Как приготвяте зимнина?

• 187 335
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
Alisa:Това не е от аспирина, имало е много нитрати във зеленчуците.
Зеленчуците бяха от различни места,а моите и от село,където кой знае колко не се тори и пръска,но се полива обилно от кладенец т.е водата е основния фактор за реколтата.
Аспирина или по точно,това което ни дадоха ацитилинза аспирин го купихме заедно,на един и същ ден.

# 136
  • Варна
От тази година и аз съм в консервопроизводството. Доскоро при мама (от мама) уреждахме се по някакъв начин със зимнина, но...
Радвам се, че децата почнаха да пият компоти. Дори ги предпочитат пред купешките натурални сокове. Още повече на село мога да ги варя по 60 във варел.
С компоти се запасихме. Сега правим доматите. Ето как:
Продукти:
домати
моркови
магданоз
сол

Доматите ги обелвам като ги потопявам предварително в гореща вода. Морковите ги нарязвам на дребно с кухненския робот. Магданоза също на дребно. Всичко това смесвам и наливам в бурканчета от бебешка храна (тези на Ганчев не стават!). В тенджара ги завирам и обръщам с капака надолу докато истинат.
Много са ми подходящи малките бурканчета с тази смес - стигат точно за една супа.

Предстои ми да правя чери домати. Искам да ги направя цели и не кисели. Нещо ми се върти с босилек или т.п. Моля ако някой има изпитана рецепта да сподели.

^HONORA^, на мен в тези бурканчета от лютеница Олинеза никое не ми се вакуумира. Постоянно ли ги ползваш? Защото аз след този провал ги и зхвърлих всичките  Cry

# 137
# 138
# 139
тази година и аз се заех с напълване на рафтовете в мазето, та да се запиша при вас, че ако знаете колко ви търсих сутринта #Cussing out #Cussing out #Cussing out, имах 50 кг домати да правя....
е направих някакво подобие на доматено пюре.....просто ги изварихме и с малко сол в буркани , стерилизирахме 15 мин.  Обаче съм сигурна че ако ви бях намерила по рано можеше и по добре да е....

Нищо, харесаха ми рецептите ви за люти чушки и ще ги пробвам.

А за лютеница събирам рецепти и чакам да станат червените чушки ..

# 140
Здравейте дами ! Много полезна тема ,ще ви следя с интерес .И за да не е гол запис една рецепта за пастет от печен пипер със сирене : 5кг червен пипер ,750гр краве сирене и 300гр олио .Изпечения пипер се смила ,сиренето се настъргва и се омесва с пипера и се залива с сгорещеното олио и добре се обърква .Бурканите не се пълнят до горе -сиренето набъбва  Peace стерилизира 20мин. Унас е много на почит върху филия за закуска или като разядка .Да ви е сладко  Laughing

# 141
Много ми се иска да си направя сладко от зелени смокини,някой може ли да сподели ако е правил верно ли е, че е голяма галимация?Ако има и изпитана рецепта ще се радвам да я споделите.

# 142
Здравейте!
Моля за лесна рецепта за кьопоолу или нещо като апетитка с патладжани.
Предпочитам патладжанът да е смлян. Продуктите, с които разполагам, са патладжани, пипер - зелен и червен, домати и моркови.
Благодаря предварително! Simple Smile

# 143
Аз уикенда правих кьопоолу, като патладжанът и чушките ги пекох в чушкопек. След това ги обелвам и нарязвам на ситно, омешвам, слагам сол на вкус и пълня малки бурканчета. Варя 10 мин след завиране.

Сега и аз да попитам - нещо патладжанът ми мирише на пушек от този чушкопек - някой има ли идея защо? Днес отворих едно от бурканчетата, ама си мирише стабилно, та се чудя какво да правя.

# 144
Здравейте!
Моля за лесна рецепта за кьопоолу или нещо като апетитка с патладжани.
Предпочитам патладжанът да е смлян. Продуктите, с които разполагам, са патладжани, пипер - зелен и червен, домати и моркови.

Може би ЛЮТЕНИЦА-та БЕЗ ВАРЕНЕ, правя я няколко години подред, вкусна е. Peace

# 145
Цитат
labrex-какво дом. пюре използваш- купешко или домашно производство?И ако е купешко от коя фирма си най доволна?

# 146
  • София
deniya-Ako измениш съотнишението на  продуктите на "лютеница без варене",ше получиш вид кьополу-смилаш изпечените и обелени патладжани и чушки,смлените(и по възможност леко поизврели домати) и сварените моркови,пълниш буркани и стерилизираш 30 мин.Ако преобладават чушките и доматите(пюрето) се получава лютеница,а ако патладжана е много-кьополу,Доматите и морковите са по желание  в кьополу-то-накои го правят със зелени домати(сурови или печени)

# 147
Благодаря на labrex  за рецептата и  на lluna за хубавата идея!  bouquet
Точно така ще направя. Какво се е получило, ще пиша чак след почивните дни( тогава ще се заема). Laughing

# 148
Цитат
labrex-какво дом. пюре използваш- купешко или домашно производство?И ако е купешко от коя фирма си най доволна?

naieli19, домашно, когато се съберат много домати, половинката си играе да мели и изварява. С тези от магазините не съм много наясно, но наскоро се наложи заради 3 с.л. пюре в една манджа да купя миниатюрна опаковчица, е, замалко не го изядох и да не остане за манджата, толкова вкусно ми се стори. Сега се зачетох, оказва се произведено в Италия, а Кауфланд е дистрибутора. Ето, щракнах го (ама на къв интелектуален фонД..... Laughing):

Надявам се да не се приеме за реклама, аз съвсем не съм убедена, че е най-доброто, просто случайно попаднах на него и ми е адски вкусно. Peace Купих си още няколко кутийчета, ей така, да си имам. Понеже няма домашно, както казва половинЪт! Grinning Има няколко вида опаковки по големина, тези дребните, от 70 гр бяха май по 40 и няколко стотинки. Даже не знам това евтино ли е, скъпо ли е......

# 149
МНОГО ВИ МОЛЯ, кажете откъде може да се закупи тава за правене на лютеница на огън? Мисля, че с този проблем се сблъскват много млади домакинства. Важно е да кажете по градове София, Варна, Пловдив... и т.н. Който има такава информация, нека да я сподели.

Имам и още един въпрос: Как се стерилизират буркани, чиито капачки се завиват? Онези обикновените капачки просто се слагат с машинка за капачки ръчно, но тези, които са на винт ... как става? Помня, че бебешките бурканчета ги загравах във вода и  те така се отваряха, но тук става дума да се стерилизира зимнина и да са силно затворени бурканите. Как да правя зимнина с буркани, чиито капачки се навиват?

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 12:44 от Cllaire

Общи условия

Активация на акаунт