В момента чета....7

• 49 893
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Фен съм на английския хумор, но не всички са му подвластни ...
Така е, аз само в определени редки и кратки моменти го харесвам и оценявам, последно като пробвах Удхаус  не издържах дълго (но не се отказвам да опитам пак)... Прекалено ми дойде английският хумор и на живо в Лондон - много е разпространен сред гидове, агенти за тур. билети, капитани на корабчета...Wink

В момента чета

В началото съм, познати ми звучат вълнуващите го теми от други негови книги. Тази мисля, че е последната. Смятах да прочета и още, от по-старите...

# 376

В момента чета

В началото съм, познати ми звучат вълнуващите го теми от други негови книги. Тази мисля, че е последната. Смятах да прочета и още, от по-старите...
Специално с Кундера човек трябва да се отказва трудно, аз лично му дадох няколко шанса преди да ме плени.Какво др. си чела? "Непосилната лекота на битието" и "Шегата" са книги, които на мен ми харесват- чела съм "Бавността" и сборника с разкази...ама как се казваше и двете не ми допаднаха, но все пак стигнах до негови книги, които много ми харесват. Чудна работа, а сега като погледнах в библиотеката си и видях др. негова книга, която дори не се сещам кога съм си купувала и едва ли съм я чела?? А мислех, че никога не би ми се случило това?? newsm78

# 377

"смешни любови" се казва сборникът с разкази на кундера.. изобщо не ми допадна!  ooooh!

# 378

"смешни любови" се казва сборникът с разкази на кундера.. изобщо не ми допадна!  ooooh!
дааа и на мен

# 379
Специално с Кундера човек трябва да се отказва трудно, аз лично му дадох няколко шанса преди да ме плени.Какво др. си чела? "

"Непосилната лекота на битието" и „Книга за смеха и забравата“. Искам да прочета „Смешни любови“ и "Шегата". Дано не всичко се върти около комунизма и емигрантството (разбира се винаги и любовта). Хем всичко това не престава да ме интересува, хем се чувствам пренаситена и искам да се откъсна от тези теми от нашето минало...

# 380
Специално с Кундера човек трябва да се отказва трудно, аз лично му дадох няколко шанса преди да ме плени.Какво др. си чела? "

"Непосилната лекота на битието" и „Книга за смеха и забравата“. Искам да прочета „Смешни любови“ и "Шегата". Дано не всичко се върти около комунизма и емигрантството (разбира се винаги и любовта). Хем всичко това не престава да ме интересува, хем се чувствам пренаситена и искам да се откъсна от тези теми от нашето минало...
"Шегата" е за точно тоя период, но не е пък съвсем за комунизма....той Кундера явно е бил свидетел на тоя период 68-69 г. и доста му е повлияло това на творчеството...сега като се замисля съм чела и „Книга за смеха и забравата“ и тия трите   ми любимите или по-скоро единствените, които са ми харесали. Но пък аз съм историк и тая част с комунизма по-скоро ми допада и то доста. Дори научих някои неща.

# 381
  • София
tonkabonka, вселена, мерси за препоръките момичета   bouquet
Следващия път няма само да попипвам, а направо ще си купя нещо от препоръчаните, да видим как ще ми се отрази на мен английският хумор  Hug

# 382
[Но пък аз съм историк и тая част с комунизма по-скоро ми допада и то доста. Дори научих някои неща.
Да, и мен не вълнуват събитията в Унгария и Чехословакия, по-скоро ми става тъжно, че могат да повлияят толкова на живота на хорара, ето, личи си по книгигте на Кундера (след Пражка пролет е емигрирал във Франция). Ще пробвам повечето книги, поне ги има в библиотеката.

# 383

Чела съм само "Императрицата на сладоледа" и не ми допадна особено, тази започва по-добре, дано и да е по-добра Wink

# 384
  • София
tonkabonka, вселена, мерси за препоръките момичета   bouquet
Следващия път няма само да попипвам, а направо ще си купя нещо от препоръчаните, да видим как ще ми се отрази на мен английският хумор  Hug
Вивиан, в читанката има доста от романите му. Ако имаш рийдър или поне възможност да си разпечатиш, действай смело  Peace

# 385
И на мен "Замъкът Бландингс" и героите му са ми най- любими от Удхаус. Peace

# 386
Аз сьм голям фен на Удхаус и много ми допада английския хумор,много! Grinning

# 387
На мен това ми е първото съприкосновение с Удхаус и съжалявам, че така е минал покрай мен без да го забележа. Книгата, която чета толкова ми харесва, че смятам да набавя всичко негово качено в читанка и да му се наслаждавам.
Благодаря на Вени***, която в съседната тема за електронни книги ми събуди интереса към този автор и сега се забавлявам с отдавна дремещата върху нощния шкаф негова книга.  Simple Smile

# 388
Аз Удхаус четях преди много време. Тогава не ми хареса английският хумор и затова "срещнах" френският хумор : Сан Антонио : "На зла кучка, зла прът", "Дерзайте пичове" др заглавия не ги помня, но следващият път като отида в библиотеката ще го потърся пак  Peace

# 389
  • София
Малвина Ина, радвам се, че не съм те подвела с препоръката си  Hug.
Реа, нали за този автор говориш http://chitanka.info/person/san_antonio? Помня, че и друг път си го споменавала.

Общи условия

Активация на акаунт