Шава, рита и расте януарското дете - тема 6

• 32 598
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Кора, не се притеснявай  Hug, все още си в 17-та седмица и мисля че е нормално да не го усещаш всеки ден! Аз от 20-та седмица го усещам почти всеки ден!  Hug

# 661
  • Бургас
Едно въпросче и ако някой обърне внимание ще съм признателна...!!
От три  или четери дни не усещам бебока..Ама никакви признаци,нищичко,все едно не съм бременна!

А иначе редовно ли го усещаше вече?Пробва ли да пиеш ледена вода, да хапнеш малко шоколад или да пийнеш количка.Ако толкова много се притесняваш, можеш да отидеш на преглед.Дано не е нищо притеснително и всичко да е смао в главата ти  Simple Smile
Просто мисля, че седмицата е малка, за да се усеща често и отчетливо Simple Smile

# 662
Кора и аз да кажа спокойно, аз също не усещам всеки ден бебето, то затова всички искаме по един ехограф в къщите си, че да сме спокойни.  Peace А може и да се мърда, но да си мислиш, че е спазъм или нещо подобно.
Относно отношенията свекър,свекърва-майка, баща ехееееееее цял роман мога да сътворя. Мойте свекита са възрастни на 74 и 67 години и много искаха внуче /дъщеря ми е от друг мъж, да не почвам и там, че много ме е яд на мен, ама да ми е жива и здрава щерката/. Та през всичките 5 години от както сме заедно с мъжа ми/от 4 женени/ все натякват за бебе, но постоянно се казваше, че аз не искам щото видиш ли вече съм имала. Ходих в една камара клиники и се подложих на една камара манипулации, но при мен всичко е ок, та след 3 години врънкане и моя мъж най-сетне реши, че е време да имаме дете и се изследва и о чудо проблема бил при него, което слава Богу не се оказа голяма пречка и след 1 година лечение и резултат е на лице. Та свекито отричаше, че има проблем при мъжа ми, и все ме караше да се чувствам подтисната и какви ли не глупости съм чувала. Та резултата -сега изобщо не ги вълнуват в какво състояние съм-жива ли съм, добре ли съм, бебето как е изобщо .... онзи ден ми звъни от телефона на свекъра и ми вика забележете "свекър ти каза да ти се обадя да те питам как си", пък аз й отговорих - "кажи му, че сме здрави и се оправяме и му благодари" Иначе не е лоша женица ама явно вече годинките си оказват влияние. Дразнещото е, че аз ходя с тях до болници,изследвания,готвя им /от време на време, когато свекъра е в болница,а свекито не е в кондиция/, всеки ден им звънях и накрая се обърна и каза, че никой не се сеща за тях и щели да се вмиришат, един син имали и той не се вълнува от тях. Демек се вълнува от семейството си, а не от майка си и баща си, но все пак мъжа ми се прибира на месеца за по 3 дни и трябва всеки ден да им звъни и веднага да ходи там.
Та оплаках се мъничко, благодаря на всички прочели фермана ми.... има много още, но просто не искам да ви отегчавам , та не съм почнала за мойте родители  Laughing ама те са по-добре, поне не се месят и сърдят, че не ги виждаме често.

# 663
  • Пловдив
Момичета, влизам само за да ви информирам за решението, което взех благодарение на вас   bouquet Утре сутрин ще напиша имейл до въпросния "ръководен" поставяйки "ребром" всички въпроси, които не търпят отплагане... от отношение, през нарочни подлаждания на раздори в останалата част на екипа и по-специално - отношението на лична основа и неговата гледна точка за това как ще работим още живот и здраве четири месеца, така че да останем живи и здрави  Flutter
Благодаря отново  Hug показахте ми, че има къде-къде по-неприятни конфликти, в сравнение с "преходен" в живота ми ръководен "пряк шеф"  Simple Smile
Сега остава да напиша нещо конструктивно и три пъти да го проверя преди изпращане за "слаби места", чрез които да му давам възможност да ме ре-атакува.. и да ги премахна Simple Smile

Кора - и аз миналата седмица имах два-три такива дни, в които много се притесних и вечерта - (разбирай-нощ), докато спях го усетих и се събудих щастлива!
Дано Господ пази бебчетата в нас!   bouquet Не се притеснявай,.. Ако ще се поуспокоиш - изненадай твоята АГ за преждевременна ЖК - дано да е разбрана и да чуе/види бебо!
  bouquet

# 664
Но бях чела една статия, че до 19-20 седмица мерките на бебетата са почти еднакви в еднаквите седмици и затова се шашкам. За какво иначе ще ги мерят толкова обстойно? Ох, надявам се само всичко да е само в моята глава!
Никола вървеше "с около седмица назад" от самото начало. Родих го на 13-я ден след термина. Цикълът ми е също като твоя. Не се шашкай излишно, отиди и при друг лекар, с друг ехограф. И аз съм сигурна, че всичко ще е наред.
Кора, аз също не усещам всеки ден бебето, понякога и по повече дни.
Киара, моята АГ, както и всички мед. лица (пък и не само медицински) около мен, в същото ме убеждават. Нямам убедителен довод "за" това изследване, просто съм си наумила.
villygdr, и на теб благодаря за отговора. Ти къде живееш? Тук токсоплазмозата не е задължително изследване.

Последна редакция: вт, 23 авг 2011, 21:20 от Марету

# 665
  • Across the Multiverse
Мерси, Марету, за отговора. Да, ще отида, но чакам да мине поне седмица, за да може да сравни показателите. Виждам, че няма много мами с мнение по моя проблем. Дано се включи още някой.

# 666
  • На Дунава
kseniq, ако позволиш само да изразя мнение, без да искам да го натрапвам, по-добре недей да създаваш писмени паметници, изразяващи недоволството ти. Не знаеш кой как ще го извади от контекста някой ден и на кого ще ги представи. Представи си как се връщаш от майчинство, прекият шеф се сменил, но оставил на новия вместо твоя характеристика този мейл, в който ти негодуваш. Ако го прочете непознат, надали ще си изгради мнение в твоя полза. Според мен напиши текстчето, за да ти олекне, и за да формулираш мислите и недоволството си, това много помага, но недей да го пращаш! Ако настояваш за отговор и промяна, го направи задължително лично! Иначе, освен вече написаното за евентуални бъдещи негативни последствия, е според мен и твърде вероятно просто да игнорира мейла ти и да се държи, сякаш нищо не е било. Така ще избегне пряка конфронтация с теб, колкото и педалско (с извинение) да е подобно държание. Тогава ти ще се окажеш в слабата позиция да се чудиш какво адекватно поведение да избереш, и всеки твой избор ще е потенциално губещ. Просто си сложи филтъра на ушите и си мисли колко малко още остава, а след една-две години - я камилата, я камиларя. Радвай се на щастливия си личен живот и пусни глупаците у лево! Simple Smile (както казваме софиянци)

# 667
Марету , аз съм в Пловдив . Сигурно не съм се изразила правилно за ЗАДЪЛЖИТЕЛНО изледване , но аз  го правих 2 пъти откакто съм бременна и не съм плащала нищо , нито съм го искала -просто ми дават направление и го правя .Все пак ако имаше някакъв проблем с токсиплазмозата , досега да го бяха видели, така че не се вкарвай в филми -всичкое наред .
Гигито , ние сме с 10 дни по големи .Док ме пита дали мъжа ми е едър и аз като му казах че не е , той каза че най вероятно е от по-ранна овулация .ТАка че при теб сигурно просто е по-късна Simple Smile

# 668
  • София
Кора, аз започнах да ги усещам преди 5 дена. Преди това имах 2-3 гъдела за цялата бременност. Хем са две и казват, че се усещат по - рано. От тези 5 дена насам се усещаме нон стоп. Сутрин ги чакам да си минат гимнастиката, вечер не ме оставят да спя. Имах едни 24 часа в които долавях много слаби движения и много рядко, та звънях през ноща в Токуда да видя дали ще ми направт УЗИ, но ми отказаха. Това беше в неделя. Вчера в понеделник веднага записах час за ФМ и ме взеха, всичко беше наред. За мен е странно как изведнъж започнах да ги усещам. Преди това само гадаех през 15 дена дали са ме ритнали или не.

# 669
Много благодаря за успокоителните думи на всички ви Simple Smile   bouquet  Аз съм хахо и заради миомата,която се оказа малко не на добро място,но пък за сметка на това не расте.Само дето няма да имам шанса да родя нормално  Sad ,а така исках... Praynig

bebo_sn тапите и дежурната усмивка!! Аз така се оправям с моите. Гърците имат една много хубава приказка Apo makria kai agapimeni. От далече и любими,е буквално. При мене малко сложно с разтоянието ,защото са в съседната къща,но все пак има начини.

# 670
Здравейте момичета, да се разпиша и аз, че бая време мина.

Аз свиквам психически с една новина. Тъкмо се настроихме с мъжо след ФМ, че ще имаме момиченце и изведнъж сега на 18 ни казват момче  Shocked
Та така мили мами, аз май ще се присъединя към мъжките майки. Но не ми слагайте още щъркелче в началото на темата, мисля да изчакам още един преглед, че да ми кажат със сигурност. Вече не хващам толкова лесно вяра Simple Smile

Ние вървим малко напред, док не каза колко, но и аз не попитах, честно казано не се вълнувам. Не очаквам дечко да расте по таблици. Съветвам ви просто да не се вталясвате, ако новините наистина са притеснително, док ще ви каже, ще ви насочи какво да предприемете и пр. ...

Пропускам да ви честитя за хубавите събития, все нямам време, чета по диагонал, все набързо от телефона. Даже снимките не съм ви гледала! Но честито на всички, които се омъжиха, на разбралите цвета на гащите и изобщо всички хубави новини много ме радват, ама ако карам по списък, ще изпусна някого. Даже имаме едно кръщене, не помня коя мама, но да й е живо и здраво детенцето.

За нервите - направо съм си мислела да ви попитам същото. Работата много ме изнервя, много негативни емоции и вече не знам как да се справям с тях. Само си повтарям да съм спокойна заради бебето, ама то така на сила не става. Аз пиша на ММ веднага и той с нещо ме разсейва, колкото да си отвлека вниманието.

Моите свекъри са много далече, ММ се чува с тях по телефона, аз само им казвам здрасти понякога. Та нямам от какво да се оплача  Peace По принцип са и много разбрани хора, нямат никакви претенции за името на детето, нито как ще го гледаме. Моите родители пък са страшно готини и с мъжо се разбират, абе безоблачен хоризонт. Като чета вашите оплаквания, не знам дали да се смея или какво, знаете, то на чужд гръб е лесно, но разбирам колко е гадно точно най - близките хора да си ти в тежест в такъв момент.

# 671
Момичета какви случки описвате със майки, свекита и роднини , не ви е лесно..... Аз живея на 1000км далече от майка ми и баща ми, а на милото родителите са на 50км от тук,така че на мен ми липсват много всички Sad  Все пак и приятелите ми са далеч,роднините също...а в този период щеше да е много добре да имам някой до себе си,освен мъжа ми, разбира се.
Сигурно вие много повече се изнервяте за глупости от мен, но аз пак съм самичка. Не знам кое е по лошо  Thinking А аз от като съм в болнични, си почивам много и  психически. Само малко се изнервям покрай ремонта вкъщи, но вижда му се края.
 Кора , за движенията...аз започнах да ги усещам в 19седмица за пръв път, не се притеснявай, все пак си 17седм. ако искаш може да ходиш на преглед за да не се притесняваш (както е писала и Шоки) но и на мен ми се е случвало да не усещам всеки ден бебето,макар и да пия кола или да легна по гръб   newsm78 Но пак тези дни го чувствам постоянно, не се спира това бебенце, даже и сега ме рита  Laughing
Jane Doe и аз си мисля че ще имам същата изненада, казаха ми момиче, но след това  пак го гледахме на ехограф (без присъствие на акушер-гинеколог) и май видяхме нещо между краченцата  Laughing , може и ние да грешим но нямам търпение след 2дни да разберем на прегледа със сигурност . Но какъв пол е,няма значение, живо и здраво да е  Grinning

# 672
Добра вечер, мами Simple Smile

Гледах се албумчетата и се радвам,че така бързичко ги пълним с хубави коремчета, снимки на мъничетата и дрешки Simple Smile Аз моите ще ги снимам утре и ще ви ги покажа, много си ги харесвам и засега до тук спирам с пазаруването. Октомври плануваме да си поръчаме леглото и да си харесаме количката по-нататък. Сега се чудим дали ще правим ремонт в бъдещата детска стая, защото сме под наем и е хубаво да я освежим. Сега тази стая я ползваме за гардероб и има едно голямо легло ако някой ни дойде на гости. А избира на дрешки е много хубав момент..като бяхме в Джъмбо така се нахвърлих Simple Smile Обаче се дразня,че всичко е разделено на синьо и розово...А аз искам да си обличам детето и в други цветове Sad Има бяло и зелено и много шарено, но основно е синьо и розово...Ние много харесваме зеленото и искаме и такива дрешки да вземем. Така,че очаквайте скоро и аз да споделя нашите първи покупки в албумчето.

Как благородно ви завиждам за хубавите снимки на дечицата...на мен все ми дават я точка, а главата,снимана отгоре, я само размери Sad Нямам една свястна снимка. Последният път докторът ни каза,че сега не било много за снимка детето. То и спеше ама...викам да занесем на баба му една снимка подарък за именния й ден, че прегледа беше точно на 15 август ама той ни даде само размерите. Каза,че топчо спинка през целия преглед (нямаше екран,на който да гледам) и,че спи с отворени очи...как го разбра това..нямам идея Simple Smile

Но следващия преглед е след 10ти септември и някакси ще изтрая до тогава Simple Smile Важното е,че усщам как трепка и знам,че вътре е голям купон, особено като се яде Simple Smile

Лека и спокойна нощ на всички   smile3524

# 673
  • Across the Multiverse
kseniq, ако позволиш само да изразя мнение, без да искам да го натрапвам, по-добре недей да създаваш писмени паметници, изразяващи недоволството ти. Не знаеш кой как ще го извади от контекста някой ден и на кого ще ги представи. Представи си как се връщаш от майчинство, прекият шеф се сменил, но оставил на новия вместо твоя характеристика този мейл, в който ти негодуваш. Ако го прочете непознат, надали ще си изгради мнение в твоя полза. Според мен напиши текстчето, за да ти олекне, и за да формулираш мислите и недоволството си, това много помага, но недей да го пращаш! Ако настояваш за отговор и промяна, го направи задължително лично! Иначе, освен вече написаното за евентуални бъдещи негативни последствия, е според мен и твърде вероятно просто да игнорира мейла ти и да се държи, сякаш нищо не е било. Така ще избегне пряка конфронтация с теб, колкото и педалско (с извинение) да е подобно държание. Тогава ти ще се окажеш в слабата позиция да се чудиш какво адекватно поведение да избереш, и всеки твой избор ще е потенциално губещ. Просто си сложи филтъра на ушите и си мисли колко малко още остава, а след една-две години - я камилата, я камиларя. Радвай се на щастливия си личен живот и пусни глупаците у лево! Simple Smile (както казваме софиянци)
Подкрепям Бибиана за това мнение. И само искам да добавя, че ако шефа ти е такъв простак, с извинение, че да се държи гадно с теб и да насажда излишни конфликти, въпреки че знае, че си бременна, то едва ли ще се трогне и замисли от твоя имейл, камо ли да се промени отношението му в твоя полза. Това го казвам от опит, защото бях и все още съм в подобна позиция.
villygdr , мерси за споделената информация. Аз имам впечатление, че на повечето мами им казват или че са точно в нормата, или че са напред, което е много яко. И изведнъж на нас като ни казаха така леко се стъписах. Ще се опитам да се успокоя, то и нищо добро не може да дойде от това притеснение.
Кора, тази поговорка, както е написана, нещо не я разбрах.  Embarassed Да не е нещо от рода на, че е по-лесно да обичаш любимите хора когато са по-далече?  newsm78
Jane Doe, ами освен да ти честитим новия цвят на гащите! Simple Smile Относно растенето по таблици само да вметна, че е доста по-лесно да не се втеляваш когато ти кажат, че бебчето върви напред и със сигурност щеше да се поинтересуваш "с колко" ако ти бяха казали, че изостава.
И след всичко да се похваля и аз, че ние чакаме мома! Simple Smile Както си и предчувствахме Simple Smile За нас нямаше голямо значение пола, а като казах на майка ми ( която има двама внука вече) тя вика: "Е, нищо.."  hahaha Аз казвам "Е какво нищо, ние не сме разочаровани! Но ти май си, колко още мъжки искаш да дондуркаш? : Laughing И тя като взе "Ама не, аз не съм искала така да прозвучи..." И знам, че наистина не искаше, просто си е мислела, че ние искаме мъжко. Simple Smile Иначе свекитата, а и нашите, не ни се месят ни за имена, ни за каквото и да е. Много ни слушат  Wink
Извинете за чаршафа и мерси за търпението на всички прочели го Simple Smile

# 674
Едно въпросче и ако някой обърне внимание ще съм признателна...!!
От три  или четери дни не усещам бебока..Ама никакви признаци,нищичко,все едно не съм бременна!

Мисля,че не е нещо страшно. Аз от 2седмици съм така, 2-3дни подред усещах да шава като рибка леко,после 2-3дни затишие. Още са много мънички за да се усещат непрекъснато. Аз все си чакам 20та седмица, от тогава вече очаквам да го усещам по ясно и на често.

А аз да попитам нещо друго, видях, че говорите за токсоплазмоза. Аз имам домашна котка с която се гушкаме нощем в леглото дори. От майка ми знам, че като съм била малка съм имала алергия към котки но след това съм се оправила...незнам сега обаче как мога да разбера имам ли някакъв котешки вирус или не?  newsm78 Тук в Англия няма как да се обърна към лекарката ми и да поискам изследване на кръвта за токсоплазмоза. Ми то аз като говорих с 2 акушерки до момента и всеки път питам за токсоплазмоза те ме гледат като изпаднали и ме питат дори какво е това.  ooooh! И накрая все получавам един отговор"Ами прочети в интернет и сама прецени дали си добре"  Shocked Та....има ли някоя от мамите тук в Англия да знае нещо по въпроса? Как се процедира или има ли частна клиника където да ме тестват за това? И изобщо мога ли сама да разбера , че имам токсоплазмоза?
Благодаря Ви предварително.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт