Хайде ЮЛЧЕ на море, време е да се пече твоето дупе!!!

• 32 024
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • USA
Буути, много интересно при вас.  LaughingНапомни ми как я някаква тема четох как голямото дете помолило малкото да напише от негово име писмо до Дядо Коледа за подарък и на другия ден майката намерила под елхата писмо "Дядо Коледа, не ми носи нищо" или нещо подобно.  Mr. Green Братска любов  Laughing.

Криси също не е много по рисуването, ако не е превозно средство някакво. Много обича да оцветява с водни бои. По принцип ми е трудно да го хвана с пастел в ръката, но е доста по-добре от миналата година. Кактус може и да мога да го накарам да нарисува, защото го свързва с Макуин.

Вчера на площадката слушам как Кристиан говори на едно от приятелчетата си (американче) на български и му казвам "Говори му на английски, защото той не разбира български." Той ми казва "Нищо, мамо, той сега учи български"  Laughing

# 661
  • София
Уинкс това беше от филма сам в къщи.Бях с Рди на народни танци,разкърших се.
Ден трети от ДГ -Ради му текна носа, Praynig дано му мине бързо-наливам с ехинацея и вит С

# 662
  • USA
Иве, възможно е. Забравила съм. Simple Smile Браво за народните танци. И аз ходя на народни веднъж седмично - любимият ми ден. Най-приятното натоварване е това. Хващаме се десетина майки и разпускаме. Татковците по това време пият бира и гледат децата. Снощи пропуснах, че още ме е страх да се натоварвам заради сърцето. На парка беше денят на таткото направо. Само аз поддържах горенето от женска страна Simple Smile. На Ради харесва ли му?

# 663
Аз бях на родителка и изведнъж осъзнах,че няма смисъл да си правя никакви планове за нищо и то след като ни заявиха че предучилищната свършват на 30 май и повече нямат право на градина.Тва значи ,че и Никола тогава ще свърши и кой ще ги гледа през тази тримесечна ваканция,а после другите ваканции докато станат големи че да могат да се гледат сами.Незнам просто къде съм тръгнала.  Sad

# 664
  • USA
Янче, има варианти, не унивай! Има дневни лагери, на които може да я запишеш, докато Никола е на градина. Много го мислиш. Взимай решение и действай, като дойде време ще намерите начин. То и в училището е така с дългата ваканция.
Знам, че е много трудно сам да се справяш с децата и да работиш, но има начини. При теб проблемът е, че Д. много не се включва, но като тръгнеш на работа сигурно ще започне повече да помага с децата.

# 665
И аз днес бях на родителска.
Дели нарисува кактус по средата в долния край, средно голям, с много бодлички, които ги направи с точици. Не мога да си го изтълкувам. Иначе знаеше какво е кактус.
"Р" се научи това лято да казва. Има ли някое детенце, което да знае всички букви, а цифри?

# 666
  • sf
ДВ
Аз съм сама с децата, мисля да си легна рано с тях, вечер лягам до Вико в детската и заспивам преди него, всяка есен съм така, маъ трябва да съм мечка  Joy

Яна, недей така, по тая логика никой родител на ученици не трябва да работи, има летни лагери и какво ли не, освен това имаше вратичка в закона да си ходи детитио до 15ти септ. , в градината си траят нарочно, ще питам свеки за всеки случай.

Вико знае само 4-5 букви, може и да ги пише, числата ги брои до 10, но с помощ.
С говора е зле, говори много и граматически правилно, но гълта много звуци, на някои фъфли, Р не казва, някои думи ги изговаря наполовина, за това ще ходи на логопед.

Още нямаме РС, но аз май няма и да ходя, няма какво да науча ново, свеки му е купила помагалата, записала го е на всичко допълнитемлно, не мисля да ходя, миналата година РС-то продължи към 4 часа  #Crazy
той много обича да рисува, с водни боички, когато ни рисува семейно, всички сме еднакви, само аз или баща му имаме огромни уши  hahaha напоследък включва и куче  Whistling
От Вероника имам рисунка преди години, нарисува ни като семейство розови прасета, облечени с гащиризони  Joy

# 667
  • USA
Кристиан знае всички букви от английската азбука и цифрите (числата над 10 не ги знае), защото тук много от рано ги занимават с това. Не може да ги пише.  Според мен на тази възраст им е рано, но системата тук е различна и малко в разрез с моите разбирания.

Забравих да се включа за суетноста, че моят мъж от работа не може да се освести горкият, камо ли да ходи на фитнес. Като се върнах забелязах, че си е купил 1кг балсам за коса.  Помислил, че е шампоан и се чудел защо не се пени.  Laughing

# 668
Косьо знае повече от половината букви и цифрите до 30, че и повече (iPad  Mr. Green ). И на английски знае доста. (twenty eleven ми беше любимото) Сега се учи и да ги пише (dudle  Mr. Green )
То това е мн хубаво, но ще му е много скучно в училище. Сега ми прави разни театри да не го водя в смехурко, защото там са 2-3 годишни и вече му е скучно. По цял ден сме всичките. От другата седмица тръгва в двореца на децата полудневно,  дано му хареса. Притеснявам се, че не говори добре и ще му се смеят, а той много се обижда от това и се затваря и не общува. Работи с логопед от много време, но още е на никъде.
Вие как реагирате при обидни думи. Днес ме нарече глупав глупак ииии... не знам дали реагирах правилно. Обясних му, че ме обижда, но той си знаеше. После му се разсърдих и май се замисли. Извини ми се няколко пъти. Да видим колко ще го държи.
А ако знаете как ми се ходи на танциии... или на театър.... ще има да почакам още  Whistling

# 669
  • София
Ради говори добре казва Р отдавна може би 6 мес.,понякога го смотолеви на е ок.Ники не е добре но се учи.Букви и цифри познават но не пишат,само техните букви.
Мая пресния случай Ради обиди баща си с "лигльо" беше наказан прав,почна да се лигави и вече му вдигна ръцете за 2 мин.Може да ви звучи гадно,но в къщи е много по различно от към дисциплина.Мен редовно ме обиждат,не им забелязвам не обръщам внимание.

# 670
  • USA
Мая, кой апп за АйПад?
Като каже някоя дума, която не ми харесва, му казвам, че това не е хубава дума и не искам да я чувам от него и така. Иве, не ми звучи гадно.

# 671
Winx татко му намира някакви.
Има едни с цифри и букви да се свързват и да става картинка. Има за цветове - то казва цвят и трябва да намериш такъв балон. Има оцветяване по цифри/букви и там все ги повтарят. Има една: показва няколко ябълки и няколко круши да напише по колко са и общо колко са.
Друго.. играем домино пак там. На война. Мах джонг или както се пише. Memory. Има много полезни неща. Има и безброй глупости де - любимото на Косьо е спа салон за мечки  hahaha
В момента той се справя по-добре от мен с джаджата. Чак ме плаши на моменти. Ние имаме някаква сложна система с телевизора и още няколко устройства и той се справя без грешка. Научил се е да пуска скайп и да спами наред с иконките.
Тези дни ще дойде един детски фотоапарат и се надявам да се занимава с него и да спре да цъка. И спорт възможно най-скоро.
Днес правя някакъв сайт и съм си оставика редактора включен. Намирам го заседнал пред компютъра и "Мамо виж и аз мога да работя като теб " ooooh!

# 672
  • USA
Майче, аз знам че има много Simple Smile, затова те питам за конкретен. Ние също имаме много подобни. Нашият е от 1 година, Криси му вика "моя компютър" и той наистина си е предимно негов. Но аз гледам да ограничавам времето пред екран, какъвто и да е той.

# 673
Добро утро
Снощи и ние имахме родителска но аз не можах да отида .днес ще разбера какво са обсъждали и колко ще ми струва това .Сашо не може да казва само р ,но пък инъче не спира да говири като автомат е като отвори очите и отваря устата .Щом не се чува реч значи спи Crazy
Може да брой само до 5 на татък ги бърка чеслата  или си ги измисля.Буквите знае само тези на нашето семейство ,а може да пише само неговата и на баща си .
Искам да го запиша на танцова ,но не ми е останоло време да проуча каго пачват малката група,че батко му вече мина в срения състав и ходи в друго време .
А за уменията ме на компютара намя да говоря ,пуска го сам в момента нашия е повреден и се пуска като отвориш предния капак и доближиш кабелите . ooooh!После си пуска игри от интернет или клипчета ,което значе че няколко пъти го хващам да гледа неподдходящи версии на томи и джери.

# 674
  • Асеновград
Добро утро ,
Тедо си познава неговата буква само , брои до 10 правилно , след това до двайсет казва всички числа , ама не в правилния ред.Обича да рисува с бои , явно мацаницата го привлича , с пастели или моливи много малко му се задържа вниманието.
Опитва се да обижда и да поставя условия , ние вкъщи много държим на уважението на по-възрастния , не позволяваме да ни обижда , както и бабите и дядовците си , караме се , наказваме , след това обяснявам , как аз никога не съм го обиждала и ме боли , когато той го прави.
Онзи ден ми каза , че ако не му пусна филмче , няма да ме обича повече.Аз после бях много жестока с него , не му давах да ме гушка , казах му "нали не ме обичаш , защо искаш да ме гушкаш?" , много плака , накрая се разбрахме и заспа гушнат в мен.Подозирам и кой е виновен за това , баба му и дядо му му казват "ако не си послушен , няма да те обичам" , а аз съм много чувствителна и тънкообидна и не искам да чувам такива неща , обяснявала съм им , ама явно не им е влязло в главите , че единственото нещо , в което Тедо не трябва никога да се съмнява , е че ние винаги ще го обичаме.
Имам си горе-долу 2/3 гардероб  Laughing, ако днес му сложат всичките врати , може събота и неделя да прибера там летните дрехи , макар да не е гардероба , в който ще стоят по принцип.
Уинкс питаше за размириците , Катуница е много близо до нас , по принцип вътрешни в града проблеми нямаме , циганите са кротки , няма нищо повече от дребни кражби и джебчийство и то не в големи размери.Но делото на цар Киро , ще се гледа тук , защото тук е най-близката районна прокуратура и тук е подадена жалбата.В момента пред съда има около стотина полицая , страх ме е да не дойдат някакви външни агитки.

Общи условия

Активация на акаунт