Помощ в търсенето на работа-13

• 60 064
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
Мацки, за да е точна картината, си мисля, че не е зле да се сподели какво точно очаква всяка една от нас като възнаграждение, и какво предлага като умения и опит. Дотук се обсъждат само смешни обяви на смешни работодатели. Сподетете: степен на образование, езици, доп. умения и стаж, и каква (чиста) заплата бихте желали.  Това ще помогне на темата. 

Принципно съм съгласна, че е най-добре да се структурира това, което предлагаш, за да е по-лесно търсенето.

Но, как мислите, изискванията за перфектен език, дали са за толкова перфектен, или просто си пишат, колкото обява да става? В смисъл, въпросът ми е - да покажа ли, колко знам, или да се направя на поназнайваща?  Laughing

(Нещо ми куцат формулировките на въпроси напоследък, но искрено ще оценя усилията ви да ми го разберете питането  Mr. Green)

# 61
  • София
Идеята за някакво структуриране не е лоша, но пък определянето на очакваното възнаграждение е прекалено субективно за всеки и надали може да даде някаква ориентация  Rolling Eyes

Big Bad Mamma, по мои наблюдения на фирмите около мен, когато се посочи определено ниво на владеене на език, то е наистина необходимо. Все пак съм чувала и други случаи (дай да вземем човек с език за всеки случай, може да се наложи), така че трябва да се анализира всяка фирма поотделно, за да се направи извод. Ако е международна е почти 100% сигурно, че езика си требе  Crazy

# 62
На една от местоработите ми имаше изискване "много добър английски". За година и половина не ми се наложи да правя друго на английски, освен да набирам на компютъра ръкописните писма на шефа ми (написани на английски). На същата месторабота перфектния си италиански използвах, за да поправям правописните грешки в мейлите на останалите ми шефове, които до един знаеха езика говоримо, но им куцаше писането и граматиката.
Моя позната излъгала на интервю, проведено на български, че владее много добре английски. Получила работата, а след няколко месеца й се наложило да проведе разговор на английски. Тогава станало ясно, че всъщност не го знае и я уволнили веднага.

# 63
Владеенето на езика е нещо много относително. На мен например хора, на които този език е роден са ме питали сума ти пъти откъде знам така добре езика им. Тук обаче сигурно ще се намерят доста хора, които да се опитат да ми докажат обратното (не знам защо). Освен това едно е като работиш да си ползвош различни източници за сверка да си го напишеш перфектно граматически, друго е под стрес да те сложат в една стаичка да превеждаш засукани текстове на интервю. Ето дори се спомена, че много мениджъри с претенции, че знаят езика си допускат грешки като пишат. Така че фирмите от аутсорсинга няма за какво да се правят на професори и перфекционисти. Аз дори съм се чудила дали някои мислят, че аз не го знам правилно само, защото те не са го научили както трябва. Така че всичко е относително като става дума за чужд език. Та ние дори и със собствения си език правим справки, за да сме изцяло изрядни нали.  Wink

# 64
Владеенето на езика е нещо много относително. На мен например хора, на които този език е роден са ме питали сума ти пъти откъде знам така добре езика им. Тук обаче сигурно ще се намерят доста хора, които да се опитат да ми докажат обратното (не знам защо). Освен това едно е като работиш да си ползвош различни източници за сверка да си го напишеш перфектно граматически, друго е под стрес да те сложат в една стаичка да превеждаш засукани текстове на интервю. Ето дори се спомена, че много мениджъри с претенции, че знаят езика си допускат грешки като пишат. Така че фирмите от аутсорсинга няма за какво да се правят на професори и перфекционисти. Аз дори съм се чудила дали някои мислят, че аз не го знам правилно само, защото те не са го научили както трябва. Така че всичко е относително като става дума за чужд език. Та ние дори и със собствения си език правим справки, за да сме изцяло изрядни нали.  Wink

Съгласна съм с горенаписаното. С всичко, че и на мен ми са се случвали подобни неща.
Това, което ме човърка е, че съм кандидатствала за позиции, в които имам опит, разбирай сериозен опит в чужда компания, лидер на пазара (как клиширано звучи  Grinning), плюс изискване за перфектен чужд език (на което отговарям, защото това ми е образованието, а и много съм работила с езика), е никога не са ме потърсили за интервю. И винаги съм оставала с впечатлението, че май по-скоро не търсят човек, който до точка да отговаря на посоченото в обявата, знам ли  Thinking

Да не говорим, че когато напуснах споменатата чужда компания (без лоши чувства), наеха девойка, която трудно се справя, а изискванията им уж са много високи. Не ми е коствало усилия да намеря работа досега, за това питам, макар  и тъпо, трупам опит един вид.
Лошото е, че търся почасова заетост, а това май е по-големия препъникамък  Tired

# 65
Не виждам какво неясно има във владеенето на даден език. Има си нива и стандарти и всеки може да се самооцени по тях. Има си тестове за самооценка.
А по въпроса за езиците в обявите, някои завишават изискванията само за да отсеят кандидатите.

# 66
На едно от интервютата ми признаха, че не са чели всички СВ-та. Така, че дори и да отговаряш на всички изисквания, е възможно да те пропуснат.

Днес ще имам среща с директора на един хотел. Което за мен означава, че ще ми направят оферта за работа. Само, че много се притеснявам. Защото работата там е наистина много. Четох отзиви в интернет, че пестят от персонал.  В къщи ме съветват да изчакам.

# 67
Аз непрекъснато ровя в джобса обаче като гледам как имат един тон изисквания , а заплатите които предлагат са направо смешни.Аз търся нещо в сферата на офис администратор , стоковед , деловодител ...е напишат че трябва да знаеш английски и или немски , да имаш висше образование , да имаш 5-6 години стаж и заплата 500лв.Е това си е направо подигравка.

В чуждите компании заплатите са по-високи.

"Интервюто " на мъжа ми в агенцията за подбор-Ами първо ще изкарате курс за професионална компетентност в нашата фирма-450 лв.-и тогава ще говорим конкретно за фирмата, която си търси шофьори. Срам нямат вече тия хора.

Проверявайте ги такива компании. Нямат право да вземат пари.

Успех на всички  Peace

Реди, моля те сподели какво е специфичното за HR позицията, че ми е любопитно Wink имам и един човек в предвид. може и на лични

Трябва да имате опит в Compensations and Benefits частта. Иначе имаме и друга позиция в момента в тази сфера, малко по-обща. Пращайте кандидатури.

# 68
  • София
Stryper, ако хотела започва с М - бягай. Там повече от 6 месеца не задържат персонал...
И да разведря отново темата

# 69
Доника благодаря ти за разведряването- получи се!  Joy

# 70
Stryper, ако хотела започва с М - бягай. Там повече от 6 месеца не задържат персонал...
Поне е заведена под някакъв номер! hahaha

# 71

Хотела е Дедеман Принцес Хотел. ТРЗ-то им работи повече от 20 год, там. А аз кандидатствах за  оперативен счетоводител. Мястото е малко неприятно. С цялата мизерия покрай Централна гара.

Преди малко ми се обадиха за интервю в една фирма, в която искам да работя от години. Само, че как да забавя отговора на офертата от хотела. Те ще очакват да започна много бързо и да отговоря веднага дали съм съгласна.

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 11:14 от Stryper

# 72

ooooh!

# 73
  • София
Аз имах в предвид Макси.
Успех, каквото и да решиш - гледах ги тези обяви, но за сега по семейни причини съм пас Sad Ще поработя в сегашната фирма още известно време...

# 74
celika има вариации в знаенето на чужд език. Както на един текст преводите могат да варират - не е като тест с константни отговори. Фирмите с големи изисквания за езика рядко дават такъв тест, по-често е е превод или изложение на някаква тема. Аз познавам хора, които са учили езика предимно в гимназия, но са им възложили преводи на книги и други. Знам дори, че има препадаватели по език в някои университети без да са завършили филология. Е как няма да има разминаване, а и ако тези хора са си повярвали и не признават никой и нищо друго става мн. лошо. Само безпристрастни nativ-и могат да кажат кой е по-добър.
Stryper в хотела има пари по принцип според мен. Но щом мечтаеш за другата фирма при всички случай кажи, че ще им дадеш отговор до 1-2 седмици. Работодателите как правят така? Wink

Общи условия

Активация на акаунт