Шава, рита и расте януарското дете - тема 6

• 32 583
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
мога ли сама да разбера , че имам токсоплазмоза?

Жанетка, ето тук информация за токсоплазмозата, как да прецениш дали си в риск и как да се пазиш: http://www.medicinenet.com/toxoplasmosis/page3.htm

# 676
  • Калифорния, САЩ
Момичета, днес на прегледа док установи, че бебо има уголемено бъбречно легенче на единия бъбрек. Информацията на български е оскъдна, но на английски има много и се запознах с проблема (pyelectasisна английски). Искам да ви питам някоя от вас сблъсквала ли се е с това, или ваши познати, просто търся преживяни истории. Веднага се обадих на една приятелка, педиатър е тука, и тя ме поуспокои, ама нали днаете - майчино сърце спокойствие няма.
Бъздете здрави и леко бременеене!!!
 Hug  Hug  Hug  Hug  Hug

# 677
  • Бургас
Добро утро, сладурани!

Ир, а какво каза доктора, при когото беше - временно явление ли е?Мисля, че при някоя майка от другите отчетни беше споделила за такъв проблем, обаче не помня точно дали беше при декемврийки или ноемврийки.Може би е временно състояние.   Praynig
Ей тъй като прочета за мами, на които на всяка консултация им казват различен пол и дори и да ми кажат на мен някакъв няма да повярвам  Laughing
Ксени, и аз съм мнение, че с шеф /какъвто и да е той/, трябва да се действа деликатно, че не му знаеш акъла.
Сега желая на всички спорен и усмихнат ден!

# 678
Добро утрооо   bouquet ! Шоки, мерси за кафенцето, тебе сън не те хваща май, гледам че след американските мами си била първа на линия. Аз днес съм от 7:20 в офиса, малко нетипично, ама милото работи по нов проект и ходи по-рано, а аз се въползвам, че после си вдигам чукалата по-рано съответно. Снощи дребосъчко такова шаване удари  Laughing ние си имаме режим - в 10 вечерта обикновено се обажда, че е там. И нали "попалувахме" малко с мъжлето ми, бебо протестираше още 15-тина минути, явно сме го разтрясли повечко милото..  Embarassed Днес чакаме големи жеги тука, да се пазите и да пиете много вода ако и при вас е така!  Mr. Green

# 679
Добро утро , аз изкарах една кошмарна нощ.Снощи от 11 часа като почнах да повръщам,в 2 вече имах и разтройстово .Цяла нощ бях в тоалетната .Дали от храната ( правих миш-маш), дали от нещо друго ама тази сурин съм като парцал.Взех 1 прахче смекта , имам и деган но за него ще изчакам , защото май повръщането спря.Днес смятам да не се показвам навън , защоти трябва за утре да съм 6 .Утре ще ходим на ФМ, а след нея ще си избираме нова спалня и ъгъл за хола Simple Smile

# 680
  • Шумен
Добрутро и от мен, дами!

До сега гледах новите снимки в албумите. Лумиа, прекрасно коремче! Завиждам ти на запазената фигура, аз се окръглих навсякъде. А моята обица док каза да я махам вече, още преди месец.
Малко ми е криво, че сега пък се оказах с друга бактерия  #Cussing out
Всеки ден ако ме изследват сигурно различна ще изолират.. Аман... И сигурно пак АБ  #2gunfire
гадост гадост гадост...

А за ядовете, нали знаете, че в момента сме и малко по-чувствителни от обикновено. Но гледайте да не се поддавате, от едното ухо в другото и майната му на всичко, остават няколко месеца в крайна сметка  Hug
Лек и усмихнат ден!

# 681
Момичета, днес на прегледа док установи, че бебо има уголемено бъбречно легенче на единия бъбрек. Информацията на български е оскъдна, но на английски има много и се запознах с проблема (pyelectasisна английски). Искам да ви питам някоя от вас сблъсквала ли се е с това, или ваши познати, просто търся преживяни истории.
При мен едното бебе е с увеличени бъбречни легенчета, при това не е момченце, при които се появяват много по-често (когато го има този проблем). На български не съм срещала пиелектаза, тук е известно като хидронефроза.
Надзърнах в Уикито pyelectasis и само това ми липсваше да прочета, че е маркер за Даун, макар и софт  Confused Честито ми ново притеснение до края на бременността  Tired

# 682
Добро утро!
Шоки, сега като съм в отпуск твоите кафенца ми идват тъкмо на време - с моето сутришно Simple Smile
ir74, моята приятелка разбра същото за нейното бебе (момченце е), но мисля, че коментарът от Марков е бил, че има време да се изравнят големините на двете бъбречни легенчета. Мисля, че нямаш основание за притеснение.
Гледам обсъждате реакциите на близките. Разговорът с майка ми беше следният: - Момче е ! - Аууууу, супеееер !!! - Защо, ако беше момиче, какво щеше да кажеш ? - Ми пак същото  Blush ! Иначе при мен колегите ми са супер, шефът също и получавам даже повече грижи от тях от необходимото - само ме глезят  Mr. Green! Повечето маминки даже започнаха да си събират нещата от техните бебета - шезлонги, стерилизатори за шишета и т.н., които да взема от тях. Тъй като моето работно време е малко по-дълго от на другите от време на време и аз полудявам, но успокоението ми е, че оставата още само 2-3 месеца и после ще си "почивам"  Mr. Green
villygdr, отдай се на почивка днес и утре да дойдеш само с добри новини от ФМ   bouquet !
Аааа, Кафенце, недей така, с този Даун, че още съм чувствителна!!! Без маркери, без филми  Mr. Green. Бебка ти е чудесна, всичко ще е на 6 на финала   bouquet
Хубав ден на всички !!!

# 683
  • Габрово
ir74, погледни в Здравния форум тук, мисля, че има тема за този проблем на мами с опит. До колкото съм чела не е рядко срещано явление, особено при момчетата и както е писала Кафенцето има време да се изравни до раждането.
Ето намерих нещо по въпроса, с коментар на добър неонатолог http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=335308.0

Кафенце, няма да четеш  Naughty. Ще си докараш не още 1, ами още 101 притеснения. Предполагам не си правила БХС, защото си с близнаци и неизвестността те плаши. Е, аз също не правих и вземайки това решение, игнорирах мисълта за Даун от главата си.

Кора, като гледам вървим горе долу заедно като седмици. Аз също не усещам бебето всеки ден, даже не съм убедена, че това, което усещам от време на време е бебето. Нищо, че ми е второ. Още малко и ще го усещаш както си трябва  Grinning.

# 684
villygdr сигурно не ти е понесъл миш-маша, днеска по-лека храна и ще си тип топ. Сигурно на бебето не му е допаднал  Wink
До сега гледах новите снимки в албумите. Лумиа, прекрасно коремче! Завиждам ти на запазената фигура, аз се окръглих навсякъде. А моята обица док каза да я махам вече, още преди месец.
БлагодаряяяBlush Аз нещо просто нямам апетит и това е. Килограмите ми много бавно се движат, ама щом бебчо е наред с растежа, не се притеснявам а и гледам да му набавям достатъчно плодове и зеленчуци. Иначе и моята обица вече я махнах   Confounded ама милото ми е обещал новичка като подарък след като родя  Heart Eyes ..този път бяло злато, че много го обичам  Blush
Jane Doe, *Bibi* Аз пък някак съм психически настроена изведнъж да ни сменят цвета на гащите на син, да видим дали ще се сбъдне, бях едва в 15 г.с. като гледахме пола предния път. А на June можем дружно да и завиждаме за готините колеги, моите не са лоши, но някои момичета тук са с хаплив език и от време на време правят злобни коментари, аз повече се разбирам с мъжката част от колектива, те само ми се радват и си правят майтапи  Laughing

# 685
Момичета имам едно въпросче за БХС, който е правил в Майчин дом ако може да ми помогне, ще съм ви страшно благодарна!
Като правихме изследването ми казаха, че ще мога да си видя резултатите в интернет като си попълня егн. Сега отивам на impbg.org и там НЯМА такава опция Sad Има само една по име, рд и дата на изследване, но там излиза, че ме няма, сигурно са ми объркали името! Вие как си получихте резултатите? Дадоха ли ви парола? И като съм заявила вече, че искам да си видя резултатите онлайн, мога ли пак да отида до майчин дом и да си ги получа там?

От притеснение ставам неучтива - добро утро Simple Smile Мерси за кафенцето, на мен много ми се пие, но като цяло се лишавам, само за специални случаи си взимам Simple Smile

Това с повръщането е летен вирус, около мен де поразболяха разни хора. Дано мине бързо!

# 686
Момичета имам едно въпросче за БХС, който е правил в Майчин дом ако може да ми помогне, ще съм ви страшно благодарна!
Като правихме изследването ми казаха, че ще мога да си видя резултатите в интернет като си попълня егн. Сега отивам на impbg.org и там НЯМА такава опция Sad Има само една по име, рд и дата на изследване, но там излиза, че ме няма, сигурно са ми объркали името! Вие как си получихте резултатите? Дадоха ли ви парола? И като съм заявила вече, че искам да си видя резултатите онлайн, мога ли пак да отида до майчин дом и да си ги получа там?
Точно по име, дата на раждане и дата на взимане на кръв си ги видях. Не са ми давали парола. Сигурна ли си, че попълваш коректно всички данни? Какво ти излиза? При мен нямаше проблем. Виж в полето след "Дата на взимане на кръв" може да избереш опция PDF или HTML, по подразбиране дава първото. Пробвай да го смениш, ако нямаш Adobe Acrobat, може това да е причината да не ти излиза нищо.

# 687
  • София
Здравейте Simple Smile

Влизам само набързо да се отчета - ввчера бяхме на ФМ при доцент Томова. Всичко с бебо е наред и се оказа, че ще си имаме още едно момиченце Simple Smile. Каката ни е много щастлива Simple Smile

Оказа се, че на мен матката ми била много стегната, та ми предписаха магнезий по-ударна доза и в петък пак при Томова, че се притеснява да не са по-малко околоплодните води.

Това е. Пожелавам ви хубав ден и се пазете от жегите Simple Smile

# 688
Марету, много ти благодаря за бързата реакция! Имам акробат но все пак пробвах html, пак не стана Sad Те данните са такива, че няма как да ги объркам, имената си знам и рд, както и дата на прегледа. Пробвах и на латиница. Дава ми една и същс грешка - няма такъв пациент и ме предупреждава, че може имената ми да са объркани в майчин дом. Отидох на "контакти", но там страницата дава грешка. Дали някой има телефон и ще може ли според вас по тел да ми дадат някакво инфо, като например какво е объркано??? Имам 3 дни до отпуска и дпкументи да оправям и по принцип нямам време преди работа да ходя до МД Sad а след това сме в Гърция и се надявах да видя резултатите преди това.

# 689
  • София
Здравейте Simple Smile

Влизам само набързо да се отчета - ввчера бяхме на ФМ при доцент Томова. Всичко с бебо е наред и се оказа, че ще си имаме още едно момиченце Simple Smile. Каката ни е много щастлива Simple Smile

Оказа се, че на мен матката ми била много стегната, та ми предписаха магнезий по-ударна доза и в петък пак при Томова, че се притеснява да не са по-малко околоплодните води.

Това е. Пожелавам ви хубав ден и се пазете от жегите Simple Smile

Колко ударно? Че аз пак пия 3 пъти по 2 магнерот... Корема ми е на камък нон стоп!

Общи условия

Активация на акаунт