Как приготвяте зимнина?

  • 186 822
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 31
newsm10
Откога търся нещо такова.Дето се казва:бързо,лесно,вкусно.
Само че най мразя тази мярка-до ръба на.........
ами не може ли 3-4 или колкото и да е.Предполагам всеки знае,че това до ръба е относително.З
голям буркан 7ц.л. оцет за среден 4с.л.оцет и първо слагаш оцет и подправките тогава слагаш чушките

# 121
  • Мнения: 13
Аз пък си правя едно чудо,наречено от мен "Подправката". Състои се от пресни нарязани/настъргани зеленчуци. Зимата имам готова смес за супи,яхнии,боб и т.н. Ето как се прави стъпка по стъпка. Значи пропорцията е моркови:пипер:магданоз:домати=1:1:1:2
3кг моркови

Настъргани:

6 кг домати "Рома"

Настъргано:

1,5кг зелен и 1,5кг червен пипер:

нарязани на кубчета:


3 връзки нарязан магданоз,заедно с дръжките:

Сол на вкус(не много) и се обърква добре:


Пълни се в бурканчета(не много големи) и се варят 30мин.

От тази доза излязаха към 50 такива бурканчета.Достатъчни за една зима за едно 4 членно семейство.  Grinning

# 122
  • Мнения: 56
Благодаря  за отговорите на моя проблем с мярката,но има и друг.
Откакто една година всичко стана на пихтия съм предубена към аспирина и всячески гледам да го избягвам.
Оказа се,че не само аз,но и няколко мои познати пострадахме от насипния аспирин.Повярвахме на уверенията на аптекарката,че това ацетилин,аце незнам какво е все едно и също,но изглежда не е.Така че за сега без,за после незнам.

# 123
  • Бургас
  • Мнения: 1 203
Иначе рецептичката за миш-маш в буркани я видях от нета и изобщо не помня откъде даже и си я правя всяка година, само дето пропускам морковите, че миш-маш с моркови...Simple Smile
Може ли да я споделиш? Simple Smile

ninfil маринатата трябва ли да кипне?

Здравей!
Рецептата е следната:
2 кг червени чушки;
2 кг зелени чушки / или каквито има в наличност Simple Smile /правила съм и само със зелени, и само с червени, и със смесени/;
1кг лук;
1 кг моркови /по желание, аз не слагам/;
2 кг домати /изварени/ - обелени, нарязани и изварени.
Задушават се олиото, лука, морковите /ако има такива/ и нарязаните чушки.След стабилно задушаване /те си пускат сокче/, се добавят и доматите /които може и да не се изваряват предварително/.Може да се добавят и една връзка магданоз и 1 връзка керевиз /аз не слагам/, както и сол на вкус.След изваряване на доматките, сместа се слага в бурканчета и се стерилизира 10 минути.

# 124
  • Стара Загора
  • Мнения: 538
Благодаря  за отговорите на моя проблем с мярката,но има и друг.
Откакто една година всичко стана на пихтия съм предубена към аспирина и всячески гледам да го избягвам.
Оказа се,че не само аз,но и няколко мои познати пострадахме от насипния аспирин.Повярвахме на уверенията на аптекарката,че това ацетилин,аце незнам какво е все едно и също,но изглежда не е.Така че за сега без,за после незнам.

Аз от години използвам само Ацетизал 500 мг. в зелените кутийки (най-обикновения български аспирин) - 2 блистера по 10 хапчета. Насипен не съм купувала. Досега не съм имала такъв проблем - трушиите се запазват по цяла година без никаква промяна.

# 125
  • Мнения: 0
Благодаря  за отговорите на моя проблем с мярката,но има и друг.
Откакто една година всичко стана на пихтия съм предубена към аспирина и всячески гледам да го избягвам.
Оказа се,че не само аз,но и няколко мои познати пострадахме от насипния аспирин.Повярвахме на уверенията на аптекарката,че това ацетилин,аце незнам какво е все едно и също,но изглежда не е.Така че за сега без,за после незнам.
мила и аз бях така миналата година . но след това започнах да използвам само ацетизал на актавис. дано да не прозвучи като реклама , но с него няма никакви проблеми.пробвай и ще си доволна от резултата.  Peace 

# 126
  • Мнения: 2
Здравейте!
Тази година искам да затворя компот от праскови и сини сливи.Имам питанка към правилите вече-колко минути варите за стерилизация?
Ще се радвам,ако споделите и вашите рецепти.
В нашето семейство ги стерилизираме 20мин.

Момичета пускам рецептата ми за кисели краставички,защото е много сполучлива,получиха се чудесни краставички.

10кг корнишони,от това количество ми излезнаха 21 буркана тип Омния
оцет
копър
чер.пипер на зърна
бахар
сол
захар

Краставичките предварително се накисват във вода в голям съд за 1 или 2 часа
На дъното на всеки буркано се слага клонче копър с дръжката,едно две резенчета лук(аз го режа на колелца)около 10 зърна чер.пипер,слагах го на око,1зърно бахар,нареждат се краставичките,отгоре се слагат 1суп.лъжица сол и 1суп.лъжица захар,залива се с една кафена чашка оцет(моята е около 90мл) и се пълни с вода до ръбчето на буркана.Така направените буркани се затварят и следва варенето,което всъщност е тънкостта,когато водата заври,бурканите се вадят ведната,не се оставят никакви минути да врат,така краставичките запазват свежият си цвят и вид и стават много хрупкави.

# 127
  • Мнения: 2
zdraveite dami po  vaprosa za krastavi4kite iskam da vmetna 4e sa mnogo xubavi kogato solta e edna supena lajitsa a zaxarta edna 4aena lajitsa.edna moia blizka ne vari tzelite burkani s krastavi4ki.obra6ta gi v tava da se pokriat kapa4kite i vari samo tiax.toky 6to napravix sladkoto ot smokini koito se interesuva     retzeptata e 60 broia smokini 1 kg.zaxar . miat se s draj4itzite i se otsejdat v tzetka. stoiat 24 4asa i vari6 samo 1 pat .  nakraia dori da e goliamo koli4.se slaga 1 4aena laj.lim.kiselina

# 128
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 517
Шоколадово бонбонче колко олио слагаш на такава доза зеленчуци за миш маш? А също и колко сол се слага стандартно?

# 129
  • Мнения: 2
TheNMaster ,lluna ,благодаря ви ! Hug

То зеленчуците са ясни ,но мен ме интересува  дали се бланшират предварително и след като има

зелен боб ,( някъде четох ,че трябва 2 ч. за стерилизацията му  ) ,достатъчно ли е 30 мин за варене .zdraveite dami .rabotila sam v konserven zavod.za guve4 zelen4ytzite biaxa blan6irani .poparvat se pootdelno vav vriala podsolena voda ili domaten sok 10  20 grama sol na 1litar te4nost .az znam za 60 min.sterilizatsia .dori i blan6irani.

# 130
  • Бургас
  • Мнения: 1 203
Шоколадово бонбонче колко олио слагаш на такава доза зеленчуци за миш маш? А също и колко сол се слага стандартно?
Понеже тези работи са на око, олио сложих около 1 ч.ч. и после добавих още половин ч.ч., понеже ми се стоти малко.А сол - на вкус - 2 супени лъжици, за да не стане солено след това.Опиваш на вкус и ако не си изварила предварително доматите, можеш да им добавиш 1 с.л. захар, за да не киселеят.
Всъщност рецептата е много бърза и затова я правя.  Simple Smile

# 131
  • България
  • Мнения: 439
Сега започна сезона на доматите Рома и аз правя сушени домати.
Запалих се миналата година от сайта на Йоанна
http://www.kulinarno-joana.com/2010/09/dried-tomatoes/
Много вкусно нещо. Аз ги правя във две тави на вентилатор на 120 гр.
Опитайте.

# 132
  • България
  • Мнения: 439
Благодаря  за отговорите на моя проблем с мярката,но има и друг.
Откакто една година всичко стана на пихтия съм предубена към аспирина и всячески гледам да го избягвам.
Оказа се,че не само аз,но и няколко мои познати пострадахме от насипния аспирин.Повярвахме на уверенията на аптекарката,че това ацетилин,аце незнам какво е все едно и също,но изглежда не е.Така че за сега без,за после незнам.

Това не е от аспирина, имало е много нитрати във зеленчуците.

# 133
  • Мнения: 13
Сега започна сезона на доматите Рома и аз правя сушени домати.
Запалих се миналата година от сайта на Йоанна
http://www.kulinarno-joana.com/2010/09/dried-tomatoes/
Много вкусно нещо. Аз ги правя във две тави на вентилатор на 120 гр.
Опитайте.

Определено ме заинтригува,може би ще направя Simple Smile)

# 134
  • на пъпа на Златията
  • Мнения: 3 212
Защо ползвате аспирин?
Все има някакви добавки.
Не е ли по-удачно да се ползва направо салицил.
Мисля че някъде пишеше грам на литър.

Последна редакция: чт, 25 авг 2011, 13:16 от rorik

Общи условия

Активация на акаунт