Как приготвяте зимнина?

• 187 335
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
Със специална благодарност към TheNMaster идвам. Вече преполовихме буркана с пълнените камби със зеле и преди няколко дни направих втора , по-голяма доза.

Може ли линк към рецептата, че не я намирам    bouquet

Заповядай....
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415187.msg16951096

# 526
Тази седмица съм решила да направя рачел по рецептата от блога на pep-4o. Имам няколко въпроса:
1. Може ли да се ползва по-водниста тиква ( кората им е оранжево-червена, сплеснати са и искам да ги използвам, че миналата зима не изтърпяха много - за сравнение "цигулки" имахме до лятото).
2. Както проверявам сладкото дали е готово, така и рачела ли се проверява?
3. Има ли значение марката глюкоза, която ще ползвам?
Благодаря предварително!

# 527
3. не, няма значение

2. да, така се проверява, но е  малко по-рядко от желетата. имай предвид, че се сгъстява като изстива. И внимателно, да не разкъсаш парченцата

1. не знам, не съм правила с такава но няма причина да не стане. Ще трябва повечко време да се изпари водата обаче, да вариш

# 528
Пепчо, благодаря! Ще се отчета другата седмица какви съм ги сътворила.  Grinning

# 529
  • София /Абсурдистан
Със специална благодарност към TheNMaster идвам. Вече преполовихме буркана с пълнените камби със зеле и преди няколко дни направих втора , по-голяма доза.

Може ли линк към рецептата, че не я намирам    bouquet

Заповядай....
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415187.msg16951096

Много благодаря     bouquet

# 530
  • 5 етаж в ляво
да се оплача  Cry моята туршийка започна да се точи  Tired
да кажа първо какво направих и тогава да ми дадете съвет какво да я правя ...
беше готова,когато ми се стори солена,не само на мен ,а и на мъжа ми,и затова реших да я поправя като...налях вода...да я разредя малко,та да не е толкова солена....и от тогава потъмня,водата стана мътна и като извадих да опитам се точеше Close
много моля,ако някой знае въобще има ли спасение на туршийката ми,да сподели...това ми е първата в живота,за мое огромно съжаление катастрофален опит Sad Sad Sad

# 531
да се оплача  Cry моята туршийка започна да се точи  Tired
да кажа първо какво напарвих и тогава да им аддете съвет какво да я правя ...
беше готова,когато ми се стори солена,не само на мен а и на мъжа ми,и затова реших да я поправя като...налях вода...да я разредя малко..и от тогава потъмня,нодата стана мътна и като извадих да опитам се точеше Close
много моля,ако някой знае въобще има ли спасение на туршийката ми,да сподели...това ми е първата в живота,за мое огромно съжаление катастрофален опит Sad

С наливането на водата си пресякла полезните бактерии в суровата туршия(млечно-киселата ферментация).
Ако не е голямо количество изцеди от саламурата(след като казваш,че е готова туршията вече),слагай в найлонов плик и съхранявай в хладилника за бърза консумация.Ако е много солена както казваш преди консумация изкисвай в прясна вода количеството дето ще хапвате.....

Имаш време да сложиш нова сурова туршия....Има по пазарите още и зелени домати и карфиол,моркови,целина,зеле.....Просто ще сложиш малко по-малко сол в маринатата...

Не се отчайвай,човек се учи докато е жив!  Hug Hug Hug Hug

# 532
Не се отчайвай,човек се учи докато е жив!  Hug Hug Hug Hug

Точно  Peace след 2- годишни провали тази година ми стана страхотна моята, добре че не се отказах без бой  Wink

# 533
  • 5 етаж в ляво
знаех си че я прецаках като налях вода...знаех си #Cussing out
туршията не е никак малко количество 1 1/2  от по 10 литра бидони...невъзможно е да я направя за бърза консумация...лошото е ,че и в двата бидона налях вода за да не толкова солена...как можах да сътворя такава простотия Tired

# 534
знаех си че я прецаках като налях вода...знаех си #Cussing out
туршията не е никак малко количество 1 1/2  от по 10 литра бидони...невъзможно е да я направя за бърза консумация...лошото е ,че и в двата бидона налях вода за да не толкова солена...как можах да сътворя такава простотия Tired

Може би си поизбързала със заключението,че е солена.Когато все още не е готова,винаги така ти се струва,особено водата й.
Според мен извади я, измий я и я залей с леко подсолен разтвор и после го пресечи с натриев бензоат,но задължително водата да я кипнеш и сложиш студена/охладена/ после.

# 535
  • София
Аз също мисля че може да я спасиш с нова марината(задължително кипната)Може и с комбинация от вода сол и оцет,или с някакъв друг вид консервант.

# 536
Благодаря на никид за рецептата за червеното цвекло, стана много хубаво, няма да устиска до пролетта обаче, ще го хапнем набързо и ще правя още.

# 537
Аз пък да благодаря на pep-4o за рецептата и напътствията за рачел! Стана страхотен! А колко се притеснявах как ще го направя! Аз не намерих в наше село глюкоза, но пък имахме дюли и ги оползотворих.  Grinning Пепчо, да знаеш как се чудих как точно тази дюлена каша ще заприлича на мед, а то наистина заприлича, но на захаросан мед.  Grinning Пък аз нали съм пчеларка, мислех, че ще заприлича на меда, който вадим.  Mr. Green
Благодаря ти, Пепчо, още веднъж!   bouquet
П.П. Ще правя още една доза по-следващата седмица. А като свършат дюлите, ще пробвам и с глюкоза, че тиквите няма да свършат толкова скоро.

# 538
една пчеларка никога не употребява думата "захаросан" за мед, а "кристализирал"  Laughing Laughing  Ти да не го извари повечко?
Радвам се,  че съм помогнала. Но глюкоза има в почти всички хранителни магазини вече, как не намери?
И вищо де, те тиквите траят до пролет, когато намериш - тогава ще направиш  Peace

# 539
Пепчо, варих дюлената каша около час. Тя стана с по-наситен цвят и заприлича на кристализирал мед.  Mr. Green Аз очаквах, че това нещо ще се утаи и отгоре ще има слой подобен на току-що изваден мед. После прецедих през тензух  и действах по рецептата.
За глюкоза проверих в Лидъла, в CBA (там ми казаха, че нямат такъв артикул), Наркооп и по разни квартални магазинчета.
Важното е, че всички го харесаха!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт