Бременни Майнички има ли??? - тема 1

• 69 220
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
знаеш ли как стерилизираха шишетатА? под чешмата  Mr. Green
аз си носих всичко, което си изброила без термометър  Peace
Мерси! Ще по мисля дали да нося въобще шишета Simple Smile

# 736
  • Пловдив
здравейте.бихте ли дали някакво мнение за д-р Патишанов.Наскоро разбрах,че вече не работи в Торакс,а е в Селена,което ме радва,но ме интересува като специалист.Засега ми следи бременноста,искам да знам мога ли да му се доверя докрай?Благодаря ви.

Имах добро мнение за него до миналата есен. Дотогава ме беше преглеждал рутинно и лекувал успешно от гъбички. През есента ме приемаха в болница по стомашно-чревни ваксини. На ехографския преглед видяха нещо обезпокоително в левия яйчник и искаха да ме прегледа гинеколог. Отидох веднага на частен прием при него в Торакс. Каза, че не знаел какво е, но не му изглеждало добре и според него възможно най-бързо трябвало да се махне с лапароскопия. Изплаших се, защото на многото ми въпроси дали е киста и дали не е добре да изчакаме да ми дойде цикъла и пак да ме прегледа, той отговаряше, че според него трябва да се махне, защото можело да е нещо лошо. На следващата седмица пак отидох при него, вече в Гранда пак да ме види. Пак същия филм, плюс това, че като влезе негов колега (мисля, че др. Велевски) и той му показа въпросното ми образование, този др. му каза, ама това и е пикочня мехур, гледаш грешно  Shocked аз бях в шок и се чудех какво гледа Патишанов. Тръгнах си уверена, че не мога да разчитам на неговото мнение. Веднага направих още два прегледа- при Крумов и Минев и двамата казаха, че е киста и да изчакам 1-2 цикъла и да отида пак да ме видят. И че този, който иска да ме оперира веднага, иска само да ми вземе парите. След 1 месец кистата се махна. И с това др. Патишанов за мен не съществува вече. Остана ми кошмарната седмица в мисли за операция.

Съжалявам се нагативния ми разказ, стана направо за черния списък, но споделям какво съм преживяла. Виждала съм много бременни да идват при него на преглед в кабинета на Гранда, но нямам мнение от никого как е като проследяващ бремеността. Мен това, което ме учудва е, че той и при двата ми прегледа сякак гадаеше какво вижда на екрана.

# 737
здравейте.бихте ли дали някакво мнение за д-р Патишанов.Наскоро разбрах,че вече не работи в Торакс,а е в Селена,което ме радва,но ме интересува като специалист.Засега ми следи бременноста,искам да знам мога ли да му се доверя докрай?Благодаря ви.

Имах добро мнение за него до миналата есен. Дотогава ме беше преглеждал рутинно и лекувал успешно от гъбички. През есента ме приемаха в болница по стомашно-чревни ваксини. На ехографския преглед видяха нещо обезпокоително в левия яйчник и искаха да ме прегледа гинеколог. Отидох веднага на частен прием при него в Торакс. Каза, че не знаел какво е, но не му изглеждало добре и според него възможно най-бързо трябвало да се махне с лапароскопия. Изплаших се, защото на многото ми въпроси дали е киста и дали не е добре да изчакаме да ми дойде цикъла и пак да ме прегледа, той отговаряше, че според него трябва да се махне, защото можело да е нещо лошо. На следващата седмица пак отидох при него, вече в Гранда пак да ме види. Пак същия филм, плюс това, че като влезе негов колега (мисля, че др. Велевски) и той му показа въпросното ми образование, този др. му каза, ама това и е пикочня мехур, гледаш грешно  Shocked аз бях в шок и се чудех какво гледа Патишанов. Тръгнах си уверена, че не мога да разчитам на неговото мнение. Веднага направих още два прегледа- при Крумов и Минев и двамата казаха, че е киста и да изчакам 1-2 цикъла и да отида пак да ме видят. И че този, който иска да ме оперира веднага, иска само да ми вземе парите. След 1 месец кистата се махна. И с това др. Патишанов за мен не съществува вече. Остана ми кошмарната седмица в мисли за операция.

Съжалявам се нагативния ми разказ, стана направо за черния списък, но споделям какво съм преживяла. Виждала съм много бременни да идват при него на преглед в кабинета на Гранда, но нямам мнение от никого как е като проследяващ бремеността. Мен това, което ме учудва е, че той и при двата ми прегледа сякак гадаеше какво вижда на екрана.
благодаря ти-доста ме замисли Thinkingмисля да ходя и при Топалова,а при него само каквото ми се полага по здравната каса.благодаря все пак  bouquet

# 738
Здравей, mimka_8. Родих във ВМИ на 20 юни и ето какво ми трябваше:
за бебка:
памперси
дрешки
хавлия и сапун
лигнин при смяна на памперса
тънка пелена
за мен:
нощници
лигнин
термометър
тоалетни принадлежности
чехли
прибори
кърпи
Препоръчвам ти да си носиш дрешките да не разчиташ на техните. Шишетата, както е писала Бюти се стерилизират под чешмата, ако искаш може да си носиш електрически стерилизатор. Може би се носят на централна стерилизация, но след всяко бебе, а не след всяко хранене.

# 739
Здравей, mimka_8. Родих във ВМИ на 20 юни и ето какво ми трябваше:
за бебка:
памперси
дрешки
хавлия и сапун
лигнин при смяна на памперса
тънка пелена
за мен:
нощници
лигнин
термометър
тоалетни принадлежности
чехли
прибори
кърпи
Препоръчвам ти да си носиш дрешките да не разчиташ на техните. Шишетата, както е писала Бюти се стерилизират под чешмата, ако искаш може да си носиш електрически стерилизатор. Може би се носят на централна стерилизация, но след всяко бебе, а не след всяко хранене.
Много благодаря и за твоят отговор.

# 740
mimka_8 аз раждах във ВМИ преди 17 дена и честно казано всичко каквото са писали по желание по-хубаво е да си го вземеш Simple Smile Аз не си бях взела шишета ама на бързо ми донесоха защото техните са с много голяма дупка и бебчо се давеше и ако му давах млякото с тая голямата дупка можеше и да забравя да се научи да суче. Едната акушерка ми каза да си взема препарат бочко и с него да си ги мия и аз така и направих, но аз и по принцип съм против постоянното стерилизиране на шишета а и ползвам стъклени, те според мен се измиват чудесно и само с препарат...Хавлийката, дрешките и сапунчето са си направо задължителни, а аз лично бих ти препоръчала да си вземеш и олио за мазане че аз единия ден чаках цял ден една акушерка да ми донесе марличка с олио да си го намажа и накрая баща му ми донесе от вкъщи олиото. Термометъра не е за бебето по принцип, а за теб..сутрин минава някоя стажантка да пита имаш ли температура ама и да нямаш термометър като кажеш "не" никой не идва да проверява. Друго за бебчето не ми хрумва освен малко листи лигнин да постилат на кантара Simple Smile

# 741
Ro6li4ka Много ти благодаря и на теб за изчерпателния отговор. Аз няма да съм със стъклени шишета и може ли да кажеш този препарат на Бочко всъщност какво представлява. Първия път като раждах там въобще не са мазали с олио детенце. А ти с уговорка ли ражда?

# 742
А помпа за кърма не носехте ли?

# 743
ООО задължително ще трябва и помпа, пропуснала съм да я отбележа. Първия път с нейна помощ си стимулирах кърмата и образуването на по хубави зърна.

# 744
mimka_8 препарата на бочко е веро за бебешки съдове, пише че е био и предполагам че не е отровно. Ето това представлява:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5376&cat=195
Аз помпа си носех ама главно си издърпвах зърната с нея, че моите бяха малко плоски.
А за мазането и тоалета на бебето като цяло зависи коя е акушерката, някой носят марлички с олио и за почистване на оченцата други ги мързи и само с къпането си остават.
Аз не съм раждала с избор на лекар само си платих за Вип родилна зала за да сме двамата с таткото, но пък ми се падна много готина докторка и съм супер доволна, казва се др. Чалова. Младичка и симпатична докторка и обръща страшно много внимание и обяснява всичко...Даже ме преглежда на ехографа два пъти след като ме изписаха за да е сигурна че съм се изчистила и така нататъкк:)

# 745
mimka_8 препарата на бочко е веро за бебешки съдове, пише че е био и предполагам че не е отровно. Ето това представлява:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5376&cat=195
Аз помпа си носех ама главно си издърпвах зърната с нея, че моите бяха малко плоски.
А за мазането и тоалета на бебето като цяло зависи коя е акушерката, някой носят марлички с олио и за почистване на оченцата други ги мързи и само с къпането си остават.
Аз не съм раждала с избор на лекар само си платих за Вип родилна зала за да сме двамата с таткото, но пък ми се падна много готина докторка и съм супер доволна, казва се др. Чалова. Младичка и симпатична докторка и обръща страшно много внимание и обяснява всичко...Даже ме преглежда на ехографа два пъти след като ме изписаха за да е сигурна че съм се изчистила и така нататъкк:)
Мерси за инфото! И аз няма да плащам за лекар. Все пак дано да попадна на добро отношение и всичко да мине нормално. Радвам се че при теб нещата са се развили страхотно и си много доволна.

# 746
  • Пловдив
Здравейте пак от мен,

миналата седмица бях на ранна ФМ. Видях малкия бебчо, който ми махаше с ръчички. Беше много вълнуващо. Имам и две много хубави снимки от ехографа. Днес ми излезна и резултата от БХС- риск за Даун 1:22 000. Мисля, че е добър. Не съм ходила още при доктора, видях резултата онлайн.

Приятно бременеене на всички, а на родилите- дълги и хубави слънчеви разходки Simple Smile

# 747
Аз понеже питах за педиатър да си кажа - ходих да се видя с д-р Ангелина Арнаудова, говорихме си сигурно 20 минути, изглежда отзивчива жена, лесно се комуникира, обяснява, понеже и звъннаха 2 пъти по телефона чух, че обясняваше на една майка какво да прави и купи от аптеката и имаше и от народната медицина похвати, което аз приемам за ОК. Само още в началото ми каза : Ако няма да ваксинирате детето, моля, не се записвайте при мен. Аз мисля да ваксинирам. Ако още някой сподели мнение за докторката ще ми е от полза, но мисля да не търся друг засега  newsm78
Хубава вечер!

# 748
  • Пловдив
Днес за пореден път се убедих, че съм доволна от Арнаудова. Бебчо нещо му се показаха тук таме зачервявания и вместо да се прави на специалист директно ни изпрати с направление на кожен лекар. Вече за втори път дава направление без да съм искала, а камо ли да се моля! Така, че полувава още един плюс от мен.

# 749
Doni M, благодаря ти, при другите лекари наистина това с направлениеята е голям проблем, аз като ми писне и си ходя на частно понеже понякога не може да се чака някаква си бюрокращина. А за децата пък съвсем.
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт