Как приготвяте зимнина?

• 187 359
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
Това са моите люти чушлета,заляти с топла марината
За 2 кг люти чушки са необходими 2 бутилки от 700 мл оцет, 1 бутилка от оцет пълна с вода, 2 1/3 чаена чаша захар, 1 1/3 чаена чаша сол и около 3 глави чесън, няколко листа от вишна

Аз правих пукани чушлета по тази рецепта,като единствено пропуснах вишневите листа,много ни харесаха,наредих чушлетата в буркани,като на две места слагах нарязан чесън и магданоз,най-отгоре също,маринатата сложих да заври на котлона и залях чушлетата с горещата марината,обърнах ги с капачките на долу и завих в едно одеяло до пълно изстиване.
Получиха се чудесни люти чушлета!

# 406
  • Талант на 2012,2013 г.
Ето още  една рецепта, която ми грабна окото. Ще ги направя. Благодаря ти.  bouquet Hug

# 407
  • русе
когато туршията е в бидон-как точно става претакването? newsm78

# 408
когато туршията е в бидон-как точно става претакването? newsm78
Претака се с маркуч  Simple Smile

# 409
  • русе
наистина баба ми ходеше в мазето и така го претакаше,ама колко отдавна беше-старост нерадост Heart Eyes Hug

# 410
# 411
# 412
  • Талант на 2012,2013 г.
Претакането става с маркуч единият край на който се слага на дъното на бидона. Редят се зеленчуците, залива се със марината и горният край се навива и поставя отгоре. Така е възможно да се претака и то трябва да става в рамките на около 20 дни всеки ден. Peace

# 413

kO речи,че нИ тЪ разбраФ..... Joy Joy Joy Joy
я ПАК!  Hug Hug Hug Hug

За претакането....Или пъхате маркуча до дъното на бидона и духате през него за да се образуват балончета(така се обръща саламурата и не хваща сага)......Или другият вариант(по-трудоемък) е след като се пъхне маркуча до дъното да се смукне маркуча,докато започне да тече и това дето изтича от бидона да се събира в кофа или леген и после обратно в бидона.....Аз лично препочитам първият начин(така претакам киселото зеле и суровата туршия).

# 414
  • Талант на 2012,2013 г.
Мастерче...  bouquet newsm10

Става и по двата начина. Ние сме привикнали на първия... Peace

# 415
А не може ли просто с канелка да се преточва  newsm78

# 416
  • Талант на 2012,2013 г.
Ако е пригодено бидончето - може, що не...? Wink Hug

# 417

10 дни стигат за претакане  Laughing  иначе за метода не претакане - като теб - с маркуча, но без да изливам,, пресипвам.... ако намеря някой друг -още по-добре

# 418
  • Марс
Аз пък си рекох, че като младежта нещо казваш Тенкс, и го подминах, то пък кодирано съобщение било  Mr. Green

Утре ще правя кисели краставички с люти чушлета, мъж ми ги обожава.

# 419
Аз пък си рекох, че като младежта нещо казваш Тенкс, и го подминах, то пък кодирано съобщение било  Mr. Green

Blush Blush най-вероятно съм отговорила на мнение от предна страница, без да отчета, че има още една.... с мнения там.

А ти какви кисели краставички с лютивки, не съм пробвала така? Казвай, моля  Peace

Общи условия

Активация на акаунт