В момента чета....7

• 49 895
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
По-скоро не разбирам(в буквалния,не в тенденциозния смисъл) да се прави нещо два пъти,като и един е достатъчен.
Наистина ли ви се е случвало да прочетете една книга 2 пъти и да ви подейства по различен начин?
По начина, по който тити описва,не нещо дето си чел в 8 клас и после на 35 .
..
Не по тиража си избирам какво да чета. Peace
Aз препрочитам много. Дори може би повече отколкото чета нови неща. Понякога откривам нещо ново, понякога просто се наслаждавам. Помня какво се е случило, т.е. не чета, за да открия фабулата ( е, не помня всяка подробност).
Обичам да гледам и филми по няколко пъти.

А колкото до избора по тираж  Laughing аз лично не избирам по тираж, но и не съм някакъв ъндърграунд търсач. Скоро прочетох в една тема тук, че не се четял кнкретен автор, защото бил прекалено комерсиален  Thinking такъв аргумент няма шанс при мен, чета предимно популярни книги, такива за чиито автор или за тях самите съм чула нещо, прочела съм отзив или най малкото се интересувам от жанра. Но не чета всички популярни книги, дори често изчаквам да премине пика на читателския интерес.
И да, съгласна съм, че има книги, които трябва да прочетеш като млад.

# 151
# 152
# 153
# 154
Преди много препрочитах, сега много рядко, освен ако нямам нещо ново.
Започнах:

# 155
  • Казанлък of all places
"Игрите на глада".
Не съм очаквала,че може нещо да ме изненада като идеи или сюжет в областта на антиутопията или фантастиката, към което от двете решите да причислите трилогията. Много хубав разказ, много силни герои, много завладяващо повествование, леки забележки по отношение на превода , и неистово желание да продължа нататък ! ( аз притежавам само първата част от трилогията, поръчах си току-що двете други части, как ще изтрая, не знам...)
Книгата преминава директно към големия ми син, заради когото я и купих на български .

# 156
  • Пловдив
Днес си довърших Нежна е нощта на Фицджералд, напаснахме се накрая  Wink , прочетох Закуска в Тифани - (понеже още съм под въздействието на Лолита, видях в главната героиня нещо от героинята на Набоков) и след това започнах Мълчанието на агнетата... Завиждате ми, че имам толкова време за четене, нали  Mr. Green

Лошото е, че докато чета нещо, си набелязвам уж какво ще чета после, но като свърша, хващам нещо съвсем друго  Rolling Eyes Но имам чувството, че животът няма да ми стигне да прочета всичко, което съм си набелязала само до момента...

# 157
Ох, най-накрая довърших каквото имам от поредица, дето ме е срам да й кажа заглавието, понеже си се чудя на акъла за какво въобще се тровя с нея, ама на -  като почна нещо не обичам да го оставям недовършено...

Започнах

Началото е много нестардатно и объркано, което определено ме привлече. Интересно  дали ще ми държи интереса до края?

# 158

звездичка, ще се радвам на някакви отзиви за ваня щерева! много ми се чете тази книга от доста време..

unchita, абсолютно искрено то завиждам!!  Sunglasses

# 159
  • Ямбол
Започнах "Рисковете на професията" от Майкъл Конъли - хубава е, за първи път чета този автор и май няма да е последен.

# 160
jennie.to,
 непременно. Снощи доста почетох... и ми става все по-интересна. Дано е така до края.
Ама запетаите ми бодат очите, не се страе.

Лилянa,
 има един автор с подобно име ( Mr. Green) Джон Конъли -  любимец ми е. Flutter

Последна редакция: чт, 18 авг 2011, 10:55 от звездичка

# 161
  • Ямбол
Аз от Джон Конъли се пробвах да чета "Книга за изгубените неща" - не ми хареса, не можах да я дочета, времето ме дразнеше и не смея да посегна към друга негова книга. Майкъл Конъли е "друга бира".

# 162
 За мен най-добрата книга на Джон Конъли е "Всяко мъртво нещо", но и споменатата от теб ми харесва. Blush
 Но си абсолютно права, че той няма нищо общо, освен фамилията с Майкъл Конъли.

Като ти видях мнението и направих вметка и аз не знам защо. Blush

# 163
  • Den Haag
Аз съм по средата на тази :
Grinning

# 164
В момента чета "Брулени хълмове"-Емили Бронте, интересна книга,но след фаворита ми  "Отнесени от вихъра" ми е малко странна Thinking! И аз като unchita съм набелязала доста книги след тази и бих се радвала ако сте ги чели да кажете дали си заслужават- "Доня Барбара"-Ромуло Галиегос, "Жената в бяло"-Уилки Колинс?

Общи условия

Активация на акаунт