Как приготвяте зимнина?

• 187 225
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Пеп4о, мноого благодаря! Hug

# 601
  • София
Пепчо, убих се да търся, ама не ти намерих рецептата за сладкото от ягоди и банани. Моля  Praynig Heart Eyes
Момичета, преди 3 години направих опит за сладко и стана, но хич нямам спомен как, та да попитам колко време заварявате бурканчетата, които са с фикс или те само се обръщаха? 

# 602
  • DE
Пеп,  сега видях какви са ви фиксовете. Значи аз като папагал повтарям думата"фикс", ама не е това с което тук приготвяме сладка.
Ето за такава желираща захар приказвам аз. Има малки и големи пакети и на различни фирми. Цена на 500гр от 0,79 сента нагоре.

Оф, идва ми да си близна от това сладко което си показала. Тук кайсиите не са узрели, аз още ягоди бера, че взеха и да ми втръсват Embarassed

tzvety26

На сладкото с банани и ягоди аз слагах около 700гр ягоди и 300гр банани горе-долу.
И с киви-банани май беше по половина.
Пеп-40 пак да се обади.

# 603
  • Germany
Не съм чела цялата тема, ще я прегледам след малко и ще следя, но да споделя любимия ми конфитюр от кайсии и малини Heart Eyes Двата плода се съчетават чудесно, аз лично ги предпочитам в съотношение 1 част малини, 3 части кайсии, но действам според наличното количество. Приготвям го с гелфикс 1:2, защото го предпочитам по-кисело, но не пречи да се приготви и с този 1:1, ако обичате по-сладко. Приготвям го според указанието на опаковката, не беля кайсиите и ги режа на едри парчета.

# 604

mami21 , ти с какво го вари сладкото? Ако е само със захар, май доста им трябва на ягодите, че пускат много течност.
Да, само със захар. Сега освен да отварям по 2-3 бурканчета и да варя, но мисълта ми беше да помогна с нещо на процеса, защото ягодите съвсем ще се разварят.
Трябваше по-рано да ви намеря , а не сега да се чудя какво да правя  Banghead
Тук има опитни кулинарки ако може да ме посъветват

# 605
  • под тепетата
mami21, а лимонена киселина сложи ли накрая преди да изключиш сладкото ? Мисля, че можеш да сложиш половин пакетче гел фикс или си купи пектин. Продава се в кутийки на диетичните щандове- има ябълков и цитрусов. Мисля, че ще спаси положението. Или отваряш и вариш до желаната гъстота.
 Аз се приготвям за следващата доза, но само с кайсии. Този път обаче ще ги пюрирам накрая, за да си имам за намазването на коледните линцери.

Последна редакция: нд, 24 юни 2012, 09:23 от bilqna_69

# 606
Мисля, че можеш да сложиш половин пакетче гел фикс или си купи пектин.

да, направо сложи от гелфикса, иначе съвсем ще станат на на пихтия. Но количеството трябва да прецениш сама, според сладкото ти  Peace

matze, при вас дори захарта си е вътре, но при нас такива екстри няма. Ако го сметнем  newsm78 1 пакетче 2/1 при нас е над  0,90 лв. но без захарта  Laughing която сама по себе си е лев за 500гр.  Двойната почти цена я преглъщам, но виж, при вас има и 3/1, което е явно много добро за сладките плодове.

и да,  сладкото с банани и ягоди и при мен е  около 700гр ягоди и 300гр банани  Peace tzvety26, някъде в блога на Сладка и мармалади... май го има записано.

# 607
Здравейте и от мен!
Тази година започнах с две дози сладко,10 бурканчета от бели череши,и 10 бурканчета вишнево,фиксовете нещо не ги харесваме в къщи,и си ги варя на котлона.Замислила съм и 10 бурканчета сладко от ягоди и с това приключвам със сладката.

# 608
Аз идвам да докладвам за моето сладко  Laughing . След като видях коментара на matze , че е намаляла количеството на фикса за сладко от кайсии, аз реших да увелича количеството плод за 1 пакетче фикс. Направих дозата с 1,5 кг изчистени кайсии, 1 фикс 2/1 и 500 гр захар и мога да кажа, че се получи задоволителен резултат. Нормално е на сладост (поне за нашия вкус) и се стегна добре. Само не стои така прозрачно като това на Пеп-40 на снимката, а по-скоро има вид на мармалад с парченца плодове  Laughing. Но според мен това се дължи на това, че плодовете бяха добре узрели или пък съм го бъркала повече , отколкото е необходимо (около 7 минути след завирането със захарта)  newsm78. Но  за следващата доза ще се мъча да се коригирам.

# 609
браво! Peace от плодовете е най-вероятно, моите бяха твърди и не добре узрели.  Важното е, че си пробвала, а после ще коригираш, каквото не ти харесва.

# 610
  • DE
Абе тези фиксове и тук ги има ама не съм ги виждала по рафтовете.
Май даже са добра алтернатива.
Така се слага отделно захарта и може да се регулира сладоста.
Тези тукашните ако намалиш пакета, съответно намаляваш и желиращото.

За тези които питаха изрових от миналогодишните снимки.
Това тук е ягоди-банани

Това е киви-банани

# 611
Момичета, не съм чела назад, но ще се поправя, защото тепърва ще се уча в правенето на зимнина  Blush. Сега да попитам - снощи правих сладко от вишни с гелфикс на Йоткер, но днес като погледнах бурканчетата, всички са станали много течни, изобщо не се е желирало.  ooooh! Сега се чудя, ако го изсипя в тенджерата и го варя дали ще се сгъсти и ще се получи както трябва. Колко време трябва да го варя? newsm78 На пакетчето пише да се сложи и едно пакетче лимонена киселина. Не ми се хвърлят иначе  15 бурканчета.  Tired

# 612
  • Талант на 2012,2013 г.
Аз не слагам гелфикс. Варя си го на печката. Вечер изсипвам захар върху плода. На другата сутрин сипвам чаена чаша вода и варя. Когато вече е готово слагам лимомена киселина, пълня в бурканчета и обръщам.Ако имам възможност кипвам ги за 5 минути, но може и без тази дейност.

Вече имам сладка от :
Ягоди
Кайсии Wink

# 613
Привет и от мен!
Имам достатъчно много дребни кайсийки/при нас ги наричаме зарзали/та въпросът ми е как да си ги изсуша за зимата.
Тези/касйсиите/които се продават са едни хубави на цвят и меки,и сладки.
Има ли някой, който е правил това упражнение сполучливо?

# 614
Измиваш, цепиш на две части, бланшираш в сладка вода (2/1 - вода/захар)  за 2 мин. и отцеждаш на решетка, или мрежа. Поставяш на в/у  мрежа и тензух да съхнат на половинки както са.  на пряка слънчева светлина. За Да не ги кацат разни насекоми, завий отгоре с още парче тензух/или марля вместо тензух.

Момичета, не съм чела назад, но ще се поправя, защото тепърва ще се уча в правенето на зимнина  Blush. Сега да попитам - снощи правих сладко от вишни с гелфикс на Йоткер, но днес като погледнах бурканчетата, всички са станали много течни, изобщо не се е желирало.  ooooh! Сега се чудя, ако го изсипя в тенджерата и го варя дали ще се сгъсти и ще се получи както трябва. Колко време трябва да го варя? newsm78 На пакетчето пише да се сложи и едно пакетче лимонена киселина. Не ми се хвърлят иначе  15 бурканчета.  Tired

ти с колко пакетчета Гелфикс изкара 15 бурканчета?  Кой Гелфикс - 1/1 или 2/1?
Какъв плод вари на сладко? До сега не съм имала  проблем с нито един вид плод и Гелфикса.  Пиши, тогава ще го измислим.

Общи условия

Активация на акаунт