В момента чета....7

• 49 875
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
  • София
"Хроника на една предизвестена смърт" Маркес. Харесва ми, само да беше по-обстоятелствена Wink Обичам по-дебелите книжки, а тук кефа е само стотина страници.

# 181

вчера започнах ето тази книга:

отдавна я искам, надявам се да не ме разочарова! Simple Smile

# 182

Много симпатична книжка  Laughing

# 183
jennie.to, ако се сетиш след това би ли споделила мнение за "Любов". Толкова харесвана и нехаресвана книга. Аз около година отлагах търсенето й, защото си мислех, че на фона на големите  хвалби няма да ми хареса. А частта от 13-ти век направо ме омагьоса. 

# 184
Аз правя опити да чета "Паднали ангели" на Лорън Кейт. Снощи се скъсах от смях - толкова нелепи грешки е направила писателката при писането на тази книга - направо нямам думи  Laughing

# 185
  • София
Прочетох "Сърцебиене". Не съм във възторг, но може да мине за приятно женско четиво.

Сега продължавам с "Хари Потър и затворникът от Азкабан"  Grinning (В голяма дилема бях с този Хари. Първата част ми мина тегаво. С втората ми се засили интересът. А сега третата си я чета с удоволствие!)

# 186
  • Пловдив
tonkabonka, Хари тепърва става интересен, първите няколко части са по-детски  Peace Това дори детето ми го казва  Laughing

# 187
  • Варна

Много симпатична книжка  Laughing
Симпатична?  Shocked

# 188
"Продавач на чудеса"- Габриел Гарсия Маркес. Чела съм разказите, но след "Сто години самота" не ми се иска да излизам от света на Маркес. Дори бих прочела някога отново "Сто години самота" , само за да я изследвам като литературно произведение.  Жалко, че не научих както трябва испанския, за да видя в оригинал безбройните уникални думи, изрази, кратки диалози, повторения, метафори, които е използвал Маркес (мисля, че и преводачът на старото издание си е свършил работата отлично. Не знам ако сега издадат отново и „Сто години самота”, дали ще има нов превод. Ако е нов, бих се заела някога да посравнявам със стария...)

Последна редакция: нд, 21 авг 2011, 21:22 от svet65

# 189
Дочитам Летище на Хейли. Допада ми, доста е интересно и те държи в напрежение Simple Smile

# 190
Аз за 2 дена изядох тази
Не можах да се откъсна от нея докато не я свърших - толкова интригуваща, наситена с действие и емоции до последната си страница coolcool

# 191
"Омагьосам живот" на Шарлот Вейл Алън

Харесва ми стила на писане, както и самата история. Лека и приятна книга.

Аз Клавдий - Робърт Гравес

Според майка ми, книга която много трудно се чете...Поздравления за избора. Аз никога не бих се нагърбила с нещо толкова....трудоемко.

# 192

svet65, разбира се, ще ми е приятно да споделя впечатления от "любов"! последните два дни успях да прочета само първите 30-тина страници, преди фактическото начало на историята.. не започва много убедително, но съм по-скоро обнадеждена за по-нататък!
:–)

# 193
Прочетох "Чужденецът" на Камю. Не ми хареса. Очаквах повече.
Сега чета "Случаят Джем" на В.Мутафчиева. Впечатлена съм!

# 194
  • Пловдив
Аз за 2 дена изядох тази
Не можах да се откъсна от нея докато не я свърших - толкова интригуваща, наситена с действие и емоции до последната си страница coolcool

Ха! И аз вчера и днес се забавлявах с нея - супер бързо се чете. И пак не очаквах това, което получих... явно трябва да спра да подхождам преднамерено към книгите. Сюжетът не е лош, но малко ме отегчи това непрекъснато разказване... всички разказват, разказват - повече, отколкото им се случва. И, понеже преди това четох Мълчанието на агнетата, мисля, че една черна пеперуда на корицата би изглеждала чудесно  Mr. Green  muhi icanfly

Като довърших Марина, започнах Емине. Пак трудно превключих, но поне не се сблъсквам за пръв път със стиловите особености на Теодора Димова  Peace Вече почти я преполових и ми харесва, но някои неща още не ги разбирам  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт