснали пред хода в ужасно състояние , но вече е ок , само дето вече се страхува от коли ...

# 160
  • София
Якамоз, нещо и за полицията може да включиш в това изречение  Peace

Аша, би ли ми обяснила какво общо има чипът на кучето? Може да се проследи ли?

Моя мъж да ме е върнал досега-от 68 на 105 Embarassed

hahaha Joy

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 23:39 от -=Деси=-

# 161
  • на морето

Аша, би ли ми обяснила какво общо има чипът на кучето? Може да се проследи ли?

Ами жената е подала жалба в полицията и при ветеринаря си - като последния е пуснал съобщение с историята , описание на кучето и номера на чипа  в пощите на всички колеги ветеринари в града и околността . Предполагам ,че са искали да го продават и са минали през кабинет за документи или са имали в комбината и някой ветеринар , та той им е казал ,че ги търсят . Не знам как да го обясня , но собственичката е на мнение , че именно чипа и съобщенията из ветеринарното съсловие са дали резултата .
Нали чипът е регистрация на кучето като нечия " собственост " .  Да се проследи с GPS не , но ако имаш четец  си излиза име и адрес на собственика .

# 162
  • София
Аааа, ясно, мерси.

Като стана на въпрос, да ви питам нещо. Джесика още не е регистрирана в общината, нали чакахме кастрацията... В общи линии така: като собственик е записан съпругът ми, който има адресна регистрация в Люлин. Обаче човекът, който ще се занимава с тези глупости съм аз, а аз съм с друга регистрация. Кучето се регистрира по местоживеене, това го знам. В случая мога ли да я регистрирам аз или трябва да имам документ, че живея в Люлин?  newsm78

# 163
Да, попринцип може да съчиня такова изречение, но просто не вярвам да има ефект. А пък и не знам дали ако стане някакъв скандал това няма да донесе до нещо по-лошо. Аз не съм такъв конфликтен човек, той и моя приятел каза, че е трябвало да съм по-груба и освен това, че в тая градинка се събират само отрепки. Ама аз какво да направя като другите паркове са през девет планини в десета.  Tired

# 164
  • София
Да, попринцип може да съчиня такова изречение, но просто не вярвам да има ефект. А пък и не знам дали ако стане някакъв скандал това няма да донесе до нещо по-лошо. Аз не съм такъв конфликтен човек, той и моя приятел каза, че е трябвало да съм по-груба и освен това, че в тая градинка се събират само отрепки. Ама аз какво да направя като другите паркове са през девет планини в десета.  Tired

Ами тогава разходете Нереа няколко пъти заедно с твоя приятел, може да има ефект като види, че не си сама  Peace

Общи условия

Активация на акаунт