Как приготвяте зимнина?

• 186 827
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
да, днес  последните - стерилизирани.  Grinning ей сега ги "отчитам"

м/у другото ето маринованата ми пържена бамя
Моля да споделите изпитана рецепта за стерилизирани краставички.
Миналата година изпробвах стерилизация във фурна, но пропорциите на подправките не ми се получават. Използвам буркани с винт, които май са по-малки от тип "Омния" и някои бяха станали солени. Едно време имаше 1 вид сол, 1 вид оцет, а сега с това многобразие  Shocked  една сол соли повече , оцета и той различен.

ето ги моите,   захарта ми е пълна с.л. , а солта - равна. Оцета ми е по-малко. Но принципно са същите,  както и на Дани 1712;   солта, оцета и захарта са неща, които се коригират на вкус.  Сол купувам в пакети със зелен надпис, много фина е, като се обърне солницата сама изтича от дупките.
Оцет - ако нямам домашен, ползвам 6* ябълков на Плевен или кулинар

# 676
Много ви благодаря момичета   bouquet

# 677
Представям ви моите двудневни краставички по руски! Вече ги похапваме Mr. Green

# 678
Записвам се да ви следя. Нямам опит в приготвянето на зимнина, но вярвам, че с вашите изпитани рецепти няма да се изложа пред домочадието.  Peace
Знаете ли някоя хубава рецепта за консервиране на лятна манджа?

# 679
ей тази е любимата у нас - количеството чушки, патладжани е различно, в зависимост кой ще я яде. Ако е за младежа - оставям  с повече сос. Ако е за възрастни  Laughing много патладжани и чушки........ и бамя.

# 680
И аз гласувам за тази манджа  newsm10  newsm10 . Миналата година направих 10 буркана за проба, но не ни стигнаха до никъде. Затова мисля тази година да заложа на по-голямо количество.  bouquet

# 681
Супер! Ще я пробвам!  smile3525

А кога е най-подходящото време да я приготвя? Все още ми се струва рано, вие какво ще кажете?

# 682
аз   Laughing ще кажа, че може да се прави. По принцип правя когато мога, когато си отида на село, когато не съм забравила да си взема бурканите. Няма месо вътре, така че не пречи - няма от какво да се бомбират бурканите. Миналата година по това време вече бях направила едната доза.

# 683
Миналата година пробвах една рецепта за мариновани пиперки без сол. Не си спомням коя вълшебница я сподели newsm78 Бях скептична, не записах точните пропорции, а сега нямам време да я търся. Много хубава рецепта, някой има ли я? Praynig

# 684
  • Талант на 2012,2013 г.
Момичета, някоя от вас да е правила сладко от пъпеш?!? newsm78

# 685
Препоръчайте ми лесна и сполучлива рецепта за сладко от зелени смокини, че не ми се дава 14лв. за буркан Mr. Green

# 686
рецепта за сладко от зелени смокини

Продукти:
1 кг. зелени смокини
2,5 кг.захар
1,5 л. вода
2 ч.л. лимонтузу.
Приготвяне:
Избират се еднакви дребни зелени смокини.
Отрязват се дръжките, надупчват се и се варят три пъти по 5 мин. Изгребва се бялата пяна, която излиза на повърхността.
Ако искате смокините да останат с ярък зелен цвят в първата вода поставете 1 с.л. син камък/меден сулфат/
След всяко сваряване се охлаждат и се изтискват до пълно изцеждане.
От водата и захарта сваряваваме силно концентриран сироп.
Изтисканите смокини слагаме в сиропа и варим 10-15 мин.
Оставят се да престоят в сиропа една вечер и на следващия ден доваряваме до желаната гъстота.
Добавя се киселината и се насипва в ннапълно сухи буркани.

Честно казано, само варенето три пъти по 5 минути е връткаво, защото махаш бялата пяна, която излиза, иначе горчи сладкото!

# 687
Миналата година пробвах една рецепта за мариновани пиперки без сол. Не си спомням коя вълшебница я сподели newsm78 Бях скептична, не записах точните пропорции, а сега нямам време да я търся. Много хубава рецепта, някой има ли я? Praynig

Рецептата е невероятна и е на Селма, нарича се : "Камби за гурмани".

Спази я точно и няма да съжаляваш.
За шестима, колкото ни е основният семеен състав, 12 буркана въобще не стигнаха за два месеца.
Става за гарнитура, за основно ядене (сервирана със сиренце запечено) и дори става и за украса на сандвичи.

# 688
  • DE
Ана И. бях ви дала линка преди в "зарзаватчийската", сигурна съм че тях търсиш Mr. Green
Камбичките от Селма

Пък и солчица да сложиш няма да сбъркаш Hug

# 689
Да,matze, това търся. Правих ги и много ми харесаха, на съседката също. Но изгубих рецептата, а сега е на сигурно място, благодаря! Hug

Общи условия

Активация на акаунт