Как приготвяте зимнина?

• 187 369
  • 756
  •   1
Отговори
# 390

Може и от зеленчуците да е - стават меки, когато са пълни с нитрати.

Точно, сигурна съм, че е от тях, ама...от пазара, каквито са  Confused

Моята рецепта оригинално е с морска сол, и няколко години така си я правих, но от известно време много мръсничка ми изглежда, та не смея. А едра- не знам коя имаш предвид newsm78

морската, на едри зърна която е  Peace Ако я разтваряш във вода и така заливаш зеленчуците - сложи я да се разтвори, прецеди през няколко пласта и тогава залей. Или търси други марки, която е чиста.

# 391
Не, никога не съм я разтваряла, то трябва сигурно буркан по буркан, иначе ще объркам пропорцията  Mr. Green

# 392
ТРУДНО ЩЕ Е ТАКА. СЕГА ИМА МНОГО ФИРМИ ОПАКОВАЩИ, ПОТЪРСИ ПО-ЧИСТА

# 393
ТРУДНО ЩЕ Е ТАКА. СЕГА ИМА МНОГО ФИРМИ ОПАКОВАЩИ, ПОТЪРСИ ПО-ЧИСТА

Ще, няма отърване, карфиолът е пристигнал  Mr. Green

# 394
Аз да  си направя отчет за зимнината:
направихме сладка от ягоди, череши, сини сливи
компоти от ягоди, череши, кайсии, праскови
кисели краставички, лютеница, рязани домати с магданозче и чесънче, обща туршия
и снощи направих пълнени камби със зеле, моркови и магданозче и капаче от морковче, и излапахме още снощи 2 пълни камбета, мммм. Ама стоях до един часа. Но съм доволна.
И сега ви чета за общата туршия, че незнам...
И една мацка от форума даде рецепта за камби за гурмани, даже така съм си написала в тефтера Simple Smile Мисля да я пробва.
Това е.

# 395
Аз да  си направя отчет за зимнината:
направихме сладка от ягоди, череши, сини сливи
компоти от ягоди, череши, кайсии, праскови
кисели краставички, лютеница, рязани домати с магданозче и чесънче, обща туршия
и снощи направих пълнени камби със зеле, моркови и магданозче и капаче от морковче, и излапахме още снощи 2 пълни камбета, мммм. Ама стоях до един часа. Но съм доволна.
И сега ви чета за общата туршия, че незнам...
И една мацка от форума даде рецепта за камби за гурмани, даже така съм си написала в тефтера Simple Smile Мисля да я пробва.
Това е.
Рецептата за камбите за гурмани е перфектна!  Hug

# 396
  • Варна
Дами, донесоха ми една торбичка с люти чушки, които обожавам. Кажете ми, моля, как да ги направя на зимнина, като изключим пукани /нямам къде/. Много ви благодаря!  bouquet  bouquet

# 397
  • Талант на 2012,2013 г.
С оцет,сол, копър и чесън. Ако искаш може и малко водичка да сложиш, но стават по-меки. Не са така хрупкави.

Ние много ги обичаме. Wink

# 398
сложи ги в сух тиган на силен котлон и ще се опукат  Peace

# 399
  • Варна
С оцет,сол, копър и чесън. Ако искаш може и малко водичка да сложиш, но стават по-меки. Не са така хрупкави.

Ние много ги обичаме. Wink
Моля по-подробно. За първи път ще ми е сама, без мама. Embarassed

# 400
  • Талант на 2012,2013 г.
Писах ти на лични. Hug

# 401

Иии, що на лични? Ако може напиши я тук, за да видят и другите ( освен ако не е тайна, де).  Simple Smile

# 402
  • Талант на 2012,2013 г.
Няма тайни. Laughing. Ами аз слагам на дъното на компотен буркан чесън, копър, изчиствам лютите чушки от дръжките/за да ти се съберат повече/, измивам ги под течаща вода и започвам да ги редя. Като по средата на буркана отново слагам чесън и копър. Може и най-отгоре.
Като си напълниш буркана сипваш отгоре 1 лъжица супена сол и заливаш със разтвор от две части оцет, една част вода. Така хем няма да са кисели толкова много, хем няма и да са толкова меки.
Солта ако искаш можеш и във водата и оцета да разтвориш. Както ти е удобно. Аз ако я слагам в буркана, след това като го затворя обръщам няколко пъти за да се разтопи.

Това е. Flutter

# 403
Благодаря!   bouquet Ще я пробвам тази година.

# 404
  • Талант на 2012,2013 г.
Аз я правя всяка година с всякакъв вид люти чушки, защото у дома лютото е на почит. Mr. Green Heart Eyes

Освен разбира се и печени и пукани... количества люто изяждаме... Embarassed Blush Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт