Да пазаруваме от UK - Начини, доставки, отзиви!-тема 48

• 52 099
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, момичета!  Hug

Вече имам повод да се похваля - първата ми поръчка с бебешки дрешки от Next вече пътува към България и очаквам до края на седмицата да е при мен.
За поръчката ползвах услигите на един от споменатите на първа страница посредници - The Win Company. Много съм доволна от тях - любезни са и комуникацията им с клиентите е на ниво. Когато им писах за първи път, получих отговор в рамките на 2 часа, въпреки че беше събота. Не са ми искали да заплащам предварително процент от поръчката. Днес ми писаха, че дрешките пътуват към България. В крайната сума за плащане видях, че курсът, който са ползвали за пресмятане на левовата равностойност, е 2,26.

Надявам се, че информацията ми е била полезна!
Шарен и усмихнат ден на всички!  Peace

# 226
Windy да се похвалиш после с покупките, че и аз толкова неща съм нахаресала от Некст, вече купих някои неща от магазина им в София и много ми харесва качеството им  Grinning

# 227
А от къде предимно купувате детски обувки?

# 228
Windy, и аз ще чакам да дадеш отзиви за посредника, т.к. и аз съм се спряла на него. Смути ме това изречение "В случай, че предпочитате да заплатите задълженията си с наложен платеж, при получаване на поръчката, ще ви бъде начислен 1.2% за услугата на Еконт Експрес". Това % от общата стойност на поръчката ли е? Тяхната услуга не е ли с фиксирани цени?

# 229
Windy, и аз ще чакам да дадеш отзиви за посредника, т.к. и аз съм се спряла на него. Смути ме това изречение "В случай, че предпочитате да заплатите задълженията си с наложен платеж, при получаване на поръчката, ще ви бъде начислен 1.2% за услугата на Еконт Експрес". Това % от общата стойност на поръчката ли е? Тяхната услуга не е ли с фиксирани цени?
За наложен платеж винаги има малък процент и той е върху стойността на доставката, не на артикулите в пакета.
Иначе на Уин не им харесвах това, че не казват предварително при изпращане на нещата, че има липси, а едва като тръгнат за БГ или май вече бяха тук, не помня вече. Последващата поръчка отново отнемаше време и всичко това ме изнервяше адски много. Но и имат минимум сума при заявки, сега май са я намалили. Комуникацията също беше бавна, но явно сега имат по-малко работа и повече време да отговарят. Единствен плюс в тяхна полза- искат парите като вече ти изпратят нещата, само това! Все още продължават да ми пращат разни мейли с техни оферти и промоции, но аз избрах друг посредник вече! Изгубиха ме като клиент!

# 230
alexova, благодаря! Може ли да ми пишеш (може и на лични) на кой посредник си се спряла ти?

# 231
И аз използвах WINcompany като посредник от Некст,на 16.08 поръчах,получих мейл че скоро ще ми пишат колко трябва да преведа,защото в сайта им пише че когато направят поръчката искат сумата напред,но оттогава никакъв мейл,писах им днес нямам отговор,дано да са ги поръчали,защото имам един артикул,който ми трябва за 15 септември,
ще видим какво ще е развитието,но засега комуникацията им куца специално за моята поръчка,верно смятат паунда на курс продава за деня,но ако са така бавни по добре някой лев отгоре но да се ползва друг посредник/по принцип имам няколко поръчки с KDshoping/ и съм супер доволна от експресните им действия

# 232
Искам да поръчам от H&M и от прочетеното разбрах че kdshopping могат да се използват като посредник.Въпроса ми е относно курса,на който смятат паунда-на сайта им информацията е от февруари и не знам дали е актуална-там пише,че смятат паунда на 2,38 , а в момента курса на банките е 2,25 ?Не  е ли малко голяма тази разлика?Някой знае ли в момента на колко смятат лирата?Благодаря  Hug
аз ги ползвам за поръчки от там,последно поръчка направена на 01.08 ми сметнаха курса на 2,35,получих я на 19.08,/ще кача и реални снимки по късно/поне са бързи и веднага обработват поръчката ,защото от този сайт бързо се изчерпват нещата и доставка не ми начисляват от сайта до англ. адрес Peace

# 233
За наложен платеж винаги има малък процент и той е върху стойността на доставката, не на артикулите в пакета.
Иначе на Уин не им харесвах това, че не казват предварително при изпращане на нещата, че има липси, а едва като тръгнат за БГ или май вече бяха тук, не помня вече. Последващата поръчка отново отнемаше време и всичко това ме изнервяше адски много. Но и имат минимум сума при заявки, сега май са я намалили. Комуникацията също беше бавна, но явно сега имат по-малко работа и повече време да отговарят. Единствен плюс в тяхна полза- искат парите като вече ти изпратят нещата, само това! Все още продължават да ми пращат разни мейли с техни оферти и промоции, но аз избрах друг посредник вече! Изгубиха ме като клиент!
Хайде сега как не Ви омръзна да плюете само по посредници е как няма да ги смените като работите за тяхна конкуренция,ясно е ,че в този случай ще Ви загубят като клиент.Поне може да си спестите излишните приказки които са във ваша полза.Всеки е преценил кое и как да смята .

# 234
Относно изчерпаните продукти, аз винаги си проверявам, преди да пусна поръчка, дали желаните от мен артикули са налични. Пълня си кошницата в сайта и когато продължа към Checkout, ми излиза дали има нещо липсващо. Паралелно с това попълвам заявките към посредника.

В сайта на Next поне повечето неща са налични, за разлика от Tesco и Mothercare, където редовно половината липсват.

Не казвам, че при моя метод абсолютно се изключва възможността да има липси, но поне се минимизира.  Peace

P.S. Когато пуснах поръчката към The Win Company, на следващия ден им писах отново, за да проверя дали всичко е наред и дали са ми поръчали нещата. Отговориха ми, че всичко е било налично и поръчката е направена, при това отговорът дойде доста бързо. Засега нямам причина да се оплаквам от комуникацията си с тях. Стискайте палци дрешките, които пристигнат, да са точно избраните от мен!  Hug

Впрочем, на някой случвало ли му се е да му поръчат грешно нещо?

# 235
  • Пловдив
Искам да поръчам от H&M и от прочетеното разбрах че kdshopping могат да се използват като посредник.Въпроса ми е относно курса,на който смятат паунда-на сайта им информацията е от февруари и не знам дали е актуална-там пише,че смятат паунда на 2,38 , а в момента курса на банките е 2,25 ?Не  е ли малко голяма тази разлика?Някой знае ли в момента на колко смятат лирата?Благодаря  Hug
аз ги ползвам за поръчки от там,последно поръчка направена на 01.08 ми сметнаха курса на 2,35,получих я на 19.08,/ще кача и реални снимки по късно/поне са бързи и веднага обработват поръчката ,защото от този сайт бързо се изчерпват нещата и доставка не ми начисляват от сайта до англ. адрес Peace
Как така не ти начисляват доставка?Някаква промоция ли има?

# 236
И аз използвах WINcompany като посредник от Некст,на 16.08 поръчах,получих мейл че скоро ще ми пишат колко трябва да преведа,защото в сайта им пише че когато направят поръчката искат сумата напред,но оттогава никакъв мейл,писах им днес нямам отговор,дано да са ги поръчали,защото имам един артикул,който ми трябва за 15 септември,
ще видим какво ще е развитието,но засега комуникацията им куца специално за моята поръчка,верно смятат паунда на курс продава за деня,но ако са така бавни по добре някой лев отгоре но да се ползва друг посредник/по принцип имам няколко поръчки с KDshoping/ и съм супер доволна от експресните им действия
Именно и при мен така се получаваше, разбирах твърде късно какво са получили и това не ме устройваше. Отностно това, че проверявате като слагате в кошницата, ок, но аз незнаех те кога обработват точно моята заявка и точно тогава дали нещо не се е свършило. Отделно изчезна нещо, за което изписах много майли, а отговор не получавах...накрая след 1 м чакане ни го изпратиха за тяхна сметка, явно при Еконта беше се изгубил, поне така излезе според тях!
Анджи, това е форум и всеки споделя. Това, че не съм била доволна от някой смятам, че е редно да споделя. Това не е плюене, аз давам конкретните неща, които не са ми харесали и заради които съм потърсиа друг.
Възможно е да са се променили нещата, това беще 2010г, тогава прохождах в он-лайн пазаруването и след тях пробвах и други. Пазарувах основно от сайтове поради бременост и раждане и нямах желание и сили да обикалям из София. Беше ми страшно удобно като изключим тези ми неудобства. Направих съпоставката още тогава, а това че сега имам нещо общо с друг посредник  не изключва всичко, което е ставало преди да го намеря и направя доста поръчки и с него. 

# 237
  • София
Момичета имам питане - на моят дребен крачето е 13 см, това на UK 6 ли отговаря  newsm78 Направо ме изуми това дете, пролетта поръчвах UK4 и очаквах сега да е UK5, а то......

# 238
  • Бургас
Момичета имам питане - на моят дребен крачето е 13 см, това на UK 6 ли отговаря  newsm78 Направо ме изуми това дете, пролетта поръчвах UK4 и очаквах сега да е UK5, а то......

На дъщеря ми крачето е 14 - 14.2 и носи УК6, за 13см би трябвало да му става УК5 освен ако не е с широко стъпало newsm78

# 239
Момичета имам питане - на моят дребен крачето е 13 см, това на UK 6 ли отговаря  newsm78 Направо ме изуми това дете, пролетта поръчвах UK4 и очаквах сега да е UK5, а то......

На дъщеря ми крачето е 14 - 14.2 и носи УК6, за 13см би трябвало да му става УК5 освен ако не е с широко стъпало newsm78

На моята е с 13.5 см и UK 5.5 в момента са ни добре, без аванс. И аз установих, че в тази възраст от 10 до 16 месеца много бързо им растат крачетата - почти прескочихме UK5  Sad

Общи условия

Активация на акаунт