Помощ в търсенето на работа-13

• 60 013
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
http://www.bgrabotodatel.com/company.php?id_firm=457
Тук има интересни неща за Прокредит Банк.. Rolling Eyes Усвоявали пари от еврофондове, не че им трябват кандидати...

# 661
  • Има много детски смях.
Във връзка с дублиращите се позиции за H&M, интересно ми е, има ли право който и да е да пуска обява от името на някого, в случая уж сериозни агенции за подбор на персонал, без съгласието на клиента? И това не е за първи път, пак в случая с H&M  newsm78

И друго ми е интересно- те директно ли стъпват на нашия пазар, или пак е франчайз?

# 662
Във връзка с дублиращите се позиции за H&M, интересно ми е, има ли право който и да е да пуска обява от името на някого, в случая уж сериозни агенции за подбор на персонал, без съгласието на клиента? И това не е за първи път, пак в случая с H&M  newsm78

И друго ми е интересно- те директно ли стъпват на нашия пазар, или пак е франчайз?

E как без съгласието. Всичко е със изричното съгласие на H&M. Как стигнахте до извода, че е без съгласието? Те просто не правят подбор сами.

Стъпват директно, не са франчайз.

И винаги споменаването на името на клиента е след съгласие от негова страна. То такива дълги договори се подписват (по 100+ страници), че....

# 663
  • Има много детски смях.
Знам, знам за договорите, разбира се. Просто ми направи впечатление, че две агенции търсят идентични позиции.  Peace Което ми се видя странно просто. Обикновено се работи с една агенция, затова питам  Wink

Това, че не е франчайз е добре.  Peace

# 664
Знам, знам за договорите, разбира се. Просто ми направи впечатление, че две агенции търсят идентични позиции.  Peace Което ми се видя странно просто. Обикновено се работи с една агенция, затова питам  Wink

Това, че не е франчайз е добре.  Peace

Обикновено се работи (и говоря от опит) с всички възможни агенции, които са силни в даден сектор. Примери много.  H&M не работят само с тези две, другите обаче са за най-високите позиции и не пускат обяви. Но само да не тръгне слух, че са фалшиви, че и това може да стане.

И аз се радвам,че не са франчайз.

# 665
  • Има много детски смях.
Мерси за разяснението. Научих нещо ново и интересно!  Hug

ПП. Само още един въпрос, може и да не ми отговаряте на него, ако прецените.  Peace
Имате ли представа, подбран ли е вече висшият ръководен състав, или и за него тепърва ще има интервюта?

Последна редакция: ср, 14 сеп 2011, 12:27 от Umma

# 666
Зависи какво разбирате под ръководен състав? Какви позиции са това?

# 667
  • София
Обикновено се работи (и говоря от опит) с всички възможни агенции, които са силни в даден сектор. Примери много.  H&M не работят само с тези две, другите обаче са за най-високите позиции и не пускат обяви. Но само да не тръгне слух, че са фалшиви, че и това може да стане.

И аз се радвам,че не са франчайз.

интересно ми е защо за най-високите позиции няма инфо? Не визирам само H&M. Мой познат стана мениджър по много странен начин. Научил, че дадената фирма навлиза на БГ пазара, пуснал CV на международния им сайт и като дойдоха тук, се срещнали с него  newsm78

# 668
Много често е така. Сега в момента най-високите позиции за H&M се работят без обяви.

Друг пък има обяви--всичко е много субективно. Понякога компаниите не искат да се знае, че търсят заместник, понякога причините са по-абстрактни.

Варират нещата, няма някакси закономерности. Не е сериозно, обаче, да се обяви висока позиция в jobs.bg.

# 669
Мой познат стана мениджър по много странен начин. Научил, че дадената фирма навлиза на БГ пазара, пуснал CV на международния им сайт и като дойдоха тук, се срещнали с него  newsm78

На мен пък това ми се струва, че е най-нормалния начин.

# 670
  • София
Red Velvet, да, но как ще подбират кандидати от друга страна? Те започват месеци преди изобщо да се е чуло за навлизането им на пазара т.е. няма подадени CV-та, а търсят кандидат  newsm78
По мои наблюдения обяви за високи позиции съм виждала само в Капитал  Peace

# 671
Ами не е много лесно--в момента го правим с един кол център. Не е много яко, то постоянно са разминавания--часови пояси, ала бала. Но те поне ползват нас да им помагаме при насрочването.

Всяка компания си решава, но по принцип е много трудно така. А и не знам доколко после се оправдават очакванията и на двете страни. Хубаво е да имаш локален партньор, или поне да си направиш труда да пътуваш за интервюта, както правят в момента ритейлъра.

# 672
  • Има много детски смях.
Много често е така. Сега в момента най-високите позиции за H&M се работят без обяви.

Тези позиции имам предвид. Ръководният мениджмънт.

За такива позиции отдавна се работи чрез "хед хънтъри". Не се обявяват позициите открито, често дори хед хънтърите не казват в началото за коя фирма става въпрос.

# 673
  • София
да, явно професията "хед хънтър" започва да добива все по-голяма популярност и у нас  Peace

# 674
Aбе...още сме много далеч.

Umma, Country Manager няма да има в България засега. Някои мениджърски позиции в момента се набират, други са вече приключили. До края на Септември трябва да са пратени оферти.

Общи условия

Активация на акаунт