Как приготвяте зимнина?

  • 186 827
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 9 462
да, днес  последните - стерилизирани.  Grinning ей сега ги "отчитам"

м/у другото ето маринованата ми пържена бамя
Моля да споделите изпитана рецепта за стерилизирани краставички.
Миналата година изпробвах стерилизация във фурна, но пропорциите на подправките не ми се получават. Използвам буркани с винт, които май са по-малки от тип "Омния" и някои бяха станали солени. Едно време имаше 1 вид сол, 1 вид оцет, а сега с това многобразие  Shocked  една сол соли повече , оцета и той различен.

ето ги моите,   захарта ми е пълна с.л. , а солта - равна. Оцета ми е по-малко. Но принципно са същите,  както и на Дани 1712;   солта, оцета и захарта са неща, които се коригират на вкус.  Сол купувам в пакети със зелен надпис, много фина е, като се обърне солницата сама изтича от дупките.
Оцет - ако нямам домашен, ползвам 6* ябълков на Плевен или кулинар

# 676
  • Мнения: 1 385
Много ви благодаря момичета   bouquet

# 677
  • Мнения: 767
Представям ви моите двудневни краставички по руски! Вече ги похапваме Mr. Green

# 678
  • Мнения: 137
Записвам се да ви следя. Нямам опит в приготвянето на зимнина, но вярвам, че с вашите изпитани рецепти няма да се изложа пред домочадието.  Peace
Знаете ли някоя хубава рецепта за консервиране на лятна манджа?

# 679
  • Мнения: 9 462
ей тази е любимата у нас - количеството чушки, патладжани е различно, в зависимост кой ще я яде. Ако е за младежа - оставям  с повече сос. Ако е за възрастни  Laughing много патладжани и чушки........ и бамя.

# 680
  • Мнения: 496
И аз гласувам за тази манджа  newsm10  newsm10 . Миналата година направих 10 буркана за проба, но не ни стигнаха до никъде. Затова мисля тази година да заложа на по-голямо количество.  bouquet

# 681
  • Мнения: 137
Супер! Ще я пробвам!  smile3525

А кога е най-подходящото време да я приготвя? Все още ми се струва рано, вие какво ще кажете?

# 682
  • Мнения: 9 462
аз   Laughing ще кажа, че може да се прави. По принцип правя когато мога, когато си отида на село, когато не съм забравила да си взема бурканите. Няма месо вътре, така че не пречи - няма от какво да се бомбират бурканите. Миналата година по това време вече бях направила едната доза.

# 683
  • Мнения: 30
Миналата година пробвах една рецепта за мариновани пиперки без сол. Не си спомням коя вълшебница я сподели newsm78 Бях скептична, не записах точните пропорции, а сега нямам време да я търся. Много хубава рецепта, някой има ли я? Praynig

# 684
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
Момичета, някоя от вас да е правила сладко от пъпеш?!? newsm78

# 685
  • Мнения: 3 268
Препоръчайте ми лесна и сполучлива рецепта за сладко от зелени смокини, че не ми се дава 14лв. за буркан Mr. Green

# 686
  • Мнения: 114
рецепта за сладко от зелени смокини

Продукти:
1 кг. зелени смокини
2,5 кг.захар
1,5 л. вода
2 ч.л. лимонтузу.
Приготвяне:
Избират се еднакви дребни зелени смокини.
Отрязват се дръжките, надупчват се и се варят три пъти по 5 мин. Изгребва се бялата пяна, която излиза на повърхността.
Ако искате смокините да останат с ярък зелен цвят в първата вода поставете 1 с.л. син камък/меден сулфат/
След всяко сваряване се охлаждат и се изтискват до пълно изцеждане.
От водата и захарта сваряваваме силно концентриран сироп.
Изтисканите смокини слагаме в сиропа и варим 10-15 мин.
Оставят се да престоят в сиропа една вечер и на следващия ден доваряваме до желаната гъстота.
Добавя се киселината и се насипва в ннапълно сухи буркани.

Честно казано, само варенето три пъти по 5 минути е връткаво, защото махаш бялата пяна, която излиза, иначе горчи сладкото!

# 687
  • Мнения: 1 249
Миналата година пробвах една рецепта за мариновани пиперки без сол. Не си спомням коя вълшебница я сподели newsm78 Бях скептична, не записах точните пропорции, а сега нямам време да я търся. Много хубава рецепта, някой има ли я? Praynig

Рецептата е невероятна и е на Селма, нарича се : "Камби за гурмани".


Спази я точно и няма да съжаляваш.
За шестима, колкото ни е основният семеен състав, 12 буркана въобще не стигнаха за два месеца.
Става за гарнитура, за основно ядене (сервирана със сиренце запечено) и дори става и за украса на сандвичи.

# 688
  • DE
  • Мнения: 971
Ана И. бях ви дала линка преди в "зарзаватчийската", сигурна съм че тях търсиш Mr. Green
Камбичките от Селма

Пък и солчица да сложиш няма да сбъркаш Hug

# 689
  • Мнения: 30
Да,matze, това търся. Правих ги и много ми харесаха, на съседката също. Но изгубих рецептата, а сега е на сигурно място, благодаря! Hug

Общи условия

Активация на акаунт