В момента чета....7

• 49 871
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Препрочитам с огромно удоволствие петлогията на Свобода Бъчварова "Земя за прицел".  Peace

# 196
Прочетох ("през пръсти") "Портретът на Дориан Грей". Не ми хареса. След Маркес изобщо не възприех английската суета, лордове и херцогини... Сега чета "30 години в турските хареми". Надявам се да науча нещо ново за Османската империя през 19-ти век (особено "хайлайфа"). Стремежът към власт и богатства май навсякъде и винаги е бил еднакъв...

# 197
  • дядовата ръкавичка
Ох, аз си вземам думите назад за "Изкупление" на Макюън. Книгата е потресаваща и мноого тъжна.

# 198
  • cloud number 9
От мен "Денят на възраждането" Сакьо Комацу... преполових я и мноооого ми харесва  Heart Eyes

# 199
Аз продължавам е Елизабет Костова- Крадци на лебеди. За сега е много интересна, но Историкът ме грабна повече Simple Smile
Прочетох ("през пръсти") "Портретът на Дориан Грей". Не ми хареса.
На мен "Портретът.." много ми хареса Simple Smile
Дочитам Летище на Хейли. Допада ми, доста е интересно и те държи в напрежение Simple Smile
Хейли ми е един от любимите автори и съм чела 4 негови книжки. Летище и Хотел са ми фаворити. Колела и Окончателна диагноза не ме грабнаха особено, но пак са много образователни Simple Smile

# 200
  • Бургас
В момента чета..."РАЗКАЗВАЙ С МЕН" на Хорхе Букай (:

Прочела съм всичките книги на Хорхе и съм очарована (:

# 201
  • Бургас
И аз харесвам Портретът на Дориан Грей.
Прочетох Странник в странна страна - на моменти е доста натъжаваща. Въпреки ,че има малко описания и предимно диалог, не се чете лесно. Доста философска, доста различна от жанра, към който я причисляват (фантастика).
В момента чета Били Батгейт от Е.Л.Доктороу. Книгата е от любимата ми поредица Америка ХХ. Харесва ми. От автора съм чела само още един роман - Рагтайм, от който почти нищо не си спомням  Rolling Eyes Всички герои бяха цветнокожи.

# 202
И аз харесвам Портретът на Дориан Грей.
Прочетох Странник в странна страна - на моменти е доста натъжаваща. Въпреки ,че има малко описания и предимно диалог, не се чете лесно. Доста философска, доста различна от жанра, към който я причисляват (фантастика).
В момента чета Били Батгейт от Е.Л.Доктороу. Книгата е от любимата ми поредица Америка ХХ. Харесва ми. От автора съм чела само още един роман - Рагтайм, от който почти нищо не си спомням  Rolling Eyes Всички герои бяха цветнокожи.
С тия думи ме накара да се поразмисля за "Странник в странната страна" Wink

# 203
  • на североизток от Рая
  Снощи започнах "Стари шлагери и крем брюле" - Красимира Кубарелова.
 Много ми хареса. Такъв интересен изказ има тази Красимира. Чета и си представям, че съм с приятелка и тя ми разказва историята си. Много ми допада книгата. Четох още една книга от авторката - "Розов храст и сладко от смокини". И тя много ми хареса. Остана да си намеря и третата й книга - "Кръстина и райските ябълки".

Прочетете ги, ако имате възможност.  Peace

# 204
  • Варна/Лондон
Благодарение на Вени, последните седмици изчетох няколко книги на Филипа Грегъри.
Присъединявам се към всички положителни отзиви за авторката.
Сега започвам .Започва доста обещаващо. Simple Smile

# 205
Дочитам:

Много ми харесва! Свежо, непринудено и забавно четиво, изпъстрено със смешни и увлекателни ситуации от битието на жителите в Кавказ.

neli mar4 , благородно ти завиждам за книгата, а "Кръстина и райските ябълки" според мен е най-добрата й книга.

# 206
  • София
На мен днес ми донесоха тази http://www.bgbookshop.com/index.php?route=product/product&product_id=10455 . Не смогвам да ви изчета, много сте бързи.....как успявате....

# 207
  • Ямбол
  Снощи започнах "Стари шлагери и крем брюле" - Красимира Кубарелова.
 Много ми хареса. Такъв интересен изказ има тази Красимира. Чета и си представям, че съм с приятелка и тя ми разказва историята си. Много ми допада книгата. Четох още една книга от авторката - "Розов храст и сладко от смокини". И тя много ми хареса. Остана да си намеря и третата й книга - "Кръстина и райските ябълки".

Прочетете ги, ако имате възможност.  Peace

Чела съм само "Кръстина и райските ябълки" и не ми хареса, дори това е само меко казано. Почувствах обида, усетих, че ме вземат за наивна, цялото послание в книгата ми говореше, че ако си малоумен, нахален, тъп и т.н., нямаш нужда от училище за да те занимават с малоумни и никому ненужни задачи, тогава - купувай и продавай парцали от Турция и ще забогатееш и ще си много щастлив.
Може и да съм я разбрала погрешно, но така ги приемам аз нещата.

# 208
Ето тази чета:

засега ми харесва - Франция, замъци, интрига- какво повече да желае човек Simple Smile.
Освен това книжката е от библиотеката, и е стара (1958) и ми мирише така хубаво, та удоволствието ми е двойно.

# 209
  • София

Сега започвам .Започва доста обещаващо. Simple Smile

Аз прочетох първо " Светът според Гарп "   Heart Eyes на Джон Ървинг, която ми е много любима. Но тъй- като се води неговия връх, след нея подходих малко скептично към " Вдовица за една година ", въпреки това не останах разочарована, хареса ми много.
Не се случи обаче същото с " Четвъртата ръка ", не се оказа силна, колкото ми се искаше и очаквах от автора.

Започнах " Сатанински строфи " на Салман Рушди.

Общи условия

Активация на акаунт