В момента чета....7

• 49 910
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
"Шантарам" е наистина необичайна книга- толкова много необикновени събития, разсъждения, невероятно пъстри хора, картини....дори изпитах нещо като пресищане с емоции по средата й. От един момент нататък имах чувството, че героят се върти в затворен кръг....постоянно се случват нови неща, но не е ясно накъде водят. Книгата е доста емоционална, бих казала необичайно емоционална за мъж. Явно той е осъзнал дълбоко чувствата и мотивите си. На места бях склонна да заподозра лека поза- не е изключено и да съм права, но дори и 80% от написаното да отговаря на истината, му е простена. Когато приключа с четенето, ще мога да обобщя изцяло впечатленията си.

Това напълно се припокрива с моето мнение за книгата. Аз обаче я преполових че и отгоре и я оставих... Преситих се и аз. И по същото време сякаш се усъмних в действителността на събитията. Въпреки всичко ще я дочета, някой ден.

# 406
На мен приятелка ми даде тази:

# 407
Аз влача "Шантарам" от почти един месец,...

Аз я прочетох за 1 седмица, но простено ми е в командировка съм и само полета ми беше 10 часа Simple Smile
Наистина има един момент на "плато" в книгата, но към края е доста интензивна и лесно се довършва. И както казаха и преди мен, ако и 50%, не ако 30% от това, което пише му се е случило ... това е един от най-големите късметлии на света + един от най-необичайните животи ...

"Сред злачни пасбища" видях, че е излязла, но още не съм я чела. Първите две ми харесаха, увлекателна история, добър стил и интересно изграждане на образите.

На мен ми беше най-тегава от трите. Краят е интересен.

Последна редакция: чт, 15 сеп 2011, 13:40 от thorn birds

# 408
Цитат на: Приятно ми е - Богиня! link=topic=602715.msg19723871#msg19723871
date=1316022655
Вдъхновихте ме да препрочета "На изток от рая". Стайнбек е велик!

Трябва да го направя и аз... та нали я водя - "любимата ми книга"  Grinning

# 409
  • София
Снощи дочетох "На изток от Рая". За пръв път я чета, не знам как съм пропуснала такъв шедьовър.
Докато я четях, изобщо не ме вълнуваше какъв ще е краят. Наслаждавах се на всяко изречение. Грабна ме от първата до последната дума. Всъщност финалното изречение няма как да се забрави, още ми кънти в ушите. Поплаках си и на няколко места. И след време задължително отново ще я прочета. Всъщност всеки би трябвало да е прочете.  Peace

# 410
  • На земята, която е всъщност звезда.
На мен приятелка ми даде тази:

Я, как съм пропуснала излизането на тази книга?  newsm78 Филмът по нея много ми хареса.

# 411
  • София
Чудя се с какво да продължа...
Дали с "Последна песен" на Никълъс Спаркс или с някакво измислено продължение на "Гордост и предразсъдъци" - "Дързост" от Джулия Барет.

Също на дневен ред ми е и "Хари Потър и огненият бокал". Аз Хари си го редувам с други романчета, че ще ми втръсне, ако чета частите плътно една след друга.

# 412
Чудя се с какво да продължа...
Дали с "Последна песен" на Никълъс Спаркс или с някакво измислено продължение на "Гордост и предразсъдъци" - "Дързост" от Джулия Барет.

Също на дневен ред ми е и "Хари Потър и огненият бокал". Аз Хари си го редувам с други романчета, че ще ми втръсне, ако чета частите плътно една след друга.

Това можеш спокойно да го пропуснеш, дори не си спомням за какво точно става дума в книгата.

# 413
  • София
Дам, Джейн Остин си е Джейн Остин. Аз и затова заподозрях, че продължението е някаква бозичка, но все пак ще хвърля едно око след време.

# 414
  • София
Аз я прочетох за 1 седмица, но простено ми е в командировка съм и само полета ми беше 10 часа Simple Smile
Наистина има един момент на "плато" в книгата, но към края е доста интензивна и лесно се довършва. И както казах и преди мен, ако и 50%, не ако 30% от това, което пише му се е случило ... това е един от най-големите късметлии на света + един от най-необичайните животи ...

Хаха, и аз погълнах първите 300 страници по време на 11 часов полет, но след това ежедневието ми беше толкова наситено, че изобщо не ми беше до четене, и така книгата поизостана.  Grinning Но в никой случай няма да я зарязвам- такава история заслужава да се прочете докрай. Peace

# 415
  • на последния етаж
Завърших "Повелителката на подправките" - много трудно ми вървеше, особено първата половина, но се насилих и я прочетох... Сега започвам:

# 416
Завърших "Повелителката на подправките" - много трудно ми вървеше, особено първата половина, но се насилих и я прочетох... Сега започвам:

Хубава, но доста подтискаща за мен.

# 417
tonkabonka, ти си виновна да взема  Mr. Green "На изток от рая", имам да си до прочета една друга и се мятам на Стайнбек. Оказа се, че и аз съм я пропуснала и сега нямам търпение да я почна и дано да ми хареса  Praynig така както на всички ви тук Peace

# 418
  • София
Реа, непременно да дадеш отзив след като я прочетеш! Именно момичетата в темата и техните коментари ме накараха да прочета романа. Благодаря им за което  Hug

# 419

Хубава, но доста подтискаща за мен.

и, според мен, е подтискаща, но по един приятно-любовен начин.. Wink

Общи условия

Активация на акаунт